Кабінет Міністрів часів "Команди Зе!"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Gyppsy, 29 сер 2019.

1. Поки що єдиний мій напарник у справі аналізу Національної стратегії [тінізації] доходів -- мій давній друг Ігор Дядюра. Аналітичні центри вже святкують, напевно, і читатимуть вже після Нового року. А шкода. Тому що будь-яка спроба збільшити корупцію та тиск держави на підприємця має отримувати відсіч негайно. Що ми й робимо.

Підсумую: в час війни
    -- податки мають бути вище,
    -- платити їх має бути простіше,
    -- система має бути прозорішою, простішою й однозначною,
    -- всі правила для малого й середнього бізнесу мають поміщатися на кількох сторінках, а для мікро-бізнесу -- на одній сторінці,
    -- податківців має бути значно менше,
    -- їх ніхто не повинен бачити, окрім великого бізнесу та тих, хто має справу з підакцизними товарами.

Чим більше занурююсь - тим у більшому захваті від цієї національної стратегії, особливо від її "діджитального" компонента.

Вже згадував: всі ФОПи понад невідомо який (зараз - 1 млн грн на рік) тепер, за цією "стратегією", стають платниками ПДВ.
    А всі платники ПДВ, за цією ж стратегією, мають подавати "електронний аудит" на запит "контролюючого органу".

Зараз це у великих платників податків (ВПП), то я почитав регулюючий наказ Мінфіна, ("Про затвердження Змін до Порядку надання документів великого платника податків в електронній формі при проведенні документальної перевірки", 561 від 15.09.2020).

=====
    3.2. ВПП відповідно до пункту 85.2 статті 85 Податкового кодексу України зобов’язаний також надати електронні документи (інформацію) ВПП з дотриманням вимог законодавства про електронний документообіг не пізніше двох робочих днів, наступних за днем отримання запиту контролюючого органу, у встановленому цим пунктом форматі.

Електронні документи (інформація) ВПП надаються у форматі XML у вигляді стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA), який представляє собою електронний файл стандартизованої структури, що містить експортовані з вихідної системи обліку дані про наявність та стан активів, власного капіталу та зобов’язань, а також інформацію щодо змін у фінансово-господарському стані суб’єкта господарювання за певний період. Структура надання електронних документів (інформації) ВПП (стандартний аудиторський файл (SAF-T UA)) наведена у додатку до цього Порядку.
    ======

Подивився той Додаток. Там форма на 32 сторінки, заповнювати і заповнювати. Зробив малюночок, кому цікаво - може сам сходити почитати, дам посилання в першому коментарі.

Але!!! Улюблене. Навіть, якщо ФОП - платник ПДВ все це заповнить (не буде такого ніколи, це тупо просто нереально), увага:

3.8. У випадку виникнення у посадових осіб контролюючого органу під час проведення перевірки необхідності у розгляді і дослідженні електронних документів (інформації) ВПП, не наданих платником податків, ВПП зобов’язаний забезпечити доступ посадових осіб контролюючого органу до електронних документів (інформації) ВПП за місцезнаходженням платника податків та його підрозділів (при проведенні документальних виїзних перевірок) або додатково надати електронні документи (інформацію) ВПП, що належать або пов’язані з предметом перевірки, на вимогу контролюючого органу, не пізніше двох робочих днів, наступних за днем отримання запиту контролюючого органу, в порядку та обсязі, визначених у цьому запиті.
    =====

От ну правда, хто писав це все? Хтось цілісну картину складав, по ланцюжку: ФОПам тепер ПДВ, а всім у кого ПДВ - SAF-T UA. Є така людина? Хоч би одна? У всіх тих міністерствах, які радісно "погоджували" цю "стратегію"?

Ну ладно, нехай, офіс скомандував - прийняли, роблять і не таке. Але у депутатів, які бурно салютували і вистрибували зі своїх шортиків від радості з приводу "ми тут завалили ще один маяк, структурний" - у них є клепка? Чи не читав ніхто?

