Кабінет Міністрів часів "Команди Зе!"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Gyppsy, 29 сер 2019.

1. Зараз відбуваються обшуки у Пашинського. Дурні фліки у владі, що ви творите? Прибираєте державного діяча на якому тримається оборонка ( це саме так). А ще певно владні шоумени дуже очікують, що я влаштую шоу: візьму «Стугну» і поїду на Банкову після арешту Пашинського?

Шоуменам при владі я хочу сказати, що я зараз на службі. Це у вас життя шоу, а у мене маленька і нудна робота: 24/7 тримаю у прицілі дорогу ймовірної атаки ворога… Ділянка відповідальна … Скільки треба стільки я тут…не зважаючи на те, що ви там творите в Києві.

А Сергій Пашинський - посидить. То його фронт. Він, як державний діяч, сам прийняв рішення йти в тюрму, але не поступитися в питаннях оборони країни.
    Адже кримінальна справа, яку йому шиють, це те чим можна пишатися. Йому ш’ють, вдумайтеся, арешт палива бюджетноутворючої рашиської компанії «Роснафти» в 2014 році.

До речі, здрисливі «набушники» мене теж хочуть по цій справі, лише кишка тонка на фронт їм приїхати…

А тепер я Вам розкажу про справжні причини цієї справи. Сергій Пашинський останні місяці добивався від НАБУ (зокрема ходив до директора Кривоноса, приносив їм документи, вимагав , просив, вмовляв) розслідувати корупцію при закупівлі боєприпасів. Адже деякі сумнівні структури в цьому «бізнесі» завищують ціни вдвічі!!!!

Пашинському це не байдуже, як державному діячу. Він багато робить для забезпечення армії зброєю хоча не займає жодної посади. Зокрема, тим що очолює «Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України» і контролює, щоб підприємства цієї Асоціації працювали на перемогу. Найбільш відповідальна ділянка роботи Асоціації– імпорт снарядів для ЗСУ. І це факт, який легко перевірити, що через Асоціацію боєприпаси в Україну надходять по-суті за ціною продажу, підприємства постачальники мають лише законні 3% націнки.

До речі, відомі наші топові «розслідувачі» в Україні все це знають, знають, що найбільшим борцем з корупцією в оборонці є Пашинський. Знають, бо є так званні митні бази. Повірте, їх легко купити на чорному ринку, я купувала…коли була журналістом.
    З цих баз легко дізнатися по якій ціні надходять боєприпаси в Україну.
    Так от, наші топові «розслідувачі», всі мають такі бази, і давно слідкують за тим, що у підприємств з Асоціації одна ціна на боєприпаси, у інших в двічі-тричі дорожча. І так вже майже 2 роки…

А ось якщо Пашинського прибрати, то порівнювати нічого, снаряди ж не продаються в магазинах і можна задерти ціни до небес. І пояснювати легко, що виросли ціни за кордоном. Вони і справді ростуть. Але після арешту Пашинського, впевнена, відбудеться злет цін з іншої причини - корупції.
    Саме тому Пашинського і переслідують. Адже снаряди це мега-витрати збройного бюджету і наближені до Банкової підприємства можуть заробляти на снарядах більше ніж, на славнозвісному «Великому крадівництві» доріг.

Однак повернемося до Пашинського і до того, хто постраждає від того, що влада його арештує.
    Пашинський постраждає не дуже. Ну, посидить. За нього, до речі, американці, вписуються. Там знають, що він зумів в надскладних умовах організувати постачання снарядів в Україну. В США знають і про відсутність корупції в роботі підприємств Асоціації… Там знають про чисту роботу, яка особливо кидається в очі на фоні нечистої....
    Тому думаю, американці постараються закрити скриньку Пандори, яку наші злодійкуваті дурники відкривають арештом Пашинського. Так, що Пашинський звільниться, краще рано ніж пізно, але звільниться, бо він потрібний для наших успіхів на фронті.
    Так хто тоді постраждає? Армія? Сподіваюся снаряди і без Пашинського прийдуть. Інша справа що будуть втричі дорожчими.
    Ці гроші заберуть з життя - доходів простих людей в тилу. У нас і так зараз життя не цукор для простих цивільних, особливо в тих сім’ях, де чоловіки уникають служби в армії і не отримують бойові...

Але хіба покарання за помилки це погано?
    Отож я спокійна. Я ще повоюю, Пашинський посидить, влада збагатися і подавиться златом. Українці черговий раз «розплатяться» за свій вибір з власної кишені. Чи мені їх шкода? Ні. «Розплата» за державну безвідповідальність і байдужість грошима з власної кишені в країні, де багато, хто віддає своє життя не викликає в мене жалості.

