В живого не треба питати - компанія купила ліцензію, от він і ставить всім. Але мене Каспер не влаштовує - він видаляє кейгени від програм. Якби компанія купувала ще й інший софт - то було б нормально, а так зле. А відключити функцію не можу і відновити з карантину не можу - все заблоковане.
не такий він вже й дорогий, один комп на рік 120 грн. Третій рік юзаю ліцензійний КІС, польот нормальний.
Чим старіше залізо, тим більше гальмує. А шоб каспер не пригальмовував комп, йоґо треба правильно налаштувати.
В мене вже за скільки років проблем з есетом не було. А панацеї немає ні в чому. Ні в Ноді, ні в Каспері. Пропускають що один, що інший. Повторюся ще раз - приносили компи з вінлоком, на яких стояв і каспер в тому числі. Оновлений. І пропускав вінлок аж бігом. Те саме було і з Нодом. А причина в тому, що курва завжди з’являється раніше, ніж ліки проти неї. Достатньо кількох годин.
Я маю гіркий досвід з нодом, він мені саліті 2 рази пропускав. З каспером за останніх 2 роки проблем нема взагалі, ти сам бачив на скріні, коли короїд шманав комп.