Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем levandivka, 21 лип 2008.

?

Ваше ставлення до "Карми" на ЛФ

1. ТАК, "карма" позбавляє необхідності писати (і читати ;)) "+1000"

73,1%
  2. Ні, це шкодить Форумові. Краще ліквідувати.

11,5%
  3. Не суттєво. Не звертаю уваги на кнопку.

15,4%
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Карма: референдум.

Таланти визнаються посмертно...
    Пора звикнути.

Нова формація людей..? :)

• Подобається Подобається x 3
  2. mavka

mavka Well-Known Member

(пришпилююся: "хто рано встає, тому Бог карму дає!")
    Левандівко :) півшостої ранку ! (Нині, 05:34 ) ще не відмінили карму за ніч, - не переживайте так :p

• Подобається Подобається x 1
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Це вже є. Зайдiть у профiль будь-кого, там така статистика доступна.

1-2 -- замало, а необмеження мiнусiв -- взагалi якась дивна iдея.

Додано через 3 хвилини
    Кому вiддаєте перевагу -- Хiменесу, Гонгорi, Антонiо Мачадо, Кальдерону, де Везi, Гiльєну, ще комусь? Вибiр за Вами :)

Додано через 9 хвилин
    Слушно. Власне, це є в стандартнiй реалiзацiї "репутацiї" на iнших форумах.

А тут коментарi будуть також виднi загалу, як i власне карма? Просто прийшло на думку, що, наприклад, численнi аргументованi мiнуси до короткого допису можуть перетворити будь-яку гiлку на щось на зразок "Алисы в Стране Чудес" в класичному перекладi Демурової: там також на деяких сторiнках власне тексту 3 рядки, а решта -- коментарi i пояснення до нього :D А згадати тему про мрiю автослюсара и уявити, що б з нею сталося в такому варiантi... ;) ;)

Тобто iдея загалом добра, але треба її, якщо вводити, то доопрацювати. Наприклад, лiмiтувати максимальний розмiр коментаря.

(до речi, мiнiмальний розмiр також можна -- щоб у коментах не ставили самi смайли :) )

Додано через 14 хвилин
    А що, гарний компромiс, як на мене. Але дiйсно, технiчно то може бути не так просто.

Додано через 15 хвилин
    Якщо чесно, логiки в тому не бачу :)

4. levandivka

Спочатку каву, потім цигарку, а вже потім - все решта...
    Дає, не сперечаюся. :)
    Я?..
    То новачки можуть переживати з приводу карми. [​IMG]

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Варіанти 2, треба вибирати

або коментарі до карми, які бачить у своєму профілі тільки той, кого коментар стосується

або примітки під дописом кому сподобалось, кому ні

мені видалось, що другий варіант кращий, тому зробив так

6. levandivka

ІМХО. Причина оцінки мусіла б вказуватися.

• Подобається Подобається x 4
  7. мамочка

мамочка Well-Known Member

особисто я завжди дивлюся за який з моїх дописів мені поставили "-"
    це заставляє задуматись, що я написала не так
    тому вважаю що "кармування" потрібне

8. Муму

Муму Well-Known Member

Так предлогается плюс и минус оставить, просто не будет привязки к профилю, что бы не развивался кармоголизм и кармомания.

• Подобається Подобається x 5
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Прозвучала тут десь думка, що ми необ'єктивні, бо не ставимо мінуси, щоб не зіпсувати карму. Напишу про себе. Рідко ставлю комусь мінус, але коли вже ставлю, то мені байдуже яка там карма в людини - чи 20 чи 20 тисяч.

По друге. Була думка, що без рахування карми ми будемо частіше ставити мінуси. А навіщо воно? Навіть плодити негативізм? Та і хіба люди стануть легше відноситись до мінусів? (я про тих, які ображаються на мінуси)

І ще про опитування в цій темі. Ми вже обговорили і проголосували, стало ясно, що карма потрібна і більшість за неї. Тепер питання в тому чи рахувати карму чи не вести такий облік. Пропоную на цю тему відкрити нове опитування.

Дякую за увагу! :)

10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

невже на форумі більше нема про що поговорити,крім карми?..

• Подобається Подобається x 6
  11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А не можна і те, й інше?
    То точно. У нас її стільки, що ... віднімайте на здоров"ячко!
    Ну, я часом не ставлю мінус, бо не впевнена в адекватності особи, але теж не дуже переймаюся тим, що хтось може дивно реагувати. Що мені мінуси, он на картки люди як реагують. Іноді замість картки й ставлю мінуса.

