Кава чи гербата?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 лис 2008.

?

якому напоєві ви надаєте перевагу?

1. кава

14,7%
  2. чай

19,0%
  3. частіше кава, ніж чай

16,4%
  4. частіше чай, ніж кава

25,0%
  5. і кава, і чай

22,4%
  6. ні те, ні інше

2,6%
  1. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Доречі коричневий цукор більне смакує до кави ніж білий.

• Подобається Подобається x 1
  2. ksenechka

ksenechka Active Member

Дуже дякую, Мартине, за відповідь! Вона більш ніж повна. Можливо колись буду мати можливість спробувати до чаю чи до кави коричневий цукор...

3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

цукор?
    до кави?
    бррр....

• Подобається Подобається x 5
  4. ksenechka

ksenechka Active Member

Цілком поважаю Ваш вибір, Ука!!!
    Це справа смаку кожного з нас...
    Я до кави завжди даю дрібку цукру та дрібку солі...якось з перцем скуштувала, але мені не припало до смаку, більше так не готую!!!

• Подобається Подобається x 8
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Вже всі супермаркети обійшла, а Різдвяного грінфілду ніде не знайшла
    Який хоч він?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

GREENFIELD Christmas Mystery

Черный цейлонский чай с пряностями и ароматом цитрусовых. Традиционный рождественский чай Christmas Mystery создан на основе классического черного чая. Гвоздика и корица придают букету пряный оттенок, а освежающие цитрусовые тона подчеркивают его пикантный вкус и праздничный характер. Хорошо согревает, помогает снять усталость и повышает тонус.

http://www.globaltrading.ru/price.php3?Cat_id=8246&Podrobno=1&Food_id=34993
    http://sonita.kiev.ua/catalog/product_info.php?cPath=142_215&products_id=856

• Подобається Подобається x 3
  7. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

Чесно кажучи не дуже!
    Краще попробуй Бризги шампанського(від світу чаю).
    Не плутати з іскрами шампанського(від тогож таки світу чаю)

• Подобається Подобається x 2
  8. Alias

Не бачила такого:sad:

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

а я зараз пю ройбус суничний, що на вагу продають... недавно зай мій приніс, то теперка ніякого другого чаю і нехочу, буває нараз два собі зроблю)))

Останнє редагування: 5 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  10. Alias

А у мене кава закінчилась:sad:Тепер заварила собі "1002 ніч", приємний смак..ще й свого Маську заінтригувала, завтра собі купить:))

• Подобається Подобається x 4
  11. Чупага

Чупага Well-Known Member

Вчора купив Basilur Winter Tea зимови з клюквою.
    Ще цейлончукі щось понапісалі-Exclusive premium.Все равно смачний .:)

• Подобається Подобається x 3
  12. Liliyah Romanova

Здається, я знаю який. Я у польському магазині в суботу бачила якийсь коричневий цукор. Хотіла купити... На пачці українською було написано. :blush: Підходжу ближче, а ціна - $7. о_О о_О о_О Золотий, мабуть... :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  13. Agaton

Agaton Well-Known Member

ага, це переважно "неочищений коричневий" тобто, звичайно дорожший :pardon:
    отже в часі ректифікації він "подешевшає" :scratch_one-s_head:

Найпростіший рецепт - до білого (дешевшого) цукру додати меляси ....
    .... і вже є коричневий ... :)))
    і "неочищений" :good:

• Подобається Подобається x 7
  14. Liliyah Romanova

Ну, та я зазвичай купую коричневий цукор за $3-4, а тут ціна така нецікава.

• Подобається Подобається x 1
  15. Чупага

Чупага Well-Known Member

Може буде цiкаво:
    У Середньої Азії росте цукровий буряк і очерет, місцеві більше цінують виноградний цукор-нават.
    Рецепт бекмеса-имхо, стадія навата з великим вмістом вологи. (Ще не зацукрований нават = праве бекмес)

Бекмес - сгущенный сок фруктов, ягод и овощей, приготовляемый двумя способами: нагреванием на огне и выпариванием на солнце (последний способ дает более ароматные, более полезные бекмесы, но возможен только в климатических условиях Средней Азии и сходных с ними). Бекмесы готовят без добавления сахара - это их самая характерная черта и этим они в корне отличаются от киемов.
    <...>
    Для бекмесов отбирают самые спелые, чаще всего перезрелые фрукты и ягоды, из которых отжимают сок, подвергаемый затем до варки особой обработке - сгущению. Для этого вначале сок доводят до кипения, не давая, однако, ему закипеть, после чего прибавляют к нему толченую обожженную белую глину или дубовую золу (на 1 л сока - 30 г глины) и размешивают непрерывно до прекращения образования пены и полного осветления и прозрачности сока. Затем сок с глиной отстаивают 10-12 ч и процеживают через тонкую хлопчатобумажную ткань или двойной-тройной слой марли. Варят его на среднем (вначале даже сильном) огне в широкой посуде, постоянно помешивая деревянной палочкой до загустения, что обычно совпадает с выпариванием сока наполовину объема. Бекмес готов, если капля, налитая на фарфоровое блюдце, не расплывается, сохраняет форму. По густоте хорошо сваренный бекмес напоминает молодой мед.(kuking.net)

Ці цукри моцне впливають на смак чаю. Та й від фахівця чув - глюкоза сприяє ожірiнію більше ніж сахароза.Хоч від глюкози менше ризику діабету.

Останнє редагування: 8 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  16. Summer

Summer Well-Known Member

:yes: нарешті нині купила різдвяний чай http://www.hyleys.com.ua/index.files/Page2541.htm така смакота. Складники такі : кориця, цедра апельсину, пелюстки гібіскуса, імбир, пелюстки троянд :nyam2:, довго шукала, але чай дуже смачний, зараз чаюю :morning1: рекомендую ))

17. Liliyah Romanova

А я нині ось такий кавовий набір знайшла... :yahoo::dance2::girl_in_love:

18. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

чай мого знайомства з дружиною. ми його минулої зими весь час пили) спогади-спогади.. а чай добрий)

• Подобається Подобається x 7
  19. Vetta

Vetta Well-Known Member

П"ю чай тільки зелений і білий, підсушую туди квітки хризантем, з гір привожу мяту. Ну і звичайно каву ))

• Подобається Подобається x 6
  20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

А мені чайочок подобається "Бризги шампанського"....він з пелюстками волошок....Смакота:nyam2:

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)