Кабінет Міністрів часів "Команди Зе!"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Gyppsy, 29 сер 2019.

1. View: https://twitter.com/PrytSLU/status/1413555057170206722?s=19

2. ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРИДУМАВ ЧОМУ ВІН НЕ ВИННИЙ

Поки ми тут хором регочемо з доручення Арахамії до ідей китайського комунізму, сталася подія надзвичайної важливості. Зеленський придумав чому він не винний. Ну от тобто, колись на заводі де я працював, була така приказка: «У мене на ділянці аварія сталася. – Ти прийшов розповісти про причини? – Ні я пришов розповісти чому я не винний!»

Вже півроку ми спостерігаємо одне й те саме шоу. Генеруючі компанії підвищують ціни на електрику та тепло. Люди починають збурюватися. І тут приходить добрий чарівник… вибачте президент Зеленський, і вручну міняє тарифи до більших ніж були раніше, але трошки нижчих ніж обіцяли. Очевидно, довічно так тривати не могло. Рано чи пізно мусила прийти мить, коли тарифи підвищать – і суттєво. Нічого дивного, 2,5 роки зелена команда господарювала так, що я просто дурію від запасу міцності залишеного їй від часів Порошенка. За моїми оцінками різке підвищення статися мусило набагато раніше. Проте.

Щойно Нацкомісія з енергетики і тарифів передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостачання з державного рівня на місцевий. Тобто відтепер саме місцева влада буде домовлятися з генеруючими компаніями про ціну. Тобто – тарифи відтепер встановлюватиме місцева влада!!!

Просто на секунду замисліться і уявіть собі суперечку про тарифи між керівництво ОТГ села Задрипанськ і керівництво ДТЕК, тобто Амєтовим-молодшим, власною персоною. Як ви гадаєте, які шанси будуть в села Задрипанськ добути бодай якусь знижку? А в промислового міста, де борги за комуналку вже сягають астрономічних обсягів? По суті, у всіх них вибір один з двох, або плати скільки скажуть і вчасно, або терміново придумувати як опалювати приміщення дровами… які теж грошей коштують, взагалі то.

Коли Зеленський йшов на президентські вибори про тарифи він казав так: «Питання яке на «П» починається і на повний капець закінчується?» Як у всьому іншому, в питаннях тарифів Зеленський маніпулював по-чорному. Я гарно пам’ятаю відосики, де Герус із серйозним виглядом просторікував про те які існують шляхи зменшення тарифів. Так – напряму зменшити не обіцяли. Але робили вигляд що збираються. Той самий Герус невдовзі зайнявся імпортом білоруської електрики в інтересах Коломойського. І той самий Герус після виборів розповів що Зеленський про тарифи жартував.

Жарти нині стають несмішні. За опитуваннями, на момент виборів президента зменшення тарифів очікували більше половини тих, хто проголосував за Зеленського. Але тарифи не зменшилися. Ба-більше, вони й не лишилися такими як були за Порошенка. Тарифи наразі зросли у 1,4-2 рази проти часів президента Порошенка. Вимоги зменшення тарифів нині, це по суті вимоги повернути аби було як за Порошенка. І не тільки з тарифами.

Я нагадаю, що у бюджеті на 2021 р. удвічі біло скорочено суму на субсидії малозабезпеченим громадянам. Очевидно, давно пора питати у Зеленського – що там з його обіцянками? Я не маю ілюзій щодо наших громадян, мулька «треба ще почекати – він старається» чимало наших співвітчизників все ще повторюють як мантру. Але рано чи пізно з очей падає будь-яка полуда. Зелена – в тому числі.

Певно – в ОПУ теж це розуміють. Тому вони роблять те, що вміють робити найкраще. Вони призначають винного – місцеву владу. А самі вони тепер – «у доміку». Винуватого Зеленський для населення знайшов, а далі хоч трава не рости. Які серії в серіалі «Мій улюблений комік» покажуть в новому сезоні – я подивлюся з інтересом.

3. Після вказівок Зеленського провести масовий аудит на держдачах в "Конча-Заспа" звідти, починаючи з травня, з'їхало всього 3 людини: екс-генпрокурор Святослав Піскун, Давид Макар'ян - нардеп 8-го скликання і якась Ольга Матвієнко. Всі!

А як дисалі, як дисалі ... Скільки шуму, піару, засідань РНБО, телеінтерв'ю, відосіков ...

Зелена гора в черговий раз народила мишу - як свого часу Коломойський народив Зеленського. Абортарій був на переоблік?

