Євросоюз

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Мих, 1 січ 2007.

1. Petrov

Petrov Well-Known Member

:haha: ой я не могу..... 80 000 поляков.... Это значит было 80 000 или примерно столько же судебных заседаний!
    интересно, где проходили эти суды, есть ли хотя бы одно подобное решение??
    Галичане, готовьтесь встречать 80 000 поляков :haha:

• Подобається Подобається x 2
  2. Ungern

Ungern миється в бані

Все будет!
    В прибалтике реституция уже идет..Погуглите..

3. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Ми їх щороку як туристів зустрічаємо :uanew:
    Взагалі, з поляками ми живемо в нормальних сусідських відносинах, звичайно, є складні моменти в історії, якісь певні непорозуміння (наприклад, щодо Цвинтаря Орлят у Львові), але в цілому проблем у стосунках нема.
    Є, до речі, поширений стереотип, що у Львові всі поголовно говорять польською та поклоняються і мріють про Жечпосполіту, але це зовсім не так. Хоча в діалектах, говірках по різних селах та містах збереглося багато польських слів, наприклад, ксьондз (священник), віцєчка (мандрівка, прогулянка), покойовий (кімнатний) і т.д.

А щодо реституції...ага, оце хтось вигадав :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

в принципі інтуїція Вас не підводить.
    Волами їх не затащити...

• Подобається Подобається x 1
  5. pipie

pipie Well-Known Member

А грошима?
    Які можна буде отримати від продажу тих приміщень?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я з поляками знайомий лиш по мас-медіа, але мені здається це важкі люди (як і всі наші дорогі східноєвропейці).

• Подобається Подобається x 1
  7. Agaton

Agaton Well-Known Member

Не думаю.
    Та треба ще хоча б мінімум довір'я до реальності такого "бізнесу". :)))
    Поки навпаки, полякі за останні рокі радше переводять свою діяльність назад із України ніж її започатковують.

---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

згіден, українці і поляки разучились жити разом.

8. Lurnist

Lurnist Member

Мій малий тимчасово живе і працює в Естонії, так спочатку був у повній ейфорії від того, що потрапив до ЕС, але потім почав мати думку, що "не все в них там однозначно" і сприйнятливо для нашої ментальності...Що саме - ще не розпитав...

9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Естонiя, бу-га-га. Знайшов ЕС.))
    То як в Версаль приiхати i весь час в парашi на задньому дворi просидiти, а потiм розказувати, шо якийсь той Версаль не такий.

10. Petrov

Petrov Well-Known Member

Я думаю, что вообще ни в одной стране мира не бывает все однозначно.
    В ЕС тоже полно проблем, не только в Прибалтике, но и в Западной Европе.
    Качество государства определяется не наличием проблем, а умением их решать. :) ЕС - конкурентоспособное государство, готово меняться, работать над собой и идти вперед. Ну и, конечно, все субъективно.... Лично мне, например, США импонируют намного больше Европы. ).

• Подобається Подобається x 5
  11. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

ИМЕННО! Ане как в сссрии-рашке "Дешево и сердито" или "После сборки обработать напильником".

• Подобається Подобається x 4
  12. Agaton

Agaton Well-Known Member

як там в Эстонії с працею
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tg...in=1&language=en&pcode=tsdec420&toolbox=types

а так ВВП - в % середній 28-ЄС
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tg...n=1&language=en&pcode=tec00114&toolbox=types#
    ( завжди це якийсь показник - мапа сходиться з загальним враженням відносно рівня життя)

13. avatarwin

ніхто нічого не вигадав , це один з пунктів який мусить виконувати держава при вступі в ЕС , нам поки що це не грозить так як ніхто нас туди поки не збирається брати

14. IgorKIN

IgorKIN миється в бані

Никто не интересовался, насколько страшна для нас будет реституция? Все-таки в Европе защита прав человека на таком уровне, что любой житель ЕС может вернуть себе имущество, собственность, принадлежавшее когда-то его родственникам в любой другой точке Европы. Причем я так понимаю, ускользнуть от многочисленных исков не получится. Болгарии чуть не отказали в приеме в ЕС из-за того, что она вовремя не приняла закон о реституции. Понятно, что к этому можно заранее подготовиться, но по данным благотворительного фонда "Белая Криница" с имущественными претензиями могут выступить 80 тысяч поляков. Объектами претензий может стать исторический центр Львова, тысячи гектаров фермерских земель. Если даже компенсировать полякам это все деньгами, как сделала в свое время своим истцам Венгрия, на это уйдет несколько миллиардов долларов! Кстати, есть баронесса Рено, которая уже предъявляла в 2004 году претензии на памятник архитектуры под названием "Дача барона Рено" в Одессе. Когда она проиграла суд, то всем пригрозила: "Есть Евросоюз, а там свои законы". В вопросах реституции высшей инстанцией как раз станет Европейский суд по правам человека. При этом главным рекордсменом по выигранным судам наверняка станет Коломойский. Он постарается вернуть для своей еврейской общины все, что можно. Пока он претендуют на 2115 объектов, но думаю, сейчас в свете подписания Соглашения об ассоциации с ЕС Беня поспешно добавляет в этот список еще несколько сотен объектов. В первую очередь на себя выбьет владения английских и французских евреев, контролировавших угольную промышленность Донбасса.

15. Kovalenko

Kovalenko Well-Known Member

Я не бачу в реституції жодної загрози для України. Поки що життя свідчить, що теперішні володарі об'єктів реституції нанесли суттєву шкоду цим об'єктам. З іншого боку, реституція буде актом поваги до власності, чого бракує Україні.

16. Regel

Regel миється в бані

Украина-2020: великий кукурузный рывок

Группа «Информационное непротивление», секция «Дельта» (третий этаж, вторая дверь направо, спросить Колю) сообщает: вчера на майдан пожилая женщина привезла в инвалидной коляске мужчину, предположительно своего сына, одетого в камуфляж на три размера больше, чем надо. Мужчина размахивал украинским флагом и непрерывно кричал «На Донбасс!». Около тридцати членов «самообороны» своими телами закрывали его от возможных покушений агентов Пyтина, которых в центре столицы в последнее время развелось предостаточно.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я з вами не згідний, пане Аґатон. Не знаю як в Україні, а за кордоном ми - це одна нація! Ми не робимо різниці. І допомагаємо одні одним і за столом не дозволяємо щоб пиво чи вино застоювалось в пляшках.:)
    Виключення становлять совки на кшталт Дзеко. Вони до поляків звертаються тільки на апчєпанятнам, ненавидять поляків і горнуться до росіян або до таких самих совків.

18. pipie

pipie Well-Known Member

За кордоном поляки лізуть відразу обніматся з українцями?
    П.С.Один поляк в США мені на повному серйозі заявив, що у трагедії під Смолеском винні англійці!!

19. pipie

pipie Well-Known Member

Удар в спину:

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

ЄС не планує розширюватися у найближчі п’ять років, – Юнкер

«У найближчі п’ять років розширення (ЄС – ІФ) не буде», – сказав він, виступаючи в Європарламенті.

На думку Ж.-К.Юнкера, «Євросоюзу необхідно зробити паузу в процесі розширення для того, щоб консолідувати зусилля наявних 28 членів».

Проте обраний голова ЄК зазначив, що Євросоюз не має наміру припиняти переговори про вступ до його складу деяких країн, особливо балканських, які «потребують європейської перспективи».

Крім того, Ж.-К.Юнкер висловився за зміцнення партнерських відносин із країнами, що межують із ЄС на сході, зокрема, Молдовою та Україною

а де твій аватар? :)