цікавить імміграція в Канаду, хтось останнім часом стикався з цим питанням? Ми з дружиною живемо у Львові, до кого краще звертатися у якусь львівську агенцію, яка займається питаннями виїзду чи, наприклад, в cuias, про яке хтось писав раніше?
Якщо хто сам не тямить заповнити анкети (не знає мови), є зайві гроші, альбо який важкий трафунок - там: політичні переслідування, якесь-фобство, то можна і в агенцію. А взагалі, перший крок - канадська Амбасада, де дадуть відповіді на всі питання і дадуть анкети. Державна сторінка в неті - відкрита для всіх. Можна оцінити свої шанси на еміграцю, давши відповіді на запитання отут Чи то з цього, чи з минулого року, змінили умови щодо мови - раніше була просто співбесіда, тепер - треба екзамен, крім того тест з історії Канади ускладнили. Але то все квіточки, в порівнянні до документів, і грошей, що вам потрбно зібрати і заплатити. Хіба що ви біженець і просите притулку А взагалі, сьогодні Канада святкує ДеньНародження Happy Canada Day , eh!
Дякую за відповідь! Власне цікавимось хто що радить. Обов'язково зайдемо в консульство у Львові, сподіваюсь там допоможуть. Я так розумію, що як підшукати якусь роботу, то процес значно пришвидшується. Хтось таким чином виїхав? (типу спочатку на роботу, а потім оформляти іміграцію)
так точно легше - коли маєш роботодавця, але знайти його - ото штука. Ми, навіть вже маючи візу, посилали резюме, на що нам відповідали: будете в Канаді - заходьте Цікаво, що правила еміграції різняться, в залежності від країни проживання. Наприклад, канадська сім'я має можливість дати робочу візу для особи по доглдяду за їх неповнолітьною дитиною, особі з Філіппін. А ті вже після двох років у Канаді можуть подавати запит на постійну візу. Жахливе нерівноправ'я, як на мене
Я взагалі того не розумію. Німці плачуть, бо турки їх заполонили. Шведи плачуть, бо мусульмани понаїхали. В Австрії червоношкірі працюють, а совка навіть на поріг не пускають.
Мих, ви там були і їм сльози втирали?! Європа європою, але в кожної гідної держави є подвійна політика - офіційна для нас з вами і решта бамбуків, і прихована. Повірте, і шведи, і німці і австріяки знають що роблять. Турки з 55 року. За стільки десятиліть так і не спромоглися вийти зі сфери сервісу, і будьте певні - їх ще довго звідти не випустять, при всій буцім-то демократіїї. А світ най си думає, що плачуть.
В четвер поїду канадийцям повитираю, а то сидять там без мене сумуют. Тре їх трохи потішити присутністю гамериканки.
Мих,наші не мають мови і ходових професій.Наприклад філіпінці масово получають робочі візи як механіки,зварщики,медсестри тд.бо в них вся освіта в коледжах по англійськи.Я тут півроку тому пропонував роботу електрику наладчику.Або рівень підготовки і досвід малий або нуль англійськоі.ятак нікого і не знайшов
Таки виходить, що або мови або ходових професій. Друзі мого чоловіка мають професію в руках, та не мають мови. Добре, що вони живуть на БруклІні, то можуть собі позволити роботу в поляків або москалів. До американських компаній їм не втрафити. Пригадався Глазовий... Он така сама біда в моєї корови має бідна язика, та не знає мови...
Мені видається, що вихідці з Азії (принаймі ті що виїздять) і орієнтуються на простіші роботи, нашим важче - якщо працював якимсь інженером чи менеджером і гроші текли без особливих напружень, то "опускатись" до робочої спеціальності важкувато і фінансово, і психологічно. А якщо людина була простим робітником, навіть кваліфікованим - електриком, механіком, то про який рівень англійської може йти мова.
Робоча спеціальність і в Канаді, і в Америці доброоплачувана, щоби ви знали. Мій син ( 21 рік), який вчиться і підробляв трохи в мене в магазині, пішов на будову на малярку з понеділка до нашого ж емігранта. Без навиків, без підготовки. Буде мати 3,500 в місяць. Він то мову знає добре, але вона йому хіба там потрібна, щоби своєму босові перекладати, бо той недавно в Америці. А якби вже на себе сам працював, то би мав і 5-6 тис. Так що треба вибирати: або пана бавитися, або робити, що є і мати зарплату.
Звичайно, що до цього треба бути готовим. Не знаю як це на практиці получається, але звучить логічно. Тим більше як чуєш, що Голівудські зірки працювали офіціантами по ресторанах чи прибиральниками. Це певно дуже залежить від людини, бо є знайомі, які переїздили і навіть не думали про повернення, а інші не можуть там жити - їздять періодично підзаробити, бо тут вони "пани", а там чорнороби.
В Америці, Канаді нема такого поняття "пани", "чорнороби". Тут будь-яка робота ціниться і поважається. І якщо ви прийдете прибирати хату, чи бавити дитину до людей з хорошим достатком, вони вам ніколи не покажуть, що вони вами нехтують, чи вважають себе вищими за статусом від вас. Хіба наші емігранти. А в пана бавитися і сидіти з голою дупою - то що кому подобається.
Згоден, рівень суспільства зовсім інший і на Україні забавки в панів виглядають дещо смішно. До теми - особливо весело виглядали дороги після зими, тут вже самі непробивні могли розмовляти тільки неценз. А про соціальну сферу нема чого й казати. Власне через все це і цікавлюсь варіантами виїзду.
На тему простих робочих.Я займаюсь техобслуговуванням обладнання і заробляю на фірмі більше ніж супервайзори (начальник зміни).Якщо я захочу змінити роботу то буду вибирати з 5-10 пропозицій.А дрібні манагери в випадку втрати роботи мусять сильно потіти щоб на кусок хліба заробити.В Украіні звихнута вся система працевлаштування.Щоб стати висококваліфікованим робітником тут треба бути учнем 4 роки.
Та ще справа в тому, що на Зах.Україні великі виробництва просто зникли. Є трохи середніх і малих, але це ж мабуть напряму впливає на кваліфікацію і досвід.
Бо в першу чергу люди поважають себе. В суботу власне була на будинку в чоловіка, і розмовляла з одною з тих міліонерів. Проста особа, поважає себе, і не встидається подати мені руку тільки тому, що я з нищої касти і статків у мене не так багато, і пантів нема ціле ведро. Ще на цю тему. Я працюю в офісі, при компутері, велика пані за певними мірками. Мій чоловік простий чорноробочий. Ніколи і ніде у нас не було відчуття чи поняття такого, що він гірший від мене тільки тому, що у нього нема вищої освіти. Яка різниця!!! Він заробляє, він опікується родиною, той вже добре.