Євросоюз

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Мих, 1 січ 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Правильно, умничка, правильно!:give_rose: Но почему должен контролировать потребитель?
    Це вже інша тема. Навіщо ж було підписувати такі домовленості? Бізнес є бізнес. Кожний хоче виторгувати для себе більше, партнеру дати менше. Це природньо. Як змогли, так і сторгувалися. І нема чого звинувачувати Росію.

Я ще раз хочу підкреслити: з діловими партнерами так, як поступила Україна з Росією у даному випадку, поступати не можна. До речі, делегація Росії пішла з переговорів тоді, коли стало ясно, що її думка нікого не цікавить.
    Нє, ну ми ж розумніші!:)

• Подобається Подобається x 2
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

На мою думку - це рівнозначні проекти, великі. Нагадаю, що у світі зараз фінансова криза... ;)
    Невже? а чому тоді цього року нафтогаз був не згодний з ціною договору на транзит, якій він раніше підписав?

3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Але в випадку модернізації прямого контролю також не намічається, є боргові зобовязання, як я розумію, і наша ГТС, пора самим себе контролювати, керувати і заробляти. Власне що то бізнес, РФ і ЄС кожен тягне ковдру на себе.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Помните опредиление - банановая республика? Прямого контроля гамерикосии не подразумевалось, как и никто не скрывал, что через своих ставленников правила именно гамерика....

• Подобається Подобається x 1
  5. Usmishka

Але коли мова йде про бажання Росії контролювати нашу ГТС і ще багато чого, то вона вам так око не муляє, і знову ж зі сторони ЄС менше політичних амбіцій і більше економічного прагматизму, тому я за такий розвиток подій,
    як завжди, ще нічого не відбулось, а Росія хай підняла, а буде контроль чи не буде залежатиме від нашої влади, можна скажемо так, не прогинатись повністю, а надбавати в даній ситуації, прораховуючи наперед.

6. Степаныч

"О чем говорится в декларации ЕС—Украины

Газета «Коммерсантъ» № 51(4106) от 24.03.2009

Правительство Украины

гарантирует независимость украинского оператора газотранспортной системы (ГТС) с точки зрения его юридической и организационной формы, с приданием ему преимущественных прав получения доходов от транспортировки газа по трубопроводам высокого давления, а также его хранения... в соответствии с Директивой 2003/55/EC;

обеспечит прозрачность и открытость заемщика, ответственного за модернизацию ГТС;

обеспечит формирование равного доступа к сетям с учетом необходимости системной целостности и ее совершенствования, а также отражение реальных затрат, включая соразмерную окупаемость инвестиций;

предоставит доступ третьим сторонам к хранилищам в соответствии с прозрачными коммерческими условиями и под контролем регулирующего органа;

разработает программу реформирования газового сектора к концу 2009 года и реализует ее в 2010-2011 годах, которая будет соответствовать обязательствам, соответствующим контексту соглашения Ассоциации ЕС—Украина и присоединению Украины к договору энергетического сообщества".

http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1143321

Кстати, вот еще проблема:

"...в январе 2009 года были достигнуты двусторонние российско-украинские долгосрочные договоренности, в которых четко определены цена на природный газа и тарифы на его транзит через территорию Украины. Эти документы призваны обеспечить бесперебойность поставок природного газа на Украину и через территорию Украины европейским потребителям. Однако ряд положений упомянутой совместной декларации, в частности, допускающей возможности роста тарифов на транспортировку природного газа, противоречат указанным долгосрочным договоренностям, могут привести к удорожанию стоимости газа для его украинских и европейских потребителей"
    http://www.regions.ru/news/2203935/

И вот:

"Ключевым фактором является "объем прокачки газа" - там так и написано. Связано это с возможностью возврата кредитных ресурсов. Понятно, что ниоткуда этот газ не может взяться, кроме как только с территории Российской Федерации", - сказал В.ПУТИН добавив, что с РФ этот вопрос никто не обсуждал".http://www.unian.net/rus/news/news-307382.html

Ну и закономерный результат, пройдите по двум последним ссылкам. И что в сухом остатке? Да явное желание "кинуть" Россию. Явное. ЕС тут не у дел, в принципе. А Украина в очередной раз "подставилась". Кому это выгодно? Неужели Украине???

7. Степаныч

Усмішко, ще раз, читайте по губам. ДОГОВІР НА ТРАНСПОРТУВАННІ ГАЗУ МІЖ УКРАЇНОЮ І РОСІЄЮ. ЄС ТУТ НІ ДО ЧОГО. Якщо Ви орендуєте машину для перевозки речей, Ви маете право поцікавитись технічним станом цієї машини? Речі Ваші, Ви відповідальні перед тими, кому їх везете. Що ж тут дивного? Дивно, коли цим будуть опікуватися люди, яким Ви ці речі везете.

