Карта України 1918 року

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем MARTINI, 12 лип 2012.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це ви про "гасударствєнний язик СССР" на наших територіях?

Додам. У 1995 році мені терміново знадобилося поїхати на 3 дні до Праги.
    Був у мене совковий закордонний паспорт останнього зразку з українськими штампами. Повірте - мені було СОРОМНО в"їжджати до країни, потерпілої від совєцької агресії, маючи аусвайс із гербом агресора на обкладинці.
    У Празі нас мав представити чехам американець одеського походження. Він попередив, що в чеському Ай Бі Ем працюють молоді хлопці і з іноземцями спілкуються виключно англійською. А київський "старший" пан (чиновник; він мав дипломатичний паспорт України) попросив американоодесита не вживати російську в громадських місцях, коли поблизу будуть люди старшої генерації.
    Це я до того, Дальневосточнику, що совкове минуле у цивілізованому світі "не котується". І браваду "у совєццкіх сопствєнная гордость" треба відкинути раз і назавжди. Легше стане жити.

Останнє редагування: 1 жов 2012
    • Подобається Подобається x 6
  2. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Ну, как обычно: другого ответа от вас я и не ожидал!

Что, горькая правда глаза колет?

3. kym

kym Well-Known Member

Я маю ще більш шикарну карту
    і зовсім вона не мутна..... класна ... різнокольорова

• Подобається Подобається x 3
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ви знаєте, Гєнєрал (чи як там вас), я отримую велике задоволення, читаючи вашу мазню. Бо вона мене переносить в далеку Брєжнєвську епоху. Відкрийте секрет, як можна було так законсервуватись в совковому гівні. Та чоловіче, відкрий очі, пройшло 30-40 років, а ви ще дальше там. Та ж "правдівська" отпавєдь імпєріалістам і іх наймітам і ще сотні подібних шизів. Не набридло? Не встидно?

• Подобається Подобається x 4
  5. ADMIRAL

Может быть пора уже сказать:
    "Заберіть вашi подарунки, "кляті москалі"!
    :mocking:

6. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для тих, хто в панцері, а шо? Якщо Україна була в окупації, то її не було? Україна була в СРСР, то її не було?

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ----------

Накрали, а потім то дарували....

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу - можна. Вперед, москалі, в свої суздальські болота, і поверніть усе, що загарбали.
    і 1654 рік - я б на вашому місці не вважав, що тоді була росія.
    Ту росію, якою ви зараз так пишаєтеся (з блиском московського гламуру і руїною-глибинкою, цю мавпу з нафтовим краном в одній руці і атомною бомбою в другій) - цю росію почав будувати Петро. І першим ділом обскубав бороди боярам, і почав їх, тупих, грамоті вчити. Для чого викладачів з Києва кликав. І "православіє" так само "розбудовувати" почав - і теж кияни навчали :)
    І розбудувала основи - німкеня Катерина - а далі вже якось котилося потихеньку, доки не виродилося, і не прийшло до жовтневого перевороту :)

9. Дальневосточник

Пан Мих! Тут всего 3 странички...Ну - прочтите - к чему мой пост!
    Там о карте УНР, которой (УНР) уже и не было на момент издания - ни на карте, ни в природе... :)

10. kym

kym Well-Known Member

Ви хочете сказати що міста Києва, Вінниці Львова. Одеси і інших не було в природі на той момент... і народу який жив в цих містах і кругом них теж не було в природі..... то значить і ваших предків теж не було в природі... тоді звідки ви тут взялись.... От весь ваш допис - це яскрава інтерпретація мислення москаля - окупанта (не путати з етнічними росіянами). Що вам мішало написати - да .... позабирали українську землю і навіть не думають віддавати.....

11. Дальневосточник

Я сказав - те що сказав - лише про УНР. А всi цi вашi хворi фантазiї - залиште для себе.
    Київ був за 1000 рокiв до УНР - був при УНР - i буде i надалi - без УНР. I - як бачите - небо на землю не впало без УНР. :)

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Подарунки тоталітарної влади самим собі. Земля згодилася, людей в утиль.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ще забули завершити: Я - українець!

• Подобається Подобається x 1
  14. ADMIRAL

Отвоевывали ценой собственной жизни и дарили братьям-славянам, а они сечас нож в спину!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Адмірале, ви хоть вірите у те, що пишите? Коли це Росія комусь дарувала територію крім Аляски?

16. Дальневосточник

Украина - моя Родина.

• Подобається Подобається x 1
  17. krzyslp

krzyslp Active Member

A хто-небудь на цих теренах запитав o 'oтвоевиваніе' ?

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

то ви про шо?

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

Wrong.
    Всі ті землі до 1917 року - були приєднані як російські губернії, відповідно і дарунків ніяких не було.
    Кордони 1922 взагалі не включили в УРСР щось етнічно не наше, Лєніну там немає за що дякувати. Хіба що за ідею федералізму як таку, але з іншого боку, якби Лєнін робив більшовицьку російську імперію без натяку на право націй на самовизначення, то в нього нічого б не вдалося.
    Західноукраїнські землі? Тут складніше, все таки СРСР була федерація, навіть об'єднання республік, але оскільки більшість населення тут були українці, і приєднали їх до Української РСР, то це скоріше було в якійсь мірі сприяння об'єднання земель, але аж ніяк не подарунок. Що нас, самих собі подарували?
    А от вже по кілька районів в Закарпатті, Буковині, півдні Одещини і Криму то може трактуватися як подарунки. Але румуни і угорці програли другу світову війну, тому заслужили на територіальні втрати. Лишається Крим, Але він в складі України/УРСР вже довше чим був у складі РСФСР, так що запізно подарок повертати.

20. ADMIRAL

Специально для вас продублирую ещё раз:

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

Допустим. А Севастополь то каким боком в Украине оказался???

а де твій аватар? :)