Кабінет Міністрів часів "Команди Зе!"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Gyppsy, 29 сер 2019.

1. Ні-ні, баригу то було при попередній не вірили владі:

Ну і ще раз про вакцину.
    Минулого літа заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав мені в ефірі Суспільного, що вакцина буде в Україні навесні 2021 і що зараз ведуться перемовини з різними компаніями.

Олександра Устінова отримала відповідь на своє депутатське звернення від МОЗ. З нього випливає, що Україна могла б купити вакцину в 5 разів дешевше і якіснішу, яку закуповують для COVAX. Але цього не сталося, бо контракт в останній момент зупинив мінстр Степанов і наказав купити іншу, з 50% ефективністю та по 17 дол замість 3.

Посилання -- у першому коментарі. Для привернення уваги -- порівняльна таблиця цін на вакцини і кілька цитат:

Нам рік брехали, що ведуть перемовини щодо отримання вакцин. Насправді ж процес реєстрації виробників почався аж з середини грудня, коли не те що Велика Британія чи США, а й бідніші країни, як, наприклад, Філіппіни чи Марокко вже давно закупили вакцини.

Зрештою, "конкурс Степанова" з усіх виробників пройшов лише один – Sinovac Biotech, а фірмою-постачальником стало українське АТ Лекхім.
    Тобто українська компанія виступила вже всім нам звичною "компанією-прокладкою", а ціна знову виявилася захмарною.
    Новина про закупівлі одразу привернула увагу, адже інші світові розробники вакцин пропонують ціни у $2, $8,5 та $12 за дозу...

Ще одна проблема: Україна замовила усього 1,9 млн доз.
    Для повноцінної вакцинації кожна людина має отримати по дві дози вакцини, а отже, нині, завдяки жадібності міністра, на вакцинацію може розраховувати менше 1 мільйона українців.
    При ефективності в 50% відсотків – діліть цю цифру надвоє.
    Тобто крім обіцяних 8 мільйонів доз допомоги від COVAX, станом на початок 2021 року Україна, як держава, не мала жодної законтрактованої дози вакцини.

Ще 5 мільйонів доз "Лекхім" хоче, зокрема, розпродати самотужки підприємствам. Іншої вакцини ні в кого іншого все одно не вийде купити, адже жодна інша вакцина не зареєстрована в Україні.
    І найбільші шанси на реєстрацію має лише російський "Спутнік V".
    І хоч медійно МОЗ всіляко відхрещується від закупівель у росіян, вакцина чомусь єдина допущена до реєстрації в Україні.
    А Степанов говорить, що питання закупівлі російської неперевіреної вакцини надто заполітизоване й треба дивитися чи вона ефективна…
    Нас, фактично, знову відділяють від цивілізованого світу та штовхають в бік Росії та їх вакцини, яку не визнав ніхто в світі.

...Після того, як міністр Степанов в ручному режимі змусив зупинити всі перемовини та обрати вакцину від свого постачальника, яку купили в 6 разів дорожче, ще й у мінімальному обсязі – на це публічно звернув увагу керівник "Медичних закупівель України" Арсен Жумаділов.
    За це Максим Степанов заблокував роботу ДП "Медзакупівлі". Тож наразі Україна не лише не може укладати договори про постачання нової вакцини, а й призупинила постачання всіх інших ліків.

2. Растяжечка

Mark Savchuk:
    Министр Финансов говорит очень четко -> без МВФ мы не сможем обслуживать рекордные долги (я напомню, что только за декабрь 2020 года, мы на рынке заняли БОЛЕЕ 100 МЛРД ГРН!!

Для сравнения - это БОЛЕЕ ЧЕМ В ДВА РАЗА БОЛЬШЕ чем ГОДОВОЙ дефицит в 2017ом году.

Так вот, МВФ "обеспокоен намерением украинского правительства в ближайшее время принять решение о возвращении к регулированию цен на газ для бытовых потребителей.".

Итого, решение нашего кабмина саботирует сотрудничество с МВФ, без которого, по словам нашего Министра Финансов мы не сможем обслужить огромные долги, которые набрала Зе-команда всего за полтора года своего правления.

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Трохи довго мене не було, так склалися обставини, а тут те саме, "Євангеліє" від чорноволохів від порохоботів та оцінки від КоронаПРІУСА.
    Багато незручностей від нововведень уряду, забоорона купувати деякі товари. Я звик дещо резервувати, як гроші не витрачаю все до останнього, були попередження про такі обмеження, ті ж шкарпетки у мене не одноразові, можу їх випрати, деколи підлатати, а не щодня купувати нові. Таке, як губки для миття посуду, в інших областях у супермаркетах такого не купиш, знаю, як знаходили вихід, хто має закордонний паспорт, міг такі товари купувати у польській "Бедронці", відстань десь 90 - 100 км., явно ближче Луцька чи Тернополя.
    Хоч згідний, незручностей створили багато і видимість, що щось роблять.

