Карта поляка

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Авто дубіфікат, 7 лип 2008.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ваші висновки про "розширення Полонії" - хибні. А щодо того, що ви зрозуміли, що ви не належите до польської народності - то Вони це зрозуміли на хвилину раніше. :))) Тому - Карта Поляка вам не належить згідно з Законом про Карту Поляка, бо Карту дають тим, хто підтверджує доказами свою приналежність до польської народності. Зрештою, їм ще й треба подякувати за те, що Ви, нарешті, визначилися зі своєю національністю.

І не ображайтесь на тих громадян Польщі, хто вважає Львів "своїм містом". Багато хто з них чи їх батьки залишив тут молодість і серце. Бо вони такі ж люди, як ви, і також мають серце.

---------- Додано в 08:20 ---------- Попередній допис був написаний в 08:13 ----------

Це не зовсім так, принаймні, не для мене. Я отримував Карту Поляка тільки тому, що відчуваю себе поляком. Про якісь вигоди я навіть не думав, бо й так побував у 16 країнах світу та Європи. В Польщі я ще до Карти побував разів з 12.

А мій син сам захотів вчитися в Польщі. Я його підтримую, бо якщо він, син поляка і українки, вивчатиме і знатиме і українську, і польську науку, культуру, мистецтво - то це - і привід гордитися ним його батькам, і добре для суспільства, та його власного майбутнього.

• Подобається Подобається x 9
  2. simona83

simona83 New Member

Якраз підтвердитии саме легше в тому всьому, найтяжче було записатися, напочатках , на співбесіду. Це може кожен хто попортається в інтернеті і буде мати , ну наприклад в свідоцтві про народження батька запис, що його мама, а моя бабця чи дід поляк.

По-перше, я не ображаюсь на цих громадян. Ви десь в мому дописі це прочитали? Я поважаю і шаную всіх людей незалежно від їх нац.приналежності.
    По-друге, та залишили сердце, ну так сталось, таке в нас минуле, але українці теж багато де залишили свої сердця, але це не дає нам право в непрямому тексті говорити, що те чи інше місто наше.

Я це і без нього знала, а якщо б відчувала себе "полькою" так як Ви себе, то мені не потрібно б була та КП, можна і без неї жити ТАМ, але там б жили , а не тут.:good:
    На цю тему можна багато говорити, бо кожен має свої враження після спілкування з поляками. Просто в мене найкращі враження і та польська сімя, в якій я жила коли приїжджала на канікули до тата, стала мені як другою, а я для них я третьою дочкою. і ніякої різні ніхто не робив, а ей пан який в мене бцв на співбесіді просто залишив негативний слід і викликав почуття гордості за себе, за країну, а головне за місто (яке вони так хочуть поправу назвати польським).

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

...Так, люди різні...
    Перепрошую, що цікавлюсь... А чим викликана гордість? Тим, що консул не визнав вас полькою, а ви хотіли, щоб визнав (хоч самі цього не визнаєте), і хотіли ввести його в оману?
    І саме ЦИМ він залишив негативний слід, виконавши, як належить йому, державному службовцю, вимоги Закону про Карту Поляка? :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Страшно сильні в Вас оті проєкції.
    Ну було колись галицьке (руське), було колись польське місто

а зараз

Поляків у Львові вже нема (ну, майже)
    Залишків польськіх крим цвінтаря - подібне
    Польських гуйдів у екскурсії - теж не дозволяють
    Кордон 80 км на захід.
    Нихто з польщі туди не переселяється і не переселятиметься ще го-го або довжче
    Навіть підприємств стільки що кіт наплакав.
    :dntknw:
    Що там ще відсутне, що б можна придумати - мо" експіяції деяки...:pardon:

• Подобається Подобається x 2
  5. Vittoriya

Vittoriya скрипулька

Для іноземців навчання коштує гроші і не малі. Знаю, бо моя сестра вчилася у Вроцлаві і не мала права на безкоштовне навчання. КП якраз дає це право.

• Подобається Подобається x 1
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це як? Не зрозумів - я був у Львові восени, сам чув - у екскурсії була жінка-гід, яка розмовляла доброю польською, з українським акцентом.

7. І що?

Хотимуть - житимуть, аби було добре. Вони навіть у Києві є.

Наших зі знанням мови чи саме польських?

Казати можна що хочеш. Я не боюся подібних закликів з боку різних країн, бо знаю, що реально вони Україну до себе не приєднають. А ля-ля - це не шкідливо.

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо не "приєднають", до себе, в Євросоюз, то буде шкідливо. Досить сахатися! Ті польські чи румунські ультранаціоналісти, які хочуть повернути "все назад", зараз керуються не загарбницькими мотивами. Принаймні, не всі. Та й нема цих мотивів у ЄС! Більшості з них боляче, що Україна не може дати собі раду!
    Так, приєднати силою ніхто нас не зможе, окрім нас самих! Бо наше "ля-ля" - найшкідливіше для нас самих!
    Якщо так станеться, що ми не дойдемо до Євросоюзу, то Україна буде вічно гнити в корупційному болоті, бо теперішня корумпована влада Росії (і сателіти, який вони тут годують) зацікавлена (і прикладає до того зусилля) в тому, щоб мати в Україні "кунсткамеру" для своїх громадян - мовляв, "хочете свободи? ось, гляньте: ці хахли колись також "свободи і правди" хотіли - бачите, як погано вони живуть!?"

