Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

звичайно, головне бажання, а воно по різному буває
    То би мало так бути, але все це може бути якщо пройдені суди всіх можливих інстанцій, а так потрібен час (на заяву, запит на виписки і т.д.) і за той час справа буде "дивним чином" оскаржена і знятий арешт і т.д. ... і по колу.
    Звичайно, що це все залежить від ставок (суми), "стоит ли игра свеч" (с).
    Основним "стрижнем" чи "стержнем" проблеми тут є самий гуманний суд в мірє, рішення якого по одній справі можуть бути протилежними і т.д.
    Статистики не маю і не знаю, але було б звичайно цікаво подивитись який відсоток судових рішень виконується з першого разу, якщо взагалі виконується.
    Маємо статистику про рівень заборгованості по з/п, але скільки керівників кримінально відповідали за то, чи є хоч декілька ...

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Тут питання двохстороннє

1. Підприємство затримує зарплату, а в той час с приміщеннях робляться ремонти та купуються автомобілі, оплачуються рахунки за мобільний звязок, купуються телефони керівництву і т.д. - тут ЗА УМОВИ СКАРКИ В ПРОКУРАТУРУ - зарплата заплатиться, достатньо буде дзвінка прокурора керівнику з повідомленням про те що існує факт письмової скарги від громадянина. (я думаю що в нашій ситуації саме такий варіант)
    2. Підприємство не має грошей тому не платить, такий варіант також можливий, тут суди, продаж майна і т.д., справа ДУЖЕ довга і складна.

• Подобається Подобається x 1
  3. Персі

Персі La mafia è immortale!

Підкажіть будь ласка, "договір спадкування" і "спадковий договір" - це одне і те ж чи це два різні види договорів?

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

наскільки знаю, це одне й те саме... принаймі ні в українському законодавстві, ні інших країн різниці я не бачила...

5. Varvar

Varvar Well-Known Member

та й напевно не велике значення, бо то лише назва, важливіший предмет ...
    "якщо іншого не передбачено законодавством" (с)

6. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

хто є офіційним опікуном дитини ?

7. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

мама і тато. Ми ще не розлучені, але є свекруха, яка дуже хоче забрати дитину...

8. Juliya

Juliya New Member

Підкажіть, будьласка, чи потрібно сплачувати держмито в розмірі 1 % ціни позову при наданні заяви про відстрочення виконання рішення господарського суду? Дякую

9. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

де знаходиться батько в той момент коли свекруха дитину забирає ?
    якщо дитину забирають без вашого відому викликайте міліцію, щоб зафіксувати це , крім того що там з рішенням суду відносно бабусі, як звучитьв ердикт і яка була позовна заява.

10. Zoryanka

Батькові було наплювати на свою дитину. Аж поки я не подала до Апеляційного суду. В суді, я дурочка, сказала, що вона- моя свекруха, позбавила мого сина тата, а мене чоловіка... Через декілька днів з'явився тато. Перше, що сказав, перестань судитися... аліментів не платив, в мене були всі докази. Чому були, бо вже заплатив, перед наступним судом, який буде після свят... позовна заява була така:"Про усунення перешкод побачення баби з внуком". Хоча перешкод не було, були одні крики з її боку, образи в мій бік і т.д. Зараз вона подзвонила, що хоче побачити внука, я їй дозволила. Хоча знаю, що на суді скаже, що я їй не дозволяля.
    Дитина ще маленька, інша мама б на моєму місці так само поступила. Якщо хочете знати всю ситуацію, чому, то в Дівочих посиденьках, я детально все розповіла.
    Ні один суд не може прийняти остаточного рішення, бо я мама, а вона хто моїй дитині? Якби батько зі мною судився, то інша справа... але думаю до того не дійде, бо ми дійшли з ним до спільної згоди на рахунок побачень дитини. І він не забирає дитину, бо знає, що не справиться сам. Ми бачимося разом і ніхто один одному не заважає. А тут виходить, що бабуся хоче більше прав, ніж батько.

Останнє редагування: 27 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  11. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Підкажіть будь-ласка. Така історія звільнився я з роботи під Новий рік за згодою сторін. Тобто ст.36п.1 КЗПП(за згодою сторін). Став в цент зайнятості на облік. Нарахували мені що отримуватиму 1450грн виплат(55%колишнього окладу з поправкою на обласну сер.зарплату). Сьогодні відвідавши центр зайнятості, мене повідомили що нині депутати щось там собі прийняли і ст.36п.1 КЗПП буде трактуватися як ст.38 КЗПП(звільнення за власним бажанням)
    І я максимум на що можу претендувати, то це на мінімальну(триста з гаком грн)
    Підкажіть чи правда то і які мають бути мої наступні дії

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

можливо, адже це і є антикризові заходу держави.

13. Zoryanka

Також вже цим питанням цікавилася. В перші місяці вам нічого не заплатять, аж після трьох місяців. А після того, як заплатять, знаходять будь-яку роботу, навіть може бути і не по спеціальності....

14. Milongera

Milongera перехожий

Добрий вечір! Порадьте вихід з такої ситуації. Власником квартири був батько (тобто він отримував ордер на квартиру), згодом він виписався і прописаний зараз в іншій квартирі. Мама приватизувала цю квартиру на підставі сумісної власності - на себе, батька і трьох дітей (прописані на квартирі мама і троє дітей). Але квартиру батьки бажають залишити одній дитині. Чи можливий якийсь зворотній процес - щоб власницею квартири визнали матір і вона могла б передати цю власність одній дитині? Чи потрібна для цього згода всіх прописаних? І до кого треба звернутися?
    Або порадьте якийсь інший шлях.

15. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Виходить, що та квартира у власності п"яти осіб, зворотній процес в даному випадку не можливий, всі власники можуть подарувати свої долі тій дитині. Оформити можливо договорами дарування, які повинні бути нотаріально посвідчені. Потрібна звичайно згода всіх власників.

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Мама там - приколістка?
    Оформляти стільки паперів на стільки осіб?:8:

17. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

То по Закону так - приватизується житло всіма, хто на той момент був прописаний. Можна було звичайно виписати людей, проте чи була така можливість, хто зна?

18. Milongera

Milongera перехожий

Старша жінка, видно не розібралася, що є різні види власності..

19. Varvar

Varvar Well-Known Member

то колись робили автоматично і як правило то виявляється, коли хтось десь хоче приватизувати квартиру, а йому - нюнюню - "Ви вже в 19ХХ році використали право на безкоштовну приватизацію, за вами "закріплено" н квадратних метрів площі !"

20. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Не хочу створювати нову гілку,тому запитаю тут.Така ситуація:людина померла,потрібно оформляти спадщину.В квартирі померлого заповіту не знайшли.Дружина не знає,чи він складав заповіт.Чи можна якимось чином через нотаріальні органи взнати,чи складала та людина заповіт?Потрібно подавати якийсь запит?Якщо так,то куди?
    буду вдячна за відповідь сюди чи в ПП.

а де твій аватар? :)