Доброго дня! був на розмові з консулом.....враження не з приємних!!! всіх у черзі по 2 -3 рази відправляють так би мовити документи переробляти!!! жаш.... Спиравля на бабцю, вона в мене полька! є старе свідоцтво батька СССР! де це зазначено. Пану консулу виявилось цього за мало! по рівнь польської В1. Одним словом послав мене ..... за документати у РАГС!!! витяг з свідоцтва про шлюб бабці з дідом тобто зміна прізвища, далі витяг з свідоцтво батька, я ще навсякий випадок зробив нове свідоство про народження своє! ще за бажав фото книги де зазначено що моя бабця полька !!!!!! а вона з Житомира!!!! КАРОЧЕ......... Висновок дають тим хто польску знає як рідну!!!
Доброго дня! Хочу запитати тих хто здавав на карту останіми місяцями у Львові - реально дозвонитися і записатися? чи немає місць? скільки часу було між записом і співбесідою? скільки приблизно тривала співбесіда? що питали? По документам в мене все добре, в свідоцтві про народження - мама полька, мову знаю, з історією правда трохи напряжно... Чи варто з тим починатися?
Здавай 15 січня! Все добре!!! Дуже приємна і мила бесіда!! Записатись реально, я 2 дні звонив і дозвонився, тупо наберав без перестану по 1-2 годині. Якщо знаєте мову то отримаєте карту! Коли я був на співбесіді то записували на травень, зараз думаю липень серпень. Часу було : перший раз 6 місяців, 2 раз - 2 місяці. Варто в память своїх предків. Гадаю вас забракую так як і мене і більшість перший раз. В консульстві просять витягі з свідоцтва і інших документів. Чим більше буде док. тим більше шанс.
Доброго ранку, шановні. Маю запитання до Вас: в українському паспорті моєї бабусі записано наступне місце народження - с. Терепча, Санапський р-н, Польща. Наскільки реально на такій основі отримати карту поляка?
Бабиного зятя троюрідна невістка ... Цікаво - люди що так усердно стараються дістати цю карту чують себе поляками? А якби Польща була таке як Україна , а Україна така як Польща (економічно і політично) , то теж би так багато бажаючих було з українського боку?
Доброго дня чи є якась інформація стосовно поправок до карти поляка (фінансова допомога в розмірі 5400 євро на кожного члена сімї при виїзді в польщу на пмж , після року проживання автоматичне отримання громадянства, курси польскої .) чи їх уже затвердили ? і коли вони вступають в дію.
Чи є якась інформація стосовно поправок до карти поляка (фінансова допомога в розмірі 5400 євро на кожного члена сімї при виїзді в польщу на пмж , після року проживання автоматичне отримання громадянства, курси польскої .) чи їх уже затвердили ? і коли вони вступають в дію.
До 18 можна оформити без співбесіди для дитини. Далі - тільки самому. Співчуваю) Тут детально описано: Карта Поляка для детей до 18 лет: как получить, документы, заполнение
Ви читати вмієте? Зміни до закону вступають в дію з 2-го вересня. А зміни щодо фінансової допомоги та те що воєвода теж буде мати право приймати документи на Карту Поляка - з 1-го січня 2017 року.