Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. Але в нього ніяких пільг немає, це точно.

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Через суд. Треба подати позовну заяву в суд на універсистет і докази: 1) Що дівчина вчиться "платно" і платіжні документи чи розрахунок, скільки вже заплатила на момент подачі позовної заяви і у порівнянні, скільки витратили "пільговики"2)результати її ЗНО, 3)свідків, які на суді підтвердять, що в того хлопця результат був гірший, або документи, які цк підтвердять.

Його буде запрошено судом, як свідка, його і її листи ЗНО буде затребувано судом з архівів, призначено експертів, які переоцінять роботи.

Тоді суд і прийме рішення перевести чи не переводити на бюджет, і призначить розслідування цього випадку, щоб встановити: помилка чи злочин.

Потрібний буде дуже грамотний адвокат, бо університет виставить свого. Не самого дешевого і не дурного.

Я не адвокат і не юрист, я просто грамотний, тому краще порадитись з дійсно профіком у цій справі.

Я думаю, що витрати на судовий розгляд перевищать вартість навчання, і в умовах сьогоднішньої України, і Міносвіти, зокрема - шансів виграти дуже мало. Хіба що якщо Міністерство освіти захоче "порвати" того ректора.

• Подобається Подобається x 1
  3. Тобто не варто. Так і думала.

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Варто було, але ще тоді, "по гарячим слідам", - при бувшій владі Міністерство освіти в основному відповідало вимогам демократії і питання було б вирішене, впевнений.

Зараз - також пробувати можна, але треба мати гроші на адвоката в сумі близько 5 тисяч доларів (це я так інстинктивно відчуваю - хоч сума абсолютно "придумана" мною). Конкретно - до фахівців.

Можна також домовитись з молодим і розумним початкуючим адвокатом, якщо він захоче мати рекламу і погодиться на невелику суму. Можна звернутися до прямо до опозиційного політика-юриста. Нагадую - у випадку виграного судового процесу витрати позивача (в певних рамках) компенсуються шляхом накладання судом стягнення на відповідача.

Взагалі треба мати рішучість, принциповість і сміливість, як у будь-якому відстоюванні правди. Чи є ваша знайома Бійцівською Пташкою, наприклад? ;)

5.  
  6. Peri

Peri Well-Known Member

Не знаю чи у цю тему звертаюся,але постало таке от термінове запитання:щойно знайомим сказали,що завтра котельня(чи жек)будуть міняти труби гарячої води у підвалі.У їхньому підвалі проходить частина цих труб.Підвал заставлений *під зав*язку*і зараз, у такій порі, не реально підготувати місце щоб завтра там проводились будь-які роботи.

Запитання,які є варіанти щоб відкласти(чит.не впустити завтра робітників)цей ремонт,якщо люди не були завчасно попереджені?Прошу порадити куди звертатися і що взагалі можна зробити у такій ситуації?
    Дякую.

7. kontra

kontra Well-Known Member

НУ я б сказал, что почти по адресу)))
    Если Вы считаете действия ЖЕКа неправомерными, тогда одна дорога - в суд, а запретить им делать что-то может обеспечение иска. Но подумайте стоит ли игра свеч...

8. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Не юридично а практично. Підвал великий? Там є повороти, відгалуження? Якщо нема відгалужень і поворотів то ЖЕКівці витягнуть стару (розбивши невелику дирку) і кинуть суцільною трубою від дири до дири

9. Peri

Peri Well-Known Member

Господаря-майстра видно відразу!:)

Вони вже якось все владнали.А найбільша проблема в них була,як зрозуміла,власне доступ до тої труби.

Дякую!:drinks:

10. senka

senka New Member

Підкажіть будь-ласка, чи має нести відповідальність жінка за борги чоловіка, якщо вони були набуті до весілля. Мається на увазі кредит

11. Interferon

Interferon Well-Known Member

Якщо це є договірні відносини, укладені чоловіком - то немає.
    Якщо через несплату кредиту з чоловіка будуть стягувати борг в судовому порядку, то згідно ст.79 Сімейного Кодексу
    За зобов'язаннями одного з подружжя стягнення може бути накладено лише на його особисте майно і на частку у праві спільної сумісної власності подружжя, яка виділена йому в натурі.
    Стягнення може бути накладено на майно, яке є спільною сумісною власністю подружжя, якщо судом встановлено, що договір був укладений одним із подружжя в інтересах сім'ї і те, що було одержане за договором, використано на її потреби.

