Кава чи гербата?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 лис 2008.

?

якому напоєві ви надаєте перевагу?

1. кава

14,7%
  2. чай

19,0%
  3. частіше кава, ніж чай

16,4%
  4. частіше чай, ніж кава

25,0%
  5. і кава, і чай

22,4%
  6. ні те, ні інше

2,6%
  1. Хорошо. Одни говорят, что у вас кофе особенный, другие - нет. Кому верить, не знаю. А какие есть этому доказательства (исторические, химические, этнические и т.п.)? Верить болтовне я не привыкла. Я хочу конкретных фактов. Тем более, что на территории Украины кофе не выращивают, и появился он у нас недавно. Во Львов привозят кофе с особых плантаций или особого сорта? Сомневаюсь.

2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Пропоную відкласти питання "вірити чи не вірити" до того часу,поки самі не спробуєте...
    Лиш не пийте каву з автомату на львівському вокзалі ;) Дядя Рома, як приїде Рибка у Львів - пригости її кавою,а?

• Подобається Подобається x 6
  3. Всё равно у вас нет конкретного объяснения. Ответьте: что туда такое особое, секретное добавляют? А? Знаете? Или снова разговоры ни о чём?

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

пропоную спочатку "вибадати" які у Рибки смаки і тоді вже придумати для неї каву... я наприклад не люблю гірку каву, а от несолодке капучіно ( хорошу каву в хорошу кавоварку з функцією капучіно, а потім зверху вершки, нецукрену) просто обожнюю.. жаль, що така хороша кавоварка коштує не менше тис.грн.(((

я не самий "рьяний" прихильник кави, але мені подобаються, що є свої особливі рецепти, процедури приготування.. а ті всі рецепти... чого там тілльки не дають... вогники, суміші кав різних сортів... солодкі кавусі... ммм...

Останнє редагування: 20 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  5. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Наприклад моя улюблена кава-це "по-карловацьки"...з медом, лимоном і гвоздикою....і таку смачну каву готують лишеу Львові (це не прості слова,я обїздила багато міст і країн, і говорю це в порівнянні)

6. Coffe13

Та бо тут пояснювати немає сенсу...

• Подобається Подобається x 4
  7. Я так не думаю. Мавпусик, может вы ходили в дешёвые кафе в других городах? Или просто верите в этот стереотип? Говорят, что немцы пьют пиво литрами, так это ж не всегда правда. А лимон, мёд и гвоздику можно где хочешь купить. ИМХО.

8. Mavpysuk

Купити то можна Рибко....а от приготувати-то вже мистецтво.....

9. Coffe13

Рибко, ну як вам пояснити чому саме львівська кава,якщо ви взагалі каву не п"єте?

10. А действительно: почему именно львовский? Почему не полтавский, черкасский, тернопольский? В чём причины, что вся Украина по сравнению с вами так облажалась?

11. Ну это можно научиться у того, кто умеет. И не обязательно во Львове потом использовать своё умение. :preved:

12. Mavpysuk

Думаєте так легко вивідати рецепт:ninja:

• Подобається Подобається x 3
  13. Ну эти кулинары же у своих предшественников выведали... :ninja:

14. Mavpysuk

То були львівяни...:)

• Подобається Подобається x 2
  15. Mavpysuk

Рибко...ось хочу навести приклад не з кавою, а з цукерками...Коли я була у Відні, то куштувала "візитну картку" цукерки "Моцарт"...вони надзвичайно смачні....і у Відні вони найкращі...я це визнаю....так само і кава-у нас-вона найкрща!!!

16. А это так принципиально? Опять из себя сверхлюдей делаете? о_О
    П.С. А вы знаете, сколько львовян живёт в Киеве? Так что рецепты они вполне могли выведать.

• Подобається Подобається x 1
  17. Я их тоже ела (не подделку, настоящие!) Мне они показались обычными, хотя в сладостях хорошо разбираюсь.

18. Mavpysuk

Рибко, я не бачу толку в цій дискусії....про що можна сперичатися, якщо Ви навіть не куштували нашої кави???(це те саме,що ділити шкіру невбитого ведмедя:)

• Подобається Подобається x 2
  19. Вы так на мои вопросы и не ответили. А львовян бывших, в том числе и кафешников, у нас хватает. ;) Так что скоро ваш уникальный кофе к нам просочится.

20. Daisy

Daisy Well-Known Member

Може і просочітся але нігде нема тої аури, духу Львова:)
    І "піти на каву"- тож традиційне для львів'ян, нехай навіть після забави, на якій була кава:good::haha:

а де твій аватар? :)