Йога - спосіб життя, чи дорога в пекло?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Муму, 26 вер 2012.

?

Хатха йога це

1. Метод самопізнання

7 голосів
    46,7%
  2. Спосіб для очищення тіла

0 голосів
    0,0%
  3. Індійська фізкультура

6 голосів
    40,0%
  4. Дорога в пекло

2 голосів
    13,3%
  1. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

Духовная? Возможно. Но уж совершенно точно - не наука)))

• Подобається Подобається x 1
  2. Arjun

Arjun Исполняй свой долг!

Наука, я Вам как врач говорю :)
    Но это серьезно, просто давайте рассмотрим значение того что этими пятью буквами обозначается (изначально).

3. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

А Валяйте!
    Ваш тезис, Вам и доказывать!

• Подобається Подобається x 1
  4. Aleon

Aleon Well-Known Member

Я конечно человек залетный, но какое отношение это имеет к философии?
    Тема для соседнего раздела "Религия"о_О

По сабжу: его утверждение бездоказательно, о чем здесь говорить?

5. Arjun

Arjun Исполняй свой долг!

Для разминки:
    Наука. То, что объективно беспристрастно изучается.
    Конечно не всеми "религиозными" а считанными единицами.
    Но с другой стороны, и с наукой материи тоже самое: некоторые ученые что-то где-то понимают, а остальные - просто им верят.
    Да, некоторые технические дисциплины развились: станки и прочее. Но что касается изначальных вопросов - у материалистов тут положение куда более шаткое с научной же точки зрения.
    А тот механизм научности в отношении Высшего - он тоже есть, отдельно..

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо це за конфесійний непотріб? Такі темки випірнають, я в шоці? Ви шо, не бачите шо цей піп тупий? І все, що не його конфесії - вважає дорогою в пекло.

7. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

я практикую йогу. дає вона в першу чергу спину, яка не болить, а потім - можливість контролювати свій власний розум,а розум часто хоче нас самих згвалтувати :) дивитись на себе із усім своїм "добром" збоку. мені, наприклад, деякі практики в йозі допомагають в молитві.
    буду вдома-подивлюсь відео, поділюсь подальшими враженнями.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Знаю, що існує тільки одна дорога, котра не веде в пекло - це Христос.
    Все інше- точно в пекло...

9. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Один знакомый моих родителей тоже серьезно занимался йогой.... Мозг свой контролирует... приэтом этот его мозг постоянно пытается жестко контролировать других... Но за все надо платить

10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

не треба впадати в крайнощі - це раз. імпотенція мені, думаю, не загрожує - це два. а три - обережно потрібно школу вибирати. і самому не рекомендувала б без інструктора якісь практики освоювати

11. Levko

Levko Well-Known Member

Граєтесь з вогнем...

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А мою Солоху кохану Ви вже попередили?

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ваша кохана Солоха також бавиться з вогнем?

14. ovod

ovod Well-Known Member

вогонь може спалити, а може і зігріти....

15. Зануда

Зануда така зануда

А що не можна просто ходити на йогу, як на фізкультуру? Не можна обійтись без далеких мені і чужих духовних практик?
    Я маю проблеми з хребтом. Регулярно вправляю і ходжу на масаж, от тепер знову почалося, і мені всі рекомендують йогу чисто як гімнастику, бо потрібно укріпити м"язи спини і тоді ефект від масажів і вправлянь буде більш довготривалим.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, що не можна. Практикуючи йогу, ви стаєте відкритими до безпосереднього демонічного впливу на вас...

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не знаю, чи бавиться з вогнем, але наскільки мені відомо, йогою займається.

18. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

от лиш халепа в тому, що зараз знайти групу "гімнастичної" йоги без "відкривання чакр" дуже важко, нажаль :sad:

А як гімнастика - зі спиною таки справді робить чудеса. І з нервами теж.

19. Levko

Levko Well-Known Member

http://www.credo-ua.org/2010/10/34764
    Йога включає як медитацію, так і фізичні вправи. Відділити одне від одного неможливо.

Можна ж запросто для укріплення м"язів спини займатися гімнастикою. Я в дитинстві мав сколіоз і через те посилено займався лікувальною фізкультурою, котра була розрахована спеціально на укріплення м"язів спини, потім ще й спортом серйозно зайнявся і від сколіозу і сліду не залишилося.

Але гімнастика зараз не популярна, вона діє тільки на фізичному рівні. А йога впливає безпосередньо на людський дух, тому ця практика і притягує так людей. Нечистий, або демонський дух стоїть за цим усім... Так що будьте обережні.

Останнє редагування: 8 гру 2012
  20. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Йогівські асани розроблені так, що завдяки організації дихання відбувається прилив крові до тих чи інших частин організму, і за рахунок цього - покращення стану. Колись, ще за Союзу вийшла дуже хороша книжка "Йоговское лечение распространенных болезней" - там були лише гігієна, харчування і асани, без медитації і духовних практик. Підібрані комплекси для різних проблем здоров'я. Завдяки дуже хорошому детальному описові, і - головне - диханню, можна було повноцінно займатися самостійно. В мене брат суттєво покращив свій стан з асмою, я рятувала спину. От лише мені терпіння бракує, щоб займатися. Як лише попускало, я кидала...
    ще й як можливо. було б бажання. Просто це вже буде не зовсім йога в повному розумінні, зате, один з найдосконаліших оздоровчих гімнастичних комплексів.

а де твій аватар? :)