Канада

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем coolzak, 12 жов 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Канада

аналогічно.
    Дописувачка - права.
    Чи вам на форумлян "покивати"?
    Слова - одне, форум (і "правильна позиція") інше, а життя.... на то воно й життя, і навіть на форумі іноді на "реал" озираються....

2. tiana

tiana Well-Known Member

дуже легко так говорити коли жевеш і знаєш що держава про тебе дбає і не старшно що тебе завтра засудять за те чого ти не робив, чи схопить серце на роботі, бо робочий день в тебе не 8 годин, а 12-14, не страшно відпускати дитину в школу чи садок, бо знаєш що про неї там дійсно подбають і нарешті не страшно попасти в лікарню. Чому моя подруга в Бельгії має допомогу по безробітності більшу ніж зарплата двох людей з вищою освітою і нормальною роботою в Україні? Я хочу тут жити, але як вижити?

• Подобається Подобається x 5
  3. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну, це цілком зрозуміло. Не гнівайтеся, але з Польщі я б сам рвався повернутися... ;)
    Оце на днях мусів до Вроцлава змотатися. Подивився кругом - тіхій ужас. Виявилося, так як ми і думали - поляки лише автобани з західного керунку плюс 100 метрів прилеглої території впорядкували нормально. І то на гроші Унії... :)
    Вибачайте за відвертість, але як завжди не погоджувався і далі не погоджуюсь. Категорично. :)
    Подібне речення звучить навіть в деякій мірі образливо для міліонів українців.
    Все починається з того, чи потрібні ці громадяни странє УкраИна. 21 століття на дворі давно - країна для людини, а не людина для країни. ;)

• Подобається Подобається x 6
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну, не треба так всіх судити, Лілю. Здається, що один Бог є суддею справедливим. ;) Бо за Вашими словами, то і я є така "громадянка". Вірніше - я не громадянка вже. Я - дитина України. Була, є і буду нею. Подобається то кому, чи ні. І не моя вина, так само, як і не вина багатьох тих, що повиїжджали, що їхня безталанна Батьківщина-мати не могла дати нормальних умов для життя своїм дітям. Що вони мусіли гнатися в світи, щоби зарадити самі собі. Адже ж не від доброго життя люди втікають з Батьківщини. Чи може не так? ;) А пустивши коріння вже десь в світі, шанують те, що мають. Скільки колишніх до і повоєнних імігрантів боліли душею за Україною, але таки мало хто повернувся назад навіть помирати. Правда, дивно? А може б задуматися, чому?.....:sad:

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Знаєте, я вже бачила дуже різних емігрантів і Ви та Патрік є прикладом для мене. Але багато людей цілковито протилежні. Цілковито. І ті, хто починають із
    потому плюють ще більше. І взагалі готові зректися того, де родилися.
    А ще той, хто плює на своє, буде плювати і на чуже.
    Мене такі люди обурювали і завжди будуть обурювати. Вони не є надбанням для жодної країни.
    Та най собі втікають, але ж не конче вже так ту Україну з болотом мішати. Чи таки конче?
    Завжди можна сказати інакше. Людина сама робить вибір.
    Просте пояснення. Людина легко звикає до місця, до добробуту, обростає речами... В основному все дуже практичне. :)

Додано через 23 хвилини
    Я вам таку річ скажу. Ви тут гарно написали, але трохи й перебільшили.
    Щодо школи і т.д., то не знаю, у мене тут теж певності нема. Ще поки маленький, то так. А як підросте, то навіть не знаю. Страшно подумати, що моя дитина буде ходити до школи тут і стане таким самим матолком, як більшість тінейджерів, що тут по вулицях гуляють. І я дуже добре розумію тих батьків, які вирішують учити дитину вдома, або зі шкіри лізуть, щоби дитина була в школі монтессорі наприклад, або іншій приватній, що коштує мало не фортуну...
    Ходити вечорами тут теж не надто безпечно. Он мій лікар зубний казала, аби я тепер ранками або вдень до неї приходила, бо біля них часто якісь бійки та розборки влаштовують. Вони тепер раніше закриваються. І ніби поліція приїжджала і ніц. І то досить близько до центру її кабінет.
    Ну, щодо роботи я би з вами погодилася. Але людське ставлення та хорошу роботу треба ще пошукати. І то довго пошукати...
    Он я тішуся, що мені пощастило, бо на тих, де я раніше працювала, у мене були вічні депресії. Робота виснажлива, оплата ніяка... А поміняти роботу на кращу не так просто. А звільнитися і просто бути якийсь час без роботи теж не так легко, бо на страхування безробітного ще треба заслужити, а справу розглядають довго, а дають нескоро, або й не дають. Особливо, якщо сам звільняєшся, то шанси мізерні. Та і взагалі звільнитися тяжко, бо навколо шиї кілька зашморгів-оплат.
    Оля вам добре радить перше роздивитися. У багатьох є рожеві окуляри, але не всім вдається влаштуватися. Нам тут вже другий рік говорять, що ми перші українці, із тих, хто приїздив сюди на навчання, котрі дали собі раду й цілковито облаштувалися, навіть асимілювалися. От тільки ми лиш і чекаємо, коли вже докторська буде написана, захищена і ми додому поїдемо.

