Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Цілком згоден. Необхідно обгрунтувати розмір заявленої до відшкодування суми, при цьому судом додатково її може бути зменшено, проте добитися стягнення моральної шкоди цілком реально.

• Подобається Подобається x 1
  2. Kaff

Kaff Well-Known Member

Якщо є заробіток не за місцем основної роботи, то яка сума не вимагає додаткового декларування?

3. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Є питання, з області цивільного права:
    - Чи має право громадянка іншої держави розпоряджетися нерухомістю в Україн (яко найближчий правонаступник)???
    Коротко про мою ситуацію:
    Тітка моєї мами, ще в часи 2-ї світової війни виїхала жити в Канаду. На старості років - повернулася в Україну і дуже сильно лобіює інтереси інших родичів (в яких живе і які є "любимчиками", та не в тому суть!) , а інтенреси їх полягають в тому, щоб записати "на себе" частину нерухомості, в якій ми наразі проживаємо. Справа в тому, що будинок побудував мій прадід, а вона - наслідниця (тітка мами є його дочкою і стало бути, найближчою родичкою)!
    Справа в тому, що ми не проти (бо ця частина власності і не зовсім нам належить) викупити її (так як давно з неї користаємо зробили дорогі ремонти і т.п.)! Неодноразово про це говорили, але родичі і "чути не хочуть"! Бо ось, тітка "відітє-лі" "барським жестом" відписала "на них" (де і що вона відписувала - невідомо)
    Говорили з нашою "заокеанською гостею", типу "давайте вирішимо питання юридично", так от вона сказала щось типу "наші закони зараз недосконалі - то все буде "не по справедливости"" - коротче кажучи - маразм! Таке враження, що з чужими людьми давно вже би домовилися...:ireful1:
    Єдиний вихід, напевно, судитися з родичами (чого нам в принципі дуже не хочеться, але що робити? Полюбовно домовитися не виходить, вже не раз намагалися)!!! :sad:
    Які наші шанси в суді?
    Родичі, само-собою, "не з бідних", але з таких, що "їм все мало" і "їм всі винні", отже, не сумніваюся, що знайдуть в суді "свого Зварича", що робити у випадку програшу в суді, скажем Львівському? Чи можна звернутися в інші інстанції???
    Хто що порадить?
    Можливо, були прецеденти?
    Все-таки до останнього віриться, що вдасться вирішити справу "без суду"...:ireful1:

• Подобається Подобається x 2
  4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Speedo78, Ваша тітка є законним спадкоємцем частини нерухомого майна ?
    Тобто документально вона це може підтвердити ?

5. Speedo78

Deus IgrokНаскільки я знаю - ні! Документів ніяких...
    Єдине. що є документи, що вона найближчий родич власника (але ні заповіту нічого подібного немає 100% :wacko: )
    Ги, правда доходило до смішного. "Брали на вар"ята" - пробували нам підсунути документик на підпис, ніби такий-собі невинний, а там насправді, відмова від нашої власності була!
    Так що - треба читати все, що підписуєте, он вам лишній доказ! Навіть від родичів !!! ;)

6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Тоді на основі чого хоче судитися Ваша тітка, якщо немає документів ?

7. Speedo78

6 місяців, мається на увазі з дня смерті власника (чи як то сказати "спадкодавця")?
    ------------
    Добре, тоді інші питання:
    Чи можуть родичі оспорити дану нерухомість в суді? і які в них шанси (чого вони доб"ються)???
    Так як нерухомість не записана ні на кого з родичів в т.ч. і не на нас (заповіту ж не було), просто "найближче до нас географічно" .
    Як може вирішитися питання в суді?
    Продати і розділити гроші?
    Віддати державі???
    ----------
    Просто, щоб знати чого чекати...

Останнє редагування: 30 бер 2009
  8. Hightower

З якої стягнуто податок при її виплаті.

9. Hightower

Важко сказати, судитися Ваша тітка звичайно може, той 6-місячний термін судом може бути і подовжено. В суді може вирішитися таким чином, що їй у власність, а Ви тоді будете мати право судитися щодо стягнення вартості тих поліпшень, що зробили! Взагалі важкий то суд для всіх буде! А Ви там зараз зареєстровані? Жодних документів не має?

• Подобається Подобається x 3
  10. Speedo78

Документи є на 1/9 (наскільки я знаю) як і у всіх родичів і таке враження, що претендентів, як мінімум троє (разом з нами, я маю на увазі 1 чол. - мою маму, як наслідницю).

11. nazar12345

nazar12345 Member

Два генеральних доручення!!!

Доброго дня! Таке запитання!

Придбав автівку по генеральгому дорученню (через посередників які знайшли власника та оформили генеральне доручення), їздив білше пів року, виявилось що генеральне доручення є також у іншої особи яке було видано раніше.