#NSDUrnia

2. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Вкраїнчики, ну пиздякніть що-небудь:

Перевірка Державної аудиторської служби України закінчилась на потужному підприємстві України . Декілька днів тому . І як радісно на сайті : единий веб портал використаних публічних коштів виставляють всі контракти замкнутого циклу виробництва КБ. Всіх смєжників. Що , як , коли , скільки.
    А через два дні кацапи наносять ракетні удари по всім цим підприємствам .
    То тепер питання де сидять агенти впливу , чи шпигуни ?
    В Державній аудиторській службі України?
    В Міністерстві фінансів ?
    В держаній установі Відкриті публічні фінанси ?
    Це не недбалість. Це не недолугість . Це зрада і саботаж. А з урахуванням того як зелена влада довгий час намагалась придушити КБ, то очевидно що всі ці дії вище перерахованих організацій і установи - спланована і якісно проведена операція проти національної безпеки України.
    Побачимо як зреагує СБУ на виявлення потужної шпіонськоі мережи росіянців у державних установах України . Не танчики орковські треба знищувати ( для цього є ЗС України ) і піаритись на цьому а шпигунів знешкоджувати.

Serhii Kryvonos

3. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

Жах!
    Як жити далі?

З.І. Що за таємниче "потужне підприємство України з виробництва КБ"?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Агенти Кремля при цій владі ведуть себе відкрито, нагло і цинічно.

• Смішно Смішно x 1
  5. Влада, що відмінила вихідний на 1 січня щось не квапиться зайняти робочі місця.
    Верховна Рада, Кабмін , Міністерство оборони - чергові, техперсонал.
    В ОП - "все жопу - я уехал".

• Подобається Подобається x 1
  6. MayorMayor

Вкраїнчики, а ви знаєте. що онлайн камери, які вимкнули 24.02.2022, зараз працюють?І допомагають кацапам наносити удари по Україні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, хто взяв на себе відповідальність, включити он-лайн камери? Чий наказ?

8. Відбулась публічна дискусія з "авторами" вже скандальної Стратегії доходів (це та, де знімають банківську таємницю, ФОПам роблять податок 18%, дозволяють податковим інспекторам блокувати рахунки без суду і т.д.)

З плюсів:
    – це була дискусія

З мінусів:
    – цей документ не є стратегію, а виключно набір тактичних кроків
    – це не про зростання економіки
    – це не про зростання доходів українців
    – це не про сталий розвиток бізнесу
    – це не про інвестиційну привабливість
    – це не свободу підприємництва
    – це не про зростання капіталізації
    – це не про ізі-дуінг-бізнес
    – це діяльність під гаслами "нам треба гармонізувати наше законодавство до ЄС, бо інакше нас не візьмуть"
    – це все безапеляційно транслює сам Гетьманцев

Влітку 2022 сформував, що особисто для мене означає Перемога. Коротко: вільна, економічно зростаюча, інвестиційно приваблива країна з сильним середнім класом.

Це дійсно ДУЖЕ великий плюс, що відбулась публічна дискусія з протилежними таборами. Хоча мені б і хотілось бачити податкову і бізнес по одну сторону барикад. Дискусія загально доступна, була в зум з трансляцією і велика вдячність Центр економічної стратегії / Centre for Economic Strategy за її організацію.

Презентована "стратегія" – це план дій, без ідеї для реалізації потенціалу країни, без бачення перемоги, лише з кроками зменшення економічних свобод з метою краще знімати ______ з підприємців. Без явної ідеї як нам стати багатше, як цьому має допомогти держава і податкова зокрема, ЯК МАЄ ЗМІНИТИСЬ САМЕ ДЛЯ ЦЬОГО податкове поле, але з погрозами "ніде в ЄС немає банківської таємниці, без цього в ЄС не беруть". Але (чомусь) не згадують, що ніде в ЄС не страшно, що банківські транзакції по твоїй компанії спливуть у конкурентів чи опиняться на столі "ментів".

