Карта поляка

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Авто дубіфікат, 7 лип 2008.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так, якщо людина активно підтримує полонію щонайменше 3 роки, і має засвідчення від полонійної спілки, союзу, організації - це дає можливість Консулу швидше прийняти рішення, оскільки свою належність до польського народу людина підтверджує не тільки словами, а й справами.

2. antoha

antoha New Member

Всім дякую за відповіді все зрозуміло пояснили тепер тільки мову вчити треба

3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

За посиланням нижче - чітко і детально вказані можливості і умови вступу, навчання та стипендій в Польщі для тих, хто має Карту Поляка або підтверджене документально польське походження.
    Інформація польською мовою.

http://www.wschod-zachod.org.pl/studia-w-polsce

• Подобається Подобається x 2
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Навіть, якщо дехто вчиться вповні комерцийно, тобто платить за навчання, може нп у Вроцлаві рахувати на пільгі :)

• Подобається Подобається x 3
  5. lucysd

lucysd New Member

Доброго дня.

Підкажіть, будь ласка, хто знає:

мій чоловік отримав карту поляка в Білорусі, в Мінську. Сам він білорус, але має посвідку на проживання в Україні.

Чи може він подавати заяву на отримання візи у Львові?
    Які документи для цього необхідні?
    Чи обовязково резервувати готелі і мати довідку з місця роботи про доходи (або виписку з банківського рахунку)?
    Що писати в полі "мета візиту", якщо справжня мета - подорож по країні (зупинятися планує у друзів)?

Буду дуже вдячна за поради!

6. mikrom

mikrom New Member

І я прошу підказки:
    маю Карту Поляка, хочу з дружиною Польщею поїздити по визначних місцях. Чи допоможе їй те, що я маю Карту, при здачі документів на візу? Чи здавати на загальних підставах?

7. syavych

syavych копач

Допоможе хіба при винесенні вердикту консулом про те, чи ліпити відмову (імовірність останньої зменшується). Але здавати треба на загальних підставах.

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Здайте документи в Консулят і про результат розкажіть тут всім. А то люди з"являються на форумі на 1 повідомлення, отримують інформацію і просто назавжди зникають.

А взагалі, якщо ви маєте Карту Поляка, чому не звертаєтеся з питаннями до Консула, який працює у Відділі Справ Польонії?

9. mikrom

mikrom New Member

Так воно насправді є в більшості випадків, не лише на цьому форумі. Ніц не поробиш... Хтось має більше часу для інтерактивних теревеньок, хтось менше. Я ж переважно не залишаю без відповіді запитуючих.

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тоді дайте відповідь на питання: що вам порадив Консул?

11. mikrom

mikrom New Member

Сказав здавати на загальних підставах. З його слів, Карта Поляка не надає моїй дружині жодних пільг. Але все одно планую здавати з копією Карти.

P.S. to DIDIO: про результат відпишусь ;)

12. apyni

apyni Member

Добрий день,напишіть будь-ласка скільки часу треба чекати на зустріч в консуляті після звінка до консуляту,чи доброзичливо налаштовані працівники консуляту,і за який час виготовляється карта поляка?

13. Templar

Templar Дуже важлива персона

А якщо мій прадід похований у Польщі, був поляком, але про нього мало що відомо!
    така організація як Червоний Хрест може допомоготи з документами?
    Знайти його могилу ітд... доказати, що він був поляком

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Чекати кілька днів. Налаштовані доброзичливо. Карта Поляка виготовляється від 1 до 2 місяців.

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Знайти могили предків можна і треба без будь-якої мети. Якщо ж йдеться про документи на Карту Поляка, то потрібно надати документи про польське походження або польське громадянство одного з батьків, обох - бабці і дідуся, або обох - прабабці і прадідуся. І треба знати мову. Принаймні, добре розуміти, і вміти говорити.

Про це тут вже писалося. Інформація є також на сайті будь-якого Консуляту, в розділі польською мовою.

15. liovitos

liovitos New Member

Підскажіть чому я не можу дозвонитися на співбесіду на карту поляка, може щось помінялося????????????????????

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

http://www.lwowkg.polemb.net/?document=138&PHPSESSID=8b3d8934b65aca5fb3914b002dcb3f22

• Подобається Подобається x 4
  17. tiapa

tiapa New Member

Добрий день, у мого батька (57 років) прабабуся і прадідусь паляки, я зроблю йому карту поляка, підскажіть будь ласка, на підставі його карти поляка дадуть мені карту? (27 років, одружений, дітей нема).

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

19. apyni

apyni Member

Добрий день.Напишіть будь-ласка чи можливо отримати Карту Поляка на основі свідоцтва про народження матері,де вказано що її батько(мій дід) по національності поляк?

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

На сайті Консуляту є інформація про те, хто може отримати Карту Поляка. Прочитаєте - тоді зверніться в Консулят по телефону, у відділ, який займається Картою Поляка. Розмовляти по телефону з Консулятом треба буде тільки польською мовою, тому що той, хто хоче отримати Карту Поляка, повинен володіти польською. Вимога про знання мови записана в законі про Карту Поляка.

Якщо мову не знаєте - запишіться на курси.

а де твій аватар? :)