• Подобається Подобається x 9
  6. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Хіба це податки? Ми- в Угорщині. Податок у чоловіка-66%, у мене, коли викладала, -близько 50%! І нема на те ради...

7. tiana

tiana Well-Known Member

вертайтесь, але щось мені здається, що за пів-року якщо не раніше Вас почне мучити ностальгія:))) Ще кілька років тому коли не мала сім"ї я б написала так само як Ви, але зараз з кожним роком я все більш не люблю свою державу (не плутайте з Батьківщиною).

• Подобається Подобається x 3
  8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Сплутають, всеодно.
    Я тут десятками постів намагався пояснити, що це дві різні речі. І що можна по різному ставитись до своєї малої батьківщини, до свого народу - і до країни, паспорт якої носиш...
    Цікава гілочка ностальгія, зайдіть почитайте... ;)

• Подобається Подобається x 2
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, та то багато з них зі злості так кажуть! :) А таки все одно за Україною душею боліють. Бо не можна не боліти за тим, де ти народився, де пройшло твоє дитинство, юність. От я завжди зі щемом в серці згадую підчервоноградський Гірник, бо там пройшло моє дитинство, хоча ніц там нема файного для стороннього ока, все таке ще й донині совдепівсько-типове. Або бабусине село на Бродівщині, бо там я проводила найщасливіші миті свого шкільного життя - канікули. :) І хоч бігали ми часто босими, аж ноги "ріпою поросли" і посІдалися, але то ж так було файно напороти запазуху молодого гороху зі сільськими дітьми, нарвати ще недоспілих парірівОк, набрати пару фляшок ще теплого молока і свіжого разовОго хліба і справляти з ними на пастівникУ " весілЯ"! :) Хіба таке забути можна? Чи відректися від того? Та думаю, що кожний з нас має що згадати, від чого тепло стає на душі, тільки може і собі не признається, що всі би маєтки теперішні віддав, щоби повернутися у ті часи! ;)
    Я таких не бачила. Я бачила таких, що і там їм не було добре, і тут їм недобре. Не знаю, де їм буде добре. :)

Я чесно Вам кажу, що таких не зустрічала, щоби Україну з болотом мішали. Часто я чую таких, що Америку з болотом мішають і чогось не трафляє їх звідси. Нічим тут не задоволені, а назад не їдуть. Вже часом аж думаю, що треба Америці таких безкоштовно назад відправляти, щоби гроші платників податків надарма непереводили. Бо ще й сидять тут на халяву.

А я думаю інакше. Звикши жити в Америці, в Канаді, ці люди вже не прилаштуються до українського життя. Любов любов"ю, патріотизм патріотизмом, але люди вже звикли, що держава з ними рахується, захищає по-людськи. Чого не скажеш про українську державу навіть і тепер. ;)

Ходити вечорами всюди небезпечно. Ми ще не в раю. :) На то вона і ніч, щоби вдома сидіти і спати. І кримінал є всюди, у всякій країні, особливо під покровом ночі. Але таки такого тваринного страху, як я мала в Україні, живучи в Миколаєві і часом йдучи після після вечірнього сеансу з кіно, чи навіть у Львові, йдучи з другої зміни з роботи пів 9 вечора від автовокзалу, то я не мала тут, повертаючись навіть в 2-й ночі. Сама не знаю чому. :)

Лілю хоч і буде мучити ностальгія за канадським життям, то вона не признається :), бо забагато собі ідеалізувала життя в Україні, живучи в Канаді і скучаючи за Україною, родиною, друзями. А треба бути реалістами. Любимо Україну, бо то все наше, яке би воно не було. Одна "пані" звідси драпакувала, бо тут все нездале, вона тут жити не буде ( ніби її Америка потребувала і насильно сюди везла зі самого початку). А вернувшися в свої Биріжєни ( перепрошую, нікого не хочу образити, хто звідти - то така "пані" була) після двох років життя в Америці весь свій під"їзд малювала за свій рахунок :D, бо "як то би вона до свої кватири чириз такє гєто йшла"!? До того вона того "гєта" ни виділа, аж ї вочі си відкрили після Америки. Добре, шо хоч хитра була і дочекалася грін карти, "жиби шороку приїжджєти на заробітки". Файно так! На літо приїхати тут поробити і потім цілих 9 місяців сидіти в Україні, плювати на бороду за американські гроші і розказувати " Та ви шо?! Та там в тотій дурній Гамериці я би на стале такой не жила нігди!" :crazy:

