Відповідь: Йому було б 58 років. Жовтий лист Слова: Володимир Івасюк Музика: Валерій Громцев Скоро вечір... Одинокий лист, гнаний вітром, пролітає повз мене. Він більше сюди не повернеться. Не повернусь, мабуть, і я, бо навіщо? Моє кохання — як той жовтий лист. Він може впасти тільки до твоїх ніг... Не знаю я, чи знов сюди прийду, Та залишаю замість себе Ті квіти, що знайшла в саду Для тебе, для тебе я. А, може, завтра ти пройдеш ось тут, Де вітер пелюстки колише. Та знай, я щастя своє тут Лишила, лишила я. Можливо, завтра ти пройдеш біля місця наших зустрічей. Можливо, побачиш мій останній дарунок нашому коханню. І якщо вітер не розвіє ті квіти, Не чіпай їх — вони мертві. Нехай вони лежать, Викликаючи хвилинки суму у закоханих, що проходять поруч... Не знаю я, чи знов сюди прийду, Та залишаю замість себе Ті квіти, що знайшла в саду Для тебе, для тебе я. А може, завтра ти пройдеш ось тут, Де вітер пелюстки колише. Та знай, я щастя своє тут Лишила, лишила я.
Відповідь: Йому було б 58 років. Пісня буде поміж нас Слова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк Пролягла дорога від твоїх воріт До моїх воріт, як струна. То чому ж згубився твій самотній слід - Знаєш ти одна, ти одна... Зимна осінь ще той слід листям не накрила, Бо до тебе навесні я повернусь, мила. Твої руки я візьму знову в свої руки, Й не розквітне поміж нас жовтий квіт розлуки. Не ховай очей блакитний промінь, Заспівай мені в останній ра Пісню ту візьму собі на спомин, Пісня буде поміж нас. Бо твій голос, бо твій голос - щедра повінь, Я мов колос, зелен колос, нею повен. Жовтий лист спаде і виросте зелений, А ти в пісні будеш завжди біля мене. Як зійдуть сніги із гір потоками, Ой глибокими, навесні. Забринить дорога та неспокоєм Вдалині мені, вдалині... Зимна осінь ще той слід листям не накрила, Бо до тебе навесні я повернусь, мила. Твої руки я візьму знову в свої руки, Й не розквітне поміж нас жовтий квіт розлуки. Не ховай очей блакитний промінь, Заспівай мені в останній раз. Пісню ту візьму собі на спомин, Пісня буде поміж нас. Бо твій голос, бо твій голос - щедра повінь, Я мов колос, зелен колос, нею повен. Жовтий лист спаде і виросте зелений, А ти в пісні будеш завжди біля мене.
Відповідь: Йому було б 58 років. Балада про дві скрипки Слова: Василь Марсюк Музика: Володимир Івасюк Ой зробив хлопчина та й дві красні скрипки — Поділив надвоє снів своїх красу. Що перша скрипка — біла лебідка, А дуга скрипка — вечірній сум. Закохались в нього дві сестри весною — Одна — як та нічка, друга — мов той день. Перша просила грати сумної, Друга хотіла веселих пісень. Приспів: Одна сміялась, Плакала друга. Гей, поєднались Радість і туга. Гей, поєднались В очах дівчини, Як у двох скрипках, Ночі і днини. А як розійшлися ті пісні луною, Він замовклі скрипки сестрам двом віддав. Кожна дівчина стала вербою, Легінь між ними явором став. Приспів: Залишив на світі дві самотні скрипки, Залишив на світі снів своїх красу. Що перша скрипка — біла лебідка, А дуга скрипка — вечірній сум. Там, де став явір понад плаями, Знову я чую відлуння пісень: Одна верба співає ночами, Друга верба співає удень. Приспів: Одна сміється, І плаче друга, Гей, поєднались Радість і туга, Гей, поєднались В очах дівчини, Як у двох скрипках Ночі і днини.
Відповідь: Йому було б 58 років. Відлуння твоїх кроків Слова: Володимир Вознюк Музика: Володимир Івасюк Твої кроки мій забрали спокій - Ти від мене йдеш у весняну ніч. Я ж у мріях біля тебе збоку, Лагідно торкаюсь пліч. Приспів: І плине час білим птахом в чисту голубінь, Чому не нас роз'єднала тиха далечінь? Скажи, чому на моїх устах є тінь журби, Коли любов залишив для мене ти? Те відлуння в моє серце б'ється, І воно спішить за ним у світ. Стихнуть кроки, та не стихне серце - Жду тебе з далеких літ. Приспів.
