Катинь забрала життя польського президента

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Agaton, 10 кві 2010.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В офіційних документах ТАК і значиться. В кожній архівній справі "доказів" пришито достатньо. І що?

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ніц... Най будЕ...

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

За наведеними лінками [не раджу читати - 90% - негатив росіян по відношенню до поляків і самозакохані понти старого російського пілота] та з інших джерел - все ж вдалося зробити головний висновок:
    Камандир корабля достатньо знав російську мову і знав цей аеродром. Більш того, за три дні до катастрофи цей же командир (у парі з іншим пілотом) "приземлили" туди ж Дональда Туска.
    Але:
    1. 3 дні тому були сприятливі метеоумови.
    2. 3 дні тому, оскільки візит Туска був офіційним, на аеродром пригнали пересувну радіонавігаційну систему, яка 100% взаємодіяла із системами цього ТУ (переобладнаного для міжнародних рейсів), а також висококваліфіковану бригаду диспетчерів.

А візит президента Качиньського був приватним і невигідним путіну.
    Чи знали пілоти заздалегідь, що "обладнання для офіційних візитів" вивезли ?

В результаті пілотам довелося сідати практично "з голоса диспетчера" і "шукати землю" візуально. Обладнання ТУ не дозволяло керуватися примітивною аеродромною системою "Катет". А дані GPS, як тут вже не раз писалося, мають розбіжність із совєтською системою координат.

Ось до чого привів візуальний "пошук землі" (в тумані "рульожну доріжку" або стоянку неважко було сприйняти за злітно-посадкову смугу) - див. аерофото.
    Зелені стрілки - правильний курс. Червона - реальний.

Земля пухом!

• Подобається Подобається x 5
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Пилот самолета Качиньского прекрасно знал смоленский аэродром «Северный»
    proUA / 17.04.2010 00:01

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ----------

Це не варто стверджувати, абсолютно. Давно немає ніяких "совєтских" систем координат. Подивіться з супутника і будете знати координати, коли готуєте польоти. Та й літали туди багато раз, тому координати давно відомі.

Тому й версія про те, що досвічений екіпаж пішов на аеропорт "врукопашну", як на По-2, видається мені абсолютно недостовірною. Хоча я сам так думав ще вчора. А тепер, навіть як що це стверджуватиме комісія - я не вірю в їх самовпевненність. У них вистачало досвіду та приладів, щоб сісти. Якщо прилади і літак були справними. Якщо не сталося якогось локального природного катаклізму, пов"язаного з властивостями шарів повітря різної вологості та температури...

• Подобається Подобається x 4
  5. Boris_Kiev

Кілька днів тому я наводив цитату з російського форуму авіаторів. Там саме йшлося про розбіжність прив"язки координат (абревіатури стандартів).
    І що місцезнаходження "торця" злітно-посадкової смуги за різними прив'язками може бути "не там", а за 150 метрів.

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це може говорити тільки не на користь тих, хто готував політ. Бо перевірити координати аеропорта можна навіть через Гугл, хоча, звичайно, цього так не роблять - є уніфіковані довідники, де всі координати - такі, як треба.

---------- Додано в 01:30 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Посадка лайнера Президента Польщі в Празі, за 39 годин до смоленської катастрофи...

http://www.youtube.com/watch?v=DacQVXZtGrk

7. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Не ображайтеся, але якщо запитали саме так, то й вiдповiдати буду як малюку: про очевидне.
    Якщо було втручання ФСБ, то це безповоротно погiршить вiдносини мiж Росiєю та iншим свiтом, а з Польщею навiть гадати важко.
    А якщо вина льотчика, то люди вшанують пам'ять загиблих, зроблять висновки про покращення системи керування польотами та пiдготовки пiлотiв. Але для декого такий розвиток подiй не подобається, для них чим гiрше вiдносини з Росiєю, тим краще. Я ж не хочу ворогувати з сусiдами за кордоном, що за 40 км.
    Я чомусь вважаю, що для моєї України буде найкраще жити у братньому мирi з усiми сусiдами. Ось тому i заперечую проти нагнiтання iстерiї рiзними вигадками. А ви "Що воно змінить?" Багато.

