В мене ще цікавіше. Стягувала кейгени і звісно натягнула вірусяків: ІЕ сам запускається в процесах, грає нізвідкіля якась музика, купу програм в процесах невідомого походження, при запуску мозілли якісь глюки, ехе-шки не всі запускаються.. а Аваст і МКС-онлайн-вірус-чекер нічого не знайшли Глибоко сидить, зараза. Буду ще щось ставити..
Стосовно другого не користувався, а от перший вартує замінити тому як на останніх ПК які "реанімував" через засилля вірусів стояв власне він. Встановіть Spyware Terminator (безкоштовний). Не погано контролює реєстр і в разі чого захистить від запису у нього тим самим "кейгеном".
зараз пішли такі віруси, що якщо вірус в системі, то поможе тільки переустановка системи або провірка вінчестера під іншим віндовсом чи на іншому компі.
Вам тільки зілля вже допоможе Але дивіться уважно, бо остання версія стирала сам iexplorer.exe та ще якусь .dll без якої віндовс не віндовс... ---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ---------- Я тупо копіюю нові файли поверх пошкоджених
Якщо вірус пристроюється до системного файлу, то після його заміни він хоча би зменшує кількість шкідливих процесів і дає можливість загрузитися антивірусу... Але якщо до системи не прив'язано багато програм, тоді такіда - краще нову сорочку
Не обов'язково. Знаходим ERD CommanderОМ потрібний нам Restore POint і "вуаля". Є на будь-якому нормальному диску "реаніматорі" та економить купу часу. Рекомендую збірку SonyaPE.
хочу вступитися за АВАСТ користуюсь виключно ним вже протягом 6 (шести) років на усіх своїх компах(домашніх, робочих-а цих було вже за цей час багатенько!) проблем не було і нема зауважу що поновлення баз в мене автоматичне все що пхалося чи з інету, чи з флешки- все виловлював припускаю що проблеми можуть бути внаслідок: а) неоперативного поновлення баз б) конфлікту антивірусів(спостерігав таке, колись стояли дрвеб + аваст, коли залишив один аваст-проблеми зникли) так що не треба ляля
Можу за вас лише порадіти. Для цього достатньо створити папку - autorun.inf на флешті та логічних дисках з захистом від нищення і нічого "лізти" не буде. У дописувача всі ознаки вірусу на ПК. Причім тут два одночасно встановлених антивіруси які лише призводять до суттєвого гальмування комп'ютера.
а Ви напевно маєте одну флешку? а чужі ніколи не доводилось в свій комп тикати? думайте глобальніше а при тому шановний, що у дописувача може бути подібна ситуація, Ви такого не припускаєте? Чи я десь радив ставити два антивіруси?
Спроба номер два. Завірусувана "чужа" флешка нічого не запише на логічний диск якщо там є папка autorun.inf захищена від стирання. во-во. Я про гальмування нічого не бачу лише опис зараженого ескплорера на ПК. Мені не відомо бо я цього НЕ ПИСАВ.
а) В мене щодня оновлювалась база б) стояв лише Аваст Зараз прийшлось його знести нафіг і почистити все др.вебом.
а помогло? п.с. при гарному налаштуванні, відновлення системи є швидшим ніж перевірка антивірусом диска С, ну а при хоча б створенні не адмінських профілів проблема з вірусами практично зникає....
Вибиває тільки помилку про відсутність якогось файлу при завантаженні Фаєрфокса. І Downloadmaster перестав працювати, треба переставити. А все решта в нормі. Кілька років не користувалась цією опцією. Наскільки пам'ятаю, там можна вернути стан до певного моменту, так? Мені це не дуже підходить, бо щодня обробляю фотографії, а шкода було б втратити шмат роботи. А це як?
я не зовсім те відновлення маю на увазі, точніше зовсім не те... якщо цікаво то можу розказати детальніше... створити новий профіль, але вибрати не адміна, а з обмеженими правами, тоді віруси якщо в тому профілі запустяться, то нічого системі зробити не можуть(вони не будуть мати повного доступу до системного диска), але інсталювати програми доведеться з під адміну, хоча можна і з обмеженого. висновок такий - простота і зручність в користуванні системою спричиняє складність її захисту, а декілька правил і часткова незручність(мало хто кожний день програми ставить) збільшує захист системи.
ну, якщо на диск С нічого не зберігати і не лишати на робочому столі нічого важливого, то втрат не буде. хіба є якісь програми, які вимагають зберігати файли чи дані тільки на диск С? бо мій спосіб відновлення - запис копії системи(з усіма налаштуваннями і драйверами) поверх існуючої і в залежності від розміру диску відновлення йде від 3 до 10 хвилин всередньому.
Не маю такої звички Хіба що оновлювані файли від програм, наприклад, файл із закладками браузера, із історією спілкування в асьці чи скайпі тощо. Але то не речі першої важливості.. Тобто повністю все все замінюється, навіть глибоко заражені системні файли?