Католицька Церква повірила Дарвінові

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Liliyah Romanova, 12 лют 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Гм..раз Бог допускає,щоб "вінці природи" намагались щось там довести..то нехай...
    Можна і поржать...
    до речі.там ..в Дарвіна з коней який вид утворився?:scratch_one-s_head:
    З допомогою мутацій....:sorry:

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

мули чи віслюки - кому як життя склалося (точніше, предки - все залежить від матері)

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

А дехто рже...нє..точно лошадь...
    Дивні путі еволюції...:sorry:

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, то інші думають, що ті так думають.

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Особисто я бачу, що мені у цій темі нема що робити. Шановне паньство на мої запитання не відповідає, а лиш обмінюється вигуками між собою :).

Шановний D.M., я спробувала відповісти на Ваши запитання у тій темі http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=469656#post469656

• Подобається Подобається x 2
  6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Неправда. Я досить уважно читаю Ваші відповіді, але ніяк не можу зрозуміти деяких речей. Бог створив Адама та Єву і створив також тварин і мавп зокрема.
    Виходить людство розвивалась по двох вітках: одна вітка від Бога, друга від приматів. Беручи до уваги цю версію, можна обгрунтувати причину, чому між людьми є віруючі та невіруючі, чи як?

7. Romko

відповім цитатою самого Дарвіна
    Походження видів

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, цитата Дарвіна не є відповідь на моє запитання Вам :). Я Вас про мутації просила обгрунтувати.
    А ви суто на палеонтологічних доказах зупинились. Чому ви вважаєте їх абсолютними? Чому вважаєти що повинні були зберегтись рештки з усіх епох?
    А інші докази розглянули? ;)

9. Romko

Так їх немає.Просто немає.
    Мутацією неможливо пояснити виникнення нового виду.

10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Чому?!?!

Чим один вид відрізняється від іншого? Чому існують спорідненні види?

11. Romko

Навіть Дарвін не знав...
    А Ви хочете,щоб я Вам відповів...:mocking:

12. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дарвін не знав багато чого. Саме тому його теорія то лише частинка сучасної теорії еволюції. Я ж вам пропоную розглянути відомі на цей час докази.
    Не хочете - не треба.

але пам"ятайте, що "я не знаю" не означає " не існує" чи "не можливо" ;)

• Подобається Подобається x 4
  13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Споріднені види – це тільки споріднені види, вони, здається, не переходять один в інший, це не доказ. Що могло б бути доказом – це утворення нового виду з іншого, який спостерігали дослідники, я не знаю, можливо такі дослідження провождились, бактерії, наприклад, швидко розмножуються, чи був хоча б один випадок утворення нового виду бактерій внаслідок мутацій? Якщо був, то теорію макроеволюції можна було б прийняти...
    Тут віднайшов дещо з радіо Ватикану
    http://www.radiovaticana.org/ucr/Articolo.asp?c=265784
    Категорично не згоден з Архиєпископом Джанфранко Равазі з його інтерпретацією, що мав і що не мав на увазі автор Книги Буття, звідки він знає, це Боже одкровення...о_О
    Маркс дивувався, чому Дарвін не став, як і він атеїстом, створивши еволюційну теорію. Троцький, Ленін, Гітлер (а скільки ще їх послідовників прийшло до влади) використовували еволюційну теорію для обгрунтування атеїзму і своїх теорій насильного ощасливлення людства...:sad:

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Замисліться, чому існують споріднені види?
    В чому їхня спорідненість? Адже не тільки ( і навіть не стільки) у зовнішній подібності. Спорідненість саме на генетичному рівні.

Приклад. Каріотипи (набір хромосом) людини і шимпанзе вражаюче подібні. У людини 23 пари, у шимпанзе 24. При чому ця додаткова пара хромосом - це розділена навпіл 2 хромосома людини. А 5 і 13 пари, практично, ідентичні.
    Чому так?
    Ви таки не хочете зрозуміти що таке еволюційний процес.
    Людського життя не вистачить, щоб зафіксувати утворення нового виду. Бо не достатньо одної мутації, чи декількох. І не достатньо навіть сотень поколінь. Мають змінитись сотні тисяч поколінь.

Однак дослідники, які займаються систематикою (класифікацією видів) час від часу повідомляють, що здається (а точно це розсудить час і наступне покоління дослідників) знаходять популяції, які можна вважати перехідними формами.

І не плутайте святе з грішним. Те, що теорію еволюції використовували у брудних ідеологічних цілях, не зменшує її цінності.

• Подобається Подобається x 3
  15. Romko

Ната,всьо то файно...а де трупи?:scratch_one-s_head:
    Нема трупів - нема і доказів...того...:dntknw:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

є однокліточні, які щожня клепаюь потомство... не чулисте, нема там нових видів?

17. D.M.

D.M. Well-Known Member

А ВІЛ - вірус СНІДу - хіба це не приклад нового виду? Не було ж його раніше.

І ще: біологи регулярно відкривають якісь нові види рослин і тварин. Цілком можливо, що якісь із них з'явилися недавно, хоч і не було чітко зафіксовано таких подій.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто сказав?
    просто ніхто не знав.

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ха! А хто ж хворів СНІДом до 1980-х років?! Не було такого. Чи, може, найперші одиничні випадки десь у 1960-х чи 1950-х.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, якби то не дослідили тої хвороби, то так би ніхто й не хворів.....

а де твій аватар? :)