Як виявилось, ця особа продала автівку по передорученню, яле з нею розрахувались не повністю. Тепер вона починає копати під мене, і вимагає автівку або гроші.
    Особисто її я не знаю.

Тобто, ті люди яким вона продала, знайшли власника та зробили мені генеральне доручення. Власнику давно наплювати на цей автомобіль, та не хочеться його рухати взагалі.

У цій ситуації запахло жареним, та автомобіль було одразу переоформлено на мого колегу.

Скажіть будь-ласка, чи можуть порушити кримінальну справу проти мене? Та чи мають право забрати у мене тепер авто(навіть якщо дойде до суду)?

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

крим справу не порушать, якщо не доведуть що ви умисно цю машину незаконно привласнили.. так як корисливі злочини можуть бути лише умисними(ну а як інакше:)
    також їм потрібно довести, що ви знали або могли знати про можливість цієї машини бути краденою.. якщо доведуть - ви недобросовісний набувач і нічо вам не зроблять тіко машину заберуть і всьо(
    якщо не доведуть, тобто ви не могли знати і не знали, то ви добросовісний набувач і коли знайдуть винного - він має все відшкодувати.. або точніше - машину у вас забирають, але винний вам має відшкодувати...

якось так, може щось і помилилася, то вже хай страрші виправлять:)

13. nazar12345

nazar12345 Member

Два генеральних доручення!!! Re:::

еле автівка вже переоформлена на іншу особу, реально довести цьго неможливо, бо ми цьго не знали, тому, на основі яких правових актів мають право забрати авто???

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну як переоформлена? автівку ж ви купили... а переоформили на друга.. прийдуть до друга і питатимуться звідки взяв і той буде змушений вказати на правовий ланцюжок, який одразу виводить на вас...

я так думаю, що щодо автівок можуть бути спеціальні процедури, але наскільки знаю, що не має значення на кого майно оформлється чи записується.. так правові норми вже не обходять.. ( так само якщо чоловік збудує будинок, перебуваючи в шлюбі,запише його на свого брата і покаже своїй жінці дулю:), то вона всерівно має права на половину того будинку звичайно з додержанням деяких умов закону...)

а взагалі від вас нічого не можуть вимагати... в суді буде спрос на того, хто не заплатив... а також на нотаріуса, якщо він там щось не так посвідчив і тп..
    це по-перше... по-друге, щоб вам дали консультацію нормальну(то вже напевно буде не до мене:) ) скажіть які документи на машину ви маєте і по тому вже можна якийсь висновок робити...

15. nazar12345

nazar12345 Member

В мене на руках зараз є новий техпаспорт на авто, та їжджу так як уписаний в цей техпаспорт, а раніше в мене було генеральне доручення від власника, тимчасовий реєстраційний талон, та техпаспорт на стару реєстрацію.
    МРЕВ забрали генеральне доручення та старий техпаспорт.

Але, в другої сторони теж генеральне доручення, то реально вони також не мають ніяких прав на це авто на даний момент???
    І взагалі, ці люди заблокували мене на своїх авто посередині вулиці, то можу я проти них написати якусь заяву???

16. nazar12345

nazar12345 Member

Немає ніяких документів що свідчать що та особа (посередник) розрахувалась чи ні, та нотаріус нічого не порушив, так як власник авто дійсно перебував у ньому та сам підписав доручення. (але не має закону який визначає мінімальну чи максимальну кількість генеральних доручень які має право надати власник) тобто, власник тут не виноватий зовсім???

17. Varvar

Varvar Well-Known Member

така дурна порада, але свого часу працювала для забезпечення невідчуження всілякого майна, принаймі на деякий час:
    взяти в кредит 1 гривню (умовно) в заставу передати авто і нехай його в несуть в реєстр обтяжень рухомого майна.

А взагалі ситуація така невіртуальна, тому краще проконсультуватись у живого юриста, тим більше думаю, що загалом прецендент виник не перший раз і непевно відома якась судова (чи інша) практика із цього питання.

18. nazar12345

nazar12345 Member

Які переваги цього, що банк буде претендувати на це авто???
    А в разі чого прийдеться відавати гроші банку кому, якщо авто заберуть, то банк вимагатиме гроші з власника, а він скаже"забирайте авто".
    А авто на штрафмайданчику, хто виноватий, банк, чи власник.
    Може краще застрахувати авто, та спустити його в клювет :)
    Страховку забрати, а та сторона яка подала позов нехай забере купу металобрухту??

19. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ген доручення не дає права власності, тому питання в будь-якому випадку, не до подальших покупців....

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

лише юридично, однак за наступником залишаэться правом передоручення, продати , подарувати автівку... як на мене то нелогічно з точки зору правової природи власності, оскільки є вся тріада прав - і володіння і користування і розпорядження... та й вроді то дає звільнення від всяких податків, але проблеми з виїздом закордон
    ой, там проблеми з страхуванням.. страхові компанії в разі чого виплачують гроші законному власнику...

а де твій аватар? :)