P.S. Шкода лише ті сім’ї, які попали в заручники від обставин. Де чоловіки не можуть служити, бо їх не має. Де не має кому залишити дітей, де хвороба і старість, а не тому, що ухилянти…Але я думаю в таких сім’ях є родичі, які служать і допомагають бойовими…А для інших “Пашинський” буде справедливим покаранням. Це їх вибір, що влада їх рятівника перетворює на їх власну кару. В інтересах таких, щоб американці втрутилися раніше і Кара знову стала Рятівником.

Про корупцію з боєприпасами, яку зупиняв Пашинський можете почитати тут. Згадана в розслідуванні Українська бронетехніка з найнижчими цінами, це підприємство з Асоціації. https://m.censor.net/ru/resonance/3...Im4yQxBLwKTDjlqTDWz8m9_ixlD3D6ekCNxv2sP8EIxpE

2. От я кілька разів коментував на різних площадках інтерв’ю путіна Карлсону.
    Ну, як завжди, у ПТН одне і теж бла-бла: про адіннарод і Рюріка, наче він сам його потомок, а не у нього дідуля вепс.
    І я говорив, що єдине цікаве уваги в цьому інтерв’ю, те що путін пропонує мир. Він між рядками говорить: “давайте миритися на наших умовах”.
    Або перестаньте допомагати Україні і все за кілька тижнів закінчиться. Або миримося на умовах нових реальностей.

Але увесь час мені здавалося, що я ще щось помітив, але не зміг зрозуміти.
    І ось зкараз дійшло.
    Він мені когось нагадав. Сильно. Коли говорив, що поляки спровокували бідного Гітлера на агресію своєю непоступливістю по Гданському коридору.
    А особливо коли він (кілька разів) сказав:
    - так всьо просто... - і там далі по тексту.
    Ось, ось воно. Це мені нагадало інтерв’ю одного коміка Гордону наприкінці 2018 року:
    - так всьо просто. Дагаварімся пасєрєдінкє.

Ці два президента дуже схожі тим, що у них все просто: “увідєть мір в глазах”, “дагаваріться пасрєдінкє”. Побачити “очевидну помилку” поляків через 80 років. Ну прямо світ простих рішень.
    Зняв головкома — і побєда нє за горамі.
    Яку страшну нам доля розігрує історію. Ми воюємо за цивілізацію, а наш правитель (от не можу вимовити про нього — лідер) веде себе як авторитарний сусід.
    І головне — так само видимо самозакоханий.
    Ми з ними воюємо. Країни не схожі — а правителі між собою схожі.
    Віктор Бобиренко

3. А дивіться, яка фігня цікава виходить: вже навіть однодумці дорікають один одному: не можна хейтити нове військове керівництво!

А взагалі військове керівництво можна хейтити? Ой, а "кто ето сдєлал" вустами Мар'ян та інших неякісних персонажів?

Це порохоботи поливали лайном військове керівництво, влаштовували цирк з багатомісячною відставкою, та розповідали з дупел усіх джокерів про "підготовку перевороту"?

А Червінського за ґратами теж порохоботи тримають? А Дудіна? Чий хейт військових небезпечніше?

Не давайте перевести стрілки з хворої голови на здорову.

4. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Україна досягла паритету з РФ щодо кількості дронів-камікадзе дальнього радіусу дії.

Про це заявив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров
    в інтерв’ю журналісту Іллі Кабачинському.

За його словами,
    наразі Україна має до десяти виробників,
    які випускають такі безпілотники,
    і лише від бюджету фінансування залежить,
    скільки можна їх виробляти
    .

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/202...lnih-droniv-kamikadze-i-steli-nemaye-fedorov/

• Смішно Смішно x 1
  5. Вася, як тобі обсирання булею Головнокомандувача?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оборона Запорізької області: Кабмін не дав грошей на «зуби дракона», — «Главком»
    На початку січня 2024 року замовник оголосив тендер очікуваною вартістю 88,5 млн грн. Планувалася закупівля 45 тис. штук загороджувальних бетонних пірамід. До середини березня весь товар мав бути поставлений.
    15 січня місцева влада провела аукціон серед трьох учасників. Запорізьке ТОВ «Алд інжиніринг та будівництво» запропонувало найкращу ціну – 70,2 млн грн.
    Однак замовник оголосив про скасування тендера через відсутність фінансування з державного бюджету.ㅤhttps://t.me/smolii_ukraine/57351

7. Punainen Lippu

Міжнародні експерти та фахівці Міндовкілля провели навчальний тренінг
    для суб’єктів господарювання стосовно класифікації відходів.

Це вже не перший захід на цю тему,
    але запит від підприємств дуже високий, питань виникає багато,
    і щоб полегшити процедури, які потрібно проходити суб’єктам господарювання за новими правилами,
    Міндовкілля продовжує консультації.
    Цього разу захід зібрав понад 200 учасників.

https://www.kmu.gov.ua/news/mindovkillia-iak-klasyfikuvaty-vidkhody

8. Punainen Lippu

14 лютого, під час засідання Керівного Комітету
    міжвідомчої Координаційної платформи донорів України,
    Міністр фінансів Сергій Марченко у ролі співголови Платформи від України
    презентував матрицю реформ
    .