4. Певно в світовій історії сучасності такого не було. Але факт, залишається фактом - волонтери витратили в сотні, певно навіть мільйони разів більше коштів на закупівлю майна для армії ніж держава

Сім місяців Державне оборонне замовлення не працює. Тобто, Міністерство оборони не витратило жодної копійки. Ба більше, ще й не розрахувалось з боргами за попередні

Отож, державні оборонні підприємства не отримують замовлень та фінансування проектної роботи. Відповідно робітники не отримують заробітню платню, не сплачують податки і т.і.

Непоганий ланцюжок кволості, правда? В вересні ми попрощаємось з Міністром (100:wacko: але не зможемо повернути час. Поки новий очільник з своїм заступниками ознайомляться з станом справ і запустять механізм (граблі і факапи будуть), пройде час. Ми втрачаємо рік, а наш ворог його вміло використовує.

Дякую українцям, які на восьмому році війни через волонтерські організації продовжують допомагати армії.

«Дякую» найвеличнішому правителю сучасності за таке якісне кадрове рішення і за такий «прецедент в історії сучасності».

View: https://www.facebook.com/100002258738163/posts/4202390743179509/

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Засідання каб.міну не дивлюся, але з деяких висерів порохоботів дійсно посміявся.

6. Blaberus

Blaberus Неполіткоректний інсектоід

Я на работе записался 2 месяца назад на китайское дерьмо. Пока дуля. Месяц назад я записался на Файзер в поликлинике. Аналогичная дуля. Неделю назад записался повторно. Жду.
    Сударыня! Я понимаю Вашу ненависть. Но Вы должны быть более толерантны: не всем может доставить удовольствие вылизывание задниц предателям как Вам.:hi:

7. Офіційно! Лещенко загроза безпеці України.
    РНБО:дії органів управління "Укрзалізниці" (Наглядової ради!, голови та членів правління) призвели до критичної ситуації у компанії,що може призвести до дестабілізації її роботи та створити реальний ризик для економіки та безпеки країни

P.С. Ось тому кацалапий і тягав серлєща де попало. А ось як воно- загроза нацбезпеці України.
    Слава віслюку і цигану і зеленим довбойобам

• Безграмотно Безграмотно x 1
  8. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Мадам, записался.Три месяца назад.Правда, эта запись до дупы, так как ваша плесень сказала, что запись- она не на прививку.И сейчас запись в Дию отменена.Предлагается приехать в ближайший пункт и привиться.Я приезжал.И не привился- "вакцины на сегодня нет".

9. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

А я верю борщеварке.В конце-концов, всем известно, что зебуины патологически честны.И если Буля сказала, что вакцинировалась Пфайзером не только сама, но и подруги, дедки, бабки и мышка с Жучкой- ничего другого не остается. как только поверить.

10. Blaberus

Может Файзер положен только зебилам, а также их домашним и синантропным животным?
    А как же "все мы президенты, включая 25%"? Бубочка что, сбрехал?

11. Грошей немає - але ви тримайтеся.

Депутати написали кілька десятків звернень до військових частин з простим питанням про наявність заборгованостей. Хоба ... І ось якщо в невеликій в / ч розмір заборгованостей з виплат становить майже 4 мільйони гривень, то можете далі уявити яка ситуація по всій армії.

Але виявилося, що і це не все. У двох частинах підтвердили, що "бойові" в цьому місяці виплатять з затримкою і НЕ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ. Бо просто немає повного фінансування.

Бойові.
    Не в повному обсязі.
    Вперше, напевно, за всі роки.

На "Велике Крадівніцтво" - є. На гігантські флагштоки - по всій країні - є. На свята і концерти - є. На бойові ...

І фішка в тому, що ми не проти величезних прапорів по всій країні, не проти нових доріг і розв'язок, не проти концертів на 30-ти річчя країни.

Але без армії - це все виявиться зайвим і непотрібним. Можна пускати пил в очі великим парадом, можна добиватися похвали хорошими призначеннями. Але от якщо перестати виплачувати бойові, то закінчиться погано. Без "може".
    FB_IMG_1629417576283.jpg

12. Вчора міністр фінансів повідомив, що необхідно вносити зміни в закон про держбюджет на 2021 рік і збільшувати статтю фінансування субсидій, оскільки їх не вистачить до кінця поточного року.

Про скорочення розміру субсидій та можливу нестачу коштів ми вже повідомляли неодноразово.

Більше того, депутати з фракції Європейська Солідарність ще на початку року попереджали, що запланований рівень обсягу видатків на виплату субсидій у 2021 року є недостатнім, в першу чергу через значне зростання цін на житлово-комунальні послуги та подали законопроєкт, яким пропонували збільшити витрати на субсидії бодай на 7 мільярдів гривень.

Ця пропозиція була проігнорована владою, хоча тоді вже було очевидно, що Зеленський не спроможний вплинути на стрімкий ріст цін на усе.