Відповідь: Йому було б 58 років. Вогні Львова Слова: Ростислав Братунь Музика: Володимир Івасюк Сьогодні в нас побачення зі Львовом; Вдягнем святковий одяг і підем. Хай вулиці своє нам скажуть слово, Нехай нас вечір містом поведе. Послухаєм, про що шепочуть клени, Про що шумить в задумі Стрийський парк. Можливо, що про тебе і про мене Свою він пісню нам приносить в дар. Приспів: Чи знаєте ви тихі львівські вечори? Чи з милою їх зустрічали, У сяєві зорі вечірньої пори Знайоме місто знову відкривали? До нас історія підійде поруч, Довірливо прихилить стрімкість веж. І, як в легенду, ти на Княжу гору Своє кохання гордо пронесеш. Нам усміхнуться, наче очі, вікна Нових кварталів молодих будов, І блиск вогнів, і далина блакитна Вестимуть нас у щастя, у любов. Приспів.
Відповідь: Йому було б 58 років. Літо пізніх жоржин Слова: Ростислав Братунь Музика: Володимир Івасюк Осіння грозо остання, Спали ті забуті стерні, Як спогад, що не поверне, Як спогад про кохання. Про нас у далекім літі, Щасливих, наче діти, В осінньому літі, жоржинному літі, Спогад, грозо, спали! Незваною жінка з дзвінкими очима Приходить з далекого літа. Земна і жагуча, та тільки незрима, Як тайна, від мене закрита. Приходить до мене з глибокого серпня В печальній і тихій задумі. Чекання холодними росами терпне В жоржиновому пізньому сумі. Бентежно і гостро вриваються в спогад Цілунків її блискавиці. Чекання не гасне під небом тривоги, Не гасне, як спалах зірниці. Про нас у далекім літі, Щасливих, наче діти, В осінньому літі, в жоржинному літі — Спогад, грозо, спали! Спали! Спали!
Відповідь: Йому було б 58 років. І все таки НЕПОВТОРНА НАЙЧАРІВНІША у всі часи Червона Рута! Слова: Володимир Івасюк Музика: Володимир Івасюк символ української естрадної пісні Ти признайся мені, Звідки в тебе ті чари, Я без тебе всі дні У полоні печалі. Може, десь у лісах Ти чар-зілля шукала, Сонце-руту знайшла І мене зчарувала? Приспів: Червону руту Не шукай вечорами, - Ти у ме_не єдина, Тільки ти, повір. Бо твоя врода - То є чистая вода, То є би_страя вода З синіх гір. Бачу я тебе в снах, У дібровах зелених По забутих стежках Ти приходиш до мене. І не треба нести Мені квітку надії, Бо давно уже ти Увійшла в мої мрії. Приспів: Червону руту Не шукай вечорами, - Ти у ме_не єдина, Тільки ти, повір. Бо твоя врода - То є чистая вода, То є би_страя вода З синіх гір. То є би_страя вода З синіх гір.
Відповідь: Йому було б 58 років. Форумляни, пишіть ще Івасюкові пісні, яких я не знайшла, а вони нам такі милі і стали часточкою нашої юності, нашої української культури! Це буде найкращою пам"яттю про талановитого чудового сина українського народу - Володимира Івасюка!
Відповідь: Йому було б 58 років. А ми щоразу співаємо, як на сімейні забави збираємося! І діти мої люблять ці пісні. Вони не старіють, хоч щоразу нові пісні народжуюються. І свідчить це про великий Божий дар для цієї людини!
Кап-кап-капелюх... Слова та музика: Володимир Івасюк Капелюх Як ішов селом я В літнє надвечір’я, Вітер капелюха Звіяв на подвір’я, Мого капелюха Покотив подвір’ям. Дівчина із хати Глянула й метнулась, Дала капелюха Й весело всміхнулась, Дала капелюха І мені всміхнулась. Кап-кап-капелюх... Капелюх... Йду сьогодні знову, Вітру вже немає, Свого капелюха Сам туди кидаю, Свого капелюха Сам туди кидаю. Кап-кап-капелюх... Капелюх... Вітру вже немає, В серці завірюха, Дівчини не видно, Йду за капелюхом, Йду всім курям на сміх Сам за капелюхом. * * *
Відповідь: Йому було б 58 років. завдяки Чубаївському альбому пісень Івасюка можна вдома наспіватися. Але в горах співається по-інакшому, більш душевно! :p
Відповідь: Йому було б 58 років. Запроси мене у сниІдуть літа — то не біда, Тільки іноді шкода, Що в мереживі доріг Я знайти тебе не зміг. Запроси мене у сни свої, В ті, що досі не збулись. Запроси мене у сни свої, В ті, що збудуться колись. В ті, що збудуться колись. Запроси мене у сни свої, Хоч на мить, та запроси... Запроси мене у сни свої, Тугу в серці погаси. Тугу в серці погаси. Тугу в серці погаси. Сніг на скронях — не печаль, Та не раз проймає жаль, Що я в плині днів не зміг Розтопить в душі той сніг
