Катинь забрала життя польського президента

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Agaton, 10 кві 2010.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А по моєму просто хтось проходив мимо, побачили катастрофу - почали знімати. Крик "назад!" теж логічний - навіщо йти до літака, який розбився вщент, палає і взривається? Відходили від небезпеки, по поміч тощо.

• Подобається Подобається x 3
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

Дякую всім за ті дописи, але ввавжаю що Ви мене не зовсім зрозумили.

Польська держава не мале дитя, а ми не бездержавні сироти.
    Тому питання про російську моральну відповідальність лдя мене безпредметне.

Мене цікавіть фактична відповілальність за це, що Президент РП, на території противника ( по крайної мірі в сенсі процедур безпеки) залишился в аварійній ситуації САМ.
    З моєї точки зору – за це відповідає польський МЗС і Мін.Оборони.
    Так як за відсутність польського забезпечення місця катастрофи.

Так, ноту передали... не стріляйте, там буде наш літак з президентом на борту.

Ц йншому разі сказав б просто – смішно.

Жах.

• Подобається Подобається x 7
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Всі думають так само. Але "нота МЗС" Польщі - це просто адресне інформування Росії про візит. Крапка. Ноту прийнято до відома і обіцяно зробити "все належне". Треба, звичайно, розуміти, що є певні межі в організації візиту. Це все одно, якби ми запросили в гості якусь родину, а жінка з тої родини сказала б: "а можна я прийду раніше, приберу там у вас, та їжу попробую, щоб мої діти та чоловік не отруїлися?"

Приймаюча сторона гарантує! Зобов"язана забезпечити обладнання аеродрому, якщо таке є (пишуть, що є), диспетчера, який має міжнародну кваліфікацію, узгодити процедуру приймання та відправки літака (якщо немає твердо встановленої правилами польотів), узгодити заходи, яких може застосовувати гість для власної безпеки власними силами тощо.

Бо зараз ВСЕ схиляють до 2 звинувачень:
    1)Пілоти за власною ініціативою або під тиском польського керівництва вирішили приземлятися.
    2)Під час посадки вони порушили правила пілотування, відхилилися від курсу і тому літак зіткнувся з землею і зруйнувався.

Польська сторона - поки що мовчить. Але може бути таке, що й певним людям з Польщі є невигідною правда про погану підготовку польоту. З будь-яких причин, навіть якщо полякам заважали підготувати візит. Правда МАЄ БУТИ встановлена:
    1)Чи зробила російська сторона все належне, щоб не допустити катастрофи та запобігти їй?
    2)Чи зробила польська сторона все належне, щоб недопустити катастрофи та запобігти їй?

• Подобається Подобається x 10
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

І взагалі - це трагічний випадок, злочинна недбалість чи злий умисел? Питання поки-що відкриті.

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Мені теж дуууже цікаво, чого він там покружляв?

6. Tanka

Tanka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 11
  7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Запросили Туска. Щоб ні в якому разу не запрошувати покійного Качинського! Якби Качиньський наполягав на офіційному візитові, російський МЗС відповів би, наприклад, так:

"Огорчает поведение президента Польши, который занимает недружественную позицию по отношению к народу России. Согласно Конституции РФ и тырыпыры, в обязанности Премьер-Министра РФ входят "все дела внутри страны". Многострадальная Катынь - на территории России. А Президент РФ занимается внешнеполичисеким курсом страны. Следовательно, приглашение Премьером-Министром РФ В.Путиным Премьер-Министра Польши Туска на внутриполитическое российское мероприятие было не только дружественным, но и юридически и дипломатически обоснованным шагом. Мі не позволим никому диктовать России , как и с кем ей проводить свою внутреннюю политику!
    Россия надеется, что предстоящие в Польше выборы приведут к власти политиков, дружественных российскому народу и усилят славянское взаимодействие, как это недавно произошло на Украине."

Ось десь так приблизно такою чи близькою була б відповідь... Я міг би "відшліфувати" - але не хочу. Домагатися... З козла молока...

Не вірю в щирість Кремля. Але впевнений в тому, що за свої власні інтереси вони постійно платять. Не власним, а чужим.

---------- Додано в 18:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Фільм про літак №1 США.

Звичайно, це американський літак №1, не польський. Але уявлення про те, чим вони відрізняються від "звичайних", можна отримати... Варто подивитися цей фільм... Бо нам активно просувать картинку - екіпаж самовбивць з несамовитим президентом валять в Росію! Там туман, а поперек смуги лежать військові диспетчери і не пускають літак! Але президент кричить - сідати! - і екіпаж з переляку чомусь пірнає в яр, а потім випірнає з нього, косить дерева і падає в лісі...

http://filmxa.net/news/national_geo..._force_one_2009_hdtvrip_720r/2010-03-08-32529

Фільм National Geographic. Борт № 1
    Оригинальное название: National Geographic. On Board Air Force One
    Год выпуска: 2009
    Жанр: Документальный
    Режиссер: Питер Шналь

О фильме:
    Это самый знаменитый самолёт на земле. Его миссия перевозить и защищать президента США. Присоединяйтесь к нам чтобы, как ни когда ранее наблюдать перипетии американской истории. Наполненное ужасом небо 11 сентября. Посадка в полном опасностей раздираемом войной Багдаде. И первый полёт с новым американским президентом. На борту ни с чем несравнимого самолета носящего название "Борт № 1".