Просто нагадаю, згідно з Держбюджетом-2021 на виплату пільг та житлових субсидій передбачено видатки у розмірі 35.2 мільярда гривень, з яких станом на початок серпня фактично вже спрямовано 31,4 млрд грн, або 88,5% від річного плану.
    У 2020 році на виплату субсидій використано 36,4 млрд грн.
    А в 2019 - 46,6 млрд грн і в 2018 - 72,7 млрд грн.

Більше того, влада у понад два рази скоротила кількість людей, які мають право отримати пільги та субсидії.
    Хоча, з 2019 епоха бідності не завершилася, а лише «розквітає».

З легкої руки Зеленського і монокоаліції списано понад 110 млрд боргів за газ Фірташу і іншим друзям, які утворилися через популістичні рішення під час проходження минулого опалювального сезону.
    Але тоді різниця між фіксованою ціною на газ і ринковою була порівняно невелика.
    У цей опалювальний сезон дірка в Нафтогазі і державному бюджеті перетвориться на чорну діру.
    До цього слід додати ще одне популістичне рішення уряду щодо ціни на електроенергію.

І вишенька на торті - відсьогодні в Україні скасовано заборону на відключення населення за борги з комуналки

Таким чином, комунальні підприємства зможуть відключати українців, які заборгували, від газу, електроенергії та інших видів комунальних послуг.

За даними Державної служби статистики, борги населення за комунальні послуги станом на кінець червня 2021 року становили 70,6 млрд грн.

Тому, виходячи з теорії титанів Зекономіки: якщо Ви вже продали собаку, якою заплатили за газ і світло в минулий місяць і грошей немає, то у наступний місяць будете сидіти без світла і тепла.
    Про субсидії, які ми запустили, щоб захистити найбідніших, я написав вище…

П.С. І тільки у Шмигаля продовжується чергове «вперше» зростання економіки.
    У кого ще зросло, окрім Зеленського і його друзів?

13. "Президент Эстонии призвала инвесторов не вкладывать деньги в Украину."

"По данным НБУ, за 2020 год отток прямых иностранных инвестиций из Украины составил $868 млн. Отток произошел впервые с 2015 года и стал крупнейшим за 20 лет."
    -------------------------------------------------
    подобные новости вызывают в душе каждого нормального украинца двоякие чувства. с одной стороны : как это не вкладываться в Украину?! (к тому же это призыв из уст нашего союзника! что же это за союзники такие??)

с другой : а куда вкладываться инвесторам?? в те сектора экономики, которые за два с половиной года уже перешли в руки каломойского шапито? или как-то ещё упираются - но всё равно перейдут со дня на день? (такова се ля ви на сегодня, увы. без вариантов)

и вот спрашивается : куды крестьянину податься?

скажу за себя. персонально и без обиняков : я не из пула, так называемых, "позитивных блогеров". поэтому, я, как не ожидал ни*уя хорошего от прихода к власти президента зелёнкина 21-го апреля 19-го года - так и не ожидаю по сегодняшний день. по буквам : н.и.*.у.я

более того, как человек с экономическим андеграундом, я не сомневаюсь в неизбежности дефолта, как венца управления страной этой шайкой малообразованных беспринципных субъектов. (единственное, что их спасает до сих пор - это серьёзная инерционность экономики и ОВГЗ)

поэтому в отношении всего происходящего в стране, на данный момент времени - я откровенный и осознанный мазохист. понятно, очень многие мои единомышленники в этом вопросе меня не поддержат, но я считаю, чем хуже - тем лучше

соответственно, до тех пор, пока при власти откровенные враги Украины, инвесторы должны не вкладываться, а выводить отсюда свои средства. и здесь я абсолютно солидарен с госпожой президентом : торговать можно - инвестировать нет

(в идеале, конечно, хорошо бы, чтобы никто ещё не покупал и наши ОВГЗ (облигации внутреннего государственного займа) - но взывать к спекулянтам было бы смешно, это их бизнес. это, кстати, одна из причин, по которой пресловутый доллар стоит, как у молодого)

таким образом, из своего внутреннего когнитивного диссонанса я неизменно выхожу победителем : в ближайшие год-два здесь всё должно накрыться медным тазом

причём, настолько оглушительно громко, чтобы вздрогнули даже, с рождения глухие, мои сограждане. и прозрели, с рождения, слепые. и вдруг внезапно поумнели даже безнадёжно тупые (позволю себе слегка поёрничать)

другого выхода из тупика, в который нас загнали выборы апреля позапрошлого года, я не вижу. если всё будет так же, как сегодня, потихоньку гнить - зелёнкин почти гарантированно останется на следующий срок

