Катинь забрала життя польського президента

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Agaton, 10 кві 2010.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А це пише білоруський авіатор:

А це коменти російських авіаторів (кількох):
    Тобто висновок російських авіаторів - тотальний бардак у країні.

Останнє редагування: 11 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  2. Molv

Molv New Member

Першим на цьому форумі
    ідею переключитись з трагедіїї, яка вразила весь світ, саме на Вашу країну подав Полковник (допис 7).
    А потім знов повторив це.
    Сподіваюсь, за звичкою, а не для провокації.

• Подобається Подобається x 4
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Президентський літак - не простий літак. Він максимально обладнаний електронними та радіосистемами безпеки та зв"язку. Туман для літака нічого не означає, бо його трьохвимірні координати (довгота, широта, висота), а також швидкість і т.д., постійно відомі пілоту кожної секунди, з високою точністю. Виходячи з цих даних, він посадить літак "всліпу" навіть вночі, без вогнів, не кажучи вже про туман. Завадити посадці можуть зіпсовані прилади, сніг, ожеледиця, сильний поривчастий вітер з певного напрямку, і, звичайно, невідповідна ВПП.
    Перед польотом Президента фахівці готують політ, вивчаючи всі особливості маршруту та аеродрому призначення, в томі числі все, що може завадити посадці в будь-яких умовах.
    Пілоти президентського літака - найдосвіченіші в країні. Це не просто добре підготовлені льотчики, це - обдаровані і талановиті люди, які багато разів пройшли випробування екстремальними ситуаціями, досконало треновані і знають найменші особливості літака. Це відповідальні люди, бо дуже добре розуміють, хто на борту.
    Польський командир екіпажу зобов"язаний був знати російську мову, тому що експлуатував літак Ту-154 та проводив його випробування, в тому числі льотні, після планових обстежень та ремонтів, і обов"язково багато спілкувався з росіянами.

Тому варто чекати матеріалів найретельнішого розслідування, яке, без сумніву, буде проведено найкращими фахівцями Росії та Польщі, включно з фахівцями інших країн та фірм- виробників всього радіоелектронного обладнання, яке було на борту президентського літака.

Така катастрофа найкраще обладнаного літака ставить важкі питання до всіх, хто причетний до його проектування, виробництва та експлуатації.

Останнє редагування: 11 кві 2010
    • Подобається Подобається x 6
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну а ось в це мало віриться. Невже, як знищити Качинського газ у Польщі пропаде?
    Я не думаю, що це повязано з газом.

цікаво що скажуть чорні ящики.

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Случаи гибели действующих глав государств в авиакатастрофах с 1981 года /Передается в связи с катастрофой Ту-154/
    24 мая 1981 года в авиационной катастрофе погиб президент Эквадора Хайме Рольдос Агилера.
    19 октября 1986 года - президент Мозамбика Самора Машел.
    17 августа 1988 года - президент и премьер-министр Пакистана Мохаммад Зия-уль-Хак.
    6 апреля 1994 года - президент Руанды Жювеналь Хабиаримана.
    26 февраля 2004 года - президент Македонии Борис Трайковский. /ТАСС-ДОСЬЕ/

Це був ось цей літак:

http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/5/8/2/1512285.jpg

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Там нет выводов. Там 19 страниц темы с самыми разными предположениями. То, что вы из середины обсуждения выдернули один из понравившихся постов не делает его выводом.

• Подобається Подобається x 2
  7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Повідомлення з російського спеціалізованого форуму radio scаnner:

У президента Польши Леха Качиньского до крушения уже было несколько инфидентов с самолетами.

В декабре 2008 года его Ту-154 вышел из строя в Монголии. Сломался механизм управления закрылками. Президент тогда летел в Токио.

В сентябре 2009 Качиньский летел в Нью-Йорк, но два правительственных Ту-154 вышли из строя. Леху Качиньскому пришлось лететь рейсовым самолетом.

Внутри польский борт № 1 оборудован по последнему слову техники. В салоне есть все, чтобы президент государства мог управлять страной, будучи в воздухе. Однако все эти технические усовершенствования не спасли Качиньского и его приближенных.

Разбившийся самолет произведен на самарском заводе "Авиакор" в 1990-м году.Борт оборудован авионикой от Universal - FMS UNS-1k и GPS.
    ...
    Когда несколько дней назад приземлялся борт Путина на Северном- привозили мобильную систему посадки.

Чи привозили росіяни мобільну радіосистему посадки (тимчасове дообладнання аеродрому) при підготовці польоту Президента Польщі?

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

Тут аварію обговорюють російські фахівці з радіо та електроніки, в тому числі військові та з "безпеки". Форум модерується.

http://www.radioscanner.ru/forum/topic38398-32.html

Тут - форум Смоленська, де дуже багато подробиць.

http://www.smolensk-auto.ru/forum/index.php?showtopic=16192

8. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Дуже мені шкода Леха Качинського (як і всіх загиблих) і я щиро співчуваю народу Польщі!
    Качинський мені чимось нагадував Леха Валенсу. Полум"яний революціонер з умінням "запалити" публіку (згадайте його виступ в Тбілісі під час грузино-російського конфлікту)!!! Крім того, ця людина вміла керувати державою. А те, що передвиборча компанія проходила не особливо, як то сказати, естетично... Видно зараз часи такі. І в цілком європейській Польщі часом буває як і в нашому "совку".