Субʼєктивно склалось враження, що автори щиро вірять, що треба якось дотягнути до вступу в ЄС, а далі все буде чудово. Але не буває чудес в найбіднішій країні Європи. Не буває інвестицій і не буває притоку людського капіталу, а без цього, словами вже класика: буде гірше.

Суперечність "стратегії" та місцями абсурдність чудово описує Igor Dyadyura, а я лише відзначу для себе – це крок в протилежному напрямку від того, що півтора року тому для себе описав Перемогою.
    https://m.facebook.com/story.php?st...wRByQCGniwTdfzu3TLG4z4W3ztDSgQl&id=1822697826

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Влада, носії якої займалися лише відмиванням грошей, не платили податків, ніколи не зрозуміють як правильно організувати економіку.
    Для них головне - урвати максимум і то вже. А питання наповнення бюджету - це для них темний ліс і десята справа.

10. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

о... можна сюди картинку приткну )

311e2f0be9ff444093206042c15575c2.jpg

11. Як наша держава піклується про ЗСУ.
    Спершу тебе, підприємця ФОП, мобілізують до лав ЗСУ. А через півтора роки після цього тобі дзвонять з твоєї податкової (в даному випадку Голосіївська міста Києва) і на настоящем рузкам язикє повідомляють, що вони, налогавая, анулювали тобі реєстрацію платника ПДВ. Ну, ти ж фіг його зна де ти лазиш і підозріло не ведеш підприємницької діяльності.
    Тобто, спершу держава відправляє тебе на війну, а потім наказує тебе за те, що тебе туди понесло. Держава при цьому савєтуєт закрить ФОП. А якщо я не хочу, наприклад? І якщо я збираюсь після закінчення воєнного стану продовжити підприємницьку діяльність? А от фігушки. Дбайлива держава влаштує тобі за це вирваниє годи. Не треба було шлятись де попало і отривать важних дєятелей налоговой от работи.

https://www.facebook.com/1000011920...kkJJeV81H7Aj3RQrnmoQok1wkRhPbKeHGGU9dTnNXHgl/

12. Піхоті треба справедливість.

Пару днів потому в мене було спілкування в каментах з Тімофеєм Міловановим, на тему посту, де він розповідав о військових, які при ньому на заправці спілкувались про те, що треба повернутись та розвалити можновладців. Ну і пост на тему "ох ці агресивні військові, вони вже є проблемою і треба визнати це зараз".
    Я вказав Тімофею, що така позиція і приведе до зіткнень військових та влади, якщо нічого не робити, тому правильніше б було сказати про проблеми які зараз тригерять військових і вирішувати ці проблеми, а не закривати на них очі, а потім заявляти що то військові якісь не такі.

Але Тімофей мене не почув, бо я занадто агресивний, а він знає що таке війна, він там був, тому не треба чогось йому розповідати, тому кароч пішов я лісом зі своєю думкою. Недостатньо я орієнтуюсь в питанні.

Спочатку було спілкування про привілегірованих платників податків. А сьогодні Тімофей запропонував вибирати тих хто піде воювати по лотереї.

Я вискажу свою думку, а то бачу для деяких представників влади вона дуже складна, вони досі не бачуть реальность.

