Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. volk

volk Well-Known Member

Панове юристи!
    Хто може роз"яснити з точки зору закону чим відрізняються поняття "житловий будинок" "садиба" "дачний будинок" "садовий будинок".

2. Soopafly

Soopafly New Member

Підскажіть, будьде ласкаві!!!!

Добрый день. Суть вопроса такова: выступил поручителем на беззалоговый потребительский кредит. кредит не платился. Суд. Решение \"зтягнути з позичальника і поручителя\". Решение суд вынес 2 недели назад. На днях звонит мне мужчина, представляется вкладчиком кредитного союза где оформлялся кредит. предлагает заплатить цитирую:\"обьективную сумму\", и он сможет договорится с руководством КС, чтоб те в свою очередь не передавали судебного решения в исполнительную службу. На вопрос связывался ли он с заёмщицей, я получил следующий ответ \"Я не дозвонился... Еще не звонил... Позвоню ей позже...\" Подскажите, могу ли я расценивать выше изложеное предложение как попытку вымагательства? Как мне действовать дальше? Заёмщицу видел 2 раза, знакомы через знакомых. Влияния никакого на нее не имею...

3. slon

slon New Member

Добрый вечер! У меня такая проблема помогите пожалуста!!
    Я три года назад, оказался посредником ,на меня была выписана доверенность на продажу квартиры с гражданской жены на мужа на данный момент они разошлись , но оказывается жена об этом не знала , подает на суд как мне правильно поступить и буду ли я в чем виноват

4. Nevydymka

Nevydymka Member

Хата приватизована на батька (і куплена ним). Дорослі діти в ній не проживають і не зявляються по півроку-рік. Свого майна в ній не мають і ніколи участі ніякої не мали, бо були неповнолітні. Час від часу беруть кредити, а потім приходять листи з банку про "арешт майна родини". Чи можна якось захиститись? Чи можна виписати їх без їхньої згоди?

5. Provincial

Provincial Well-Known Member

Вибачте- або я неправильно зрозумів Ваш допис-або тут кричуща юридична безграмотність дописувачів тих листів...
    Я не юрист але мене здивувало :
    1яким чином банк може видати кредит неповнолітнім?
    2.яким чином хата відноситься до "майна родини" якщо за Вашим твердженням хата приватизована виключно на батька? Хто Вам таке сказав?
    3 Тобто-якщо батько не виступав поручителем по кредиту-то захищатись і не потрібно- арешт (якщо такий буде-тому що видача кредиту неповнолітнім неможлива в принципі і Вас ,вибачте,схоже-тупо "розводять") накладається на майно позичальника і його родини- а ніяк не батьків,дітей сестер та кумів!

словом- порада одна-зайдіть до державної юридичної консультації з цими листами-мені здається- там всі весело посміються включно з Вами! Удачі!

6. Nevydymka

Nevydymka Member

Це було раніше - училище організувало ці кредитки, батьків не питали, тому було шоком коли прийшов такий лист. Сума була невелика 200грн, але самі слова про "арешт майна родини" дуже здивували.
    А зараз таке питання: якщо хата приватизована на батька, якби напр. його дочка народила дитину, чи прописують цю дитину до матері без згоди власника - тобто діда дитини. Якщо так, тоді дід не зможе продати хату і напр. кудись виїхати, бо дитина неповнолітня. І взагалі тут головне, чи зможе власник хати її продати при виникненні будь-яких "сюрпризів". Адже хата його (ну і дружини, але з нею проблем нема)

7. Provincial

1. сума кредиту не має значення. Якщо батьків не питали-то заключення кредитного договору з неповнолітнім без поручительства та навіть відома батьків або опікунів (якщо сирота)-то грубе порушення закону.З боку банку.
    І такий кредитний договір на мою думку визнається будь-яким судом таким,що не має юридичної сили.Хоч бі він був на 1 гривню))

2.Неповнолітніх дітей прописують на житлову площу батьків (як правило-матері) автоамтично-не потребуючи згоди тих,хто проживає з нею на одній житловій площі.
    Наскільки я знаю,потім продати такий будинок або приватизовану квартиру можна буде лише за згодою батьків дитини і при умові забезпечення дитини не гіршими житловими умовами.За цим слідкує опікунська рада.
    Я пам"ятаю,як у нашому будинку (на той час я був головою ОСББ) продавалась одна квартира,то мене замучили тими довідками,що на вказаній житловій площі неповнолітні не прописані і не проживають.." В кожну контору таку довідку подавали..і нотаріусу також!

