Карта України 1918 року

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем MARTINI, 12 лип 2012.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Адмірал, вам не набридло? Чи ви не бачите що з вас дурня роблять. Тай ви сам з себе дурня робите, бо доказувати якісь речі про перевагу совка є безглуздою роботою. Я знаю, що ваше місто є чемпіоном совкізму на території бувшого СССР і я б за мільйон туди носа б не показав.
    Ну але ж треба якусь здорову логіку мати. Бо мені за вас незручно так як я думаю що ви доволі стара людина.

• Подобається Подобається x 2
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

чоловік сам незручність відчуває - воно якось йому постійно тисне. Інакше тут би не сидів.
    То "когнітивний дисонанс" - якщо до психіатра.
    Або кляті бандери з галіції - то якщо з газет та путіновізора

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хто зі старожилив ЛФ пам"ятає луганського чиновника з пожежної охорони під ніком LL ?
    Він не написав жодного слова сам, тільки копіпейстив статті та фотошоплені картинки. Solomija йому діагноз поставила - не "дислексія", а щось подібне - коли писати не може. :)

4. Dred

Dred Well-Known Member

Москалі торгували і ділили Україну як тільки могли.
    1656 р. Віленське перемир'я між Москвою і Польщею.
    За цим перемир'ям кордон козацької України був визначений за Білоцерківським договором 1651 р. коли козаки програли. Тобто влада Б. Хмельницького, отже і територія Козацької держави обмежувалася лише Київським воєводством, тоді як Березневі статті з Москвою укладалися, коли гетьиман знову мав під своєю булавою територію, встановлену Зборівською угодою 1949 р. тобто Київське, Чернігівське та Брацлавське воєводства.

1667 р. Андрусівське перемир'я.
    Українські землі діляться по Дніпру.
    Річ Посполита отримала Правобережжя а Московія Лівобережжя і Стародубщину. Київ 2 роки мав перебувати в московські зоні.
    Територія запорізьких козаків оголошувалася спільним володінням.

Також Андрусівський договір був підтверджений у 1670, 1672, 1675, 1678 рр.

1681 р. Бахчисарайський мирний договір.
    Кордон між Туреччиною і Московською державою встановлювався по Дніпру, султан і хан зобов'язались не допомагати ворогам Росії.
    Туреччина приєднувала південну Київщину, Брацлавщину і Поділля, а Московська державаЛівобережну Україну, Запоріжжя і Київ з містечками Васильків, Стайки, Трипілля, Радомишль, Дідівщина. Росія погодилась на щорічне надання ханові «казни».
    Упродовж 20-ти років територія між Дністром і Бугом залишалася нейтральною і незаселеною, на якій обидві сторони не мали права будувати і відновляти укріплення.

1686 р."Вічний мир".
    Річ Посполита визнавала за Московським царством Лівобережну Україну, Київ, Запоріжжя, Чернігово-Сіверську землю з Черніговом і Стародубом та Смоленськ.
    Північна Київщина, Волинь і Галичина відходили до Польщі.
    Південна Київщина й Брацлавщина від містечка Стайок по річці Тясмин, де лежали міста Ржищів, Трахтемирів, Канів, Черкаси, Чигирин та інші, дуже спустошена турецько-татарськими і польсько-шляхетськими нападами, мала стати «пусткою».
    Поділля залишалося під владою Туреччини.

1711 р. Прутський мир. Туреччина-Московія.
    Петро І зрікся Правобережжя України.

1921 р. Ризький мир Польща - Радянська Росія.
    Польща отримала Волинь, Галичину, Холмщина, Підляшшя а Росія отримала Велику Україну.

16 серпня 1945 р. Польсько-Радянський договір по лінії Керзона. В Польщі залишилися Холмщина і Підляшшя.

1945 р. Кордон між СРСР і Чехословаччиною
    Пряшівщина відійшла до Чехословаччини.

Найбільший шматок України Росія залишила собі.

• Подобається Подобається x 3
  5. afterstep

я зету пам’ятаю - і жалкую, що витісниі її тролізм "дальнєвосточний"

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:11 ----------

найбільша зрада в історії України - переяславський торг :)
    Якби то ти, богдане п’яний, тепер на Переяслав глянув!...

6. Dred

Dred Well-Known Member

7. Pedro

Князь Ярема Вишневецький проти Богдана Хмельницького
    Ірина Кривенко. The Epoch Times Україна
    16.02.2011

На тлі хвалебних фільмів і досліджень про Богдана Хмельницького критика на його адресу може здатися дивною і, можливо, незрозумілою. Історія, як відомо,складається не тільки з фактів, але також з їх інтерпретацій, і, крім того, часто є розмінною монетою в руках політиків. Тому альтернативний погляд на цього історичного «героя» не тільки має право на існування, але також доповнює цей образ фактами, що замовчуються. Переглянувши факти і докопуючись до справжніх мотивів вчинків Богдана, ми можемо побачити, що ж насправді рухало українським героєм і від кого ж «звільняв» він українські землі. На це проливає світло його зіткнення з Яремою Вишневецьким, яке ознаменувало поворотний момент у «Національно-визвольній війні» Хмельницького, поклавши насправді кінець внутрішньонаціональній ворожнечі, різанині й пограбуванням.
    http://www.epochtimes.com.ua/ukrain...neveckyj-proty-bogdana-hmelnyckogo-72446.html

8. Dred

Dred Well-Known Member

Я так розумію ти не знаєш хто такий Данило Галицький.
    Чи князі Лева ІІ і Андрій.
    Хто не дав окупувати Галицьке Пониззя військам Куремси в 1254 р.
    Що сталося на Синіх Водах в 1362 році.

9. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

10. Dred

Dred Well-Known Member

А ви пасете свиней?:cofee:

11. afterstep

і ви, подонки, грязь москви... (с) Шевченко Т.Г.
    ==
    чого ж ти, гидото гормональнозалежна, "мітиш", як кіт поганий, все, що бачиш?
    не забувай - води ти з моря не нап’єшся - вона солона!

12. Boris_Kiev

Вы-гоним
    Вы-бросим
    Вы-***м!

13. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

afterstep,

14. Pedro

Спішу на роботу, горе-Гєнєрал. Але думаю, треба попрощатися, бо не здивуюсь, коли шовініст опиниться в бані на ду-у-же довгий термін. Як і ваші саобщнікі. За фашизм.
    So, good-bye, shity General.

15. Boris_Kiev

У кого "у нас"? У москалів?
    Ви тут не примазуйтеся до НАС.
    У НАС може текти турецька, єврейська, кипчацька кров.

А про ВАС влучно написав поет-бард:
    P.S. Нехай вибачать Волзькі та Кримські Татари, я й тих і тих глибоко поважаю. Пісенька та про москалів. :)

Останнє редагування: 3 жов 2012
  16. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Admiral , Вы чего ?! Совсем сдурели ? Не настрелялись ещё? Не уподобляйтесь Dzeko

17. Dred

Dred Well-Known Member

Любите стріляти людей?

---------- Додано в 11:23 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ----------

Я бачу ви великий прихильник НКВД яке мучило і вбивало людей.

18. manur

manur Well-Known Member

Ги))) Він для вас авторитет?
    Здоровий хлоп ( + народний дупутат, цебто недоторкана особа), який дістав по писку від тендітної панянки і схавав то.
    Такий для вас авторитет? Співчуваю вам.............

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Гуцули автохтонний нарід, не в приклад татарві, диким азіатам.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:mocking:

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)