Юридична online консультація

Тема у розділі 'Юридичні консультації', створена користувачем toozik, 23 лют 2007.

1. AnnaBel

AnnaBel New Member

стати на біржу праці

Скажіть, будь ласка, чи може інвалід ІІІ групи не пенсійного віку бути поставленим на біржу праці?

2. Iriska

Iriska Well-Known Member

Залежить від висновку в плані працездатний чи ні. Якщо так, а це більшість випадків - так. Якщо ні - ні.

3. Багіра

Багіра Well-Known Member

сорі, не знаю таких деталей.. зараз не дуже маю часу, але в двох словах...

для того щоб твір був перекладений, то має бути дозвіл або незаборона щодо самого автора.. якщо твір був перекладений незаконно, то перекладач мав би лишатися всіх прав на нього..(то як хату мають право повністю знести якщо незаконно побудована) тому другий дистрибютор з дозволу головної фірми може користуватись тим каталогом... і навіть можливе таке, що незаконний перекладач платитиме якісь санкції...(але останнім двом висловлюванням потрібно ще якесь законне підтвердження)

ще й як може.. ще й має мати якісь пільги щодо прийняття на роботу....

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Маю питання.
    Я уже більше як півроку професійно займаюся дизайном. Продаю свої ідеї. Працюю з фізичним клієнтом напряму без посередників і, як то кажуть "без ПДВ", тобто не плачу ніяких податків від своїх доходів державі...
    Розумію, що це неправильно, через те хочу запитати як я можу легально і законно займатися своєю улюбленою справою? Чи обов"язково реєструвати ПП, чи, можливо, є якісь інші варіанти....?

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

В ПП немає нічого страшного.
    Але як альтернатива - стати працівником фірми, яка замість вас усе буде сплачувати.

• Подобається Подобається x 2
  6. Varvar

Varvar Well-Known Member

Як доповнення скажу, що можна не постійним працівником, а "тимчасовим" по кожному окремому проекту - окремий трудовий (чи як його там) договір ....
    Тонкощів не знаю, але десь приблизно так працював(підробляв) з друзями будучи студентом декілька разів на рік по 1 тижню ....
    Хоча нам тоді було всерівно, але переконався, що "все ходи запісани", коли пізніше вже на постійній роботі отримав виписку з пенсійного де, зокрема, був запис про підробітки на тій фірмі.
    Але тут питання чи замовники/працедавці погодяться, бо нарахування на фонд зарплати істотні .... не думаю, що це вигідніше ніж зареєструватися як СГДФО чи ПП і просто підняти ціну на величину необхідних податків та відрахувань.

• Подобається Подобається x 2
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую за відповіді!
    Отже, найкраще- це відкрити ПП.
    п.с.
    а що таке СГДФО?

8. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Угу. Тільки є Приватний Підприємець і Приватне Підприємство. І не забути ліцензію на види діяльності що потребують ліцензування ;)

якщо малося на увазі СПДФО то Суб'єкт Підприємницької Діяльності Фізична Особа (про відмінності сплати відрахувань, податків шукайте самі)

• Подобається Подобається x 3
  9. Varvar

Varvar Well-Known Member

так

Останнє редагування: 24 вер 2009
  10. Sserge

Sserge New Member

В post117 розглядалась ситуація по землі.
    У мене схожа ситуація, але у нас вся документація була виготовлена(навіть державний акт).
    Не встиг тато лише його зореєстувати.
    В звязку з цим у мене декілька запитань:
    -Якщо зараз переоформлювати документи то чи буде вважатися що я використав своє право на безоплатну приватизацію землі!?
    -А якщо через суд?
    -Взагалі де реєструється це право(де можно взнати, чи скористалася людина своїм правом на безоплатну приватизацію землі?
    -Порадьте будь ласка який в цій ситуації найкращий вихід для мене?

Дуже дякую.

11. ViktoriaS

ViktoriaS Member

Доброго вечора Вам!
    В мене таке питання - якщо є рішення Правління громадської організації про надання матеріальної допомоги, але воно не виконане, чи можна якось примусово їх змусити його виконати? якщо я звернусь до суду з таким рішенням, вони стануть розглядати справу?

12. Interferon

Interferon Well-Known Member

До суду можна звертатись тоді, коли є порушено Ваше право або не виконано нормативно-правовий акт органу держ. влади чи органу місцевого самоврядування.
    Згідно ЗУ "Про громадські організації"
    Стаття 19. Права громадських організацій
    1. Для здійснення своїх цілей і завдань громадські організації користуються правом:
    1) представляти і відстоювати свої законні інтереси та законні інтереси своїх членів (учасників) у органах державної влади, місцевого самоврядування, судах, інших органах та установах;
    2) брати участь у політичній діяльності.
    3) ідейно, організаційно та матеріально підтримувати своїх членів (учасників), інші громадські організації, надавати допомогу в їх створенні;
    Це право, а не обовязок організації. До того ж рішення не є нормативно-правового характеру, а громадська організація не є органом влади, це об'єднання громадян - створене з метою здійснення своїх прав і свобод, задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів;
    тому оскаржувати його рішення в суді не можна.
    Але якщо є порушено Ваше право - звертайтесь до суду за захистом свого права

13. Interferon

Interferon Well-Known Member

У Вас буде проблема в тому, що державний акт не зареєстровано, оскільки згідно ст. 125 Земельного кодексу
    Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.Оскільки акт не зареєстровано - право не виникло, а отже передати його у спадок неможливо. Тому добре переконайтесь, що держ. акт дійсно не зареєстровано!!!
    З моєї практики - вносили зміни в рішення ради про надання зем. діл. у звязку із смертю особи і на підставі цього рішення видавали інший акт, на нового власника.