Тут бачите- конфліктуюуть два законодавства-про власність та ще "совіцьких " часів-про прописку (яку зараз нарекли реєстрацією)

Я написав тільки те,що знаю більш-менш упевнено( повторюю-я не юрист)...тому для упевненості все ж вдруге ражду Вам відвідати юридичну консультацію

8. Nevydymka

Nevydymka Member

Дякую й за це. На рахунок продажу будинку сумнів був. Тоді виходить краще заздалегідь виписати дочку. Але як це зробити без її згоди. Вона не хоче виписуватись, бо думає, що має право на хату якщо прописана.

9. Provincial

має право проживати а не право власності
    Право власності-маєть власники-тобто ті,хто вказаний у свідоцтві на нерухомість.
    виписати громадянина без його згоди можна тільки в судовому порядку

10. kukusya

kukusya Блонді

Доброго дня!Не знаю чи сюди, хто може надати інформацію,де похована людина,якщо є дата смерті,прізвище,можливо назва цвинтаря?

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

А скажіть будь-ласка як можна продати ПП (приватне підприємство), куди це звертатись і які дії треба вчиняти?

• Подобається Подобається x 1
  12. mileelen1

mileelen1 Active Member

Месяц или 2 тому, перед входом в подьезд провалилось пару плиток и образовалась яма, ЖЕК понятное дело этого "незамечает". Сегодня шла зацепилась за яму, подвернула ногу, потеряла сознание...
    На этом моя чаша терпения в отношениях с ЖЕКом переполнилась.
    Вопрос, могу ли я на них подать в суд и по какой статье?
    Спасибо

13. kori

kori New Member

допоможіть будьлазка
    Суд призначив неповнолітньому Шкуркову покарання у виглді позбавленн волі строком на 8 років за ч. 2 ст. 121 КК і строком 12 років за п.4 2 ст. 115 КК, а остаточне покарання за сукупністю злочинів установив у вигляді позбавленя волі строком на 16 років.
    Чи є якісь помилки в рішенні суду? Відповідь всебічно аргументуйте.
    завчасно вдячна

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

ККУ
    Стаття 63. Позбавлення волі на певний строк
    1. Покарання у виді позбавлення волі полягає в ізоляції засудженого та поміщенні його на певний строк до кримінально-виконавчої установи закритого типу.
    2. Позбавлення волі встановлюється на строк від одного до п'ятнадцяти років, за винятком випадків, передбачених Загальною частиною цього Кодексу.
    { Стаття 63 із змінами, внесеними згідно із Законами N 270-VI ( 270-17 ) від 15.04.2008, N 1254-VI ( 1254-17 ) від 14.04.2009 }
    Стаття 70. Призначення покарання за сукупністю злочинів
    1. При сукупності злочинів суд, призначивши покарання (основне і додаткове) за кожний злочин окремо, визначає остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим або шляхом повного чи часткового складання призначених покарань.
    2. При складанні покарань остаточне покарання за сукупністю злочинів визначається в межах, встановлених санкцією статті (санкцією частини статті) Особливої частини цього Кодексу, яка передбачає більш суворе покарання. Якщо хоча б один із злочинів є умисним тяжким або особливо тяжким, суд може призначити остаточне покарання за сукупністю злочинів у межах максимального строку, встановленого для даного виду покарання в Загальній частині цього Кодексу. Якщо хоча б за один із вчинених злочинів призначено довічне позбавлення волі, то остаточне покарання за сукупністю злочинів визначається шляхом поглинення будь-яких менш суворих покарань довічним позбавленням волі.
    3. До основного покарання, призначеного за сукупністю злочинів, можуть бути приєднані додаткові покарання, призначені судом за злочини, у вчиненні яких особу було визнано винною.
    4. За правилами, передбаченими в частинах першій - третій цієї статті, призначається покарання, якщо після постановлення вироку в справі буде встановлено, що засуджений винен ще і в іншому злочині, вчиненому ним до постановлення попереднього вироку. У цьому випадку в строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, зараховується покарання, відбуте повністю або частково за попереднім вироком, за правилами, передбаченими в статті 72 цього Кодексу.
    { Стаття 70 із змінами, внесеними згідно із Законом N 270-VI ( 270-17 ) від 15.04.2008 }
    Стаття 102. Позбавлення волі на певний строк 1. Покарання у виді позбавлення волі особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, може бути призначене на строк від шести місяців до десяти років, крім випадків, передбачених пунктом 5 частини третьої цієї статті. Неповнолітні, засуджені до покарання у виді позбавлення волі, відбувають його у спеціальних виховних установах.
    2. Позбавлення волі не може бути призначене неповнолітньому, який вперше вчинив злочин невеликої тяжкості.
    3. Покарання у виді позбавлення волі призначається неповнолітньому:
    1) за вчинений повторно злочин невеликої тяжкості - на строк не більше одного року шести місяців;
    2) за злочин середньої тяжкості - на строк не більше чотирьох років;
    3) за тяжкий злочин - на строк не більше семи років;
    4) за особливо тяжкий злочин - на строк не більше десяти років;
    5) за особливо тяжкий злочин, поєднаний з умисним позбавленням життя людини, - на строк до п'ятнадцяти років.
    { Стаття 102 із змінами, внесеними згідно із Законом N 270-VI ( 270-17 ) від 15.04.2008 }

