Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Сказав, щось типу "такий закон", "ми не можемо так пропустити".

Ось саме це наразі і пробуємо. Дякую за поради!

• Подобається Подобається x 1
  2. Templar

Templar Дуже важлива персона

Скажіть, які треба бумашки мати, шоб таку штуку через кордон провести і з нею не вернутись?

3. sani

sani Well-Known Member

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Довідку з Міністерства культури, що дана річ не є художньою чи історичною цінністю, вивіз якої заборонений. Якщо це оригінал - його не пропустять. За нелегальний провіз - будуть дуже великі проблеми, тому що жетони, нагороди, особисті речі військових - підпадають під міждержавні угоди. Це не просто контрабанда... Там уже вандалізм тощо...

Якщо це копія, можливо, знадобляться додаткові документи - типу сертифікат виробника, та запрошення з закордонного клубу історичних реконструкцій тощо. Бо без цього - це може бути трактовано як завгодно - що це пропаганда фашизму, підробка і т.д.

• Подобається Подобається x 3
  5. Forest

Forest Moderator

6. Templar

аха) Точно, у 43 році, від Гітлера, за 8 вихованих синів :haha:
    І то при умові, що я мати цих дітей)

• Подобається Подобається x 2
  7. Honda

Honda Well-Known Member

У мене виникло таке питання. Я маю посвідчення про статус гірського. Прописана дома, бо у Львові не живу в гуртожитку. Читала в неті закон про надання статусу гірське населенню України і знаю, що я маю право на збільшення стипендіі на 20%. А от в бухгалтерії сказали, шо універ не має такого права, бо він не знаходиться в гірському регіоні! Але ж стипендію виплачує держава, а не універ! Роз'ясніть, будь ласка, хто правий!

8. radiant

radiant New Member

Доброго дня! Скажіть, якщо я мешкаю у ЖБК, де ремонтом даху почали займатися несвоєчасно (коли вже багатьом на голови потекло), чи можу я розраховувати на відшкодування збитків зі сторони ЖБК, оскільки в мене тепер зіпсована проводка?

9. Templar

Ага, звичайно, і на ремонт також!

10. ThankYOu

ThankYOu Member

Доброго вечора, шановні юристи! підкажіть будь-ласка, якими НПА регулюється встановлення, висота, місця для встановлення лежачих поліцейських? Хто цим займається? у разі їх руйнування, яка відповідальність? Дякую)

11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Алгоритм простий:
    1. Уважно читаєте ДСТУ 4123:2006 Пристрій примусового зниження швидкості дорожнього руху ( http://vzjatkamnet.at.ua/load/dstu_...oji_tekhniki_na_vulicjakh_i_dorogakh/1-1-0-69).
    2. Визначаєте порушення в розміщенні "лежачих поліцейских".
    3. Пишете звернення Начальнику Управління ДАІ ГУ МВС України в м. ..............

Приклад звернення:
    Начальнику Управління ДАІ
    ГУ МВС України в м. .......
    п. ...............
    (адреса управління)

Шумахера Міхаеля Петровича, що мешкає за адресою: 79000, м. Лємберг,
    вул. Хаккінена 49, кв.22
    тел. +38 (050) 333 33 33

З А Я В А

В період з 24.07.2009 по 28.07.2009 навпроти будівлі за адресою м. ....., вул. Трембіти, 12 було встановлено два штучні асфальтові пагорби за функціональною ознакою примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки (далі – «Асфальтові пагорби»). Позначення місця встановлення асфальтових пагорбів на карті, а також фотознімки пагорбів додаються.
    Зазначені асфальтові пагорби не є пристроями примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки, оскільки не відповідають вимогам ДСТУ 4123:2006, зокрема п. 3.1, 3.2, 3.3.1, 3.4.1, 3.4.2, 3.4.3, 5.2, 5.3.
    Про наявність пагорбів з обох сторін не попереджає жоден знак – ані 1.11 «Пагорб», ані знак обмеження максимальної швидкості 3.29.
    В темний час доби пагорб неможливо ідентифікувати на дистанції, що дозволить знизити швидкість до рівня безпечного для подолання пагорбу, без застосування екстреного гальмування.
    Спираючись на вижевказане, асфальтові пагорби створюють перешкоду руху транспортних засобів, примушують водіїв до екстренного гальмування та маневрування, сприяють виникненню аварійних ситуацій, конфігурація та встановлення пагорбів суперечить законодавству України.
    Керуючись засадами Інструкції з питань діяльності підрозділів державно-патрульної служби Державтоінспекції МВС, затвердженої наказом МВС України №111 від 27.03.2009, а саме п. 3.16, 3.2, 3.6, 5.2.1

прошу у відповідь на мою заяву:
    1. Вжити заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, а саме усунення перешкод руху транспортних засобів (негайний демонтаж асфальтових пагорбів або приведення їх до повної відповідності вимогам ДСТУ 4123:2006).
    2. Прошу поінформувати мене які саме заходи, ким і у який термін заплановано вжити з метою усунення порушень законодавства та забезпечення безпеки дорожнього руху.

Додатки:
    1. Фрагмент карти м. Києва з позначенням місця розташування асфальтових пагорбів – 1 аркуш;
    2. Фотографії асфальтових пагорбів – 2 аркуші.