На фронті ситуація дуже складна зараз. І складна вона саме за недостатньої кількості піхоти по підрозділам. І все частіше я чую фразу «Хтось за це повинен бути відповідальним». Тому що спочатку в кінці контрнаступу у восени, армія неочікувано побачила, що піхота після заміни воєнкомів почала поступати просто дуже малими партіями. Що вже могло стати проблемою, але на неї хтось закрив очі. Почав створюватись дефіцит. Потім вже стало все дуже погано, але ті кроки що робляться (вже більше двох місяців ЗСУ стоїть майже без резервів і з неукомплектованими підрозділами).
    В результаті ми бачим критику командування від влади, але поки ніхто з них не розповів як можна бути ефективним, коли ти прийшов з своїм підрозділом в зиму, в тебе багато санітарних втрат по підрозділам, суто по погоді, і позицію яку треба тримати десять бійців, тримає четверо, а на ротацію повинні прийти взагалі троє, бо інші вже або чергували, або санітарні, або поранені. І ця піхота знає, що на цю позицію буде сьогодні три-чотири штурми тільки потому що окупанти знають, що в нас не вистачає піхоти в окопах. Був би резерв – весь би цей наступ на Авдіївку закінчився би ще до нового року.

Але ніт.
    Влада проводить консультації, влада шукає варіанти, влада дискутує, влада уходить на свята на відпочинок…
    Кожен день, такий безцінний, який вигризають некомплектні підрозділи ЗСУ витрачається на те, щоб таки залишити клас привілегірованих, та клас народжених для війни.
    І це бачить піхота.
    Влада заявляє що немає грошей на мобілізацію. То ж може з цієї причини не проводили ії? А на що тоді сподівалися? Що зайобані двома роками війни люди будуть воювати далі? Продавайте золотовалютні резерви, робить що завгодно, але виконайте ту функцію, яка потрібна для спасіння країни. Чи ви вважаєте що це складніше, ніж захищати країну в окопах?
    І це при тому що коли піхотинця відпускають додому, то він приїзжає в заповнені "чоловєйнікі", де не можна проїхати від припаркованого транспорту, бачить велику кількість здорових людей, які живуть собі далі звичайним життям, і розуміє що поки він воював, люди вирішили свої питання з повістками та живуть собі далі.
    І в цьому він теж винить владу.
    Результат такої політики дуже простий. Армія починає втрачати віру во владу і акцентуватись на тому, хто з нею. Тому авторитет Залужного високий серед військових , а рівень підтримки Зеленського падає. І це погано, бо армія повинна довіряти свойому Верховному головнокомандувачу. Це база.
    Також накручується ненависть проти уклоністів, тих, хто їх кинули на призволяще. І це теж неправильно, не кожний чоловік що гуляє вулицями мірного міста- уклоніст. Але несправедливість формує ворогів повсюди.
    Влада не може задовольнити логічний запит армії на справедливість.
    В армії багато людей які пішли захищати свою країну, бо вони вірили що захищати повинен кожен громадянин. Заможній та бідний. Хто платив багато податків, та небагато. І якщо зробити привілегірований клас, вони перші скажуть:- А, так тут такі правила ? Я міг не воювати, а відкупитись? Так воно працює? Скажіть скільки треба заплатити, і я пішов нахер, я не за таку країну прийшов вмирати.

Зараз дуже складна ситуація, партнери дуже срочно біжать допомогати нам, щоб ми не впали. ЗСУ тримається і постійно дивиться по перехопленнях, як окупанти мотивують свої підрозділи тим, що в нас невистачає людей, і треба нас дожати.
    І ми розуміємо що люди в підрозділах швидко не зʼявляться. Це ще 2-3 місяця. Але вже пройшло майже 2 місяця з початку російського наступу. І піхота питає- хто за це повинен відповісти?

Автор фрази "піхоті потрібна справедливість"- один з моїх бійців. Вища освіта, немаленький бізнес, прибуток сильно вище середнього по країні. Двічі поміняв свій взвод під Бахмутом. Був контужений, пару раз ледве не загинув, зараз воює зі мною. По всім показникам що зараз аналізуються- він з тих, хто повинен надіятись на відстрочку, як привілегірований. Але він тут. Тому що вірить, що захищати свою країну- це обов'язок кожного. Що потрібні рівні правила. Потрібна чесна система. І це виправить ситуацію.
    Або потім писати пости про те які агресивні військові, буде вже пізно.
    Serg Marco

13. Як непомітно Велике Будівництво переросло в Велику Оборону.
    Тільки, поки одні захищали Україну, інші продовжували її обкрадати.
    Бачу, вкрасти менше мільярда на тендерах Міноборони - це просто моветон.