• Подобається Подобається x 2
  15. deneb

deneb Well-Known Member

може хто знає, чи сам мав із цим дочинєння... Скажіть будь-ласка, при ввезенні в Україну купленого заграницею товару, яка має бути максимально допустима його вартість, щоб уникнити сплати того злощасного ввізного мита. Тобто чи є якийсь ліміт. Я десь зустрічав цифру $200 - то вона?

16. kori

kori New Member

Багіра дуже дякую допомогли.
    може хтось ще допомогті з ос ціею задачею;
    Засновники ТОВ, предметом діяльності якого є здійснення медичної практики та реалізація медикаментів, 20 червня 2006 року звернулися до відповідної районної державної адміністрації із заявою про державну реєстрацію товариства.
    Листом від 28 червня того самого року райдержадміністрація повідомила заявника, що в держаній реєстрації товариства їм відмовленно з таких мотивів:
    А) відсутня ліцензія на здійснення товариством медичної практики та продаж на території Україні медикаментів;
    В) подані установчі документи суперечать чинному законодавству України, оскільки вказані в них засновників у сукупності становлять 75% статутного фонду товариства, а решта - 25% має бути сформована за рахунок плати за випущені товарі товариством облігації.
    1. Чи правомірна позиція райдержадміністрації в цій справі (що до кожного пункту)?
    2. Які дії засновників товариства забезпечать захист їхнього права на реєстрацію товариства?
    3. Які нормативні акти регулюють питання державної реєстрації суб*єктів підприємницької діяльності та ліцензування виконуваних ними робіт?
    Завчяно вдячна

17. italiana

italiana New Member

Будь ласка, відгукніться, панове юристи! Шукаю юриста адвоката для представлення моєї сторони на процесі розлучення

18. Аня

Аня Well-Known Member

Доброго дня. Підкажіть будь-ласка :
    Я працюю у Львівському філіалі одного з Київських банків.З серпня 2008року знаходжуся у відпустці по догляду за дитиною.Дитині зараз 2 роки. У відпустку я йшла з окладу "Х". Під час кризи відбулося зниження окладів , і дівчина , яку взяли тимчасово на моє місце отримувала вже менший оклад "У". 05 травня відбувається повна ліквідація Львівської філії банку. Мені виплачують компенсацію за невикористану відпустку і вихідну допомогу згідно трудового договору у розмірі одного окладу, але не окладу Х з якого я йшла у відпустку, а з меншого окладу "У"....
    У мене питання:
    1.чи це законно? Чи мені мають виплатити оклад з якого я йшла у відпустку?
    2.Я офіційно не є заміжня, з батьком дитини стосунків не підтримую,але він офіційно визнав дитину, тому одинокою матір"ю юридично не являюсь, чи належать мені ще якісь виплати?
    3. Чи мають мене право скорочувати чи мають перевести у гол. банк у Київ?
    4. Чи маю я право до закінчення відпустки стати біржу і чи будуть мені щось виплачувати?

Дякую.

19. Моя подруга у 2009 році вступила до одного з відомих київських ВУЗів. Після того, як закінчився прийом документів, їй подзвонили і сказали, що вона пройшла на бюджет за результатами ЗНО. Наступного дня вона поїхала туди, але раптом виявилася, що вона на контракті, а замість її прізвища у списку бюджетників стоїть прізвище якогось хлопця. Жені довелося йти на контракт. Згодом вона дізналася, що цей хлопець насправді має нижчі бали ЗНО, ніж вона, і він не є пільговиком, тобто ніяк не міг би вступити на бюджет, отже, дав хабара. Чи може вона якось це довести, щоб мати змогу вчитися на бюджеті?

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

э багато судових справ по таких питаннях... правда не проти універу, а проти батьків, які приписали своїм дітям інвалідство і тп.

а де твій аватар? :)