А чо її називали "пятиминуткою"? Тільки 5 хв треба було ікру в ній тримати? І яка концентрація тої ропи? Питаю не просто так. У нас скоро наші рибаки салмона з ікрою будуть продавати. Може якраз рецепт згодиться.
Саме так - 5 хвилин в ропі. Писало - аби в ропі кусок почищеної картоплини плавав. В неті пошукати - є достатньо рецептів. Я в неті і зайшов.
Я робив тузлук як мене навчили мiсцевi - 1 кг крупної солi на 3 лiтри води. Сипати сiль у киплячу воду помiшуючи. Охолодити до кiмнатої температури. Цього тузлука вистачає на двi звичайнi кети (це бiля 1 лiтра iкри). Бiльще "пятиминутки" не робили - не з'їсти. А довго така iкра не зберігається - це щоб їсти свiженьку! Зробiть цей hand made - я сподiваюсь не пожалкуєте.
"пятимінутка" смердить рибою (ну хіба що з емальованого тазу столовими ложками під стаканюру горівеги ,то присмак перебивається),нещодавно(10 днів) брав бочкову з США у Івано-Франківську ,така ж як на Сахаліні 30 років тому ---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ---------- Ви грохотку вже приготували?
Олю, а Ви впевнені ,що салмон ( як Ви його називаєте ) порапить до вас ну макс за 6 годин після вилову ? Якщо ні, то не радив би використовувати 5-ти хвилинку.
ну( Ви )ГАЛЯ у нас балувана.шо всі солять на березі?Може промислові траулери то і роблять, а звичайні люди коли засолять тоді і їдять, будьте простіші і люди до вас потягнуться (с)
Горе мені, бідолашному! Вся ікра, яку я їв - пахла рибою. Ніколи не попадалася ікра з запахом троянд.
Форпосте, ну Ви ж розумна людина. Які траулери, люди солять свіжу ікру з свіжої риби, якщо інша риба та ікра, і засол інший. Спитайте хоч кого. Я там був 2 тижні у 90-х, і всеж зрозумів.
А шо то таке? Впевнена. Від нас 2 години до місць, де ловлять. А є місця і ближчі. Але якби не менше 6 годин, то що? Чим гірша буде?