Касперський і іже с нім

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Boris_Kiev, 8 січ 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:cry: російський інтерфейс........

2. fuxx

fuxx Member

Пробував, але так не пішло, бо не було в настройках "отримати 30 денний ключ".

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

простите великодушно ценители лицензионной продукции ....

вот такое вот предлагаю, опробовал ежемесячно уже почти год - работает лично гарантирую

Как сбросить 30 дневный счетчик в KAV/KIS 6/7 Версиях:
    1) Отключаемся от интернета.
    2) Отключаем KAV/KIS (Один щелчком правой кнопки мыши, вызываем контекстное меню. В

контекстном меню выбираем пункт Exit.)
    3) Запускаем Regedit и удаляем ключи HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\LicStorag e и

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SystemCertif icates\SPC.
    4) Перезагузка компьютера.
    5) Подключаемся к интернет и активируем 30 дневный триал по новой.

И ключи искать не надо! Раз в 30 дней это делаешь и все!

Все работает я сам проверил!

4. fuxx

fuxx Member

Я десь в мережі випадково натрапив на маленьку прогу яка вбиває ключ в реєстрі (щоправда не знаю чи саме той).
    Працює на КІС7 і зараз на КІС 2009. Щоправда в мене щось недостатньо відключити КІС, а треба його перевстановити. Але всерівно шукати новий діючий ключ набагато довше і складніше.

• Подобається Подобається x 1
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Люди!
    Знайшов шикарний анти-троян!
    Супер !!!

Третій день НОД32 час від часу лаявся на файли, згенеровані троянською прогою (exe i dll).
    І це - на офісній машині, де я весь час дистанційно з дому змінював адреси (ну ясно для чого!) :)

Поставив звичайний Troyan Remover, потім Spyware remover.
    Так, трохи коло пошуків звузилося. Але, вимагаючи чергового рестарту системи, комп так "заклинило" (ще й на адресі співробітника, який може вийти в канікули), що довелося їхати. Ледве через Safe mode запустив.

Коротше, "протиотруту" знайшов через контекст - IP в імені кукіса, який генерувався при певних діях.

З першого проходу прога наловила звірів (НОД я вимкнув) і, здається, вбила.

Рекомендую:

Please download Malwarebytes' Anti-Malware:
    http://www.besttechie.net/tools/mbam-setup.exe
    to your desktop.

Double-click mbam-setup.exe and follow the prompts to install the program.
    At the end, be sure a checkmark is placed next to Update Malwarebytes' Anti-Malware and Launch Malwarebytes' Anti-Malware, then click Finish.
    If an update is found, it will download and install the latest version.
    Once the program has loaded, select Perform full scan, then click Scan.
    When the scan is complete, click OK, then Show Results to view the results.
    Be sure that everything is checked, and click Remove Selected.
    When completed, a log will open in Notepad. Please save it to a convenient location.
    Copy and Paste that log into your next reply, along with fresh combofix log.

NB: If MBAM encounters a file that is difficult to remove, you will be presented with 1 of 2 prompts. Click OK to either and let MBAM proceed with the disinfection process. If asked to restart the computer, please do so immediately.

Є вибір робочих мов, в тому числі укр. і рос.

Останнє редагування: 7 січ 2009
  6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та після НОДу можна звіроферму відкривати.:)))

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Одне з пояснень ... звірів засилають люди Касперського.
    Все одно НОД мені більше подобається - і не гальмує, і оновлюється чисто в бекграунді. І навіть не лається, як КАВ, коли запускаються певні самопальні проги, де йдуть часті звернення до дискових файлів.

А звірі... ну я не відвідую сайтів з "поганою репутацією".
    Заражені були, очевидно, кейгени до деяких аудіоредакторів.
    В якій країні викладено більшість "хаків" - здогадайтеся з трьох разів ! :)

• Подобається Подобається x 1
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тільки Чєрнобильця не питайте! Скаже, що в Хакляндії...

• Подобається Подобається x 2
  9. andrewdor

andrewdor Well-Known Member

Користувався НОД. Нортон, зупинився на Касперському, любий з них пропускає віруси, але Касперський хочаб може потім вірус викинути. а НОД тільки показую створені файли і справно їх видаляє. Сам вірус залишає в спокої.

