Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Iriska

Iriska Well-Known Member

Розпорядження і т.д., але не право власності. Крім того, при купівлі по тому самому ген, чи передорученню (яке відрізняється тільки тим, що терміни відраховуються не від дати оформлення як такого, а саме передоручення), жодних привілегій не надається. Власник є той, на кого оформлений техпаспорт. Будь-які угоди по дорученнях є на власний і паралельний страх і ризик, оскільки я завтра можу піти і анолювати доручення (передоручення) і подати на угон. А всі інші угоди заключаються виключно на фінансових розписках, і якщо їх нема (взаємно), то ніхто ніколи нічого не докаже.

• Подобається Подобається x 2
  2. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Я б сказав і право власності від імені довірителя ))))) А так теж вважаю, що в даному випадку проблем у нового власника авто з боку закону виникнути не повинно! А всі оті дії на кшалт блокування авто на вулиці і т.і. - звичайно незаконні, слід звернутися до міліції. А отих колишніх представників слід послати... до їхніх боржників, вічливо звичайно! )))))

3. Hightower

Якщо так, тобто право власності на той будинок належним чином оформлене та зареєстроване, а сам будинок перебуває у спільній частковій (або сумісній) власності кількох осіб, і саме між тими особами виникають суперечки, тоді інша справа. Вам слід для себе оте все прояснити, бо не знаючи ото ситуації ми Вам тута нарадимо! )))) В ідеалі вважаю Вам варто б було з документами на руках відвідати юриста очно, як ото Варвар вище писав! )))

• Подобається Подобається x 1
  4. nazar12345

nazar12345 Member

Два генеральних доручення!!! Re:::

Це всі розуміють, але немає ніяких підстав в іншої сторони вимагати гроші в посередників, так як немає ніяких документів що до їх боргу. Інша сторона занадто грошовита, тому вона спричинює будь-які дії відносно мене, так як на даний момент авто в мене. Особа вважає що маючи гроші, вона купить усіх, чим і користається, так як відчуваю цк я на собі.

5. Hightower

Вибачайте, що ж там за ціна питання та що за автівка така? ))) Купувати наші суди то справа не з дешевих! Законних дій стосовно Вас вчинити з боку тієї особи на вбачається можливим, ну а щодо незаконних - так і та особа у відповідь проблеми може легко мати, наприклад кримінальна справа за вимагання цілком можлива, полюбляють їх наші міліціянти. Звичайно відкупитися можна майже від будь-чого (кого), проте ж воно того варте не буде вважаю! ))))) А думати про Вас та особа швидко забуде, коли протидію відчує!

6. nazar12345

nazar12345 Member

Два генеральних доручення!!! Re:::

Автівка коштує десь 7тис.американских, але інша сторона сказала що потратить 10тис., щоб заполучити суму. В неї це діло принципу напевно, та людина думає що вона Бог. Чесно кажучи, ця особа просто получає кайф від того що тріпає комусь нерви.
    Та відкупитися вона зможе без проблем, так як звертається до високих чинів.

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

+100! По будь-якій ситуації нічого не скажеш, поки не побачиш документів! Бо варіантів може бути сотня залежно від того, наскільки особа забезмечена документами і доказами...

і щодо того ж ген доручення... то може дійсно якось сплавити машину і собі нерви зберегти... або піти в бій, якщо є тили :)

ну суперечка між нами нелогічна, бо на стику моєї юридичної теоретики і ваших практичних знань щодо машин чогось конструктивного бути не може... :)
    розпорядження, а не право власності - це як нонсенс, речі які суперечать самі собі... звичайно є подібні обсягя прав, зокрема в господарських правовідносинах, однак вони випливають з іхньої суті...
    а при укладенні цивільно-правових угод я схиляюсь до прибічників позиції - "має бути відчуття власника", тобто за ті договори, в результаті яких особа виконавши певні дії, одноактові чи триваючі в часі, отримає майно у власність в класичному значенні...

а щодо ген доручень, то привілеї дійсно є - довіритель сплачує всі платежі по машині.. ясно що є випадки, коли і новий власник, але це більше виключення з правил, так сказати диспозитивно визначені умови :)

8. Hightower

Тож не давайте тріпати собі нерви! Я розумію, що таке значно легше порадити, ніж виконати, проте з такими людьми по іншому просто не можна! При спілкуванні спокійно відповідайте, що знати її не знаєте, та нічого їй не заборгували! У разі погроз, або інших протиправних дій - одразу ж до міліції, нехай відкупається, якщо є таке бажання!