Вони й розпалюють ворожнечу - мовляв, "у Європу вам захотілося, мити польські унітази"?
    І багато хто, замість боротись за європейськість, за добросусідство - надувають свої національні щоки імперським повітрям! Мовляв, "досить комплексу меншовартості"! А ця меншовартість - не комплекс! Вона - в українській корупції, вона - у розбраті української демократії, вона - у високих цінах, вона - в обдертих львівських будинках! От з чим треба боротись! :sad:

9. Agaton

Agaton Well-Known Member

Справа не у мові, а в громадянстві.
    Аргументом було це, що гіди із Польщі неправільно передавали історію
    :dntknw:

Була у жовтні 2009 ухвала міськради Львова у тої справі
    Деталі нп тут
    http://fakty.interia.pl/swiat/news/lwow-wypowiada-wojne-zagranicznym-przewodnikom,1200013

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Та нічо - це тільки завваження щодо польських страхів...

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ну що я можу на те сказати? Я маю польсько-українську родину. І ми не бабраємося в минулому, а думаємо про майбутнє.
    Якби українська сторона була більш розумною і послідовною, більш толерантною - то вона б спільно з поляками виробила науковий погляд на історію взаємин двох країн, де було б і взаємне каяття за трагічні сторінки, і вивчення позитивних моментів, коли країни співпрацювали... Але поки що розуму на таке не вистачає, як і на багато чого іншого...

Але це вже - офф-топ. Тут розмова про Карту Поляка, яка невеликій частині громадян України дає можливість глибше долучитися до рідної їм польської, а, отже, вже спільної, європейської науки, культури, мистецтва.

• Подобається Подобається x 5
  11. victorys

victorys позитивчик :)

Львів колись належав до Польші. Історії не змінити. Тому я зовсім не дивуюсь, що поляки називають Львів своїм містом. Хай називають, що тут такого?
    Приклад:
    Ви народились у Львові і прожили тут найкращі роки свого життя. Припустим через 20 років Львів належатиме Росії (вбережи Господи і не дай такому статися [​IMG] ), а ви змушені будете переїхати у якесь інше місто, яке ще належить Україні. То хіба після цього ви перестанете називати Львів своїм містом? Адже воно на той час вже офіційно належатиме іншій країні. Не перестаните, правда?

Тож зрозумійте людей в яких з молодості залишилась любов до нашого прекрасного міста і які відчувають якийсь зв'язок та приналежність до Львова. Вони не хочуть забрати в вас Львів, вони хочуть так само любити його як ви і мати право називати його своїм, хоч їхнім воно було багато років тому...

• Подобається Подобається x 6
  12. А їм хтось заважає?

13. victorys

victorys позитивчик :)

Я відповіла на допис simona83, яка вважає що:
    бо на мою думку, кожен хто народився чи прожив багато років у Львові має право називати його своїм.
    Що тут не зрозумілого? :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 5
  14. simona83

simona83 New Member

Ви мені не зрозуміли:
    1. карту пояка може полути кожен хто живе в Україні і має на папері підтвердження, що його предки ними були.
    2. Саме головне - співбесіда - про яку писала, а ви всі роздули. ЇЇ теж можна пройти - залежно до кого попадеш і які питання будуть задавати (мого тата нічого не питали єдине запитали звідки він перфектно володіє мовою і не дотримується він традицій).
    3. Я написала, про свою співбесіду, про те як зверхньо держ. службовець ставився. Я не писала, що хочу і відчуваю себе приналежну до польського народу. Гордість - зате що не визнала його образливі слова.
    І мені мало ймовірно, що всі ті хто тут так розписує про КП і права на неї того всього дотримується і виконують. Думаю одиниці тут хочуть зберегти польські традиції і в подальшому їх розвивати, більшість робить для особистої вигоди. Придумають ще щось росіяни, молдавани білоруси і т.д., то більшість захоче і таку карту.
    Моя особиста думка, щоб підтримувати традиції, культуру своєї нації необовязково мати пластикову карточку, де буде записано, що належиш до тих чи інших. Достатньо це мати всередині себе, а не бити себе і говорити"же єстем поляк". Смішно.
    Ми взагалі від теми відійшли, але думаю що я дала достатню відповідь як КП отримати. Все дякую за увагу. Моє щастя, що я не затята і поважаю думку кожного тут, навідміну від кого.:)

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Мені здається, що зараз, на жаль, вами керує зовсім не український патріотизм, а почуття образи за те, що "номєр нє удался". Я схвалюю те, що Карту Поляка вам не надали. Вибачте.

16. simona83

simona83 New Member

Вибачати немає за що. От коли ми б знались тоді б так. В мене образи не було, немає і не буде. Така я вже є. А номер можна повторити. Ви думаєте що не отримаю?Отримаю.
    Схвалюйте, Ваше право, а мені всерівно є в мене кусок пластика чи немає, від того я гіршою чи кращою не стану. А залишусь надалі людиною зі своїми поглядами і баченнями.

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

---------- Додано в 00:22 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

17. Зануда

Зануда така зануда

Я знаю. Але існує можливість отримання стипендії - на це має право кожний, от тільки залежить в якій фундації намагатись отримати гроші. Фундація покриває кошти навчання та виплачує стипендію.

І я знаю, бо вчилася і мала стипендію. Існує багато фундацій, які сприяють отриманню освіти за межами України.

18. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Сороно має вам бути з вашими "картами поляка". Як можна забути про віковічних катів свого народу? Самі проситесь в рабство!!! Тху... А ше зі зросійщених східняків дивуються... Тридцять срібняків - і Україна розп'ята...

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якби Ви народились в Польщі в українській сім'ї, то так само би були проти карти українця? Вважаєте, що якщо вже народилась людина на якій землі, то її походження нічого не варте і корені не мають значення?

• Подобається Подобається x 2
  20. Agaton

Agaton Well-Known Member

А вам шановний що ?
    Туди не тягнуть никого, хто вважає себе етнічним україньцем.
    Тобто ні Вашої нацйональної гордості, ні йнших нихто порушати не збірається :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)