Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Interferon

Interferon Well-Known Member

Воно і видно, наскільки дорожите!
    Маєте його так багато, що пишете тричі одне і те ж.:good:
    тобто мішати докупи і кредит, і заставу, "щоб більше було"!
    І Вам шановна гарно дня! Дискусію з мого боку закінчено!

2. kontra

kontra Well-Known Member

По ходу семейное право у нас не есть юриспруденцией))) А Вы кто по образованию? Вам пачку решений сбросить как делились долги супругов!?
    Мораль - это мораль, закон - это закон, от того трактовать одну норму под себя может любой и будет не прав. Был задан вопрос, на него был ответ, если Вам здесь тяжело поверить, то подойдите к любому юристу он Вам подскажет что к чему.
    Если для Вас сфера права есть хобби, то в целом понятно, а если вы практикующий юрист то я просто в ауте от незнания элементарного 2х2

Останнє редагування: 15 чер 2010
  3. Interferon

інженер-озеленювач:haha::haha::haha:
    А тут я так, розважаюсь
    І персонально для вас

Якщо треба, можу перекласти :mocking:

4. kontra

kontra Well-Known Member

Спасибо, но откажусь. Мне помощников и клиентов хватает))
    А за развлекуху спасибо. Признателен.:mocking:

• Подобається Подобається x 2
  5. Templar

Templar Дуже важлива персона

Доброї Ночі...
    В мене таке питання, вот наприклад мотоцикл є без документів, можливо якось їх не зробити?
    Пригнаний з Італії...
    Наше доблесне ДАІ може таке зробити?

6. kontra

kontra Well-Known Member

Дуже і дуже дорого, вкрай невигідно, заплатиш ще дві ціни байку.
    Я в іншому пості давав оголошення, що хотів би придбати мотоцикл перегненаний та нерозмитнений.

• Подобається Подобається x 1
  7. layer9

layer9 Well-Known Member

в мене така ситуація - позичив знайомій гроші, уже забрав рішення суду на всою користь, але не знаю що далі робиться, існуе ж якась виконавча служба (мені сказали) порадте будь-ласка

8. kontra

kontra Well-Known Member

Ідіть до суду пишіть заяву про видачу виконавчого листа, звертайтеся до ДВС (виконавчої) і вперед на примусове стягенення.

9. harley

harley Member

Доброго дня!
    надіюсь вгадав з темою для свого посту. наперед прошу вибачити якщо звернувся не за адресою.
    Потрібна юридична консультація.
    Склалася наступна ситуація:
    Дідусь моєї дружини у своєму заповіті заповів на неї все своє майно, що він мав на момент смерті. Помер Він 1999р. На момент смерті проживав у будинку (в селі), що знаходився на колгоспному дворі. На момент смерті жодних документів на будинок, що Він в ньому проживав оформлено не було(будинок збудовано орієнтовно в 70-х роках попереднього століття). У 2009 році на будинок було виготовлено техпаспорт(після проведення первинної інвентаризації), а також закрито нотаріусом спадкову справу, за якою право власності на будинок за моєю дружиною не встановлено(нотаріус дав лист-відмову). У 2010 р. виконком сільської ради на своєму засіданні вирішив визнати право власності за моєю дружиною та доручити БТІ зареєструвати зе право.
    БТІ в свою чергу відмовився реєструвати право власності на будинок, мотувуючи це неповним переліком документів, що надаються для реєстрації права згідно з "Тимчасовою інструкцією...."(є лист БТІ про відмову), мовляв необхідне рішення суду про визнання права власності.
    При останній неофіційній розмові з нотаріусом, Вона обмовилася про те, що ніби з 2010 року, після внесення певних змін у "Тимчасову інструкцію....", БТІ зобовязана реєструвати такі випадки по рішеннях виконкомів сільрад.

Здається все...

У мене питання, чи можу я якимось чином все-таки заставити БТІ зареєструвати право власності на будинок не звертаючись до суду?

10. Templar

як я Вас розумію, якщо вам все таки прийдеться іти в суд, будьте готові до затяжного процесу, такі справи тягнутьсяя досить довго...
    Зараз вот уже 2 рік, землю по спадку оформити не можемо :sad:

Короч, ФАЙНА ЮКРАЙНА...

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

ага, в мене є ще запитання!
    За те, що ти вступиш у Французький Легіон, на Україні передбачається кримінальна відповідальність?