Відповідь: Йому було б 58 років. Останні дві найнайнайкращі пісні: Я - твоє крилоЗірки на снігу, зірки на снігу, Веселі зірки новорічного свята. Зірки на снігу, зірки на снігу, І ми у Карпатах, у синіх Карпатах. Приспів: Я — твоє крило, Ти — моє крило, — Щастя більшого не треба. Полетімо в ніч, В неповторну ніч, І крильми торкнемось неба. Зірки на вінках, вінки на воді, Вінки на воді в синю ніч на Купала. Зірки на вінках, зірки на воді, І ще одна впала, на щастя нам впала. Приспів. Зірки відгорять, погаснуть зірки, Та в серці не згасне їх полум'я вічне. Бо з нами та ніч, бо з нами та ніч, Та ніч на Купала і ніч новорічна. Колиска вітру Слова: Богдан Стельмах Музика: Володимир Івасюк Де джерело кришталеве б’є, В синіх горах дивне місце є. Там юний вітер юність відродив, В колисанці гойдається своїй. Цілу ніч я з вітром колихався, Він зі мною аж до хмар злітав. Я йому казки розповідав, Він мені свої пісні співав. На світанку босий я іду І додому стежки не знайду. Мене мій вітер в полі переймав І на прощання ніжно обіймав. Цілий день із вітром ми прощались, Поки темний вечір не настав. Я йому казки розповідав, Він мені свої пісні співав. Всі інші пісні є тутечки! Деякі з них я навіть не знала, що написані Івасюком!!
Відповідь: Йому було б 58 років. Кленовий вогонь Слова: Юрій Рибчинський Музика: Володимир Івасюк Як стріла до видноколу, час у даль летить, Сипле осінь вже додолу барви верховіть. * І сьогодні, як колись, ти дав мені кленове листя, У руках приніс, як пломінь, про далеку осінь спомин. ...спомин. Приспів: Не згаси вогонь Холодом долонь! Спалах листя у волосся Я вплету, щоб все збулося. Не згаси вогонь Холодом долонь! Як осінні акварелі вибілить зима, Долетить віолончелі музика сумна. Хай лютують сніговії, та завжди мене зігріє Той жаркий кленовий пломінь, Що ти дав мені на спомин. ...спомин. Приспів. А зима співа недовго - в мареві доріг, І від листя золотого запалає сніг. Запалає сніг - і весна, як любов моя, воскресне, Принесе травнева повінь лист кленовий - давній спомин. ...спомин. Приспів.
Відповідь: Йому було б 58 років. Ось туть можна зпомпувати пісні В.Івасюка у виконанні різних співаків ftp://ftp.uar.net/pub/music/Ukrainian/%C7i%ED%EA%E5%E2%E8%F7/ ftp://ftp.uar.net/pub/music/Ukrainian/%D1%EC%E5%F0i%F7%EA%E0%20-%201975/
Відповідь: Йому було б 58 років. Без музики та слів Івасюка я б не могла відчувати всієї барвистості і краси української мови, лірики і пісні!.. Його творчість - це, справді, величезна перлина для нашого народу, яку необхідно берегти і передавати наступним поколінням. Бо у ній є все - і живучість, і щирість, і туга, і почуттєвість, і сміх, і сльози, і відчуття безмежності щастя! (... Моя улюблена пісня - про жовтий лист. Така глибока і душевна. Перед очима постає картина осені і квіти, залишені на спомин. І кожне слово карбується у серці. Не знаю я, чи знов сюди прийду... А може, завтра ти пройдеш ось тут... Та знай, я щастя своє тут лишила... І хочеться знаходити ці квіти, і мріється любити і страждати, і бачиться дорога постать у сутінках нічних). Не знаю, чи хтось краще вміє торкатися душі і не залишати її байдужою, як пісня, пісня, написана пером правди пережитого і відчутого, пісня Володимира Івасюка!!!.. (P.S. Дякую, пане Миху, що зачепили цю тему!)
Сьогодні - день народження Івасюка. Згадаймо разом... 4 березня народилася людина, яка дала Україні її сучасний голос - Володимир Івасюк. Пропоную згадати разом... http://www.youtube.com/watch?v=pz-ibNMaKHk http://www.youtube.com/watch?v=t6nXzkzh5x4 http://www.youtube.com/watch?v=PQfZqnkwXNM&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=hiVYZNssSuQ&feature=related
На "Маяке" сегодня тоже этого культурного деятеля Украины вспоминали, песни крутили. Впервые узнал, что Ивасюк был вполне легальным миллионером. В конце 70-х легальные налоги его составляли порядка 100 000 СОВЕТСКИХ рублей. Светлая Память. Великий Художник.