Катинь забрала життя польського президента

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Agaton, 10 кві 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Офф-топ...

Очень давно, 30 лет назад, читал короткий рассказ... Автора, название - не помню...

Ехала пожилая супружеская пара, на автомобиле. Навстречу - тоже одинокая машина, которая вдруг вильнула на их полосу... Женщина успела заметить парня за рулём и девушку - они целовались и на дорогу не смотрели... Резкий поворот руля - и столкновения не произошло, но машина супругов срывается с обрыва. Муж мгновенно гибнет, женщину выбрасывает из машины, и она ломает позвоночник, её парализует. Она просит помощи у подбежавшей молоденькой пары, тех самых, которые целовались...

Парень, выслушав её, говорит девушке - "Она нас заложит полиции!", та отвечает - "Нет! Надо что-то сделать!" - "Что, что мы можем сделать??" - "Посмотри," - говорит девушка, - "вон большой камень... Могло же быть так, что их машина сорвалась с обрыва, эта старуха на ходу вылетела из неё и ударилась головой об этот камень!?" - "Ты гениальна... Помоги мне поднять камень..."

Парализованная женщина видит, как пара стройных молодых людей, кряхтя, несут большой камень в сторону, где лежит она. Она всё слышала, что они говорили - они и не думали шептаться - говорили громко... Женщина закрыла глаза и прошептала: "Боже, молю тебя - останови их, чтобы они не смогли делать это и впредь"...

Полицейский, который на месте аварии осматривал трупы, считал проишествие рядовым. Водитель заснул за рулём, машина съехала с обрыва и перевернулась, он умер сразу, она вылетела из переворачивающейся машины и разбила голову о камень... Он закончил составлять короткий протокол и собрался дать подписать его двум молодым ребятам, парню и девушке, которые стали случайными свидетелями проишествия..., но что-то остановило его...

Полисмен вдруг медленно произнёс чужим голосом, смотря парню в глаза: "Говоришь, она лежала здесь и её голова была разбита о камень?... Посмотри -" - он поднял с земли небольшой камешек - "одна сторона его сухая и чистая, омытая дождями..., а вторая - сырая и вся в комочках земли... Скажи мне, как погибшая женщина могла разбить голову о сырую и грязную...-
    - О ТЫЛЬНУЮ СТОРОНУ КАМНЯ!?"

---------- Додано в 01:38 ---------- Попередній допис був написаний в 01:27 ----------

Страшно? Такий "страх" - сидить значно ближче до поверхні, ніж совість та пам"ять.

А що сидить в людях міцніше - ідеї чи радіоактивний полоній, елемент, який відкрито полькою Марією Склодовською та її чоловіком, П"єром Кюрі, і названо так в честь Польщі? І яким було вбито Літвінєнка?

І що "параноїдальніше" - вільні думки і ідеї, радіоактивне вбивство, здійснене за наказом, чи страх, що хтось сміє думати те, що хоче думати?

Останнє редагування: 20 кві 2010
    • Подобається Подобається x 9
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я не спеціаліст ні в авіатехніці, ані в жодній іншій галузі, що стосується польотів. Для мене всі припущення - китайська грамота.

Я читала російські форуми і знаю, що на щастя, переважна більшість росіян сприйняла цю трагедію як трагедію.

Я б дуже хотіла вірити, що вона була спричинена помилкою пілота, нічим більше. І вірити сумному обличчю пана Путіна.

Але я не вірю. Я намагаюсь, але не вірю. Знаєте ото:"Единожды солгав"?..

• Подобається Подобається x 2
  3. - слыхали. Вы под "единожды" какой из многочисленных зафиксированных случаев путинской лжемимики имеете в виду? И почему НАПРЯМУЮ связываете его гипотетическое (неоспоримое для Вас) притворство с причинами катастрофы? Т.е. если бы он притворялся грустным (а сам прыгал бы от радости как только без камер остаётся, хлопал бы в ладоши и приговаривал нараспев "поляки-каки"), это уже означало бы, что пилоты ошибиться не могли или техника отказать не могла?

Так что, не ту поговорку выбрали. Про невестку больше подходит... и суть Вашего "не верю!" раскрывает точнее.

Я же пока - не знаю.

• Подобається Подобається x 4
  4. Un.Known

Я йому просто не вірю.

По-перше, воно не є безперечне, я завжди (роблю помилку) хочу вірити у найкращі людські якості.