«___» листопада 2010 року ________________ Шумахер М.П.

Удачі

З.І. ага і забув. Переважно реакція буде недовгою. Тому не раджу самому демонтовувати, а набратись трохи терпіння

12. ThankYOu

ThankYOu Member

Picasso,велике дякую, за допомогу) Дуже приємно мати справу з такими людьми) ще раз дякую)

13. Speedo78

Порадьте, будь-ласка!
    Потрібно перевести житло з житлового фонду в нежитловий (під бізнес).
    Хто підкаже процедуру? Чи можна самому зайнятися, чи бажано через юристів?
    В які служби потрібно звертатися?
    Скільки б це приблизно коштувало?

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ньюансов дуже багато.

По-перше, приміщення повинно знаходитися на першому поверсі або під ним повинно бути розташоване нежитлове приміщення. Треба, щоб ніхто не був там прописаний, щоб будинок, в якому знаходиться квартира, не стояв в планах капітального ремонту і реконструкції, не був визнаний аварійним і не підлягав знесенню. У цій квартирі повинна існувати можливість організації окремого входу.

З житлового в нежитлове перекладається або через виконком (у сприятливому випадку), або через суд.

Перш ніж іти до виконкому, треба підготувати купу документів: згоду мешканців, документи БТІ (поверховий план, експлікація, виписка з тех.паспорта, довідка про тех. стан), технічний висновок, форма 3 про відсутність зареєстрованих мешканців в даній квартирі, довідка про відсутність об'єднання власників квартир у даному будинку, висновок про можливості облаштування окремого входу, висновок СЕС, висновок пожежного нагляду (тобто треба, щоб прийшли санстанція та пожежники), акт технічного обстеження, фото фасаду будинку, лист-згоду в міську держадміністрацію від районної держадміністрації про виведення приміщення в нежитловий фонд та інші.

Ще треба сплатити пайовий внесок головному управлінню економіки на розвиток інфраструктури міста. (Це в Києві. Як у Львові - не знаю).

У разі прийняття виконкомом або судом позитивного рішення, треба буде ще отримати в БТІ свідоцтво про право власності на нежитлове приміщення.

Загалом, завдання не просте. Краще вирішувати його через юристів.

• Подобається Подобається x 4
  15. Speedo78

Маю ще таке питання:
    Чи варто судитися з колишнім роботодавцем за "неправомірне" скорочення і які шанси виграти позов?
    Справа ще в тому, що скоротили мене під час кризи (на самому початку), тобто вже майже 2 роки пройшло, чому не судився відразу? Складна фінансова ситуація була, та й якось "не до того" тоді було (шукав іншу роботу).
    Але на даний момент, ІМХО є всі підстави (і, так би мовити, час і натхнення), щоб розпочати судовий процес..
    Підкажіть будь-ласка, чи не запізно розпочинати "тяганину"? Які є шанси на позитивне вирішення?

16. llb

llb Member

мати душевнохвора (нервові зриви призвели до розладу свідомості - загинув старший син)
    молодший син (40 років )може оформити опікунство над матір"ю ? проживають вони разом.
    і чи частина майна матері переходить тоді до сина як опікуна ?

17. redfox

redfox Well-Known Member

проблема в том, что у этой квартиры 5 собственников, а у умершего есть наследники - и вот их то как раз никто и не спросил. а кто наследники и может они раньше в наследство вступят?

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

я, конечно , точно не знаю - ну тк законы украины не изучала, но по аналогии - человека недеееспособным может признать только суд.
    в суде вы можете заявить требование о признании вас опекуном.
    имущество матери не перейдет к вам в собственность, однако вы сможете им распоряжаться ЗА НЕЕ!
    по аналогии как если бы имущество принадлежало маленькому ребенку - рапоряжаются родители ЗА НЕГО!

18. llb

llb Member

а якщо людина стоїть на обліку в псионеврологічному диспансері ?

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нема шансів :sad:

---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

Ні, Redfox абсолютно права: тільки через суд.
    Жодна частина майна до смерті матері не переходить молодшому синові. Він зможе лише розпоряджатися.

Крім того, зверніть увагу, що встановлення опіки не дає опікуну ніяких беззаперечних прав на спадщину після смерті матері.

А ще недієздатний громадянин не може скласти заповіт, бо заповіт визнається законом нікчемним, тобто майно такого громадянина успадковується за законом, відповідно до черговості.

Якщо син єдиний - то він успадкує майно після смерті матері за законом.

20. redfox

redfox Well-Known Member

ну и что?
    человек, признанный недееспособным - только судом - это человек, который не сспособен отвечать за свои действия. который не понимает с мед точки зрения что происходит, говоря простым языком.
    это устанавливает только суд. вот вы можете инициировать дело о признании мамы недееспособной и о том, чтобы вас признали опекуном, но это не значит, что вы автоматически становитесь собственником имущества - просто будете им распоряжаться за маму. если будете продавать. вам скорее всего понадобится согласие органов опеки, ну, это нужно уточнить. вариант продать вашей жене или еще чтото вэтом роде может быть прямо запрещен законом - нужно также этот вопрос уточнить с моими украинскими коллегами. а вообще, схема простая - признаете опекуном и продаете )

а де твій аватар? :)