• Подобається Подобається x 13
  10. Liliyah Romanova

Так і я ж про таких. Тільки іншими словами.
    А то вже всьо в голові. Я у Львові не боялася. Дуже рідко. В окремих районах. І тут в окремих районах страшно. Тому в тому для мене різниці нема. :)
    Ой, не знаєте ви мене. :)
    Я знаю, за чим мене буде мучити ностальгія за Канадою. Повірте, що не за грошима. Я собі раду всюди дам. Як і давала до приїзду сюди.
    Можна подумати, що в Україні виключно нещасні люди живуть, а одні тільки щасливі, що виїхали. ;)

І ви даремно вважаєте, що мені реалістичного погляду бракує.
    Роман не має права тут працювати і не матиме. Відповідно, мені тоді доведеться постійно все на собі тягнути, а мене це вже втомило. У мене тут і так дві роботи, у Львові мені таке було простіше. Ну, не жіноча це справа сім"ю утримувати. Підтримувати так, але не утримувати. А у Львові обом можна буде працювати. Тим більше обоє працювали на два фронти: Україну й Польщу. Я вже казала колись, що як ми сюди приїхали, то мали вдвічі, а то й втричі гірше життя ніж у Львові. Мені найбільше буде бракувати культурної різноманітності, дешевих харчів та людей, з якими тут познайомилися. А найбільше - церковної спільноти. Але от я Богові довіряю. Дбав про нас у Львові, подбав тут, то і знову подбає, як повернемося. Та і є куди вертатися. Є своє помешкання, друзі, родичі... Я би, щиро кажучи, воліла переїхати до Києва, ніж до Канади. Ну, не подобається мені тутешнє суспільство і як бачу, що малий вже так конкретно асимілюється, то мене нудить. Як подумаю, що піде тут до школи, а ще й до середньої, то хочеться вже втікати й не озиратися. Але то таке. Мене і так не зрозуміють. ;)

11. tiana

tiana Well-Known Member

Розкажіть про тамтешні школи?

12. Liliyah Romanova

Я вам тутешню рекламу покажу.

[youtube]nLNPdZPSII0[/youtube]

Додано через 3 хвилини
    А школи дуже різні.
    Курять підлітки по-чорному. Ніби контроль мав би бути, ніби і є, а все одно. І наркотики, і таке всіляке. І в 14 років вчать презервативами користуватися. Видно, то якраз у тому віці дуже треба. Про "нормальних створених Богом" людей взагалі мовчу.
    Хоч правда, всі гарні, добрі, посміхаються...
    На вихованні дітей або на гілці про монтессорі писала, що дитині можуть приписати заспокійливе, аби вона матолком сиділа в класі.
    У співпрацівниці он син у кепці сидить на уроках, бо вже втомилися воші виводити. :shutup:
    Це якщо вас мінуси цікавлять. Плюси, звичайно, теж є. Але з мінусами завжди важче.

• Подобається Подобається x 2
  13. Ірена

Ірена Well-Known Member

яс-с-сно

14. Liliyah Romanova

То ще нічого. Як вам така книжечка?
    [youtube]16erDQJX3C4[/youtube]

15. Зануда

Зануда така зануда

Я зимна.

• Подобається Подобається x 3
  16. Liliyah Romanova

А в мене після кожної дискусії, де мене намагаються переконати, що я прихована лесбо, ще сильніше додому тягне... :D:D:D
    І я ще маю погодитися, що то тамті нормальні й такими Богом створені, а я - ні. Найцікавіше, це те, що в телебаченні це все так нормально (гомосексуальні шлюби - це не лише річ до толерування, а й до святкування)... Он в Канаді скоро відкриють свінґерський канал. А серіял, здається, вже давно є...
    Ет, чуже мені то все. Тим більше, що я на то дуже гостро реагую... Гроші таких жертв явно не варті. :)

17. Ірена

Ірена Well-Known Member

ага! тобто в дитини є мама і два тата? ... і ще й мама не в особливо радісних тонах намальована... нормально...