По-друге, я його вираз з причинами напряму не зв"язую. (Де я це писала?) Але коли людина покладає квіти на місце катастрофи, логічно приписуєш сумний вираз обличчя катастрофі (хоча, можливо, він був таким бо пані Путінова припалила яєчню на сніданок).

Цього я також не писала. Читали уважно мій пост?

Але я не вірю. От і все. Бачите, я не вигадую в цій темі гіпотез, я просто пишу те, що відчуваю.

• Подобається Подобається x 1
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Тут никто Вам ни помочь, ни посоветовать ничего не сможет.
    Но в то, что Путин самолёт рванул, а пилоты ни при чём, Вы, надеюсь, верите хоть?

6. - если бы "от i все" вопросов бы не возникло. Только у Вас было продолжение. Наверное, всем хочется своё предубеждение объяснить каком-то объективом, только никакой связи между верой в "ошибку пилота" и той поговоркой, которую Вы попытались вставить, нет. А вот с поговоркой про невестку - есть.

7. Un.Known

Невстранец, я навмисне написала, що я не є фахівцем, як і про суб"єктивне відчуття. Навіщо Ви мені вішаєте мої уявні претензії на об"єктивізм?

Про невістку - це Ваше незграбне пояснення мого суб"єктивного відчуття. А моє суб"єктивне відчуття має, принаймі, пояснення - 50 років попередники Путіна запевняли, що руки в них чисті, і до Катині вони відношення не мають. І кивали у сторону нацистів. То як не мати зараз принаймі суб"єктивних відчуттів?

Ще раз - я не кажу, що я знаю. Я не знаю. Але і не вірю. І ще раз кажу - я б дуже хотіла вірити, але не виходить якось.

Та так, нема на то ради. Але я і не прошу.
    Не знаю.

8. - непосредственный предшественник Путина заявил, что к Катыни НКВД имело отношение. Сам Путин заявил, что к Катыни преступный сталинский режим имел отношение, але...
    - никто не сомневается, что не выходит. И что хотели бы. Особенно на этом фоне не получается верить в то, что пилот мог ошибиться (когда этого никто пока не утверждал) а если такую причину назовут - то это будет вердикт совместной комиссии.

9. Un.Known

Це щось нове?

Так само колись розвінчував Хрущов культ особистості Сталіна, потім був нездалий Хрущов, ітд. Всі попередники, звичайно, люди нехороші, і нехороше чинили... тільки ми білі і пухнасті, демократичні і відкриті усьому світу. Традиція.

Не вірю.

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

У Польщі пишуть, що літаку Качинського диспетчери мали заборонити сідати

Диспетчери військового летовища "Північне" під Смоленськом через сильний туман повинні були заборонити посадку літака Президента Польщі Леха Качинського, а не "рекомендувати" екіпажу скористатися іншим летовищем.
    Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це пише у вівторок польська Rzeczpospolita з посиланням на працівника Смоленського аеродрому.
    "Немає чогось такого, як рекомендація. Є або дозвіл, або відмова", - сказав він газеті на умовах анонімності.
    За даними видання, диспетчери Смоленського летовища думали його закрити через надзвичайно сильний туман й консультувалися щодо такої можливості зі своїм керівництвом у Москві.
    Rzeczpospolita написала, що керівники вирішили дозволити приземлення президентському літаку, оскільки боялися політичного скандалу.
    При цьому, нібито диспетчерам наказано "виразно рекомендувати" пілоту скористатися іншим летовищем.
    "Диспетчери сподівалися, що коли екіпаж зорієнтується, наскільки густим є туман, то самі відмовляться від посадки", - сказав працівник аеродрому.
    Польські слідчі та представники Смоленського летовища не прокоментували журналістам газети цю інформацію.
    Як повідомляв УНІАН, польська Gazeta Wyborcza з посиланням на військові джерела повідомляла, що диспетчери Смоленського летовища за 15 хвилин !!! до планованої посадки літака Президента Польщі заборонили приземлення військовому Іл-76, котрий мав на борту працівників ФСБ РФ.
    постiйна адреса статтi: http://www.unian.net/ukr/news/news-373208.html

• Подобається Подобається x 5
  11. - такая у Вас традиция. Если бы самолёту ЗАПРЕТИЛИ садиться на аэродроме, Вы бы не верили, что туман был настолько сильный и вообще посадить самолёт было так уж опасно, зато верили бы, что всё это для того, чтобы сорвать мероприятие Качинському. Такая у ВАС традиция. Не верьте (и гордитесь).

