Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Як примусити волоцюгу до роботи?

Є в мене одна знайома, їй 57 років і вона дуже хвора, майже присмерті. Має пенсію 800 грн. В неї є дорослий син. Але.... він "творча особистість", "геніальний музикант". Ніде не працює, тягне з дому останнє, сидить на шиї у матері. Ціле літо десь шарится по фестивалях, матері допомагають зовсім чужі люди. Чи можна його якось притягти до відповідальності за законом? Примусити працювати та допомагати матері?

2. meri

meri Member

добрий день, мені потрібна консультація яка стосується земельного права. Отже моя бабця отримала землю в колгоспі (пай) вона померла і заповіла землю моїй мамі є заповіт, свідоцтво право власності на зелю. Десь приблизно 5 років тому мама дала землю в оренду і навіть перший рік нам заплатили за оренду, а сьогодні мама прийшла як було запрошено на виплату грошей а орендодавець заявив так як моя бабця померла тому нам неполежено виплату. Прошу пояснити мені на основі чого нам відмовили. Де я можу про це почитати.

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

може помиляюсь, бо давно то було))) але для пітвердження права власності потрібно на основі свідоцтва отримати Державний акт на право власності

здали в оренду то як? договір укладали? виплати на основі договору про оренду землі, перечитайте закон "Про оренду землі"
    в любому випадку, якщо людина орендує - має сплатити власнику орендну плату.
    чи ваші документи в порядку, не знаю, але платежі мають сплачуватись тому, хто є законним власником, без такого роду відмазок.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

або законним правонаступником.

• Подобається Подобається x 1
  5. snakeeater

snakeeater New Member

Добрий день в мене питання якщо можна
    Мій дідо мав гараж (але недавно він помер) там він тримав інструменти, гараж пішов у спадак дядькові і бабі (не було ніякого заповіту) на гараж немає ніяких документів. Дядько подав у суд на брата що він його обікрав на 3000 (тобто виніс з гаража інструменти) є свідок в нього (який бреше), але і в брата є свідок що дядько не тримав там нічого і він не крав нічого. Чи може виграти суд мій дядько немаючи документів на гараж і доказів що він там щось тримав. Дайте будь ласка відповідь. Дякую

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Можна. Але для цього треба бажання тієї жінки. Вона може призначити своїм опікуном будь-яку людину -треба подати клопотання в органи опіки. Може також заповісти майно (свою частку житла) кому завгодно, чи благодійному фондові тощо. Може підписати договір про довічне утримання, за яким утримувач регулярно виплачує їй певну суму грошей, а її майно перейде після її смерті до утримувача.

---------- Додано в 04:44 ---------- Попередній допис був написаний в 04:40 ----------

Свідоцтво на право власності на землю повинно бути оформлене на спадкоємця. Тільки тоді можна чогось вимагати.

Якщо вже оформлене - вимагайте виплат від орендаря заказним листом. Квитанцію збережіть. Не заплатять в місячний термін - зверніться до суду.

7. Manowar

Manowar New Member

Творча майстерня

Привіт усім з Тернополя!!!
    Може є на форумі митці (художники, ковалі, різьблярі....) , які оформляли документально, законно свою власну творчу(художню) майстерню?
    Мене цікавить питання, чи поширюється "правило 50-ти метрів" з санітарних норм на таку майтерню? (Тобто відстань до найближчого житлового будинку має бути не менше 50метрів).
    Оскільки планується художня обробка каменю, то потрібно буде працювати болгаркою, а це є шум...(при пилюку мова не йде, бо обробка проводиться з водою). От і хвилююсь чи санепідемстанція дасть дозвіл на улаштування такої майстерні...

P.S. Модератори, якщо я не там створив тему, то будь-ласка перенесіть в належне місце. Дякую

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Чому б вам не піти до санепідстанції і самому не взнати про вимоги до такої майстерні?

Щодо шуму, то зниження його до допустимої норми здіснюється встановленням обладнання на станини та фундаменти, які поглинають шум. Крім того, потрібно встановити металопластикові вікна, які спеціально повинні бути виготовлені для заглушення шуму (шкло різної товщини, багатопорожнинний шклопакет, різна відстань між шклом).
    Також не лишні будуть шумонепроникні двері (з обивкою, з тамбурами). Можливо, треба буде зробити шумопоглинання стін - наприклад, зробити обрешітку, потім - оздоблення шумопоглинальними матами та зверху гіпсокартоном. Такі заходи можуть дуже знизити поширення шуму. Є також спеціальні шумопоглинаючі чарункові матеріали, але вони недешеві.

Якщо ви цього не зробите, і шум перевищуватиме норми, при скаргах з боку мешканців робота майстерні буде зупинена, або майстерня навіть ліквідована, з відповідними штрафами, що призведе до набагато більших збитків, ніж протишумні заходи.

Тобто, вам треба звернутися до СЕС та до грамотного фахівця з будівництва, який допоможе здійснити всі проектувальні та будівельні роботи.

9. Manowar

Manowar New Member

Щиро дякую за відповідь.

10. DIMIN

DIMIN New Member

Добрий день! Скажіть будь-ласка чи може КРУ київської області перевіряти підприємство що зараєстроване і знаходиться в м. Києві?

11. Templar

Templar Дуже важлива персона

Та певно, що так!

12. DIMIN

DIMIN New Member

Дякую за відповідь!