Матриця реформ – це аналітичний інструмент для ефективного прийняття рішень
    та управління процесом впровадження реформ.

Цей документ не є новим планом реформ і не створює нові зобов’язання.
    Він дозволить організувати внутрішню роботу Уряду у впровадженні заходів та політик,
    які вже сформовані у співпраці з партнерами.

https://www.kmu.gov.ua/news/serhii-...akh-koordynatsiinoi-platformy-donoriv-ukrainy

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

10. Punainen Lippu

У співпраці
    з Міністерством цифрової трансформації України
    та проєктом EU4DigitalUA
    Офіс Омбудсмана розробив
    рекомендації з дотримання прав людини
    та обробки персональних даних у сфері ШІ
    .

Документ містить практичні поради для компаній та державних установ і описує:
    • як штучний інтелект впливає на права людини;
    • підходи до регулювання цього впливу у ЄС та США;
    • в який спосіб компанії можуть етично працювати з даними при розробці систем на базі ШІ;
    • як управляти штучним інтелектом відповідно до законодавства.
    https://life.fakty.com.ua/ua/tekhno...cziyi-z-dotrymannya-prav-lyudyny-u-sferi-shi/

11. Punainen Lippu

Коаліція девайсів продовжує забезпечувати технікою українських школярів:

3600 ноутбуків для учнів передали в Харківську область.

Це допоможе забезпечити якісний освітній процес дітям,
    які вимушені навчатися дистанційно через безпекову ситуацію в регіоні.

https://www.kmu.gov.ua/news/yakisna...siv-peredala-na-kharkivshchynu-3600-noutbukiv

12. Punainen Lippu

За тісної координації Міненерго харківські енергетики отримали чергову партію спецтехніки
    – два автокрани вантажопідйомністю 32 тонни.

Вони закуплені за кошти Фонду підтримки енергетики України,

створеного за ініціативи Міністра енергетики Германа Галущенка
    та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

https://www.kmu.gov.ua/news/minenerho-kharkivski-enerhetyky-otrymaly-avtokrany-dlia-remontnykh-robit

13. Punainen Lippu

Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» (надалі - Офіс)
    та Японська організація зовнішньої торгівлі (JETRO)
    спільно працюватимуть над реалізацією проектів,
    покликаних посилити торговельні зв’язки між країнами.

Меморандум про співпрацю між Офісом та JETRO
    підписаний 19 лютого 2024 року
    під час візиту урядової делегації України до Токіо.
    ...
    Меморандум про співпрацю між Офісом та JETRO передбачає, зокрема:
    • розширення діалогу та сприяння діловим можливостям між компаніями обох країн;
    • розвиток партнерства між стартапами України та Японії. Зокрема, сторони надаватимуть підтримку в організації стартап-заходів;
    • реалізацію спільних проектів тощо.
    https://www.kmu.gov.ua/news/ukrains...rainy-pidpysano-memorandum-mizh-eepo-ta-jetro

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

15. Про «солдатів» економічного фронту

«А сам ти скільки платиш?!», - кричав в слухавку нафтобарон на тому кінці дроту. Це була реакція на моє питання, звідки у нього гроші на нові заправки, якщо у податковій декларації нульовий прибуток.

Непогане запитання, подумав я, й вирішив відзвітувати по результатах «Консалтингової групи А-95» зі сплаті податків та прямої допомоги війську у 2023 році. Тим більше, я багато пишу про податки у паливній сфері, тому дійсно, а судді хто?

Отже, податків ми сплатили 5,7 млн грн. Кожен з наших 12 співробітників таким чином сплатив в бюджет держави понад 480 тис. грн. Це ПДФО, ЄСВ, ПДВ та податок на прибуток.

Багато це чи мало?

Якщо з побутової точки зору, то це 40 тис. грн податків щомісяця з кожного мого «бійця».

Далі, зараз обговорюється тема «економічного» бронювання, то там лунає сума щомісячних відрахувань з працівника 18-20 тис. грн. Тому думаю, що 40 тис. грн – все ж таки непоганий показник.

Але це ще не все. Ще понад 7 млн грн з рахунків компанії пішло на благодійні фонди, які працюють на забезпечення війська. Це те, що ми можемо показати на документах (не «повірте на слово», як зазвичай це доводиться чути). Як я вже звітував раніше, за останні 2 роки ми задонатили понад 15 млн грн.

Фактично ці 7 млн – це прибуток фірми, який за відрахуванням 18% податку на прибуток міг піти в наші з Артемом кишені. Могли б купити по непоганій новій тачці (я, як старший брат та партнер, так точно), але вирішили відкласти ці дуже необхідні покупки.

