Касперський і іже с нім

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Boris_Kiev, 8 січ 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене ще цікавіше. Стягувала кейгени і звісно натягнула вірусяків: ІЕ сам запускається в процесах, грає нізвідкіля якась музика, купу програм в процесах невідомого походження, при запуску мозілли якісь глюки, ехе-шки не всі запускаються.. а Аваст і МКС-онлайн-вірус-чекер нічого не знайшли о_О Глибоко сидить, зараза. Буду ще щось ставити..

2. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Стосовно другого не користувався, а от перший вартує замінити тому як на останніх ПК які "реанімував" через засилля вірусів стояв власне він.
    Встановіть Spyware Terminator (безкоштовний). Не погано контролює реєстр і в разі чого захистить від запису у нього тим самим "кейгеном".

• Подобається Подобається x 2
  3. ovod

ovod Well-Known Member

зараз пішли такі віруси, що якщо вірус в системі, то поможе тільки переустановка системи або провірка вінчестера під іншим віндовсом чи на іншому компі.

• Подобається Подобається x 1
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вам тільки зілля вже допоможе :) Але дивіться уважно, бо остання версія стирала сам iexplorer.exe та ще якусь .dll без якої віндовс не віндовс...

---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Я тупо копіюю нові файли поверх пошкоджених :)

5. ovod

ovod Well-Known Member

але в реєстрі все залишається без змін?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо вірус пристроюється до системного файлу, то після його заміни він хоча би зменшує кількість шкідливих процесів і дає можливість загрузитися антивірусу...
    Але якщо до системи не прив'язано багато програм, тоді такіда - краще нову сорочку :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Karmeluk

Не обов'язково. Знаходим ERD CommanderОМ потрібний нам Restore POint і "вуаля". Є на будь-якому нормальному диску "реаніматорі" та економить купу часу. Рекомендую збірку SonyaPE.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Глянемо при нагоді, що за звір :)

9. Alter

Alter Well-Known Member

хочу вступитися за АВАСТ :ireful1:
    користуюсь виключно ним вже протягом 6 (шести) років на усіх своїх компах(домашніх, робочих-а цих було вже за цей час багатенько!)
    проблем не було і нема
    зауважу що поновлення баз в мене автоматичне
    все що пхалося чи з інету, чи з флешки- все виловлював

припускаю що проблеми можуть бути внаслідок:
    а) неоперативного поновлення баз
    б) конфлікту антивірусів(спостерігав таке, колись стояли дрвеб + аваст, коли залишив один аваст-проблеми зникли)

так що не треба ляля ;)

10. Karmeluk

Можу за вас лише порадіти.
    Для цього достатньо створити папку - autorun.inf на флешті та логічних дисках з захистом від нищення і нічого "лізти" не буде.
    У дописувача всі ознаки вірусу на ПК. Причім тут два одночасно встановлених антивіруси які лише призводять до суттєвого гальмування комп'ютера.

11. Alter

Alter Well-Known Member

а Ви напевно маєте одну флешку? а чужі ніколи не доводилось в свій комп тикати? думайте глобальніше

а при тому шановний, що у дописувача може бути подібна ситуація, Ви такого не припускаєте? Чи я десь радив ставити два антивіруси? :ireful1:

12. Karmeluk

Спроба номер два. Завірусувана "чужа" флешка нічого не запише на логічний диск якщо там є папка autorun.inf захищена від стирання.
    во-во.

Я про гальмування нічого не бачу лише опис зараженого ескплорера на ПК.
    Мені не відомо бо я цього НЕ ПИСАВ.

13. Alter

Alter Well-Known Member

не люблю смітити, велкам у приват :boredom:

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

а) В мене щодня оновлювалась база
    б) стояв лише Аваст
    Зараз прийшлось його знести нафіг і почистити все др.вебом.

15. ovod

ovod Well-Known Member

а помогло?

п.с. при гарному налаштуванні, відновлення системи є швидшим ніж перевірка антивірусом диска С,
    ну а при хоча б створенні не адмінських профілів проблема з вірусами практично зникає....

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вибиває тільки помилку про відсутність якогось файлу при завантаженні Фаєрфокса. І Downloadmaster перестав працювати, треба переставити. А все решта в нормі.
    Кілька років не користувалась цією опцією. Наскільки пам'ятаю, там можна вернути стан до певного моменту, так? Мені це не дуже підходить, бо щодня обробляю фотографії, а шкода було б втратити шмат роботи.
    А це як?

17. ovod

ovod Well-Known Member

я не зовсім те відновлення маю на увазі, точніше зовсім не те...
    якщо цікаво то можу розказати детальніше...

створити новий профіль, але вибрати не адміна, а з обмеженими правами,
    тоді віруси якщо в тому профілі запустяться, то нічого системі зробити не можуть(вони не будуть мати повного доступу до системного диска), але інсталювати програми доведеться з під адміну, хоча можна і з обмеженого.

висновок такий - простота і зручність в користуванні системою спричиняє складність її захисту, а декілька правил і часткова незручність(мало хто кожний день програми ставить) збільшує захист системи.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо цей спосіб не потягне за собою втрату даних, то буду дуже вдячна за інформацію! :)

19. ovod

ovod Well-Known Member

ну, якщо на диск С нічого не зберігати і не лишати на робочому столі нічого важливого,
    то втрат не буде. :)

хіба є якісь програми, які вимагають зберігати файли чи дані тільки на диск С?

бо мій спосіб відновлення - запис копії системи(з усіма налаштуваннями і драйверами) поверх існуючої і в залежності від розміру диску відновлення йде від 3 до 10 хвилин всередньому.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не маю такої звички :)
    Хіба що оновлювані файли від програм, наприклад, файл із закладками браузера, із історією спілкування в асьці чи скайпі тощо. Але то не речі першої важливості..
    Тобто повністю все все замінюється, навіть глибоко заражені системні файли?

а де твій аватар? :)