Ьільки тут не про Івасюка, а про Білозора... Щодо нього - трохи уточню Тиму. Була сварка. Можливо, навіть пяна сварка. На грунті того, хто має голосніше грати - чи Білозір під гітару свої пісні під час святкування день народження, чи менти в цивільному - блатняк. А от "пяної бійки" не було. Було побиття молодими здоровими тренованими бугаями немолодого інтелігента.
Ну, і до чого тут КДБ? До чого убили за те, що співав українською? А якби причепилися "дай закурить" або "чого такий патлатий"7 Про мову там взагалі не йшлося. П"яні отморозки вбили людину (Білозіра, я так розумію, а не Івасюка). До речі, Ви впевнені, що то були "расєйськіє гражданє", а не коріння львовяни? Нагадує. Нагадує, що свій рукопис спалив САМ Майстер. Не бачите аналогії? Я вже не кажу про психлікарню і у житті, і у творі...
споконвіку, з "визволення" у 44-му - вони й є "карєнниє" Там же ж ясно написано - синок мєнтовського начальства, на додачу і сам мєнт степанич, з висоти психоаналізу, вишщої освіти, і здорового глузду, який у вас не відбереш, доки ви в політичних гілках не беретеся захищати тролів-провокаторів - нагадаю: 1) Івасюк був кілька разів викликаний до найвищої будови Львова - до тої, з підвалу якої тоді сибір було видно, як на долоні слідчого 2) власне з однієї такої "неофіційної" зустрічі - коли запросили не до будівлі, а "просто пагаваріть" - він і не повернувся 3) тіло знайшли не просто в брюховицькому лісі - а на території "режимної" частини - самі знаєте - стороннім вхід заборонено, вартові і таке інше. == вигадуйте далі аргументи, степаничу! невже вам вже тоді не було огидно жити в тій країні, де того ж Булгакова доводилося читати потайки? а не пам’ятаєте, чому Майстер спалив рукопис, - чи вам до вподоби личина критика Латунського?
У Вас немного искаженные представления о судьбе романа "Мастер и Маргарита"в СССР. Первое издание: в журнале "Москва" №11 1966. Первое отдельное издание: 1973 год. Лично у меня была книга из серии КС (Классики и современники) в мягком переплете (но на хорошей бумаге) издания где-то конца 70-х начала 80-х. Я встречал и другие издания... Хочу заметить что все издания были государственные (других не было...). Так что ни о каком "тайном" чтении и речи нет. (Да что там Мастер и Маргарита, явно антисоветский самиздат практически свободно продавался в Москве на Арбате. Я постоянно покупал в целях расширения кругозора. Так же все тогдашние СМИ и звукозаписывающие компании были государственными...(это к вопросу о том, что студент консерватории работал над диском-гигантом)... afterstep, попытайтесь выйти за рамки навязанных Вам шаблонов...
у вас надто молодіжне і викривлене уявлення про світ - я читав у варіанті "саміздат", і про микитину відлигу знаю таки певно більше, ніж ви. == Спробуйте порівняти дату видання з датою написання, можете з датою смерті автора == Степаничу - вашу віру - теж не зламати. Віруйте! (і 30 за кіло гречки - не межа, а для віруючого - копійки)
Вы не забыли название темы ветки?... Не забыли о дате убийства Ивасюка?... Напомню - это 70-е годы (1979). И еще, некоторые посты, даже в тему имеет смысл скрывать в offtop. Хотя бы из уважения к памяти... Или Вы хотели бы чтобы и на ваших поминках люди начали бы со скандалом выяснять друг с другом отношения и хватать друг друга за грудки?...
якщо ви дійсно поважаєте пам’ять Івасюка - заберіться від нього, і сумуйте за ним без будь-яких дописів/здогадок (домьіслов) на форумі. Бажано - взагалі не озвучуйте свій сум. Я теж тяжко тужу за сталіним - не встиг він, неборака, вашу породу дочистити....