Йогуртниця була подарунком для подруги дружини. Купили якраз згадану Аріете за наводкою Поетки... Подруга вже кілька разів робила йогурт шляхом розмноження. Тобто брала актімель і молоко і "розсаджувала" бактерії Здоволена результатом. Чи робила з заквасок - ще не в курсі, при нагоді перепитаю.
маю йогуртницю таку дуже задоволена роблю йогурт так - на 1 л 1.5% молока ("Селянське") (підігріваю до 40 градусів)беру ваночку Данон класичного та на 5-6 годин у йогуртницю....йогурт виходить смакота - густий)))))мммммм....
А я вважаю йогуртницю непотрібною. Всі йогурти роблю у термосі, мені зручно, виходять гарні продукти.
Може. Йоруртниця - просто підтримує задану температуру протягом якогось тривалішого часу (6-12год переважно). Термос справиться з цим завданням. Можливо, якісний термос, що такий час тримає температуру - навіть краще. Ніяких розливів по баночках, ніяких електроенергій. Але факт той, що при нинішній екології і якості (хімічному складу) продуктів харчування - йогурти і інші подібні продукти - вкрай необхідні.
Я тоже постоянно делаю йогурт дома сама, правда у меня мультиварка в качестве йогуртницы выступает, я очень рада что могу детей кормить натуральными продуктами благодаря ей!
для малих діточок то якраз те що треба , а для дорослих , дуже дорослих "діточок" мало , надоїть робити, мити ці пляшечки, якщо кожен день його їсти..по 1 літру))) на родину)) обличча В мене зараз лежить, пилиться, найсмачніше авжеж виходить з домашнього молока.
Є трохи більші баночки в йогуртицях від vivo, тільки у них на сайті можна її придбати. Але не літра, звичайно...
Переглянув тему, - за три роки не прозвучало застереження про ризик інфікування внаслідок нестерильності первинної культури "закваски" (присутності сторонніх мікроорганізмів). Йогуртниця - це спрощено термос, кінцевий продукт залежить від якості закваски. При сумнівах в якості закваски не давайте, принаймні, утворений продукт дітям.
не знаю де ви берете закваску , вона "стирильна" , скільки раніше купляла - кожна баночка запаяна . Ризик присутності мікроорганізмів більш велик тому що банку не домили ви самі ,чи на вас живуть бактерії ( ви ж жива людина ) . На справді , на жаль можна де завгодно заразитися , з будь -якої їжі , бо з санстанціями /експертизами зараз біда.
Тоже думаю над йогуртницею. Зараз теж часто роблю йогурт, але "в домашніх умовах", в термосі, і тримаю в теплі, виходить теж наче непогано, але все рівно - це не йогуртниця.
А я роблю йогурт в "великих масштабах", на 5 літрів домашнього молока 38-40 градусів 1 пакетик закваски "Йогурт, та на ніч у теплу духовку. На мою родину на тиждень вистачає. Йогурт смачний, густий та корисний
Я брала таку Йогуртниця Hilton JM 3800 green в магазині ЭДС шоп, але зараз у них її вже в наявності немає. Якби брала зараз-то вибрала майже схожу за параметрами http://www.eds-shop.com.ua/yogurtnitsa-hilton-jm-3801-green/p171166/