Я просто прагну співставити факти і знайти зерно істини. А от у віруючих, нажаль, дійсно упереджена тактика- несприймати очевидні факти коли вони суперечать іх переконанням.
Ирод издал повеление избить в В. всех младенцев мужеского пола "от двух лет и ниже" (Матф. II, 16). О том, как производилось это избиение, ничего не известно. По преданию, детей было избито 14000; память их чтится прав. церковью 29 декабря. Это избиение вполне в духе Ирода, который не останавливался даже перед убийством своих собственных сыновей и совершал всевозможные злодейства. Несколько странным кажется, что Иосиф Флавий, подробно описывая царствование Ирода, ничего не говорит об избиении младенцев в Вифлееме; но этот историк не был свободен от лести, заставлявшей его иногда ослаблять или замалчивать наиболее мрачные акты из жизни Ирода. Намек на В. избиение некоторые исследователи находят у Макробия, по словам которого "император Август, будучи извещен о том, что среди мальчиков от двух лет и ниже, избитых по приказанию Ирода в Сирии, был убит также и его собственный сын, сказал: "лучше быть свиньей Ирода, чем его сыном" (здесь по-гречески игра слов: ύν θ υίον). Ρвидетельство это довольно позднее (Макробий жил около 400 г. по Р. Хр.), но как смутное воспоминание об историческом факте оно не лишено некоторого значения. — Избиение младенцев в Вифлееме нередко было предметом иконописных и художественных изображений, первые следы которых встречаются на мозаиках и миниатюрах не ранее V века (мозаичное изображение в церкви Марии Великой в Риме, миниатюра в сирийском евангелии Раввулы и др.: см. Н. В. Покровского, "Евангелие в памятниках иконографии", стр. 145-147). Не потрібно забувати той факт, що Флавій належав до фарисеїв, які іноді викривляли факти, або просто скривали їх, щоб не образити тих, до кого виявляли прихильність. Недаремно Ісус всіляко ганьбив книжників та фарисеїв. Чому я маю вірити більше Флавію, ніж Матвію? Хіба можна 100% вірити фарисеям? Історики іноді, як маріонетки: яка власть, така й масть. Люди, які своє життя присвятили Богові є більш правдивими від світських людей, в тому числі істориків. Такого не чув. Атеїсти потійно наводять приклади, які в більшості суперечать здоровому глузду. Всі вони наполягають на походженні людини віл мавпи, а коли сказати, що їх предки були мавпи, ображаються. Тому для мене більшим авторитетом є апостол Матвій, а не Іосиф Флавій.
я розумію це(книжку, а не те що ви там цитували), як демонстрацію тупізмів Біблії та її авторів. Вприципі я ж можу не полінитися і кілька тут в укр перекладі викласти, якшо вам на російській важко читати, бо бачу ви далеко не просунулись Щось взагалі мало хто помітив те посилання. Отже ще раз Лео Таксиль "Забавная Библия" казусів на кілька днів вистачить
Від себе добавлю, завжди здавалось дивим, нащо починати Євангеліє з - і ще багато прізвищ, які ніхто не читає Ну не маразм? Йосиф же не був батьком Ісуса. На одному хорошому ресурсі можна знайти таке пояснення Крім того В Луки і Матфея родоводи різні вийшли. Знов якась лажа. Коротше навіть початок "книжки" уже як би натякає нам..
саме для таких розумників, що за буквами тексту не бачать - пишуть передмови. І саме передмову я вам і процитував == а взагалі по тексту - це сатира. От тільки не зовсім на біблійні тексти - інше питання, що ви того не побачили
точно памятаю, який я в дитинстві був незаангажований і дитяча Біблія тоже була така вроді нічо, но вже тоді вся та "мудрість" викликала в мене смутні сумніви, а з віком моя "заангажованість" все кріпшала і кріпшала.. причому завважте, ніяких атеїстичні джерел я бігме(!) не відвідував. Не ложИться шось то всьо в вашу тіорію, ох не ложИться. кстаті да! ://www.scorcher.ru/mist/reality.php а ви шо, в оригіналі? Вас також важко назвати неупередженим агностиком Як там в Тертуліана? "Вірую, бо абсурдно!".. а ви тут про здоровий глузд
Мене тільки один казус турбує - з ким одружилися Каін та Авель, якщо їхні батьки були першили людьми на землі? Ще були інші люди чи були просто інші?
