Карта поляка

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Авто дубіфікат, 7 лип 2008.

1. syavych

syavych копач

Певні хоче візу на халяву ;)

2. pavvvell

pavvvell Active Member

А може людина хоче їхати РКР під німецьку границю - то по КП здається 33% знижки...
    Або відкрити СП з Поляками...
    Або на кінець щось полікувати (знайома ставила клапан на серці - клапан сам коштує , а от робота безкоштовна , і з їхньою то технікою).

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Зараз кожен "вуйко" зо села шукає по різним архівам яка бабуся "лягала" під поляка - щоб тільки заповітну КП дали.
    АГа жеби тіко ту візу дали му...
    Але За страховку "вуйкови" все ж таки доведется пеньонз платити:haha:

3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ого, цікава в Вас фразеологія...

А особливо в Галичині, нацйональність справа завжди троха декларативна. Вибір - інколи із 2-3 варіантів. Ось така історічна спадщина - і не тільки там.

• Подобається Подобається x 3
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 6
  5. vanyathebest

vanyathebest New Member

Народ, сажіть, будь-ласка, хто знає. Якщо я маю карту поляка, чи можу я купити в Польщі машину і їздити на ній по Україні. Якщо так, то скільки часу. Якщо ні, то що тоді може треба - може карту побуту сталого? Хто знає, підскажіть, будь-ласка

6. Taniuszka

Taniuszka Member

Карта Поляка ніяк не прив"язана до розмитнення автомобіля.
    Але вам ніхто не забороняє купувати авто в Польщі і їздити ним по Україні після певних процедур. Такі питання краще уточнювати в спеціалізованих органах.
    Але, можливо, якщо прирівнювати карту СТАЛОГО побиту до резидентства Польщі, то тут можуть бути нюанси.
    Згідно із Законом України «Про порядок ввезення (пересилки) в Україну, митного оформлення і оподаткування особистих речей, товарів і транспортних засобів, які ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України» громадянам-нерезидентам дозволяється тимчасове ввезення транспортних засобів для власних потреб строком до одного року.

Відповідно до пункту 5 Правил ввезення транспортних засобів на територію України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31.05.94 N 341, ввезення транспортних засобів для тимчасового користування здійснюється під зобов'язання про їх зворотне вивезення у відмічений термін.

Транспортні засоби, ввезені в режимі тимчасового ввезення на митну територію України громадянами-нерезидентами для власного користування на термін, який перевищує два місяці, підлягають реєстрації в органах Державної автомобільної інспекції МВС України.

• Подобається Подобається x 2
  7. vseprav

vseprav Well-Known Member

цікаво було б побачити скільки українців захоче стати поляками,
    між іншим, наскільки я знаю жителям буковини видають румунські паспорти, на закарпатті це ж хочуть робити угорщина
    дуже навіть цікава тенденція, навіть є програма виїзду у росію на постійне проживання

8. Witalij Gl

Witalij Gl Member

На Закарпатті просто бум у цьому питанні-архіви завалені зверненнями в пошуках документів... хоча подвійне громадянство впринципі з одного боку заборонене в Україні. Але Польща думаю на такий крок не піде...

9. tenkovir

tenkovir Well-Known Member

От мій дід жив на території Волині, тоді, це була Польща, до 39-го року, мав свою землю, відносно громадянства я не знаю, але напевно мав. От цікаво, підпадає ця інформація під опис щодо карти поляка?

10. Taniuszka

Taniuszka Member

Треба мати нормальні документи, які підтверджують національність або громадянство.

• Подобається Подобається x 1
  11. Yusja

Yusja Member

Вітаю всіх форумчан!) Я вчора була на співбесіді у консула, отримала карту (забрати слід за 2 місяці) на основі свідоцтва про народження моєї мами, в якому писало що її батько (мій дідусь) є поляком, ніякі документи перекладати не потрібно і обов'язково мати оригінали документів, українській паспорт і закордонний!

Скажіть, будь ласка, може вже хтось відкривав собі візу по Карті Поляка, чи достатньо тільки КП і анкети, чи не внесли ніякі зміни:)?

• Подобається Подобається x 4
  12. Tanysha

Tanysha New Member

Yusja.
    Вітаю з отриманням Карти. Відкривала візу по Карті Поляка у листопаді і думаю, що процедура не змінилася. Подаєте копію закордонного паспорта, українського паспорта, копію Карти і анкету. За тиждень отримуєте візу без жодних проблем:)

13. Yusja

Yusja Member

Дякую за інформацію!!!!!