Це буде залежати на підставі чого ви отримаєте акт - якщо на підставі спадкування, то ще не використали своє право на землю, якщо землю отримаєте ви - тоді використали.

А що через суд? Через суд можна визнати право на землю і то важко.

Право не реєструється, реєструється держ. акт. А довідку про невикористання особою права на приватизацію зем. ділянки видає Управління держкомзему у м. Львів, вул.Донецька,3

Порада - переконатись чи акт пройшов держ. реєстрацію.

14. ViktoriaS

ViktoriaS Member

Ну в мене взагалі така ситуація - я працювала на проекті, але вони мене як виявилось нікуди не оформляли (якось про це мови не йшло). після всього того мені, звичайно, нічого не заплатили. коли почала вимагати, виявилось, що грошей нема, це громадська організація і вони запропонували отакий варіант - типу правління вирішило виділити ніби-то матеріальну допомогу, але грошей вони не дають -тільки якийсь протокол, в якому взагалі написаний брєд. а я хочу отримати якусь гарантію, що вони мені гроші заплатять. директор навіть сказала вже, напиши сама який папір ти хочеш отримати, але я сама не знаю. підкажіть, як би мені це так зробити, щоб якщо подавати в суд, були шанси його виграти. шансів добровільно отримати від них гроші - вже практично нема:sad:

15. ViktoriaS

ViktoriaS Member

Як додаток до описаної мною проблеми:
    я думала про те, щоб укласти зараз з директором договір (постфактум), але ніяк не можу вигадати, який саме. Думала про договір позики, але він стає дійсним лише в момент передачі грошей. А гроші по суті не передавались - я працювала і борг виник із цього. В мене виникла ідея - порадьте, чи це можливо, укласти договір "про визнання боргу". Знаю, що ЦК такий не передбачено, але з іншого боку - ЦК дозволяє укладати інші договори, які не суперечать.. порадьте, пліз, чи можна це якось так зробити і взагалі, який може бути вихід із ситуації!!

16. Picasso

щось більше схоже на "я хочу сам не знаю чого хочу". Нє?
    А скласти звичайну трудову угоду де обумовлюється якийсь об'єм роботи і грошова винагорода за це (підписується комісією працедавця з 3-х чоловік і виконавцем). Це неможливо? Потім складаєте акт що робота була виконана і ось Вам закріплення права на винагороду. Я розумію що це марудніше і довше ніж просто приставити пістолета до голови касира чи директора, але все ж ;)

17. ViktoriaS

ViktoriaS Member

робота була 3 місяці тому і там типу вони вже якісь податкові документи закрили, через що не можуть мене оформити:sad: власне там в проекті 2 організації задіяні - ПП і громадська організація, але обидві майже фіктивні, бо їх створила одна людина, інших працівників там не оформлено. і що з нею (директором) робити, я справді не знаю. просто хочу якось отримати свої гроші.

то як Ви думаєте, може спрацювати договір про визнання боргу?

18. Picasso

щось ми говоримо один про індики а другий про кури дикі :)))
    Якщо директор визнає, що потрібно заплатити і підпише документи то оформіть трудовий договір і напишіть що малювали/фарбували штахети або щось подібне. Якщо директор не визнає боргу ну то не підпише ні трудову угоду ні ніякі там сумнівні зобов'язання чи договори визнання чогось там.
    Тільки щось зовсім заплутано. Писалось що є рішення про надання матеріальної допомоги а її не видають. Чим то зумовлено і як аргументують?

19. ViktoriaS

ViktoriaS Member

Та там справді все заплутано! Директор на словах визнавала, що гроші винна, але при цьому крутить носом і не зрозуміло, що вона підпише, а що ні - я намагаюсь зрозуміти, що мені було б вигідно і чого ж від неї вимагати..
    рішення правління - це вони мені такий варіант запропонували, коли я стала вимагати гарантії. типу правління вирішило, прислали мені якийсь протокол, де "пріорітетними видатками" визначили матеріальну допомогу. але той протокол, як вже було сказано, обов*язку не встановлював. думаю, просто хотіли мені рота заткнути тою бумажкою:sad: я сказала, що не згодна - тому вона сказала "напиши документ, як ти його бачиш". от тепер я і намагаюсь з*ясувати, який документ мені написати.

а ще питання - якщо вона його не підпише (може бути таке), то доведеться подавати в суд. от тільки тоді потрібні для суду докази, а я ж офомлена ніде не була.. які докази можна було б тут використовувати? наприклад переписка електронною поштою якусь роль грає?

20. Picasso

давайте зупинимось. По-перше, погана звичка махати руками після весілля, а по- друге листи максимум можуть свідчити про наміри і ніяк не підверджують виконані дії. Отже хочете мати гарантію- підпишіть то що я писав. І не тіште себе надією що хтось буде розбиратись в тому що Ви десь колись там щось робили. Найбільше перспективи - полюбовно домовитись з директором. В інших випадках шанси майже нульові

а де твій аватар? :)