13. layer9

layer9 Well-Known Member

Привiт всiм, в мене от проблема, позичив грошi людинi, не вiддала, суд прийняв рiшення на основi росписки вiд тоi людини, про повернення тих грошей, виконавча служба менi здаеться щось менi недоказуе. Боржник не мае земельноi дiлянки, дома теж нiчого кажуть, але е приватним пiдприемцем, сказали в виконавчiй службi що чекають звiтiв з податковоi про сплату податкiв тоi людини, тодi може за щось i можна буде зацепитися. Питання яке - в який термiн цi звiти повиннi бути в них, якщо навiть у звiтах повний 0, то людина ж повинна платити хоч единий податок. Чи можна якось прискорити той процес, вплинути на виконавчу? А ще - якщо не платить единого податку то як краще поступити, може подати якусь заяву про несплату його? Ну i раз пп. то повинн бути активи якiсь? Чи можна на них накласти арешт майна? Просто в загальному порадьте що робити?

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Приватний підприємець може бути або на єдиному податку, або на загальній системі оподаткування. Якщо він на єдиному податку, то свій звіт за 3 квартал він повинен був здати до 5 жовтня включно, якщо він на загальній системі, то може ще здавати до 9 листопада.
    Він може бути на загальній системі, не вести діяльність або не мати обороту, і подавати звіти з нулями. При цьому не платити ніяких податків. Це допускається законодавством (немає обороту - нічого й не платиш). Але щоквартальні звіти у податкову подавати зобов'язаний.
    Активів у приватного підприємця немає, за зобов'язаннями він відповідає всім свої майном (а от, майна, якраз може і не бути, якщо на нього не записана ні квартира, ані машина).

• Подобається Подобається x 3
  15. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Маю таке питання.
    Потрібно з деяких причин, терміново прописати людину в квартирі.
    Все ніби нічого, але виникли несподівані труднощі. Справа в тому, що ця квартира є власністю 5-х чоловік, але один із тих співвласників не так давно помер. В жеку навідріз відмовляютьсся здійснювати прописку, з тої причини, що потрібна згода ВСІХ без винятку співвласників, а так як один зі співвласників помер (інші абсолютно не проти), то потрібно чекати ще пів року (чи точніше 4 місяці), поки не вступлять в силу права про спадок і тоді вже всі решта четверо напишуть заяви "не заперечую".
    Що робити в такому випадку? Прописка потрібна дуже терміново, до пів року чекати, аж ніяк не влаштовує!
    Чи можна записати свою 1/5 когось із співвласників на ту людину, яку треба прописати? Чи буде це служити приводом для надання прописки?
    Якщо так, то наскільки часу затягнеться така процедура???

16. Speedo78

Підкажіть, будь-ласка!
    Невже немає виходу???

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаю це можна оформити через Нотаріуса, який завірить чинність вашого бажання і додасть до угоди примітку про смерть. Жек повинен змиритися з тим, що в квартирі проживає ще один мешканець... ЯТД

18. Interferon

Interferon Well-Known Member

Все залежить від того кого прописати і чи приватизована квартира. Якщо це неповнолітня дитина то жек неможе відмовити у реєстрації дитини за місцем реєстрації матері.
    Якщо квартира приватизована особу прописують наймачем, неприватизована - піднаймачем. Особа має статус квартиранта, не може претендувати на житлову площу, тому не впливає на спадкування частини житла іншими особами,
    Ще можна підійти до начальника паспортного столу поскаржитись на дії паспортистів.

19. Speedo78

Дитину прописали, якраз без проблем, так як, в цій квартирі прописаний батько, а от жінку (маму) - ніяк.

Квартира - приватизована.

Були у начальника паспортного столу, довго з ним спілкувалися, приємний такий чоловік виявився, старався увійти в ситуацію, думав, чим можна допомогти, але нажаль, не може "Я вас прекрасно розумію, але не маю права до пів року" :sad:
    Єдине, радив судитися (такий позов повинні задовольнити), але то також чекати, можливо й більше часу вийде!
    Наразі пробуємо "тимчасову реєстрацію" (прописку ж вже давно відмінили!), повинно ніби все вийти. Сьогодні приходила комісія з ЖЕКу і соцзабезу, що ця жінка дійсно там проживає, опитували сусідів і т.п.
    Прописка потрібна для отримання допомоги по народженню дитини.
    Отаке-то в нас законодавство :sad:

20. Interferon

Interferon Well-Known Member

А чому немає права не пояснив? Ситуація абсурдна, оскільки прописка/реєстрація особи в приватизованій квартирі не дає їй право претендувати на цю квартиру, отже не породжує ніяких наслідків для майбутнього спадкоємця.
    Є ще один варіант, але він досить проблематичний, зате незалежить від прописки.
    Для отримання допомоги матері за фактичним місцем проживання(навіть якщо вона там не зареєстрована) , їй необхідно звернутись у відділ соц. захисту за місцем її прописки/реєстрації з заявою на імя начальника для отримання довідки, що вона не отримує і не буде там отримувати допомоги(заява встановленого зразка ).
    Ця довідка подається у відділ соц. захисту за фактичним місцем проживання матері і дає право отримувати допомогу у відділ соц.захисту за місцем проживання.
    Допомогу можна також оформити на батька, але знову-таки треба довідку про не отриманя допомоги за місцем реєстрації матері.
    Суд поганенький варіант, оскільки справу призначатимуть місяць, далі розглядатимуть два, то вже і ваших пів-року пройде...
    Бажаю успіху!

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)