Ми всі втратили Велику людину!
    :sad:

• Подобається Подобається x 5
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Крім Президента, інших офіційних осіб, також

10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я народилась и жила в Смоленську, мій батько був військовим. Я бувала на тому аеродромі. Він завжди був у поганому стані, не тільки зараз.
    Раніше у Смоленську була велика військова льотна частина, тоді хоч слідкували трохи. А останні роки кудись перемістили їх, то вже зовсім ніхто не слідкував.

Я чула у новинах, що Президент вирішив летіти досить спонтанно. я так зрозуміла, що Прем'єр вже був там, от Президент і не хотів спізнюватись. Диспетчери попереджали, але вони не можуть наказувати президентському екіпажу іншої держави.
    Мені здається, що справа якраз у тому, що сам Президент наказав не користуватись додатковими варіантами посадки.

Як то кажуть "Не спеши, а то успеешь"......

З.І. Співчуваю всім полякам.
    І дуже не хотілося б розводити брудні розмови з приводу такої трагедії

• Подобається Подобається x 15
  11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мапа Wikimapia, де нанесено місце катастрофи, та привідні радіомаяки. Видно, що льотчик ідеально вивів літак на один з радіомаяків. Чи він працював? ЧИ льотчик скеровував літак абсолютно "всліпу"?

http://www.wikimapia.org/#lat=54.8194562&lon=32.0449305&z=15&l=0&m=b

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Borkhes, тут УКРАЇНСЬКИЙ форум. І я пишу те, що сам вважаю за потрібне. Утримайтеся від своїх зауважень - Ви не у себе вдома. Крапка. Ігнор.
    Російська преса вмить "забула" про Катинь-1940, виплескує тільки "офіційні" версії катастрофи.
    Кому вигідно?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Винна Росія, чи ні, а підозра залишиться. Поляки то не забудуть, повірте і польська комісія добре розбереться і не спішитиме робити висновки, як то робила наша комісія, коли був збитий російський літак над Чорним морем - не встиг літак впасти, як наші вже кричали, що то вони винуваті в угоду старшому брату. От таке враження, що Росія - то порохова бочка: то літак впаде, то поїзд підірвуть, то будинки самі по собі вибухають... не знаю як там полковник виживає... на лінії фронту...

• Подобається Подобається x 5
  14. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я ось дивилась новини і зрозуміла ,що поляк,то згуртувало,вони дійсно любили і поважали свого президента(плакали,щиро молились за нього....) і мені шкода тої нації,яка позбулась(?або помогли позбутись...?) справжнього правителя,є за що поважати ту країну.....А ми українці маємо наглядний приклад відданості......а самі живемо при владі(далі мабуть кожен знає...)і це власне не в цій темі.
    А, ось нагадався вірш,якось у світлі цих подій він в мене на вустах:
    Василь ГОЛОБОРОДЬКО

* * *

А той літак, що летить до країни соняшників,
    не здійснить посадки, бо там немає аеродромів,
    а моя підказка, що той літак,
    як лелека, може сісти на хату,
    або, як жайворонок, у поле,
    чи, як бджола, просто на соняшник,
    безглузда, як моє себезаспокоєння.

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ні, візит презитента був запланувани на йнший день ніж прем"єра. Туск там був 7.04 з Путіним, Качиньський мав бути вчора з Медведевим. Вроді прем"єр з прем"єром, а пізніше президенти...
    Що там ділося на борту, хто-що кому наказав - надіюсь дізнаємось після прочитання змісту чорного ящика.

• Подобається Подобається x 4
  16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І мені.

Читаю російські форуми і не бачу ні слова злорадства, єхидства зі сторони простих людей - навпаки, співчуття, жаль і біль.

І не винні вони у тому, що їхня влада посіяла такий імідж країні.

• Подобається Подобається x 8
  17. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Сьогоднi канал "Росiя" вставив до програми стрiчку Анджея Ванди "Катинь".

18. Fremut

Fremut Well-Known Member

Мои соболезнования всему польскому народу и имеющим польские корни.Вчера не было доступа к компу,поэтому несколько запоздал с соболезнованием.
    Во-сколько?Время не уточните?

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це я бачив і написав, що біля аеродрому немає лісу врадіусі 1 км. Довжина смуги в районі 2,3 км. Справа є ліс на відстані 1,7 км, а зліва дачі на відстані 1 км. Навіть, якщо літак впав на дачах в сторожищах - то це побільше ніж 500 метрів, як повідомляли в новинах - від 500 до 1000 метрів уламки. Або в нас як завжди все на ОКО!

• Подобається Подобається x 1
  20. Fremut

Fremut Well-Known Member

Вынужден вступиться за Тёркина.Geograf,будьте любезны,перечитайте все посты Тёркина в этой ветке,может измените своё мнение

а де твій аватар? :)