9. Iriska

Iriska Well-Known Member

Якби не жали грошей на переоформлення в момент купівлі, то і проблем таких було менше і всього решта. По суті гендоручення тягне за собою не тільки додаткові реєстраційні талони і періодичні набіги на власника, для поновленя, але має лазєйки для різних махінацій.

10. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Hightower Дяую з пораду. Звичайно, якщо діло дійде до суду, то так і зроблю, просто хотів поспілкуватися тут з компетентними людьми в тій сфері...
    Я отут ще дещо вияснив:
    По свідоцтву на право на власності Даний особняк (що знаходиться в передмісті) - розділений на 3 частини 2/5 належать нам, 2/5 згаданим родичам, 1/5 згаданій уже тітці (вірнше її батьку, але вона на них претендує, як наслідниця). Фактично, по площі, з родичами ми займаємо приблизно рівну к-ть квадратних метрів (навіть, вони трохи більше), але от, як я описав вище, їм все мало і згадана тітка, на їхній стороні. Буде намагатися оформити спадщину і "відчужити" на користь "родственнічків" яко 3/5 - на 2/5...(туди якраз вписується дані кімнатки)
    Всім дякую за відповіді! Соррі, що з першого разу "туманно" пояснив...

11. ПЕТРО

ПЕТРО New Member

ДОПОМОЖІТЬ КОНСУЛЬТАЦІЄЮ!!!!
    В квітні 2008 року я придбав квартиру, згідно дговору купівлі власник звільнив її в червні 2008 року.
    в подальшому мною було проведено звірку щодо наявності заборгованості по оплаті за газ, така заборгованість склала 6 грн, яку я зразу ж і оплатив на ВАТ"......ГАЗ", мені видали нову книгу по оплаті за газ, однак договору на постачання газу зі мною не заключали, зіславшись на необхідність додати наступні документи копія паспорта, індифікаційний код, спраку про склад сімї, копію договору купівлі квартири.
    через тиждень я доніс вказані документи крім договору купівлі продажу, замість вказаного документу я представив свідоцтво на право власності, однак без договору купівлі в мере відмовились приймати вказані документи.....
    В подальшому я перебуавав за кордоном але оплата за спожитий газ від мого імені здійснювалась своєчасно.....
    В березні при звірці показників працівником ВАт, він пояснив що в мене є заборгованість на суму більше600 грн....
    я звернувся на ВАТ".......ГАЗ" де мені пояснили, що така заборгованість дійсно виникла по наступних причинах
    - попередній власнк спожив до червня 1800 кубів газу, я до кінця 2008 року теж спожив 1400 куб газу (сума приблизно 3300), так як сума перевищила 2500 куб газу то проведено перерахунок оплати газу по вищій ціні ...
    і в 2009 році мене зобовязали проводити оплату теж по вищій ціні, я відмовився підписувати такий договір і попросив подавати мене в суд для зясування конфлікту, мені тут же пригрозили відключенням газу....
    Запитання
    - чи правомірні дії працівників ВАТ
    - як розібратись хто перевищив ліміт газу попередній власник чи я
    - чи зобовязані працівники ват БУЛИ при звірці відкрити мені новий розрахунковий рахунок по оплаті за газ, і маю відповідати тільки за використаний газ моєю сімєю

12. Ego1ct

Ego1ct New Member

доброго дня.
    Недавно став свідком. одного адміністративного правопорушення.
    Поясніть чи маю я право відмовитись від надання свідчень...

Останнє редагування модератором: 22 кві 2009
  13. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Як відбувається усиновлення в нашій країні і куди звертатися?

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

Особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається. Якщо дитина має лише матір, вона не може бути усиновлена чоловіком, з яким її мати не перебуває у шлюбі. Якщо дитина має лише батька, вона не може бути усиновлена жінкою, з якою він не перебуває у шлюбі. Якщо такі особи проживають однією сім'єю, суд може постановити рішення про усиновлення ними дитини.
    громадяни України, які бажають усиновити дитину, перед поданням до суду, звертаються з письмовою заявою до служби у справах неповнолітніх за місцем проживання.
    До заяви додаються такі документи:
    1) довідка про заробітну плату або копія декларації про доходи, засвідчена в установленому порядку;
    2) копія свідоцтва про шлюб, якщо заявники перебувають у шлюбі;
    3) висновок про стан здоров'я кожного заявника, складений за формою згідно з додатком 4;
    4) нотаріально засвідчена письмова згода на усиновлення другого з подружжя (у разі усиновлення дитини одним з подружжя), якщо інше не передбачено законодавством;
    5) довідка про наявність чи відсутність судимості, видана органами внутрішніх справ за місцем проживання.