Цікаво, а учасників схем підбирали теж за принципом Великої Лотереї чи тут якийсь інший підхід застосовувався?

https://m.facebook.com/story.php?st...VSofiu3LKhd5QJdp1cvPvJrkLl&id=100000470147485

14. Якщо в Міноборони до обіду стався корупційний скандал, і ви думаєте, що після обіду там буде тихо, розчарую. Там може статись все що завгодно.

Допоки ми стежили за корупційним скандалом про 500 тисяч доларів хабаря від Ігоря Гринкевича та тим, чому дані про виробників зброї відкриті для ворога, непомітною залишилася одна кадрова ротація. Яка є насправді ключовою для цього міністерства.

Володимир Пікузо більше не очолює державне підприємство "Агенція оборонних закупівель".

Тут члени антикорради можуть мене потролити і сказати: «ну добилася». Але поки я не добилася нічого. Бо кадри для мене нічого, допоки вони не змінюють політик. А закупівля зброї як була клоакою, так і є.

Тому головне не хто очолить агенцію (кандидатку дуже хвалять) , а виклики, які перед нею стоять.

Це передусім, алгоритм закупівлі зброї.

Яким чином Агенція приймає і розглядає пропозиції імпортерів зброї – поки загадка. Чому ігнорується найнижча ціна, а оплачуються насамперед контракти з вищою – пояснити ніхто не зміг. Та й не мав наміру. В умовах, коли Україна досі не отримала фінансової допомоги західних партнерів – всі ці механізми мають бути максимально прозорими. А теза, що ціна не головне, – вже не може працювати. Тому що грошей немає.

Спецімпортери мають бути поставлені в рівні умови і жорсткі рамки і припинити ганебну практику боротьби за одну й ту ж партію на болгарському чи чеському заводі. А маржа і прибуток мають поміщатися у відведені законом відсотки.

А хто прочитав пост до кінця, той знає, що в тексті є про ОП. Але для цього і текст доведеться читати до кінця.

https://m.facebook.com/story.php?st...DAUU43CYKh5EpkvG4kKeVmNGyl&id=100000470147485

15. Наглядову Антикорупційну Раду МО відсторонено від закупівель МО. Саме ту Раду, яка примусила МО повернутися на Прозорро, викинула з МО фірми прокладки влади, зекономила ( не дала вкрасти) за рік мільярди гривень. Яка стала оприлюднювати розміри корупції.
    Д. Ярова
    20240107_115411.png

16. 20240107_120714.jpg

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

18. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

19. MayorMayor

Гей, роялісти, ну пиздякніть шо-небудь на виправдання ваших злодіїв:

Стали відомі подробиці розкрадань на харчах для Міноборони, під час війни, ще одного угрупування.

ДБР і прокуратура вважають організатором схеми начальника Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Командування сил логістики ЗСУ полковника Олександра Козловського — "Наші Гроші"..

Під час вторгнення, з 16 березня 2022 року по 13 червня 2023 року підозрювані фірми отримували гроші від Міноборони і у подальшому перераховували фірмі дружини Козловського "Еко трейд Україна" (113 млн грн), тестю (56 млн грн) і тещі Козловського (2 млн грн)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Віце прем'єр влади Зеленського розповідає про те, що у нас вже був Томос,
    який вручила московська церква і нам більше нічого не треба:

View: https://www.facebook.com/61551679302365/videos/886122256638235/

Ця віце-прем'єрка займалася розмінуванням та створенням хабів на кордоні з мордером.
    Вона чекала на мордер, як і вся зелена влада.

а де твій аватар? :)