Це не казус. Просто імена жінок чомусь не захотіли написати. По-моєму, це вже давно відома тема, про яку нема чого сперечатись. Віруючі визнають, що в Біблії є фактичні помилки, і не бачать у цьому проблеми. На мою думку, набагато проблемніші протиріччя християнської ідеології, особливо при порівнянні Нового заповіту зі Старим.
Нє, просто в той час родовід було прийнято визначати через чоловіків "Мафус син Міхаеля, Міхаель син ірада, Ірад син Еноха" і таке подібне. Відповідно в адама і Єви ясно шо були дочки (не на козі ж Каін женився) просто їх імена ніякого значення не мають. Ну сексистська така релігія, нічо не зробиш... доречі інцест в той час нікому не шкодив. А я по ходу діла зразу зацитую з Забавної Біблії кілька рядків про Каїна, абсолютно не важливо чи сприймаєте ви цю історію буквально чи не буквально, вона просто досить вдало демонструє "мудрість" і "мораль" авторів
Досить співставити текст Біблії з тим, що пише Таксіль, стає очевидним, що Лео просто керується бажанням викривити текст Буття, церква, церковники, віруючі у нього - всі бяки-буки... Що тут скажеш - Так писав ще Честертон в "Ортодоксії" http://www.chesterton.ru/ortodoxy/default.htm І взагалі нудно бути атеїстом, коли "Сталкер" Якщо вас цікавить істина, спершу читайте першоджерело, а потім вже коментарі, і не тільки Таксіля...
Я не думаю, що тут хтось може достеменно сказати з якою метою різні люди в різний час писали все те, що ми зараз називаєм Біблія, але ІМХО - там дофіга хоніки, деякі книги так і називаються "Книги Хронік" А Кронос їв своїх дітей.. жах
а мене цікавить, в який день була створена людина? 23 І був вечір, і був ранок, день п'ятий. 24 І сказав Бог: Нехай видасть земля живу душу за родом її, худобу й плазуюче, і земну звірину за родом її. І сталося так. 25 І вчинив Бог земну звірину за родом її, і худобу за родом її, і все земне плазуюче за родом його. І бачив Бог, що добре воно. 26 І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі. 27 І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. 28 І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі! 29 І сказав Бог: Оце дав Я вам усю ярину, що розсіває насіння, що на всій землі, і кожне дерево, що на ньому плід деревний, що воно розсіває насіння, нехай буде на їжу це вам! 30 І земній усій звірині і всьому птаству небесному, і кожному, що плазує по землі, що душа в ньому жива, уся зелень яринна на їжу для них. І сталоск. 31 І побачив Бог усе, що вчинив. І ото, вельми добре воно! І був вечір, і був ранок, день шостий. Буття 2 1 І були скінчені небо й земля, і все воїнство їхнє. 2 І скінчив Бог дня сьомого працю Свою, яку Він чинив. І Він відпочив у дні сьомім від усієї праці Своєї, яку був чинив. 3 І поблагословив Бог день сьомий, і його освятив, бо в нім відпочив Він від усієї праці Своєї, яку, чинячи, Бог був створив. 4 Це ось походження неба й землі, коли створено їх, у дні, як Господь Бог создав небо та землю. 5 І не було на землі жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла, бо на землю дощу Господь Бог не давав, і не було людини, щоб порати землю. 6 І пара з землі підіймалась, і напувала всю землю. 7 І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею. 8 І насадив Господь Бог рай ув Едені на сході, і там осадив людину, що її Він створив.