Їстівні цікавинки.

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Samojlovu4, 29 лис 2008.

  1. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Ага, значить добре запам'ятала. Дякую.

    Щодо риби, то я дуже копчену червону люблю... Особливо канапе з цієї смакотою.
    Ой, так захотілося... аж запах і смак відчула.

    Знаю, що є. Але я не їла. Я і тут 1,5 року то все оминала.
     
    Останнє редагування: 30 лис 2008
    • Подобається Подобається x 6
  2. Оля

    Оля Старожилка форуму

    До всього треба звикнути. :) Нам колись ще в дитинстві довго не йшли дині. Аж поки не спробували медових узбецьких. Сусідка працювала в Кооператорі і навчила. :)
    А папая дуже теж корисна і смачна. Особливо, коли достигла. ;)
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    Сама непривична продуктова цікавинка для мене була - це токіла (мексиканська горілка ) з хробаком.Називається Mezcal with worm.
    Горілку я пив.Досить добра , але хробака їсти не наважився. А колєга зїв.Моя жінка як то побачила , то її почало нудити.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 11
  4. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    А я дуже люблю креветки і мідії (смажені)...ням-ням...
     
    • Подобається Подобається x 9
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Така бяка, вона добре для оформлення коктейлів та всяких інших підходить.на смак як гарбуз зелений.А може то нам не пощастило?

    Карамболь (carambola, star-fruit, карамбола) - глянцевый желто-зеленый ребристый фрукт, в поперечном разрезе образующий пятиконечную звезду, за что он получил свое второе название, звездчатый фрукт. По вкусу сочная крепкая мякоть карамболи больше всего напоминает гармоничное сочетание зеленого крыжовника, яблока и огурца. Благодаря красивой форме очень часто используется для украшения десертов, например, павловой или фруктовых салатов, также ее свежий вкус хорошо подходит к несладким блюдам. Аромат наиболее сильный, когда карамболь слегка отварена в сиропе до мягкости.

    Подготовка: фрукты являются спелыми, когда кожура желтая, а ребра - коричневые. Их не нужно очищать, просто срежьте ребра, как снимаете струну у стручка фасоли, а потом порежьте фрукт на кусочки-звездочки.
     
    Останнє редагування: 30 лис 2008
    • Подобається Подобається x 5
  6. Ворон

    Ворон ПТН ЗДХ

    Ні хробак ні горілка мені не сподобались. Вип'ю чарку подивлюсь на хробака і зразу рвати тягне. :sad:
     
    • Подобається Подобається x 9
  7. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    А,цікаво,хто їв корейських песиків?:scratch_one-s_head:
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    Ха -ха! Ви теж її пили!
    Для чого в ній хробак?
    Він по-моєму ніякого смаку не додає , а ні віднімає...
    Напиток зроблений з agave (різновидність кактуса , чи як? Подібне на алое) plants.
    Кажуть якщо наїстися тих хробаків (цікаво скільки штук?) , то можуть початися галюцинації.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Ну, вони ж тих хробаків і так їдять, без горілки. Смаженими чи як... Колись дивилися програми про дивну їжу різних народів. В Африці, здається, делікатесом є тарантули, зготовані так, що тільце має бути м'яке й соковите, а ніжки хрусткі. Бідні люди це збирають і готують для тих, хто може собі дозволити таке купити. Бідні таке не їдять, хіба на свєта.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    В пляшці цей хробак звичайний , сирий.Оброблений попередньо чистим спиртом - так на етікетці пляшки писало.
    А якщо окремо їсти , то їх можна підсмажити , додати спеції і т.д. Так кажуть.

    Цю "хробакову" пляшку токіли , колєґа (наш хлоп з Стрия) з Мексіки привіз , з Оаксаки.
    Бо тут в горілчаних склепах токіла є , але без хробака.Адаптована під "нормальні" смаки.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Малесенька

    Малесенька Well-Known Member

    пила я текілу з хробачком, але не таким, нажаль забула як вона називалась, так якогось особливого смаку не відчула, більше сподобалась проста, звичайна текіла. можливо справжні гурмани такого напою і відчувають якийсь смак, але мені до цього ще далеко
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Дуже важлива персона

    Хе, вони так і роблять. :)))
     
  13. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    От і я так кажу.
    Мені що звичайна , без хробака - Sauza blanco , або aro. Або якась інша.
    А що та з хробаком. То на один смак.Майже..
     
    • Подобається Подобається x 4
  14. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    а той хробак там пяний, чи здохлий?
     
    • Подобається Подобається x 11
  15. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Такий п"яний, що аж здох:haha:))
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Малесенька

    Малесенька Well-Known Member

    це свіжоздохлий заспиртований хробачок:crazy:
     
    • Подобається Подобається x 8
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    алкоголь з хробаком... ше м такого не чула))) якби не форум, не знаю, де б таке вчула...
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А в аптеках продають заспиртованих змій, ще якусь гидоту.То треба тільки пити чи може зразу й закусювати?
     
    • Подобається Подобається x 5
  19. Ворон

    Ворон ПТН ЗДХ

    Песики смачні, хробачки ні. До того батьки мене вчили щоб я хробачків не їв а за песиків забули сказати :scratch_one-s_head:

    Незнаю. :dntknw: Хробака я доречі з'їв але більше не хочу. Ніяких галюніків і за смаком нагадує підошву мешта 1848 року + брудну шкарпетку. :bad:

    В Таіланді здається найбагатша кухня на хробаків і інших комах але я там ніколи не був. :cry:
     
    • Подобається Подобається x 8
  20. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    І я теж не був в Тайланді. Але зато знав одну тайку , яка була добра ....на кухні.:blush:
    добре що жінка в другій кімнаті і не бачить моїх дописів :crazy:
     
    • Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)