10. balzatul

balzatul New Member

Камрады, все разговоры на тему "какой антивирус лучше" - это не более, чем холивары.
    Не существует "самого лучшего антивируса". Если в каком-то антивирусе вы получите какое-то преимущество, то обязательно заплатите за это чем-то другим.
    Поэтому выбор антивируса, если, конечно, вы делаете этот выбор самостоятельно, а не "друг посоветовал" или "админ поставил" - это всё равно, что выбор бога, которому будешь поклоняться. Вопрос религии в своём самом чистом виде.

Антивирусы имеет смысл рассматривать, прежде всего, с позиции пожирания ресурсов. Но даже с учётом этого момента предыдущее правило продолжает работать.

Лично я верую в Каспера :)))
    Но после самого сурового сканирования Каспером Симантек всё ещё найдёт повод немного поклопоморить. Обратное на наших палестинах верно в ещё большей степени. А после Симантека и НОДу работка перепадёт. И т.д.,по любой цепочке комбинаций.

А вторым правилом выбора является территориальная или идеологическая близость изготовителя антивируса. В силу особенностей распространения вирусов именно эти производители быстрее всего реагируют на набор зараз, характерный для той территории, на которой обитает пользователь.

Для Украины таким являются российские производители. "Украинский Национальный Антивирус" использовать при этом не рекомендую: продукт как был, так и остался примером ярчайшего непрофессионализма разработчиков.

Когда я общался с касперами, они много смеялись, когда их просили как-то это подозрение прокомментировать. Говорили, что опровергать ничего не будут - всё равно никто из обывателей не поверит. Но нас просили не увлекаться конспирологией и уверяли, что у них и так работы хватает. :)

От себя могу добавить, что им есть смысл верить. Если бы антивирусники решили вбросить вирусни в просторы этих ваших интернетов, то это были бы такие вирусы, что мало не показалось бы никому - производители ведь знают слабые места как своих программ, так и операционных систем. А учитывая то, что у антивирусников найм не пожизненный, то от кого-нибудь из уволившихся (и тем более - уволенных) утечка бы обязательно произошла. А её нет. Есть только слухи и парочка неубедительных попыток разных школьников выдавать себя за бывших сотрудников.

Короче, попуститесь :)

Мне трёх раз, видимо, мало :)
    Просветите, плз ;)

Кстати, да.
    Этот момент у них крайне грамотно поставлен. Риспект им и уважуха за это.

Останнє редагування модератором: 22 січ 2009
  11. rayan

rayan Member

Мушу всунути свої пять копійок :)
    Повністю згідний

Але є й пару заперечень.
    1. В касперського одна з найбільших вірусних баз і це величезний плюс, але двигун на якому це все провіряється мабуть один з самих лажових (для розуміння дізнайтеся як працюють антивіруси)
    2. Який б ви не вибрали антивірус (Nod, Symantec, trend Micro, Dr Web)він забезпечить тільки 80 відсотків безпеки, решта просто не реально прикрити через капризнні ручі користувача. Усвідомте, антивіруси доганяють зловмисників, а не випириджають. Це гонка озброєння в якій антивіруси на крок позаду.
    3. Твердження що антивірусні компанії не пишуть віруси чи їх колишні працівники правдиве на половину. Покористуйтеся сканером cureit і скаладеться, що основні віруси пише не каспер а др Веб (та й куда їм писати віруси, бідолахи з касперського не дуже рівно свою прогу написали, не то щоб вірус =) )

Але то все демагогія. Реально віруси пишуться, і антивіруси тоже. І реальність полягає в сотнях мільярдів доларів на рік (поцікавтеся скільки коштує корпоративна ліцензія любого виробника антивіруса і вам стане все зрозуміло). Сама Trend Micro (перші хто придумав поняття антивіруса) закінчила "кризовий рік" в прибутках +3 мільярди доларів. Отож не настане одного прекрасного ранку коли пропадуть віруси, бо це не вигідно НІКОМУ! Крім нещасного банківського працівника з великими очима перед компом, але кому він в біса потрібен =)

Всім хто почне зараз кричати про лінукси і юнікси поясню. Ніхто на них не перейде в наступні 5 років. Причини не буду пояснювати, але глобально, віндовс - це корпоративна дектопна (!) ОС. І це треба розуміти. Я сам Лінукс адміністратор з стажем понад 3 роки але реальність є реальністю.

