А моя бабця завжди як робить салату з квашеної капусти то додає до неї цукру, цибулі і заправляє олією.
слухайте, та капуста домашня - просто хіт сезону в мене. он - канікули тут, вихідні в честь Різдва, ну то народ тусуватись приходить практично щодня. то з одного кінця села, то з другого. все на столі "як положено", цього разу навіть ікру замовлялося з Аляски.. і ви подумайте ! їдять ту просту капусту ( синьою цибулькою притрушену), заправлену соняшниковою олією "Диканька" (така пахуча... мням!.... з укр. магазину "Львів", який є на Стейт ровд) аж за вухами тріщить !.. от що народ розбалуваний ! які там суші чи сири заморські невиданні ?.. найкраща цікавинка була в мене цього тижня - домашня квашена капуста. (між іншим, тут згадували авокадо - теж нямка. кобіткам тре їсти два в тиждень. я розрізаю по меридіану, з костомашкою половину загортаю й лишаю "на завтра", іншу - солю-перчу й ложкою , як ківі, - 3 сек. й нема .. смакота.... а можна повозькатись й канапку для кави зробити пишну. )
авокадо.. ммммм обожнюю його можу з"їсти штуки 2-3 нараз а якщо додати лайм та креветки - то взагалі бомба
Не очень .Та , знаю шо вiноград та буряки одно лiто сладкие а потiм" не очень".Може кому слолодки i попадалися.Бульба теж слодкая бувает i соротова i "звичайна" по морозе.
авокадо по-особливому "звучить" в компанії морепродуктів та лайму спробуйте - вам обов"язково сподобається і не забудьте додати трохи часнику і оливкової олії ммммм ням-ням
Та ні до солодкого воно не має ніякого відношення, я люблю посолити поперчити і так зїсти, але для першого разу вибирайте м"яке авокадо, тверде буде гірчити, або купіть тверде і залиште в ящику з фруктами(цибулею) десь на 3-4 дня, авокадо дойде до потрібної кондиції.
Та про їстивні незвичайності гілка! Я от равликів на днях хрумав. А ви про домашню капусту і рецепти. Всьо как всіґда.
а-аа, равликів ! в звичайному часниковому соусі, поданих в звичайних спеціальних пуделочках й з шматочком звичайного лимону.. у нас тут в українському ресторані так набили на них руку, що равлики в меню у розділі " домашня українська кухня". от зате в дядька тут одного , що живе на Пармі (село таке поряд) телефоном можна замовити свіжесеньку паштетівку й справжню кров"янку . воно, звичайно, діло некошерне , - варварська їжа переможців оця кров"янка - оце цікавинка в Америці. спробуйте, поясніть американцеві складники - єдиного не можу осягнути - де той дядько свіжу кров бере ? м"ясо, - нехай, - свіже оргенік в амішів далеко за містом. але кров вони не продають. чи ж би може котрийсь продав, то як її добру годину в машині везти відро ціле ? в ці дні так слизько, стільки аварій, ану воно розіл"ється.... і ще, бізнес в того чоловіка росте з року в рік.... от тобі й нова історія - поштовх для творчості наших шановних дописувачів на гілку власної прози
Точно... колись на старій роботі зі мною працював один швед, то він все пригадував і казав яка це краса - блад соседж. А американці кривились і були готові бігти в туалет при одній лиш думці що ми можемо вчивати в їжу кров. Точно варвари, і аж ніяк не кошерне Ромашечка, а в нас тут нема смачної кишки. Вони додають багато маєранку, а я не дуже його полюблям. Тобто вона їстимна, але не така як мого хресного жінка, цьотка Мироська робить. Вона в неї така смачнюща. Я таки одноро року не витримаю, куплю кров і таки сама зроблю кишку. Продають мясники. Якщо в нас можна купити на фермі відро крові, то і у вас то точно. А ведра тут з кришечками
Дівчата, інформація для роздумів, яка мене свого часу змусила дуже помірно споживати авокадо: це найбільш калорійний овоч, на 100 г близько 245 ккал (хто в темі - майже вдвічі більше ніж нежирне м'ясо), причому 26-30 % його складу - жири Але є й хороша новина: ціла купа вітамінів, солі калію, кальцію, фософру, магнію. Одним словом, як компромісний варіант без шкоди для талії рекомендується їсти не більше 1/4 авокадо на день. більше тут - http://www.health-beauty.ca/index.php?id=191
Дозвольте непогодитися, це не ті жири які осідають "рятувальними колами" на бедрах, це так називаемі корисні жири які організм не запасає на "важкі часи" ці жири організм переробляє на енергію, засвоює, і багато дієтологів радять вживати саме авокадо при різноманітних дієтах, при тому авокадо не містить ніграму холестерину.
це ненасичені жирні кислоти рослинного походження . Такі ж містяться в оливковій олії, соняшниковому насінні, горіхах. Вони справді дуже корисні, нейтралізують холестерин, є джерелом енергії, але...в надлишку вони все ж шкодитимуть фігурі, тому ці жирні кислоти повинні становити не більше 3% денного раціону, а всі жири всіх видів - не більше 20-30%. Тобто я за помірне споживання авокадо. Звичайно, краще покласти на хліб авокадо ніж майонез, але так як я не їм ні першого, ні другого - думаю, десь воно мені та й відкладеться)