Враховуючи, що податки є єдиним джерелом фінансування оборони, та сумуючи іх із прямою допомогою, кожен зі співробітників «Консалтингової групи А-95», враховуючи нашого захисника та діючого співробітника Макса Макогона, сумарно забезпечив для оборони країни понад 1 млн грн. Кожен.

Це понад 80 тис. грн на місяць – саме у таку суму в середньому оцінюється місячне утримання українського бійця. Тобто кожен з моєї команди у 2023 році забезпечив утримання одного бійця.

Багато це чи мало? Кожен може порахувати по аналогічній схемі свої «податкові» результати та зробити висновки.

Я вважаю, що ми спрацювали на відмінно. Дякую команді! Нам не соромно дивитись в очі тим, хто на справжньому фронті, не кажучи вже про «економічний».

І я вважаю, що маю повне право ставити запитання тим, хто декларує нульові або мізерні прибутки на тлі рекордних націнок та нових збудованих об’єктів.

Переконаний, що найкращій показник ефективності бізнесу під час війни – сума сплачених податків саме на працівника. Кожен, хто в тилу, солдат економічного фронту й по податковим показникам буде прекрасно видно, хто й як захищає державу. Тому ми обов’язково зробимо такий рейтинг серед мереж заправних станцій у 2023 році.

Поки що, на основі даних за 2 та 3 квартали 2023 року, цей показник по 50 мережам становить 109 тис. грн на рік або 9 тис. грн на місяць.

Буде цікаво, не перемикайтесь!
    FB_IMG_1708507619338.jpg
    https://www.facebook.com/share/N2ouhZVoGTixC2C3/

16. Я ж правильно все зрозумів? Шоумен покликав Туска на стадіон (себто, на кордон). Той, закономірно, публічно послав його до Беніної мами. Але паяц все одно відрядив уряд на «переговори», де вони дружно зображували здивованих дебілів. Все вірно?
    Цікаво, ким себе нині відчуває Шмигаль (нагадаю, перша службова особа країни за нашого конституційного устрою), клоуном у підарасів - чи таки підарасом у клоунів?
    П.С. До питання, хто правий у конфлікті з Польщею пост жодного відношення не має, а присвячений новаціям українського державотворення, дипломатії й менеджменту
    К.В.

17. Punainen Lippu

Міндовкілля розпочало роботу над створенням
    Методики розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України,
    опубліковано 23 лютого 2024 року о 16:31

https://www.kmu.gov.ua/news/mindovk...u-vykydiv-parnykovykh-haziv-vid-voiennykh-dii

Было бы смешно, если бы не было так грустно.

18. Punainen Lippu

Із початку війни повноваження поліції збільшились на 80%,

– Ігор Клименко про реформу НПУ
    Міністерство внутрішніх справ України, опубліковано 24 лютого 2024 року о 12:31

Ігор Клименко повідомив, що нині у складі Національної поліції України 100 тисяч осіб.
    Станом на сьогодні поліція має достатньо повноважень,
    аби утримувати порядок в державі.

"Із початку війни наші повноваження збільшилися на 80%.
    Нам потрібно допомагати відповідним службам, які документують воєнні злочини,
    проводити стабілізаційні заходи та працювати з людьми.
    Хоча це не функції поліції, які прописані в Законі",
    – підкреслив Міністр.

https://www.kmu.gov.ua/news/iz-poch...bilshylys-na-80-ihor-klymenko-pro-reformu-npu

19. Punainen Lippu

За минулий рік Україна в рази зміцнила потужності оборонної промисловості.

Про це повідомив
    міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін
    на форумі Україна. Рік 2024.

– Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік.
    Наші спроможності за 2023-й ще ушестеро більші за минулий рік.
    Ми маємо близько половини цих спроможностей законтрактованими на 2024 рік
    ,
    – сказав він.

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/202...3-roczi-vyrobyla-vtrychi-bilshe-nizh-2022-go/

Витеєвато... :)
    Мабіть, щоб не зрозумів?

20. Punainen Lippu

Украина рассчитывает получить от США в этом году экономическую помощь
    в размере $11,8 млрд

По словам главы украинского кабинета министров Дениса Шмыгаля,
    Киев также рассчитывает получить 18 миллиардов евро от ЕС

Украина рассчитывает получить в этом году экономическую помощь от США
    в размере 11,8 миллиарда долларов,
    заявил в воскресенье глава украинского кабинета министров Денис Шмыгаль.

Киев сталкивается с дефицитом бюджета в 37 миллиардов долларов в 2024 году
    на фоне двухлетней годовщины полномасштабного российского вторжения.

https://www.golosameriki.com/a/ukra...-aid-in-2024-prime-minister-says/7501821.html

а де твій аватар? :)