4. "Голодного кота змусили стерегти сметану
    про решту розповідати не стану ", - коротка байка про нинішню владу.
    Можливо і лаконічне продовження з дитячих садистських віршиків:
    "Хлопчик їхав на машині
    весь розмазаний по шині "

5. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Шановне панство, оцените всю мудрость "керманычив": ладно Луганская ТЭС, которая обеспечивает электроэнергией подконтрольную территорию.Но почти четверть угля на Славянской ТЭС, которая не работает уже хрен знает, сколько времени- это полный звиздец.Ну и "барыг с Роттердам+" не забываем.Что-то такого звиздеца не было даже в самых тяжелейших 14-м и 15-м годах.(Это когда "барыги всьо покралы").А теперь, когда Кабмин за Кабмином составляют "найкращи"- звиздец развивается и ширится.(И это при теплой зиме.Что будет, если морозы в 12-20 градусов постоят хотя бы месяц- страшно даже представить).А уголь- не иначе, как Порошенко на своей яхте в офшоры вывез.
    ЗЫ: куплю сегодня 200 литров солярки.Для домашнего генератора.И куплю еще пару-тройку бочек под солярку.

6. Як зменшити тарифи? Кейс від Зеленського
    Міністр фінансів Сергій Марченко - порадував.
    Він каже - я попереджав, членів Кабміну, що знижувати тарифи - погана ідея.
    Тепер виявляється, що:

Згідно зі статтею 15 закону "Про ціни і ціноутворення", уряд, органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування, які встановили державні регульовані ціни на товари в розмірі, нижчому від економічно обґрунтованого розміру, зобов’язані відшкодувати суб’єктам господарювання різницю між такими розмірами за рахунок коштів відповідних бюджетів.

А значить газзбути можуть вимагати відшкодування витрат за рахунок державного бюджету відповідно до статті 11 закону "Про ринок природного газу".

Нас чекає дофіга позовів до суду проти Держави від газзбутів. Суди по-любасу відіграють за фірташів/ахметових.
    А гроші в бюджеті на відшкодування не передбачені.
    Але нічого - люди і не помітять.
    Бабушка ж не знає, що схема така:

- Вова каже - я герой, я зменшив для бабулі тарифи
    - бабуля плаче від радості і цілує вовину фоточку
    - фірташ подає до суду позов на компенсацію видатків з бюджету, на всякий випадок підмазує суддю і отримує постанову про відшкодування витрат з бюджету;
    - бабуля йде в магазин і купує молочко і гречку. 20% ПДВ летять в бюджет.
    - Слуги голосують зміни в бюджет. Виділяють бабині податки на покриття витрат по постанові суду фірташу;
    - бабуля за податки не в курсі, бо вона ж не особисто через Ощадбанк їх переаховує Шмигалю. Абревіатура ПДВ їй не відома;
    - Антимонопольний комітет мовчить, бо отримав пухлі конверти4
    - фірташ отримує бабло
    - заряжає на Інтер баблішка
    - Інтер заряжає бабушкі: Кєша хароший, Вова хароший;
    - усі задоволені, бабуля знову цілує вовин партрєт.
    Народ, а де ви у цій схемі?
    Віктор Бобиренко

7. Запитання тим, кому милий Бойко, бо Порох і Зеля тарифи підняли.
    1. Запитання: Хто підняв тарифи?
    Відповідь: Облгази.
    2. Кому належать облгази?
    Відповідь: Фірташ і іже з ним. Фірташу 29 з 39 різноманітних газів.

3. До якої політичної сили належить Фірташ, хто йому друг і партнер?
    Правильно! Той самий Бойко. Запитання ще будуть?

І найсмішніше, Фірташ тарифи підносить, а Бойко з зажопинцями всі ці протести організовує і рейтинги заробляє. Кіно і німці... Тупе бидло знову розводять, а бидло ведеться.

8. Lanktocha

Ну накінець, ще і пішла легка критика ЗаЖОПу.

9. А коли ми накінець дочекаємось критики планктоші хоч в чиюсь сторону, крім Порошенка? А, планктоша!

10. Lanktocha

Ніколи я не писав, що такі нікчемі, нікудишні і не потрібні діла Порошенка, було щось хороше, але ідола ніколи з нього не робив, не займався і не буду займатись цим "Бу-бу-бу..." і гівнометанням до прихильників інших.

11. Так коли ми накінець дочекаємось критики планктоші хоч в чиюсь сторону.
    А то знову ніхто не винен крім Порошенка?
    А, планктоша!

12. Lanktocha

Помиляєтесь, дядьку... Не таке, як треба бачив і бачу в багатьох політиках, та ж Тимошенко, деякі тЮлькоботи вже вішали мені ярлик "порохобот", бачив і бачу помилки і в Порошенка, але від порохоботів "Нє смєть панасіть!".

13. Де критика! Критика, питаю, де. Критика слуг, МЕДВЕДЧУКА, Бойка, Коломойського, Ахметова, ВІСЛЮКА. Де оце все. Де. Покажи хоч один свій пост де ти критикуєш хоч когось крім Порошенка?

14. Lanktocha

Як писав, живий приклад Тимошенко.
    Про Бойка і ЗаЖОП, хіба не писав, що Бойко на свободі, завдяки договорняку із Порошенком, за кучмівським сценарієм він дуже вигідний спаринг-партнер для ІІ туру? Нічого не бачив, нічого не знаю, хіба що мордою у написане втикнути?

15. Покажи написане, брехло

16. Lanktocha

Де написане, є час, окрім ліплення копіпасти "Євангелія" від чорноволохів, переглянути, хто що писав місяців 9 - 10 тому.

17. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

18. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Зараз набігуть порохоботи і будуть волати як при Зеленському багато бідних пенсів і як мало багатих :)))
    А то що при їх улюбленому Порошенку при таких же чи вищих тарифах на газ майже 35% отримували до 2 тисяч - та хто ж на це зважає?

а де твій аватар? :)