12. Olyshka

Olyshka Member

Підкажіть як правильно купити житло. Які папери повинен представити власник, які я. Що треба підписати?

13. kontra

kontra Well-Known Member

Нет, это его проблемы

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Если во время брака, то долг будет общим!

---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Свідоцтво на право власності
    Технічний паспорт

Для процедури купівлі-продажу пробиться експертна оцінка, договір укладаєте через нотаріат.
    Якщо продавець просить завдаток, також дуже рекомендую зробити його нотаріальним, цей договір буде гарантією купівлі-продажу.

14. Interferon

Спільним є майно, набуте подружжям під-час шлюбу, а не борги.
    Ст.60 Сімейного Кодексу.
    Щодо зобовязань по кредитному договору, то я писала вище ст.79 Сімейного Кодексу - стягнення лише з частки у праві спільної сумісної власності.

15. Hrystyna

Hrystyna Member

kontra має рацію. Якщо договір кредиту укладений під час шлюбу, то презюмується що він укладений із згодою другого з подружжя в інтересах сімї. І борг буде вважатися спільним і тоді жінці потрібно буде доказувати, що вона не знала про цей договір і він укладевся не в інтересах сімї.
    Звичайно у випадку із senkoyu, вона не буде відповідати за борги чоловіка, за договором, який був укладений до реєстрації шлюбу.

16. Interferon

А можна крім вільних роздумів, посилання на норми законодавство?

Буде вважатись ким? А доказувати кому?

А про це я вже писала:
    Може перше будемо читати, а не переписувати одне і те ж саме двічі?

17. Hrystyna

Hrystyna Member

Це не выльні роздуми. Якщо Ви юрист, то повинні знати загальні норми Сімейного кодексу.
    Ч. 3 ст. 61 СК передбачає, що: "Якщо одним із подружжя укладено договір в інтересах сімї, то гроші, інше майно, в тому числі гонорар, виграш, які були одержані за цим договором, є обєктами права спільної сумісної власності подружжя."
    У випадку укладення поряд з договором кредиту договору застави спільного майна, що найчастіше має місце на практиці, до цих правовідносин застосовуються норми ч. 2 ст.65 СК "При укладенні договорів одним із подружжям вважається, що він діє за згодою другого з подружжя. Дружина, чоловік має право на звернення до суду з позовом про визнання договору недійсним як такого, що укладений другим з подружжя без її, його згоди, якщо цей договір виходить за межі дрібного побутового"
    І доказуввати тоді необхідно буде суду та банку.

18. yurasykhiv

yurasykhiv New Member

Усім доброго дня. У мене є запитання на рахунок надання якісної послуги. Останні два роки напруга в мережі коливається від 160 до 180 вольт, хоча згідно стандарту повинна бути в межах 220 +- 10% (198-242) вольт. Писали заяву на імя начальника галицького відділення енергозбут, він її підписав в двох екземплярах, але нічого не змінилось. Питання заключається в тому, куди писати,куди жалітись. Дякую.

19. Interferon

До чого тут договір застави? питання було:
    А тема - юридична консультація, а не теорія Сімейного права вцілому...

20. Hrystyna

Hrystyna Member

Шановна, я занадто дорожу своїм часом щоб з Вами сперечатися. Кожну ситуацію потрібно розглядати комплексно, а не поверхнево.
    Якщо хтось консультує не так як Вам підходить це не означає що це не правильно.

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

Відповідальність за якість надання послуг з енергозбуту несе Львівобленерго з яким Ви підписували договір. Галицький енергозбут є підконтрольним ЛЬвівобленерго, тому Вам необхідно отримати відповідь від Галицького енергозбуту, яка повинна бути надана протягом 15 днів, максимум місяць і у випадку не вжиття жодних заходів скаржитися у ЛЬвівобленерго. Адже воно відповідно до договору повинно надавати Вам якісні послуги.

а де твій аватар? :)