18. Patrick

Patrick Well-Known Member

Лілю , це що Ви написали , це можна примінити до будь -якої іншої держави в Зах.Світі.
    Ви , чимось злі на Канаду...? За змарнований час...? .
    Канада тут не винна.
    Мали би Ви папери на постійне проживання , Ви би зовсім іншими очима це все бачили.
    І ще .
    -Оттава не є найкраще місце для новоприбулих/емігрантів.Це скучне бюрократично-офісне місце для людей старше середнього віку, які працюють для Уряду .
    Жили би Ви в Торонто , Монтреалі , Ванкувері чи навіть в Едмонтоні , Ви би зовсім іншими оцима дивилися на світ.
    - Чоловік Ваш має право зложити аплікацію на temporary SIN number, шоб тимчасово працювати part-time. Цей номер починається з "9" і має тільки обмеження в державній роботі.Все решта без змін.
    - Крім державних і дорогих приватних шкіл є ще Католицькі школи (українські , або англійські). Виховання там проводиться згідно Церковного вчення.
    Єдине що мені не подобається , то це т.з. "природний відбір" кращих учнів. Коли діти до 8 класу бавляться.А починаючи з гай скул починають їх грузити домашніми завданнями до такої степені , що багато студентів залишає школу, а залишаються тільки кращі.
    - Поняття де феґс -"нормальні люди" існуює тільки в Онтаріо. В всіх інших провінціях , до них ставляться приблизно так, як на Україні , тільки в писок не бють.

Додано через 9 хвилин
    Я не правильно висловився.
    То має бути "В США податки трохи менші , НА 2-4%%.."
    А податки в Канаді достані. Починаються від 22% і до... 55%.
    Робиш , робиш - ніби по попередніх підрахунках сума має вийти не погана , а дістаєш на руки ..:ireful1:... і пояснення- де і за що зняли.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

А я не згідна за школи. Все тут нормально поставлено! Всі мої хлопці ходили в паблік скулз. Як дитина має нахил до науки, то її помічають, навантажують згідно здібностей, навіть посеред року можуть у вищий клас перевести. А як воно тупеньке, або сама посередність, то вимагають вивчити і здати на самий посередній рівень, щоби у життя хоч якось грамотним вийти. Я також колись думала, що тут школи слабкі, як то всі наші говорять. А як довелося працювати в хай скул і допомагати студентам, а тоді свої діти почали ходити в школу, то побачила я, що тут набагато доступніше написані книжки і весь їхній підхід до науки набагато мудріший. І порівняла, як ми колись ходили до школи і від сили 5-10 учнів з 30-40 вчилися самі і розуміли предмети, а решта маса відсиджувала уроки і повально списувала, що навіть самі вчителі на екзаменах підсували готові твори, тільки но спиши, або переписували по кілька разів контрольні, то вибачте, яка користь була від тої "сильної" науки. Або почитайте навіть сьогоднішніх українських студентів, які тільки й про те говорять, "як в якого викладача здавати". А про хабарі я вже мовчу.
    А тут за списування і за шпаргалки виганяють з тестів і заносять то в особову справу.
    Хоча ясно, що в приватних школах навчання якісніше. І моральніше. Мови нема. А за ті приклади, що Ліля понаводила, то як казав вже Патрік, нема чого дивуватися. То "іздєржкі" західної демократії! От як зараз всі репетують за Обаму в Америці - відчувають, що є ще люди, які гальмують рівні права на всю ту гидоту для різної нечесті. Але дорогенькі, не дуже дивуйтеся! Гляньте на розділ "Про Це" на ЛФ. Гомо, лесбо, свінгі... Добре, що тут теж ще є люди, які то до пори, до часу час від часу чистять. Хоча на всіх гілках в наведених топіках є немало форумлян, які то підтримують, або толерують, або кажуть, що в тому нема нічо поганого. І мало хто назве то справжнім іменем "ГИДОТА"! Радше промовчують, обходять. Але ті елементи стають нагліші, і нагліші, і нагліші!
    Так що вважайте! Бо й не оглянетеся, як то непомітно ввійде і в українські закони, і в суспільне життя, що Ви потім і пікнути будете боятися, як тут багато бояться. Беріть від Канади і Америки тільки все позитивне, а тому, що є кричуче негативне, не дайте доступу, поки не пізно!

п.с. Хоча дивлячить на все, що зараз діється в Україні, на пострадянському просторі, помічаю, що найперше українці і інші взяли для себе в наслідування саме цю гидоту....:sad:

20. Patrick

Patrick Well-Known Member

Вам видніше ,сперечатися не буду..... моя мала ще замала для школи.
    А бачив я приклад своєї племінниці ,коли вона до 8 класу бавилася в школі , а потім починаючи з джуніор гай до 11 вечора за книжками сиділа, бо хотіла здавати все 95%-100%. а коли діставала 80% (що теж не погано ), то була дуже розстроєна.

а де твій аватар? :)