питання вирішується відповідно до ст. 207-242 сімейного кодексу, і цивільно-процесуальним - 251-255. що вас саме цікавить?

15. anatolii

anatolii миється в бані

Допомога

Згідно чинного законодавства України про Надання земельної ділянки
    безкоштовно ст121 земельного кодексу України.
    В мене запитання?
    1.Куди потрібно звернутись?
    2.Повний перелік Документів і заяв.
    3. Куди звертатись в разі відмови реалізувати своє
    конституційне право.
    p.s. Я звертався, мені було выдмовленно. Можливо не в ту інстанцію?

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Підозрюю, ТАК.
    Чого б у гілку з консультаціями не звернутися одразу?

17. Advokat201

Advokat201 New Member

За дачу неправдивих свідчень передбачена кримінальна відповідальність і за відмову від надання свідчень передбачена така ж відповідальність. Проте існує стаття 63 Конституції України. У ній сказано, що людина не несе відповідальності за відмову надання свідчень про себе і своїй сім'ї. Таким чином, виходить що якщо вас "просять розповісти" про вас або ваші справаи, то ви можете спокійно мовчати зіславшись на вказану статтю.

Стосовно ціни на переоформлення при купівлі, то ціни на зняття і поставлення на реєстраційний облік та послуги нотаріуса ДУЖЕ різняться. Коли нотаріально посвідчена довіреність терміном на 3 роки коштує 250-300 грн, то в ДАІ послуги переоформлення автомобіля коштують від 2000 грн... Тому тут приходиться "жати гроші" :)

Останнє редагування модератором: 9 тра 2009
  18. Interferon

Interferon Well-Known Member

У Вас дійсно є право, але лише в Конституції. Це право досить важко втілити в життя... Комунальною землею ( землею м. Львова яка ще не надана у власність або користування) розпоряджається Львівська міська рада. Громадянин зацікавлений у безоплатній передачі змельної ділянки пише заяву до ЛМР. ст. 118 Земельного Кодексу України. Перелік документів буде залежати від того, для чого Вам необхідно земельну діляку, і в якому розмірі - ст 121 ЗК - для садівництва, будівництва чи обслуговування будинку і т.д. Коли на ваше звернення Вам пишуть відмову - тоді до суду, але тут є свої нюанси. Якщо можна напишіть конкретно для чого саме земельну ділянку і хто відмовив.

19. Interferon

Interferon Well-Known Member

Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі.
    На виклик органу (посадової особи), у провадженні якого перебуває справа, свідок зобов'язаний з'явитися в зазначений час, дати правдиві пояснення, повідомити все відоме йому по справі і відповісти на поставлені запитання.
    Кодекс про адміністративні правопорушення, ст. 272
    Оскільки згідно ст.18 Кодексу адміністративного судочинства усі адміністративні справи з субєктами владних повноважень у справах про притягнення до адмін. відповідальності підсудні місцевим загальним судам, як адміністративним, застосовуємо ст. 65 КАСУ:
    1. Як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.
    2. Не можуть бути допитані як свідки:
    1) недієздатні фізичні особи, а також особи, які перебувають на обліку чи на лікуванні у психіатричному лікувальному закладі та не здатні через свої фізичні або психічні вади правильно сприймати обставини, що мають значення для справи, або давати з цього приводу показання;
    2) представники в судовому процесі, захисники у кримінальних справах - про обставини, які стали їм відомі у зв'язку з виконанням функцій представника чи захисника;
    3) священнослужителі - про відомості, одержані ними на сповіді віруючих;
    4) професійні судді, народні засідателі та присяжні - про обставини обговорення в нарадчій кімнаті питань, що виникли під час ухвалення судового рішення;
    5) інші особи, які не можуть бути допитані як свідки згідно із законом чи міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, без їхньої згоди.
    3. Фізична особа має право відмовитися від давання показань щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, над якою встановлено опіку чи піклування, член сім'ї або близький родич цих осіб).
    4. Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або осіб, які беруть участь у справі. Особа, яка бере участь у справі, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинна зазначити його ім'я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.
    5. Свідок зобов'язаний прибути до суду у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.
    6. У разі неможливості прибуття за викликом суду свідок зобов'язаний завчасно повідомити про це суд.
    7. Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов'язаних з викликом до суду.
    8. За завідомо неправдиві показання або за відмову від давання показань з непередбачених законом підстав свідок несе кримінальну відповідальність.
    ИТОГО якщо ви не панотець, дипломат чи недайБоже недієздатний, то якщо суд захоче Вас бачити - не відвертитеся:))):))):)))

20. Федорович

Федорович New Member

а де твій аватар? :)