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

1.Треба здійснити заміри напруги. Робити це має представник уповноваженої лабораторії, повіреним приладом.
    2.Можна звернутися у службу захисту прав споживачів. Там вашу справу мають розглядати безкоштовно.
    3.Можна направити скаргу до того, хто постачає електроенергію, вислати їм заказним листом, прикласти копію результатів замірів напруги. Зобов"язані відповісти в строк до 30 днів з дня отримання листа.

Низька напруга може бути від дого, що не вистачає потужності трансформатора - тобто, на лінії є споживачі, які перебирають встановлену для них потужність. Якщо це будинок - то там можуть бути кондиціонери, тощо, на які мережа не розрахована. В усякому разі - постачальник електроенергії зобов"язаний виявити порушення та ліквідувати їх.

Якщо не буде відповіді від них - можна звернутися і до суду. Але витрати на це - немалі. Тому тут буде доцільний колективний позов. Адже напруга низька не тільки у вас одного, а й у сусідів також?

Тому оптимальний варіант - служба захисту прав споживачів.

12. harley

harley Member

В мене просто бажання звертатись в суд поки що немає зовсім і тому я намагаюсь перебрати всі можливі варіанти.
    Я ще думав звернутися в обласне БТІ (у разі відмови в районному)...

13. Templar

я думаю вони скажуть те саме..

14. Nastylove

Nastylove New Member

Я сейчас живу и работаю во Львове.мой муж стоит в очереди на молодёжное кредитование.Скажите пожалуйста могу ли я встать во Львове на городскую очередь на выдачу жилья с подальшей подачей документов на молодёжное кредитование вместе с мужем,если в Одесской области на меня приватизирована 1/4 часть квартиры(Квартира не моя а родителей)заранее благодарю за ответ!

15. kontra

kontra Well-Known Member

И в это время Вы таки верите в молодежное кредитование)))!?
    Конечно можете.
    Может к старости и получите))

16. Nastylove

Nastylove New Member

Ну почему вы такой скептик.муж на очереди всего 856 и жильё строится,только правда всё за городом,что нам крайне не удобно и переплата по процентам,если брать кредит сейчас на 15 лет составляет 102%((( и эта программа для молодёжи до 35 лет...
    Вот такие пирожки с котятами)))

17. ziabka

ziabka New Member

Припинення виплати соц. допомоги "у разі народження дитини"

Доброго дня!
    Я тимчасово проживаю за кордоном, оскільки мій чоловік іноземець і живе та працює в іншій державі. Зараз оформляю в Україні соціальну допомогу у разі народження дитини (2-га дитина) та допомогу по догляду за дитиною до 3-х років (діти - громадяни України, народжені за кордоном). Однак працівники соціальних служб погрожують, що у разі мого відїзду за кордон до чоловіка (навіть на декілька місяців), соціальні виплати буде припинено. Як підставу до цього мені показали закон, де зазначено, що у разі виїзду матері за кордон на роботу чи навчання виплати припиняються. Але я не їду ні на навчання, ні на роботу. Я їду до чоловіка і везу до батька дітей. Чи мають рацію служби соціального захисту і як бути в цій ситуації мені?

18. Муська

Муська Member

Підкажіть будь ласка,чи можна дізнатись і як, про наявність заповіту чи дарування особи(без її відома)?

19. harley

harley Member

Любі друзі! Як то кажуть "борітеся - поборете". я написав в БТІ лист-заяву з вказанням пункту тимчасової інструкції згідно якого вони повинні виготовляти документи і, як не дивно, вони виготовили мені свідоцтво....
    Я просто в шоці...:)

20. Interferon

Такої підстави припинення виплати допомоги я незнайшла.
    Згідно Постанова КМ, КМ У"Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми"
    Виплата допомоги припиняється у разі:
    позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
    відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
    нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
    відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
    тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
    припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень;
    перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;
    усиновлення дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування; )
    смерті дитини;
    смерті отримувача допомоги;
    виникнення інших обставин.
    Є ще один нюанс - Контроль за цільовим використанням допомоги і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей здійснюється головними державними соціальними інспекторами і державними соціальними інспекторами органів праці та соціального захисту населення разом з управліннями (відділами) у справах сім'ї та молоді, службами у справах дітей і органами опіки та піклування шляхом проведення моніторингу виплат і використання допомоги, вибіркового обстеження окремих сімей.
    У разі встановлення факту нецільового використання коштів зазначені органи подають керівнику органу, що призначив допомогу, пропозиції щодо припинення її виплати.
    Можливо при вивезенні діток за кордон соц. служби не зможуть контролювати цільове використання коштів, саме тому і склалась така ситуація.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)