Кава чи гербата?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 лис 2008.

?

якому напоєві ви надаєте перевагу?

  1. кава

    14,7%
  2. чай

    19,0%
  3. частіше кава, ніж чай

    16,4%
  4. частіше чай, ніж кава

    25,0%
  5. і кава, і чай

    22,4%
  6. ні те, ні інше

    2,6%
  1. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Я до одної... і також до другої дня.

    Бо колись пила, дурновата, півтори літри, і курила дві пачки в день...
     
    • Подобається Подобається x 6
  2. Catherine85

    Catherine85 Well-Known Member

    Люблю зеленый чай и пью его огромными чашками :morning1: В оснвном либо сенча, либо с жасмином, либо просто китайский зеленый. С добавками разными только под настроение идет. Еще ройбуш уважаю, особенно с апельсином, земляникой или карамельный. Кофе очень люблю, но пью редко, к сожалению. Он на меня неадекватно действует, спать хочу ужасно :boredom: Поэтому постоянно маме покупаю, а сама больше ароматом наслаждаюсь, чем пью.
     
    • Подобається Подобається x 9
  3. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    о! а чай сенча то що за чай?? недавно в одній кафешці зустрічала, але в них тоді не було його, щоб спробувати...
     
  4. Catherine85

    Catherine85 Well-Known Member

    Сенча - японский зеленый чай с довольно интересным вкусом :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. Summer

    Summer Well-Known Member

    а мені на смак як звичайний зелений :), треба розпробувати!
    в мене новий чай - хейліс з маслом і шкіркою апельсина, чорний. дуже смачний
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    З маслом? Яким саме маслом? о_О
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Summer

    Summer Well-Known Member

    ой може я не так написала :mocking:з ароматом цитрини і додаванням кількох капель апельсинового масла, ніби так :) + апельсинова шкірка є
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Апельсинова олія. Думаю, про це йшлося. :blush:
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. mark_petro

    mark_petro Member

    На роботі - виключно Кава, аби не заснути...
    Дома - тільки чай, аби мати наснагу...
     
    • Подобається Подобається x 9
  10. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Поради для початківців кавярняжей.Мене було цікаво, може ще кому знадобляться?
    Как правильно заваривать кофе в кофейнике

    Предварительно сполоснув кофейник кипятком, засыпьте в него половину порции кофе. Залейте порошок кипятком, и плотно закройте кофейник. Его носик лучше также закрыть ватой или марлей. Через несколько минут всыпьте другую половину кофе, и долейте воду. Для того чтобы кофе лучше настоялся, кофейник следует поместить на 5-7 минут в кастрюлю с горячей водой. Можно подогреть его на медленном огне, но не доводить до кипения.

    Приведём несколько советов о том, как избежать возможных ошибок при заваривании напитка, и всегда варить вкусный кофе.

    Отработанную гущу на дне кофейника следует тотчас убрать, чтобы горькие компоненты не выделялись в готовый напиток. Лучше налить готовый кофе в подогретый сервированный кофейник.

    Кофе следует пить горячим, сразу же после того, как он заварен. Оптимальная температура подаваемого к столу кофе — 50-60°С.

    Не подогревайте повторно уже остывший кофе, так как это напрочь разрушит его вкус. Лучше сварите новый.

    Прежде чем налить кофе в чашку, ополосните её кипятком. Этим Вы продлите удовольствие от любимого напитка.

    Кофейник нельзя использовать для других целей — только для приготовления кофе. Его следует всегда держать в чистоте. Он легко моется изнутри, если в нём прокипятить чистую воду с кусочком лимона. Другой способ — налить в кофейник доверху воды, добавить столовую ложку питьевой соды и дать закипеть. Затем сполоснуть несколько раз тёплой водой. Особого внимания требует к себе носик кофейника, где накапливаются эфирные масла и, окисляясь, привносят в напиток посторонний привкус.

    (wmortensen.com)


    Який об'єм «кавової чашки»?
    Незважаючи на те, що «чашка» - це розповсюджений спосіб вказівки обсягу кавового посуду (у першу чергу, кавників), єдиного стандарту для неї, як виявилося, не існує. І якщо, наприклад, в одній книзі безапеляційно говориться, що кавова «чашка» розрахована на 180 мл води, то в іншій - з тією ж впевненістю - 140.


    Зустрічаються дані, по яких кавова «чашка» послідовно прирівнювалась 100 мл, 120, 140, 160, 180 і, нарешті, 200 мл. Деякі автори воліли писати через дефіс: 100-130 мл, 140-170 мл і т.д. так що ця абстрактна «чашка», самі розумієте, міра ненадійна. В кожному конкретному випадку бажано розібратися точніше.

    Але оскільки питання про обсяг «чашки» надійшов у зв'язку з кавоварками «французький прес», можна сказати наступне: озброївшись власним кавником Kenia 8 cups і мірною склянкою, доходиш висновку, що вона дорівнює, мабуть, 120 мл або навіть менше - 110. Тому що літр води плескався на рівні верхнього чорного ободка, з'єднаного з ручкою. На цьому рівні (при закритій кришці) поршень з фільтром, навіть максимально піднятий нагору, уже перетинається з водою, чого бути не повинно, коли заварюється кава.

    Kenya 8 cups
    Це означає, що води на вісім чашок все-таки потрібно менше ніж літр. Плюс якийсь об'єм потрібно ще на саму каву (до речі, грубого помелу). Множимо 120 мл на 8 чашок - одержуємо 960 мл; множимо 110 мл на ті ж 8 чашок - одержуємо 880 мл. Остання цифра краще. Адже на поверхні кави ще й піна утворюється. І травмувати її фільтром зовсім нема чого. Краще коли між ними залишається зазор у кілька міліметрів.

