А це все від здібностей У мене дуже багато друзів живуть у USA та CANADA і як кажуть "аборігени" акценту не мають. Я, також не помічаю, коли розмовляють російською чи українською (дехто вставляє амеріканізми, "но это, они хотят себя показать"
ні, ні, ні, панове. Чи людина говорить з акцентом, чи ні не залежить не від того, як довго вона живе за кордоном, а як рано вона почала тоєю мовою розмовляти. Лінгвісти кажуть: почнеш до 12ти років - навчишся говорити без акценту, пізніше - ні. Але, щоб розрізняти акценти, треба їх чути, я, ось раніше не бачила різниці між британською і американською а зараз можу навіть здогадатись якої національності людина по її вимові
Сперічатися не буду Але італійську почав вчити та розмовляти, десь в 30 років. Італійці з півночі, були впевненні що я з півдня, але ніяк, що з півдня україни
добре для Вас а я тут знаю італійку, їй поза 50 і бідкається: я тут з 17ти річного віку, і цей клятий акцент нікуди не дівається
Може ще зіграло свою роль те, що я просто закохався в країну, мову... Ловив кожне слово, та дуже хтів розмовляти, та розуміти(можливо підсвідомо бажав перетворитися на італійця ) На жаль зараз, буваю не часто(раз на рік), мовної практики нема. Але, це вже офтоп, вибачайте
Та ні. Насправді лінгвісти кажуть, що люди, які мають ідеальний музичний слух можуть відтворювати іноземні мови дуже близько по звучанню до носіїв, але оскільки в нас інша будова щелепи і голосового апарату, то позбутись акценту зовсім - практично нереально.
Раз в рік в нас тут виставка з продажем зброї-на паркінгу 70 відсотків пікапи а публіка самі білі(ну може пару азіатів) це любителям старовини ну і надувний т-80
постійне проживання чи візит ненадовго? Можливо банальне запитання, знаючи українську спрагу нового та халяви. А чим реальна Канада вабить- сумою достатку(можливість добре заробити) чи реаліями, які нам не зрозуміти?
в кожного своє-мені подобається добре заробляти(халяви нема-щоб добре жити треба багато робити) але великий фактор спокійне життя в стабільному суспільстві-в Україні гроші не приносять спокою-весь час на грані а тут можеш собі не переживати рпроелементарні речі та і люди спокійні і доброзичливі-немає тої агресії в кожному як вдома
Ещё один плюс - не надо налоги платить Батькивщине. Т.е. можно совершенно бесплатно давать советы о том как надо жить украинцам, до сих пор верящих в свою Страну, и продолжающих, хоть и с трудностями, строить Незалежную Украину.