Выпущено: Partisan Pictures для National Geographic Channel
    Продолжительность: 00:45:51
    Перевод: Профессиональный (одноголосый)

Файл:
    Качество: HDTVRip (720р)
    Формат: ts
    Видео: MPEG-4 AVC, 3983 Кбит/с, 1280x720
    Аудио: AC3, 6 ch, 448 Кбит/с
    Размер: 1.48 ГБ

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Російський щотижневик "Профіль".

Останнє редагування: 19 кві 2010
    • Подобається Подобається x 5
  8. Полковник

Полковник миється в бані

А то как же?

• Подобається Подобається x 1
  9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Да ну. Это америкосы балуются. ССсеровское, и то было ого-го! Тем более наноновое:

А если это не генератор весом в пару сотен кг..., а весом в 20 тонн? На самолёте, чтобы результат был покрасивше?

Да, а что такое "нейтральный дым"? Представьте себе - обыкновенный туман. Раньше - хлористым кальцием такое делали (Гугл "CaCl2 туман")... А теперь - может и нового чего намутили... Главное, чтобы никто никуда не сел.

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вот Вам и да ну...
    Что такое дым? Это дисперсия твердых частиц в воздухе... Странные люди... Неужели нельзя соскобы сделать... Он же гдето осел, дым этот...
    И из практики:
    Делал я эти завесы... Действительно плотное покрывало при грамотном применении... А Вам извесно что остается на месте применения дымовых средств? То-то... Обожженное место в 3-4 раза больше его диаметра. И пляма "из того же материала". Теперь по поводу армейских дымогенераторов. Это штука, которая сжигает либо керосин, либо дизельное топливо в турбинах при недостаточном количестве кислорода... т.е. имеет место быть осадок на поверхности "из того же материала".
    Все другие "туманные" приборы работают на принудительном увлажнении атмосфкры с одновременным её охлаждением... Думаю 20 тонн будет маловато для такого прибамбаса...

• Подобається Подобається x 2
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

От думка жінки,яку я глибоко поважаю...

"А вообще профессионализм ФСБ на высоте, ликвидация банды русофобов — и никаких улик..."

• Подобається Подобається x 11
  12. VasMT

Могут, когда хотят?
    Які ви всі нудні... Чого ж вашого коханого пасічника не втруїли? Йульку... Хто там ще в ворогах кремлівських? А так оп-па і бігом придумали, затвердили, підготували, здійснили і відрапортували...
    А про "заграницу" - говорили про Монголію, хай Ваша Ксюша не звиздить...

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тому,що "пасічник" -Йулька - Янукович - Кравчук - Кучма - Кравчук - суть одне і те ж...
    Список можна продовжити Єльцин - Путін - Медвєдєв..
    На всьому постсовку залишився при владі совок.
    Не майте ілюзій...ворон воронові ока не виклює...
    Тоді,як у всій Європі поганою мітлою,з усіх закутків повимітали оте смердяче комуністичне сміття...

• Подобається Подобається x 4
  14. VasMT

І мабуть через це, крім слов"ян, ніхто на похорони не приїхав...

А поляк москалеві - кістка в горлі... А Умаров, Саакашвілі їм певно корєша... Я Вас прошу...

15. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Дальше можно было не писать.
    Хз, как-то раз летал Аэросвитом в Киев, так там шасси с 5го раза вышло - пять заходов было на посадку... Налетались вдоволь.

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не знаю, Ромко, дивуєте Ви мене..Зокрема..
    На всіх такі слова?!
    Це ж треба захотіти - узагальнити саме так.

А я от ЛФ читаю, цю тему - і мені страшно.... У скількох людей міцно cидять ....просто параноїдальні ідеї (інакше не назвеш ).

• Подобається Подобається x 5
  17. sani

sani Well-Known Member

Так то в тому випадку якщо запрошують, а якщо не запрошують то що мусять гарантувати?

Якщо я запрошую своїх сусідів на вечірку, то я за все відповідаю...

А якщо сусіди самі ходять через мій город кожен день зі своїм "приватним візитом" бо їм так ближче до маршрутки, то що я теж маю за то відповідати? А зимою я там взагалі не буваю... то що скажете мені спеціально приїзджати і ще сніг для них розгрібати? При всій повазі до сусідів, я цього робити не буду, і не зобов"язаний!

Так само і тут, захотів прилетіти - лети, але сам собі організовуй. ніхто не мішає...

18. VasMT

І мій вуйко Славко те саме сказав.

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дым... То ли трава горела... То ли не трава... Но трава точно горела... Вот на это можно и списать...

А дымогенераторы на авиационном керосине - это вообще никак сюда не клеится... Польский самолёт на батарейках прилетел...

20. VasMT

На єто списать нельзя... Химсостав не тот. Вы запах дымовух помните? С травой не спутаеш.
    А дыиогенератор не рыспыляет керосин, а сжигает его...
    Да и ветер все эти гадости разнес на многие мили, а топливо разлилось в месте аварии. При подозрении об исскуственной природе "тумана" - пучок травы или охапки листьев для лаборатории открытая книга.

а де твій аватар? :)