Канада

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем coolzak, 12 жов 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Канада

Дуже багато ліванців є католиками. Я знаю саме тих ліванців, які є християнами. Паранджі вони НЕ носять. ВЗАГАЛІ. Може, у старих ліванок вуса і є, але молоді - дивовижно красиві. А на старості, яка різниця, як виглядають?
    Цікаво, це у Торонто так? В Оттаві дуже багато людей на вулицях бачу. А ще в автобусі можна на людей подивитися. А центр (downtown) уранці та ввечері аж кишить від великої кількості людей.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в Калгарі були?У мене десь там цьоця живе.

3. Liliyah Romanova

Ні, лише Онтаріо та Квебек.

4. coolzak

coolzak Well-Known Member

Оттава то місто бюрократів а в Торонто люди працюють)))Я в Калгарі був і туди переїзжаю після нового року.Після Торонто то так як в Тернопіль після Київа-спокійно .гарно але хто любить метрополії то це не для них,І в Калгарі добре тим хто лижі і гори любить=70 км до Банф
    http://www.terragalleria.com/north-america/canada/banff/picture.caab33625.html

5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Наскільки я памятаю Торонто , а в ньому я прожив 6 років ( потім був Ванкувер і зараз Едмонтон ; а теред тим було Чікаґо 2 роки)то починаючи від четверга вечора і до неділі ранку 4-5 год. Вулиця Квін від Спадайни до Янґу не спала - бари відчинені до 3ранку , купа людей на вулиці , музика , шум. 3 ночі - а таке враження що 3 дня.
    Звичайно Бізнесовий давтавн на Кінг стріт порожній.Також швидко зачиняються кафе на Блюр вест віледж.
    А Квін практичо не спить.
    Деколи зараз згадую , коли був молодший не жонатий і ми давали станє угля - мєлково , но многа.
    Зараз з моїх колєґів , коли ми жили в Торонто нікого не залишилося.Всі порозїзжалися. А один на Україну вернувся., правда діставши перед тим Канадський паспорт.
    ----------------------------------------------------
    В Калґарі зимою дують теплі вітри.Шинок називається .За кілька годин температура від -20С може помінятися на +10С. Дуже погано , сонно тоді почуваюся. А літо сухе і гаряче.

• Подобається Подобається x 3
  6. Войцек

Войцек Well-Known Member

От і добре, я сам хтів би забути.

7. Komashka

Komashka Well-Known Member

Мені пропонували виїхати, а я відмовилась. Душею у Львові, а там що...

• Подобається Подобається x 2
  8. Войцек

Войцек Well-Known Member

Теж душею у Львові, а от тіло грішне куди тіко не заносило :cool:

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Виїхали мої родичі, то тепер шкодують страшно. Не так собі уявляли. А халяви ніде нема...
    Перед тим, як кудись виїжджати, треба бути впевненим, що зможеш дати собі раду! Ніхто тебе ніде не чекає...

10. coolzak

Коли виїжджаєш то треба конкретно знати чому і чи будеш мати то чого шукаеш там де їдеш.Кому не варто виїжджати це дрібні менеджери,чиновники різного калібру-тут попасти на те ж місце шанси нульові.Тяжко адаптуються люди гуманітарних професій.Найлегше знайти себе людям з практичним досвідом прикладних технічних професій

11. Liliyah Romanova

У мене два питання.
    Перше: як краще робити Tax Refund?
    Тобто чи самостійно, чи зі знайомими, чи через спеціяльні фірми/служби?

Друге: як змінити статус на landed immigrant? Зараз у мене просто Work Permit. Але видавати на UHIP (мед.забезпечення для міжнародних студентів) понад 3 тис. на рік якось не дуже хочеться. А як дістати OHIP інакше, не знаю. Порадьте будь ласка.

12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Шось я завжди Канаду заочно любив і люблю... охоче з"їздив би туда...

Так завжди з дитинства, наприклад, любив Бельгію, Францію і т.д., а Італії не любив ніколи... побував там і симпатії/несимпатії лише тільки підтвердились...

13. coolzak

Ліля в мене є знайомі на ворк перміт то там охіп видали на термін дії перміту а лендед получити то треба на іміграцію подаватись-найшвидший спосіб провінційна програма-Альберта Манітоба точно мають.З літа буде програма для тих хто вчився або робив 2 і більше років в Канаді.В провінційних програмах основне знайти фірму яка тебе на роботу візьме.
    Манітоба має програму для українців

14. Patrick

Якщо перший раз , то зробіть через того хто знає як.Перегляньте його і на наступні роки його можна робити самому.Тим більше , що він в Вас простий має бути(ви не маєте власних бізнесів)- так експенсес і інком Вашої сімї.
    Крім того продаються програми , які самі рахують Ваш податок , тільки дані треба підставити.

Coolzak написав все правильно , лише хочу додати , що можна звернутися до Євгена Дувалка з Української еміграційної служби з Торонто.Телефона не знаю.Але його офіс на Блюрі в будинку перед КУМФом.Багатьом людям він поміг.Він порахує Ваші бали і зразу скаже , чи є шанси , чи ні.

15. coolzak

Англійці багато імігрують ппо різним програмам до Канади -це їхній форум для емігрантів http://britishexpats.com/forum/forumdisplay.php?f=56 .багато корисної інформації по різних програмах

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

хоч я і не в Канаді, але всі податкові питання завжди роблю з допомогою бухгалтера. В нас тут маіх дгузєй много, і вони цю справу вправо роблять за відносно нормальну суму.

Додано через 4 хвилини
    програми це файно але якщо у вас простий звичний заробіток і немає ніяких позичок. Так як ми робимо розґорнутй податок з врахуванням кожної копійки, то звертаємось за допомогою до професіоналів.

17. Patrick

Так власне , в Лілі і є все просто - ні тобі морґеджів , ні жодних лізів , ні студенських позик.От це - заробив, от це-витратив.
    В мене в сімї жінка рахує - вона на це вчилася , має лайсенс.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В мене мама також має сертифікат Державного Рівня Бухгалтера, але податки нам всеодно робить стороння людина. Так аби не було непорозумінь:shy:

19. Patrick

Вони(держава) довіряють- спочатку можуть вислати чек на повернення деякої суми.А потім десь в липні- серпні перевіряють повернення великих сум і якщо знайшли помилку то можуть доплатити , або навпаки Вам скажуть доплатити.В мене так було кілька разів.
    В помилках (і в тому хто робив інком такс) криміналу немає. Кримінал в багаторічній(більше , як 5 років)несплаті податків.

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну податки я справно плачу, навіть коли заробляла лишень 5000 дольців на рік.
    А знаєте, мені розказував мій знайомий, що як він прийшов до бухгалтера то той йому прямо з моста сказав
    - Є три варіанти, як ми робимо податки. Перший, ти не спиш, я сплю спокійно. Другий, я не сплю, ти спиш спокійно. Третій, ми обоє спимо спокійно.
    Може в Канаді більш облегчені закони що до податків, а в нас як тебе вже беруть на аудіт, то справа кепська. Краще, нехай мой дгуг мнє здєлаєт хагошій возвгат. І я спокійно спатиму і додам файну суму в банк, що мені позволить дек добудувати.

а де твій аватар? :)