    І ще трохи про стандарти. Згідно російським, 100-130 мл - найбільш правильна місткість для кавових чашок (а блюдця до них - 110-120 міліметрів у діаметрі). Америка п'є каву з посуду крупніше - від 140 до 180 мл, причому більшою мірою тяжіє до 180.

    Чашка демитас
    (чашка для еспрессо)
    об'єм чашки - 60 мл, обсяг кави - 30 мл (стандартна кавова міра для еспрессо). Окрема розмова про чашечки, які називають «демитас», що в перекладі з французької означає «напівчашка». Їхня місткість, як правило, становить всього-навсього 60 мл. У Росії є й такий стандарт кавових чашок, але по-справжньому вони популярні там, де віддають перевагу каві еспрессо. Ще в США й у європейських країнах часто використовують так звану стандартну кавову міру, що дорівнює 30 мл.

    Крім еспрессо, у чашках «демитас» також подають каву по-східному. До речі, до маленьких «демитас» передбачається й маленька ложечка місткістю 3 мл, яку іноді називають «ложечкою мокко». А взагалі кавова ложка така сама, як і чайна, за формою та місткістю - 5 мл.

    (Namaless)

    Знайшов препic але сам не пробував є доброволльци-герої?:haha:

    Кава палаюча

    Для приготування п'яти порцій палаючої кави Вам знадобиться:
    - 60 г меленої кави
    - 80 г цукру
    - 80 мл спирту
    - 4 склянки води

    Зваріть каву із цукром і дайте їй настоятися. Розлийте каву по чашках. Налийте в металевий посуд спирт, підпаліть його і палаючим розлийте в чашки з кавою. Робіть це швидко та обережно.
     
    • Подобається Подобається x 7
  11. NIK

    NIK Well-Known Member

    Я п'ю і чай і каву залежно від умов. Не рекомендується пити чай з наповнювачами :) Бо це звичайний білий порошок Який додають звично до каркаде або ще до чогось :) І воно має червоний кольор і присмак смородини, чи ще чогось :) Чай повинний бути чорний або зелений або каркаде :) Можно додати м'яти або ще якоїсь трави натуральної за смаком :) А каву краще пити мелену :) Хоча іноді сам п'ю розчинну :sad: Хоча сила звички є сила звички ;)Дуже важко знайти НАТУРАЛЬНИЙ продукт собі до смаку, проте з барвниками та наповнювачами - дуже просто :) На тому виробник завжди і виграє :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а я недавно повністю перейшла на чаї куповані на вагу:) різниця шалена!!! більше то мило в пачках магазинних, непонятно з чого купляти не буду... купляю в кафе, в яке ходить величезна кількість форумлян:), бо в спецмагазинах ціни кусаються.. ( 50 грн за 100 гр - то забагато)
    дивлюся на разі д ще можна такі купити..
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    — Кофе сколько стоит?
    — 11 копеек.
    — А чай?
    — 2 копеек.
    — Чаю хочу. Сдачи не надо.
    — И мне не надо.
    Мимино
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Fran4eska

    Fran4eska Well-Known Member

    А я люблю як каву так і чай... Каву частіше з молочком зранку:morning1:, а чай з медом і лимончиком вечерком:y::y:
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    а в яких? А то я теж хочу прикупити :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну я думаю мене за то ніхто не зїсть, бо про кавярню "На бамбетлі" на форумі вже вільно говорять:)

    вже два рази купляла там чайок, дуже сподобався...
    там є дещо з асортименту чаю "Інтерчай"
    http://www.intertea.com.ua/html/2.1.1.html

    ціни нижчі ніж в Світчаю, а чай смачнезний!

    той чай можна замовити і по інтернету, ціни нижчі, але там ще доставка і ціна мінімального замовлення висока, тому купляти в кафешці нормально:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. Ука

    Ука сова на посаді жайворонка

    здається, я давала вже це посилання. Мій однокласник ліцейський возить оригінальні чаї з Китаю. Бізнес почався з того, що вони з дружиною, будучи в гостях за кордоном, розпробували пуер, а потім в Україні так і не знайшли, хто б привозив справді китайський чай. То ж почали возити спершу для себе і друзів, а зараз вони чи не єдині, хто возить в Україну. "Дислоковані" у Львові, то ж можна просто домовитися скайпом і забрати в зручному місці.

    Майже реклама вийшла :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. NIK

    NIK Well-Known Member

    Це не реклама - а корисна інформація для роздумів :)
     
  19. Fon

    Fon whom how

    кава стимулює роботу мозку і пришвидшує пульс. тобто тиск
    чаї - царина палєзнастєй.. особисто люблю стандартний чорний з лимоном без цукру. до речі, кава добре впливає на шлунок, надмір чаю розтягує шлунок, що давить на сечовий міхур і викликає нестримний потяг до пі-пі..
    найсмачніший чай (на мою думку) із білих вінчиків непекучої кропиви. їх звичайно марудно збирати і сушити, за те чай такий смачнющий шо капєц..
    в карпатах, відвідуючи базу від універу (біологічну) мали такий випадок. чайник на ватрі закипятили, наш гід простяг назад руку в темряву, вирвав жмут трав і вкинув в чайник. за 5 хвилин вже пили досить смачний чай.. )))
     
    • Подобається Подобається x 7
  20. Маланка

    Маланка Well-Known Member

    без кави не починаю день, особливо люблю з корицею. А чай смакує трав"яний, який заварює бабуся. Там багато різних трав, а замість цукру мед. мммммммм смакота:)
     
    • Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)