Відповідь: Карма: референдум. А мені важко комусь "-" поставити. Просто пишу свою думку, чому там шось не сподобалось. Або не звертаю уваги. А плюси ставлю з багатьох причин, що навіть той, хто отримав + може і не зрозуміти за шо. Інколи, мені здається, варто пояснювати чому + або - Хоча,я за експеримент без карми, якщо такий буде.
Відповідь: Карма: референдум. Можу і не так м"ягко, пане Левандівко! :p Але як настрій буде відповідний. Нині мені його ще ніхто і нічо не зіпсуло.
Відповідь: Карма: референдум. :cowboy: По темi -- ставлення до карми позитивне, скасовувати цю фiчу вважаю за непотрiбне. Додано через 1 хвилину Геленко, але ж є таке мудре прислiв'я -- "не треба чинити те, що не зламалося" Додано через 4 хвилини BDSM coffee party? Ромко, та Ви бешкетник!
Відповідь: Карма: референдум. чинити - вчиняти дію, поступок ремонтувати, лагодити, налаштовувати... "не слід рихтувати те, що не вломилося" - причому це прислів'я некоректне в трактовці "не слід рихтувати те, що ще не вломилося" - таки запобіжні ремонти часто помічні
Відповідь: Карма: референдум. А...Перекладіть,будь-ласка... я щось...морозус...сенк’юс...:8: Додано через 1 хвилину Не трогай технику руками - она тебя не подведет!
Відповідь: Карма: референдум. Можна зробити компромісний варіант: карму обнулити. Але можливість висловлювати своє ставлення до конкретного допису з допомогою карми - лишити. Але перестати додавати її за всі дописи, за період і т.п. Додано через 1 хвилину Тоді буде легко зробити рейтинг найкращих дописів за день. А карма перестане бути предметом колекціонування (хіба за конкретний допис).
Відповідь: Карма: референдум. Бачу, ідея була неправильно зрозуміла. Йдеться про відмову від КАРМИ, а + і - , безумовно, залишається. Перефразовуючи тезу про квартірний вопрос і москвічей, карма як числовий показник, як на мене, псує форумлян. Карма робить форумлян необ"єктивними, нещирими, штучними. Вони прагнуть набрати чим побільше плюсів бо це додає їм карму. Вони прагнуть віддячити за карму тим, хто наставив плюсів їм, і хоча й нема за що, всеодно тиснуть +. Або просто своїм друзям без розбору тиснуть + шоб приємно було, а не щоб відзначити хороший допис чи висловити згоду. Мінуси ставлять дуже рідко, бояться образити, адже мінус віднімає карму. А особливо не мінусують тим, з ким віртуально товаришують. Справді, віднімання карми дуже часто сприймають якось хворобливо. Є випадки, коли, здається, на мене менше образилися якби я написав "не жени туфту, придурок", аніж коли поставив мінус Часто змістовні дописи залишаються практично не відзначені, натомість варто запостити картинку чи привітати когось з ювілейною кармою аби отримати шквал плюсів. Усе це робить карму необ"єктивним показником і постає питання доцільності його присутності. При цьому наголошу ще раз, що у випадку відмови від карми як такої, кнопки + і - залишатимуться однозначно, але вони не впливатимуть на жоден показник.
Відповідь: Карма: референдум. + + + + =(і от тут питання...) А що, хоч одна, з наведених "причин" відпаде, якщо не робити підсумку? -Сильно сумніваюся. та сама мотивація залишиться для конкретного допису. Нє? пропоную відноситися простіше до цього діла. і все...
Відповідь: Карма: референдум. Як на мене, у карми є великий плюс - видно, чи людина нова, а чи ні. Якщо забраи карму, то треба, мабуть, поставити інформацію (не в профілі, а в гм..... інфі під аватаром) кількість дописів і час реєстрації. Не так, щоб воно відкривалось при натисненні, а щоб таку інформацію було видно одразу. Тоді в кармі не буде потреби
Відповідь: Карма: референдум. А нащо це? Ага, тiльки тодi є ризик, що хтось буде набивати месаги, постячи абищо. На деяких форумах це проходили, afaik.
Відповідь: Карма: референдум. причому але у ряді випадків - вони безпорадні - такому набиванню не можуть зашкодити.
Відповідь: Карма: референдум. Ну як нашо, от скільки разів було, заходить людина на сайт, починає одразу постити якусь рекламну трішки завуальовану хвігню, от коли видно, що людина перший-другий день на форумі - це уже на певні думки наштовхує... Ну по-перше, дійсно є модери, по-друге, буде постити усіляку хвігню - їй і карма не допоможе...
Відповідь: Карма: референдум. Оце Ви усiх форумлян гуртом охарактеризували... Навiть дивно якось. Оце єдине, з чим повнiстю згоден. Наприклад, усi фото в "Покажи личко" отримують непропорцiйно великi кармовi здобутки (мої фото також -- це якщо хтось закине, що я заздрю ). Ба це навiть жартома обiгрувалося у тутешнiй "iнструкцiї новачкам, як заробити карму". Не вважаю такий стан правильним, бо закинути своє фото, яке навiть не ти сам зробив, легше, нiж написати декiлька змiстовних або гуморних дописiв. Рiшенням (не знаю, щоправда, чи технiчно можливим) може бути вiдключення карми у деяких роздiлах (або навiть гiлках), яки вже iсторично "заплямили" себе надто невиваженим вiдношенням дописувачiв до карми. Щодо надто численного кармування -- ну знов-таки, знаю я деяких таких форумлян(ок)-монягiв , але, як на мене, це просто прояв їх лагiдної вдачi, а зовсiм не цiлеспрямований кармообмiн "ти мнє я тєбє". Може, адмiнiстрацiя бачить бiльше, не знаю... Знов-таки, не вбачаю в цьому проблеми, а на крайнiй випадок можна обмежити добову кiлькiсть карми, що її кожен може додати iншим. А з загальною оцiнкою тлєтворного впливу карми на форум особисто я не згодний, принаймнi, порiвнюючи тутешню ситуацiю iз тiєю, що мала мiсце на нашому локальному форумi. Їй-бо, оцi раптовi страстi з кармою -- то прояв прислiв'я "не мала баба клопоту..." Додано через 4 хвилини "Не згадуйте всує модераторiв" ~(ц) Ви. До чого тут модератори? Та i хтось висловлювався нещодавно, що модерування, виявляється, можна здiйснювати суто ad libitum. А це ж треба буде вичитувати усi топiки i вичищати такi "суто набивнi" дописи. Важко... Нє? Тож вважаю iдею Chortenia трохи невиваженою в тому сенсi, що вона принципово не вирiшує ту (гiпотетичну) проблему, з якою тут раптом почали боротися
Відповідь: Карма: референдум. всі фото роблю сама оце ще цікаво а взагаліто де тут проблема???:p що кому не подобається???:p оце точно:8:
Відповідь: Карма: референдум. Не щоб аж так. Але в мене також не підноситься рука на віднімання ЗАГАЛЬНОЇ (ну виходить так коли є її кількісний показник) карми в форумлянина більшість поглядів якого поділяю. В результаті - об"єктивізму оцінки таким дописам бракує. Але знову ж таки - тут залежить від мети. Чи ми хочемо бачити суспільні настрої без залежності від того ХТО підняв тему, чи просто приємно проводити час і при тому отримувати знову ж таки реальні позитивні емоції від того, що додаєш карму