14. pavvvell

pavvvell Active Member

Саме так шановне паньство все абсолютно безкоштовно , непотрібно платити ні за візу ні за страховку , але є одне "Але" треба самому йти до Консуляту стояти в черзі ІТД.
    Правда у нас у Львові є таке собі товариство Польської культури землі Львівської , старший в ньому такий собі п. Леговіч - котрий за посередництво бере 200грн!!!(тобто прийшов залатив , здав , подзвонили прийшов забрав).
    Незнаю чи то добре чи погано - судити вам.В інших областях мабуть також є такі товариства , цікаво скільки вони беруть за такі послуги?

15. Tanysha

Tanysha New Member

Не зовсім згодна. Не знаю, яка ситуація на даний момент, але вся процедура у подачі документів на візу зайняла в мене відсили пів години, що, звичайно не порівняти з минулорічною процедурою, яка зайняла у мене цілий день. Не знаю, як там пан Еміль вправляється за 200 грн., але я обійшлася без його допомоги і, думаю, це під силу кожному:)

16. Agaton

Agaton Well-Known Member

Доводилось Вам користуватися його услугами ?

17. pavvvell

pavvvell Active Member

Незнаю - незнаю , а констатую факти....
    Доречі в прошлому році така процедура коштувала рівно в половину дешевше - 100грн..! (криза мабуть , усе дорощає:mocking:)
    Мені недоводилося , а знайомі люди платили...
    Доречі цього року мають переобирати Презеса і на це місце дуже хоче і балотується його жінка ....інформація для роздумів!

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Невідомо, чи правду ви кажете. Ви діяли через посередника особисто чи просто "десь чули"? Якщо це правда, то це пряме порушення закону, і ви, як порядний громадянин, повинні повідомити про це відповідним чином. Якщо неправда - то це наклеп.

На кожному сайті кожного консульства вказано, що посольство НЕ НЕСЕ відповідальності за дії ПОСЕРЕДНИКІВ. Більше того, документи в Консулят треба подавати лише ОСОБИСТО. Це теж вказано. Якщо справи влаштовує "посередник" - це порушення закону кимось із тих працівників, хто "сидить у віконці" в Консуляті.

Щодо черг - ви зобов"язані користуватися електронною системою реєстрації анкет та відвідування (у Києві так), підготувати документи, і можете самі вибрати час відвідування Консуляту. Це дозволяє запобігати великим чергам.

---------- Додано в 00:37 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

Як ліпиться Карта Поляка до ваших "констатацій фактів"? Особисто я, отримуючи шенгенські візи пару десятків раз, не платив нічого "лишнього" жодного разу.
    ======================================
    КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.
    Дозвіл на проживання в Польщі іноземним громадянам польского походження.

Останнє редагування: 20 лют 2011
    • Подобається Подобається x 2
  19. pavvvell

pavvvell Active Member

[/COLOR]

Як ліпиться Карта Поляка до ваших "констатацій фактів"? Особисто я, отримуючи шенгенські візи пару десятків раз, не платив нічого "лишнього" жодного разу.
    ======================================

Тут КП нідочого , а ліпиться Тому що Товариство сприяло у виданні КП безкоштовно (в першіх пів року її отримав після прийняття закону про КП) , а тепер за сприяння у видачі візи бере гроші...
    Доречі впевнений що на форумі є люди (крім мене - які також володіють цією інформацією , можливо навідь платили гроші щоб отримати візу через товариство ), мені якраз наклепів ще нехватало.

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Брехня. Повторюю - брехня, що потрібне "сприяння". Ніякого сприяння при отриманні візи людям, які мають Карту Поляка - непотрібно. Треба лише занести в Консулят анкету, ксерокопію внутрішнього паспорта, ксерокопію закордонного паспорті та ксерокопію Карти Поляка. І сами оригінали тих документів. І ВСЕ. Людина через кілька днів отримує багаторазову довгострокову візу, безкоштовно. Страховка непотрібна.

Якщо хтось бере гроші "за сприяння" - він повинен нести відповідальність. Той, хто знає про таке, зобов"язаний повідомляти правоохоронні органи.

а де твій аватар? :)