І головне. Розумійте різницю між вашим домашнім компютером, чи малою мережею і корпоративною системою.

1. Ви разом зі своїм персональним компютером нікому не потрібні :) не цікава хакеру ваша порнушка чи фотографії в папці "Новий рік в Славську" , лишень факт того що у вас нема реально зовнішнього хоста уже робить вас на 99 відсотків в безпеці. Крім вірусів і власної дурості нам нічого не загрожує.
    2. Корпоративний світ - це совсім інша історія, гроші і загрози. Саме там найцікавіші бої і найнебезпечніші віруси там.

Тому відповідь на то який антивірус найкращий проста - той який вам сподобався. Саме цим і керуються люди. Ви не рішаєте проблему захисту даних, ви просто хочете думати що все ок , і навіть якщо це далеко не так , але ви в це вірите, то цього вже достатньо =). Для розуміння реальності, підключіть свого коня в мережу інтернет з реальним адресом і тоді поймете що може зробити підліток 9 класу з сканером безпеки, технічним англійським і "мрією стати хацкером" :)

Останнє редагування: 6 кві 2009
    • Подобається Подобається x 3
  12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене вірус. Проявляється в тому, що в Мозіллі, Опері та ІЕ не програється звук. Перевірила комп через CureIt (launch.exe) від др.Веба. Знайшовся троян в файлі setupapi.dll в папках з тими браузерами. Видалила. Рестартнула комп, все добре, звук грає. На другий день (після викл-вкл компа) знову те саме - звуку нема. Дивлюсь в папки браузерів - там знову той файл! Видалила вручну, звук повернувся. І тепер через раз той вірус знову появляється і мушу постійно його видаляти.
    Будь ласка, порадьте чим ту заразу можна викорінити повністю?

Додам, що троян індикується сканером як Trojan.Download.33781.

Останнє редагування модератором: 22 тра 2009
  13. syavych

syavych копач

Той файл видаляти не треба - він потрібний. Інша справа що в тебе він очевидно інфікований. Почитай тут

14. Городецький

Городецький Well-Known Member

Вочевидь, вражений не тільки цей файл, десь у автозавантаженні сидить модуль, який цей файл перезаписує. Бажано перевірити всі диски сильним антивірусом, або, хоча б, уважно переглянути в реєстрі всі автозавантаження і видалити підозрілі.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вчора стягнула Касперського, а сьогодні виліз Malware Doctor - сам запускається при старті системи, типу сканує на віруси, хоча сам є вірусом, як вже вичитала. Блокує таск менеджер і реєстр.. Касперський не запускається. Буду пробувати AVZ, як люди радять на форумах. Починаю думати про перехід на Mac OSX..

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В кого з'явиться Malware Doctor (прога-вірус запускається при запуску компа і не виключається), зверніться сюди. Там мені допомогли позбутись цієї зарази :)

17. Muchaco

Muchaco Well-Known Member

Все зрозумів крім 3-го пункту:blush:,де знаходиться цей Regedit?
    Дякую за відповідь!

18. Городецький

Городецький Well-Known Member

AVZ - швидше інструмент для сканування нашвидку ніж для серйозного захисту компу. Крім того, Олег Зайцев (автор AVZ) вже з рік працює на Лабораторію Каперського, тож і його програма не розвивається.

Спробуйте BitDefender, краще куплений. Він значно дешевший за Кашмарського, менше навантажує залізо, крім того одна ліцензія на 3 компи. Хвалять його, начебто ...
    Це з відчаю!
    Чув, що вже нічого не працює, сервер Касперського автоматично заносить код активації пакета до блек-листа.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, може навіть і спробую, бо щось Касперський в мене глючить..
    Мені треба було саме викорінити того Malware Doctor і якраз AVZ, а точніше хтось з їх команди, мені допоміг.
    Угум.. Віруси і раніше водились, але їх дію не було помітно. Просто чистила і ігнорувала. А коли вже почати лізти на голову, то задумалась..

20. Zirs

Zirs Member

Dr.Web

Допоможіть пліссссссс мені дуже потрібен серійний код до антивіруски Dr.Web® для робочих станцій Windows Версія 5.0.1.02160. ніяк неможу знайи:dntknw: або хтось знає якісб хитрощі як можна уникнути сирійника щоб антивіруска нормально робила. ДЯКОЮ НАПЕРЕД))))

а де твій аватар? :)