12. Ganna

Ganna Member

Коли я вперше потрапила на форум, то відразу кинулися в око оцінки форумчан - дуже зручний механізм. Не могла дочекатися коли вже буде можливість особисто прийняти у тому участь ;)
    Вважаю тре оцінку лишити, але сам механізм можна дещо модернізувати.
    Наприклад, як зазначали вже, ввести коментарі до оцінки - це додасть їй ваги та обгрунтування. Причому відразу обом типам оцінок. Але це також трохи загальмує процес читання, хоч може виявитися що воно того варте.
    Або ж просто прибрати кількістну характеристику з профілю, нехай у дописах зазначається тільки кому сподобалося кому ні, а кожен зможе оглянути оцінки своїх дописів з коментарями в налаштуваннях. Це відвадить тих, хто полює на карму та полюбляє виносити кількість оцінок "на прапор" :)
    Оцінка це дуже цінний механізм, але тільки тоді коли це справедлива оцінка, а не "знак таємного товариства" :ninja: або "на, мені не шкода" :beee:

• Подобається Подобається x 8
  13. bora

bora Well-Known Member

Знаєте, я от подумала.. А де в нас взагалі є справедливе оцінювання - в якій царині?:) І "судді хто"?:) Все життя сумнівалась у різного роду оцінках та дослідженнях - спочатку прикидувала кому то може бути вигідно або чиї то були куми:) Проте дієвішого механізму не придумали ще - і в освіті і в різних рейтингах.. Мо нехай і та кількість буде?..

• Подобається Подобається x 8
  14. Ganna

Ganna Member

Під справедливою оцінкою я мала на увазі висловлення своєї власної думки, своєї, яка б вона не була. А зовсім не "вірність вічній істині". Просто часто складається враження що деякі "клани", "кланчики" та "кланенята" відмічають одне одного без обосливого змісту, просто "зберігаючи вірність". Саме для цього і доречно було б ввести коментар - ану ж обгрунтуй свою оцінку. Я певна - відразу оцінювання стане прозоріше та чесніше. Тре ж вдосконалюватися, рухатися далі?
    А кількість - то лише зайва як на мене відзнака, наче орден якийсь. Нащо кому бачити скільки в кого карми, кожен про свою знає, видно хто і як оцінив черговий допис і досить як на мене. Багато кого ті цифри "чіпляють" і починаються "гонки за кармою".

• Подобається Подобається x 4
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А кількість доданої карми зменшиться тому, що ми не схочемо писати коментарі до кожного хорошого на нашу думку допису. І хороші дописи залишаться недооціненими. Кажете найбільше карми дають за фотки? - Так і більше в майбутньому будуть давати, якщо треба буде коментарі писати. Бо не буде складно написати "гарне фото". А до дописів буде або "я теж так думаю", "і мене це не влаштовує" і т.д. А це теж саме, що і карма.
    Не розумію навіщо коментарі. Вони займатимуть час. Особисто мені не буде цікаво читати чому хто кому ставить карму. Бо якщо вже поставить, то на це буде причина. Та навіть якщо хтось і мені поставить карму, мене не буде цікавити чому. Бо не цікавило досі. Ніразу.

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я думаю, що варто карму "поправити".... [​IMG]

дефолтні налаштування змушують писати причину карми.....
    варто повертути таку фєньку.....
    можливість дописати причину, або просто клікнути, якщо писати не хочеш...
    багато би питань знялося .. але додалися би нові... )))))))

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Хіба доцільно ввести можливість коментування за бажанням. А зміст писати "погоджуюсь", "і я так думаю", "дотепно" і т.п. ? В чому саме буде оте "чесніше" оцінювання, якщо оцінка допису суто суб"єктивна.

Особисто мене не цікавить чому мені ставлять "+", і тим більше ні разу ні в кого не з"ясовувала чому ставлять "-" - не цікаво, пишу не для того щоб комусь сподобалось, а тому що так думаю. А якщо когось "чіпляє" кількість чужої чи власної карми, то так само буде "чіпляти" і оцінка окремого допису.
    Хіба як є сильне бажання щось змінити, для різноманіття можна і з кармою поекспериментувати. Тільки ще цікаво скільки часу внаслідок тих екпериментів форум буде "лежати" ?

• Подобається Подобається x 7
  18. Ganna

Ganna Member

Цю оцінку бачитиме лише той, чий допис оцінено. Надмірності інформації не буде, бо так само Ви бачите сьогодні "Добрий допис" або "Поганий,фе". Шкоди не буде вже аж ніяк, а от користь - можливо, а мо хтось напише щось цікаве? Спочатку можливо спробувати ввести то як альтернативу, на пробу.
    Мені так здається що це форум, місце для обговорення, а не виставка думок і поглядів,наче "Ось моя думка і край". Люди часто оцінюють вже "заднім числом", коли неможливо коректно вклинитись в розмову, а оцінка все одно ставиться, бо допис не лишає байдужим. Карма також є інструментом обговорення, часто люди із зовсім різними мотивами ставлять + та -. Особисто мені дуже цікаво за що мене оцінюють, і + і -. Є просто однозначні дописи, де очевидно, за що. А є дуже складні, які просто не можливо оцінити коректно тільки + або -

• Подобається Подобається x 5
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо людям є що сказати по темі, то пишуть в дописах. Якщо є що сказати приватно - для цього є приватні повідомлення.

• Подобається Подобається x 2
  20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну так і обговорюється. Але ж є різниця в обговоренні думки і обговоренні того чому "за думка поставили -" ;) ? Всім подобатись ж не може. Зрештою чому не сподобався допис можна і в ПП поспитатись якщо так цікаво :).

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)