и даже, если завтра вазелиновая банда даст повод для очередного (удачного) майдана - через какое-то время мы всё равно опять вернёмся к сегодняшнему статус кво. и будем ходить по этому чёртовому кругу снова и снова
    -------------------------------------------------
    вот так, вкратце, об экономически-психологической ситуации в стране на сегодняшний день, на мой предвзятый и раздражённый взгляд

для поднятия своего настроения, с удовольствием выслушаю аргументированную, контроверсийную, точку зрения. прошу. не сдерживайте себя)
    Отто Йорк

14. Во многих украинских магазинах на полках стоят Польские товары.
    Натолкнулся на Молоко Польское. думаю. ну надо же. цена на Польский продукт в магазине даже дешевле. чем на наш. украинский.
    32 гривены за литр Польского молока. это же дешевле, чем по 47 брать за точно такое же млоко с такими же параметрами, но Украинское.
    А почему так, почему Польское дешевле?
    Ведь это купили продукцию там. добавили 6 процентов логистики перевести фурой, добавили НДС на границе и 7 процентов таможенной пошлины и торговая наценка продавца-гипермаркета....
    Довезли до магазина и бац.. дешевле украинского аналога.. Почему?
    Полез смотреть Польшу. Там это же молоко в гипермаркете уровня Великой Кишени стоит по цене 29 гривен за эту же пачку.
    Но в Польше нет НДС на молоко (вернее есть, но 3 процента. По сравнению с Украинскими 20 процентов - это фигня.).
    Значит дело в самом заводе.
    Вон он стоит на юге Польши в городке Закопане.. И это не Свободная экономическая зона. там налоги еще как обычные в Польше. не Льготные.
    Зарплата работников - почти под 1000 долларов. Это больше, чем на нашем Яготинском.. Но аналог НДФЛ на эту зарплату в Польше ниже. 17 процентов против наших 18.. Но налог начинает начисляться не с 17 гривен. а с минимального прожиточного минимума (кажется 200 долларов).
    Закупочные цены на молоко Первого класса в Польше выше. 17 гривен против наших 12. Значит и здесь пролет.
    В самом заводе дело.
    Налоги. В месте, где расположен Завод, налог на производственную недвижимость составляет 0.7 злотых за квадрат недвижимости завода (5 гривен за квадрат).
    Налог на коммерческую недвижимость в Украине, будь такой же заводик где-то под Харьковом - 62 гривен за квадрат (1.5 процентов минималки). Плюс в Украине. в отличие от Польского, есть еще и налог на Землю под местом, где стоит Завод. В Украинском варианте это еще плюс 3,66 гривен за квадрат площади, но площади всего участка. включая и стены завода (как я понимаю пояснения украинской Налоговой как рассчитывать).
    Цена электроэнергии на Польском заводе = 2.9 гривен за киловатт (НДС на электроэнергию Польше не начисляют).
    В Украине завод бы покупал энергию за от 3,09 до 3,61 грн за киловатт (вот уже в Польше экономия)...
    А еще для завода есть налоговые льготы от правительства. Там говорится, что заводу разрешено платить на 35 процентов меньше Налога на прибыль. И еще - за каждого работника перечислять не всю сумму полную НДФЛ, а на 35 процентов меньше.
    А еще.. а аще.. Вот тебе и разница в ценах на продукцию у нас и у них.
    Что я хочу коротко сказать - меня очень расстроила речи пана Гетманцева. Ну о том, что никто даже не рассматривает возможность уменьшения налогового давления.
    Мол не надейтесь.
    Так вот, он, получается - враг страны, какой то засланный шпион, который всеми силами "впаривает" нам мысль о том, что в лучшую сторону ничего не будет. Продолжать закручивать гайки - это будет...
    И тот. кто рекомендовал, назначил человека на эту должность, те. кто за него голосовали в парламенте - несут такую же ответственноть. Они такие же соучастники грабежа страны..

15. Lanktocha

Можна попростіше. Буває така сама ціна, навіть дешевше українського польський маргарин, масло, соняшникова олія, шоколад, цукор в пакетах... не тільки у магазинах, навіть у спекулянтів на ринках, враховуючи, що спекулянт там купив дешевше, тут хоче продати дрожче, орієнтовно, робить націнку 30 - 40%.
    Розумію, за кого агітація, але Порошенко нічого до Польщі немає.

• Смішно Смішно x 1
  16. Blaberus

Зате падлокловун має відношення до України.

17. Blaberus

З яких? Процітуйте, будь ласка.

18. Lanktocha

Зараз нема часу, та і бажання це все шукати, може попадеться у цій темі ост, де я поставив значок "Смішно".

а де твій аватар? :)