• Подобається Подобається x 2
  8. levandivka

Питання бувають риторичними.
    Актуальні політики (котрі залишилися живими) не підуть на погіршення зараз. Навіть, якщо виявилося б, що Путін особисто знищив літак.

http://www.youtube.com/watch?v=A4FzgkZi6SE

[WІKI]Во время разговора Джельсомино со старьёвщиком по губам мальчика вместо фразы "Насмотрелся я на ваше пиратство!" читается первоначальный вариант этой реплики - "Насмотрелся я на ваше тиранство!". Естественно, цензура не могла такого пропустить, и эта реплика Джельсомино была изменена при озвучивании.[/WIKI]

Історія нас вчить, що нічому не вчить. (с)

Останнє редагування: 17 кві 2010
    • Подобається Подобається x 4
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 3
  10. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

http://news.rambler.ru/Russia/head/6008089/
    Выделено мной

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Іншими словами остання нормальна посадка...........

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Мене особисто цікавлять висновки комісії. Але не настільки, щоб я не хотів знати правду...

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

Правди ми і так не взнаємо.

Правди вони і так не взнають

13. Agaton

Agaton Well-Known Member

На рахунок фотки нагадалось:
    Він почувався не дуже добре у презудентскому палаці.
    І теж не за цей "палацовий" імідж його люди цінили.

Мав подальше свою невелику квартиру у містечку Сопот біля Гданьська. Якщо б програв вибори, певно туди б і повернувся.
    Таким його там пам"ятають, говорив вчора з людьми з Гданьска, кажуть - таким і залишился до кінця
    фото: Rzeczpospolita, Wojtek Jakubowski Źródło: KFP

• Подобається Подобається x 16
  14. Boris_Kiev

Аеродром Смоленьска не має права приймати іноземні літаки

читати далі: http://aillarionov.livejournal.com/191541.html

15. levandivka

Надибав коментар, написаний 10 Апр, 2010 at 10:46 PM:

16. Boris_Kiev

Я теж знайшов таку версію. Для цього потрібен ... лише один "УАЗик". http://6724.ru.all-biz.info/cat.php?oid=172788
    Польський ЯК-40 з журналістами - сів (УАЗик ще відпочивав).
    Російський ИЛ-76, який потім покружляв і полетів геть - що він робив, як ви гадаєте?

17. levandivka

Думаєте, там Пу катався?

ЗІ: Хочу нагадати, що в стандартній Windows є пакет простеньких безсенсовних забавок. Перелічування імовірних інструментів знищення літака - не краща забава. Не певен, що хтось сумнівається у наявності технічних можливостей. Який з інструментів був застосований - суттєво?

18. Tanka

Tanka Well-Known Member

Доречі, мене теж зацікавила та версія, але вона провальна, бо Імеді нічого подібного не транслював. Це провокація. От що пишуть про це самі грузини:

"....В тексте сообщения отмечалось, что «грузинская частная телекомпания "Имеди" в злополучном репортаже о "российской агрессии" (речь идет о передаче, в которой был смоделирован один из возможных сценариев развития событий в Грузии, - прим.) сообщила также о "кончине" президента Польши Леха Качиньского. В получасовом фильме, в котором сообщалось о "нападении России на Грузию" и "смерти президента страны Михаила Саакашвили", говорится и о том, что в результате взрыва самолета погиб и Лех Качиньски. Согласно телекомпании, взорвался самолет, в котором он, якобы, летел на помощь Грузии».
    На самом деле упомянутая передача не содержала ни слова о гибели Качиньского. Единственное упоминание, которое следует отнести в т.ч. и на счет президента Польши, в показанном по ТВ «Имеди» 13 марта моделированном репортаже «Хроники» звучит так: «Самолеты с восточноевропейскими лидерами были уже в воздухе и направлялись в Тбилиси, когда Россия осуществила первые воздушные удары по международному аэропорту Тбилиси и по военной базе «Вазиани»... Бомбардировке также подверглись: взлетная полоса на территории 31-го завода; радары воздушной навигации города Поти и коммуникационные центры».
    Кому цікаво, ось посилання на статтю. http://www.apsny.ge/2010/pol/1271206795.php
    Там также цікави думки про Regnum, та для чого він росповсюдив цю неправдиву інформацію

19. levandivka

Тю.
    Горлопанство - хліб ІА. Більша бздура - більше покупців. Навіть, якщо й "замовлено".

Я б виділив іншу цитату:

20. Boris_Kiev

Ні. Там каталися його колеги - оцінювали "в натурі" роботу хибного радіомаяка.
    Хіба мало УАЗиків може кататися по прилеглій території?

а де твій аватар? :)