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Це нонсенс, абсурд якийсь... Путін або Медведєв, коли б вони летіли над затягнутою туманом полосою, невже б приймали рішення сідати в молоко? Якщо дійсно була ділема, чому Путін не поговорив з Качинським? Впевнений, така можливість технічно була, і був на то час. Дати команду диспетчеру, завернути на один, два круги, а тим часом зателефонувати і все з'ясувати цивілізовано між собою. З Туском же він домовляється. Щоб потім у Путіна не було ганьби на весь світ. Та де там, вони ж такі пани, ім сам дідько -не брат...
    Права та Пахльовська, вона повторила мої думки. "ПОЛЬСЬКУ ЕЛІТУ ВБИЛА ЗНЕНАВИСТЬ московитів можновладців"

Останнє редагування: 20 кві 2010
  13. Un.Known

Вам не знати - це раз. Ви переходите на особистості - це два. Я розумію, мабуть любов до ВВП сильніша, ніж аргументи, інакше чого б Ви так близько сприймали до серця мої цілком необ"єктивні відчуття?

Таки не вірю.

Не буду. Тому, що хотіла б вірити, і тому, що полякам з Катині, загинулих 70 років тому і позаминулого тижня, як і мільйонам представників інших народів це ніяк не допоможе.

Останнє редагування модератором: 20 кві 2010
  14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Зі своїм городом та зненавистю до людей сусідів то скидається на звичайне рагульство. Порівняння неадекватні.

• Подобається Подобається x 3
  15. - как "не знати" если только на этой ветке я только сегодня Ваше "не верю" с восклицательным знаком и единственным объяснением - что мол, не верится и всё тут - в каждом сообщении вижу ! :)))
    - виноват! Прошу во фразе "Такая у Вас традиция" слово "вас" читать с маленькой буквы и подразумевать под ним "свидомых украинцев".
    - без комментариев, я рыбу покупать не собирался.
    - вот ещё раз. Наверное, контрольный.
    - см. выше. Хотели бы верить - как минимум дождались бы объявления результатов работы совместной комиссии. А поскольку заладили про своё неверие не дожидаясь никаких результатов - в Ваше хотение вряд ли кто поверит...

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вперше на цій гілці. Було дуже важко. Не вірилось, що така смерть... Чудові люди, патріоти, християни... Тепер вони з Богом.
    Про причини (на мою думку)...
    Хотілося б думати, що це просто нещасний випадок, що росіяни стали хоч трохи людянішими, навіть попри ЦЕ:
    http://www.echo.msk.ru/blog/alex_melnikov_yabloko/671114-echo/
    Але, якісь дивні співпадіння.
    Російський імперіалізм піднімає своє рило. Потрохи і Обама, не кажучи про гнилу Європу починають Росію "ублажати".
    В Україні вже свій "ручний" президент з урядом. Повертають Киргизію.
    Навіть в Польщі знаходять людей з якими "можна" розмовляти.
    І тут подарунок! Повний літак з людьми, які не піддаються на "розмови".
    А гебня крім мистецтва мордувати нічого не вміє. Висновок?
    Думаю, незабаром всі будуть знати про причину трагедії. На кухні... за горнятком кави.
    Офіційно буде те саме, що зі смертю Машерова, Дубчека, Чорновола, Литвиненка, отруєнням Ющенка, а раніше з замахом на Івана Павла ІІ.
    Всі знають чиїх рук то справа. А офіційно?

• Подобається Подобається x 5
  17. Un.Known

Так-так, і кожного разу, коли Ви спробуєте налаштувати ліберальніше відношення до керівництва Вашої країни, я це повторю. Йому (керівництву) від цього ні холодно, ні гаряче, тільки якщо буде більше таких, як я, то в майбутньому йому (керівництву) не буде кому вішати лапшу.

Я не образилась. )

Хе.

Свого часу у Польщі також мовчали про справжніх катинських убивць.

Не смішіть мене. Той, хто мене знає - повірить. А решта - думаєте, для мене так суттєво, аби повірили Ви, наприклад?

18. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 3
  19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

20. sani

sani Well-Known Member

Де ви ненависть до сусідів ви побачили, в тому що я дозволяю їм ходити через свій город? А рагулізм, якраз не пускати їх і забороняти ходити по мому городу! Оце рагулізм.

А чим вам порівняння неадекватні? Такі самі сусіди, тільки в менших масштабах...

а де твій аватар? :)