8. borkhes

Згоден. Чім домовлятись з Росією, а потім з Україною, яка має необхідну трубу, простіше взяти та позичити гроші Україні - тепер домовлятись буде потрібно тільки з РФ. ЄС робить все дуже розумно. :)

До речі, пані, ви не відповіли чому нафтогаз був незгодний з ціною яку сам підписав раніше... ;)

9. Usmishka

Ну то стандартні умови- знову ж таки ще не відомо хто саме буде підрядчиком на роботи, і замовником в кінці кінців виступатиме держава.

поцікавитись-так, але не зобов'язувати і вимагати, якщо я погодилась скористатись саме цим транспортом і саме цієї компанії, то в разі певних проблем вони нестимуть за це відповідальність, в іншому разі робитиму це самотужки, в кінці кінців все пердбачити і керувати всім не можливо, а хочеться)

10. Максим

Максим Well-Known Member

Чому ж. Все залежить від цінності цих речей. Якщо це тапчан чи крісло - навіть якщо вони пошкодяться при перевезенні, а мені відшкодують вартість і я собі ці речі в той же чи наступний день куплю нові - нема проблем.

Якщо ж це така річ, без якої я взимку не матиму тепла в домі, не зможу підігріти води і зварити їсти; навіть якщо мені і відшкодують фінансову частку, все одно цю річ я більше ніде не знайду - я дуже активно цікавитимуся самим транспортуванням, технічним станом машини, безпекою і надійністю перевізника.

11. Степаныч

Дуже й дуже не певен, що стандартні. Кредити беруться під різні умови, як домовляться.
    Ще невідомо.
    Хіба ж Росія "зобов"язує і вимагає"? Де це було сказано?

Не сходили по посиланнях?

12. Степаныч

Продовжуючи Ваш логічний ланцюг, потрібно цікавитися і станом транспортної системи на території Росії, процесом видобутку газу, кінець-кінцем чи не припиниться видобуток із-зі масових п"янок бурильників.:) Погодьтеся, явний перебор. Ви зі мною заключили договір, що я такого-то числа привезу Вам машину вугілля, за яке Ви заплатите мені гроші. Я Вам товар - Ви мені гроші. От і усі стосунки. Звісно, якщо я Ваш постійний поставщик і Ви знаєте мої можливості.

13. Usmishka

Бо підписував офіційно Нафтогаз, а біля керма різні люди і в різний час стояли, хто що отримував за підписи-невідомо, за руку не зловили, а чи вигідно то було підприємству (читай державі) в нас думати не звикли, а прийшов критичний момент-і почали борсатись.
    Те саме УА-РУ: ми послугу -нам гроші. От і усі стосунки.

14. Максим

Максим Well-Known Member

Безперечно. В ідеальному випадку саме так і є, та й взагалі, здебільшого так є, як Ви пишете. Проте події цієї зими продемонстрували і інші можливі варіанти. Візьмемо мій погляд, як пересічного європейського обивателя - я чекаю, що сьогодні, як завжди приїде машина вугілля, за яку заплачено, але її нема. Я дзвоню до продавця, а той починає мені виговорюватися на якісь малозрозумілі причини, що йому хтось вкрав вугілля, призначене для мене, тому він мені не привезе мого вугілля, поки не покарає злодія, а потім з'являється і підозрюваний в крадіжці, який, проте, свою вину заперечує. Продавець в результаті каже мені самому розібратися зі злодієм, і повідомляє, що вугілля поки що він мені не возитиме.

А це вже наступний крок плану безпеки. Тільки цікавитися процентом алкоголіків серед бурильників нема потреби. Зрештою, безвідносно до політичної ситуації в Росії, постачання з недиверсифікованого джерела ненадійне в чисто технічному аспекті. Надійніше знайти іншого продавця(ів) і купувати одночасно в кількох.

15. Степаныч

Так воно ж так і є. І Росія не нагліє. Запропонувала спільне користування ГТС, Україна відмовила, крапка.

16. Степаныч

Безумовно. Але до чого тут стан ГТС? Були зовсім інші причини, на які ремонт ГТС аж ніяк не вплине.
    Повністю згоден. Це крім іншого і постачальника дисциплінує.

17. borkhes

Скажіть, як це стосується того, що договор вже є і офіційно підписан? Чи ви не знаєте, що таке умови договору і те, що їх потрібно виконувати? :)))

18. Газотранспортна система України стане європейською, а не російською. Ось і інтеграція. :good:

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

ТАК тут не экономика - а "аби не москаль"? :)
    Мне, знаете, все равно - какя фамилия у владельца заводов-газет-параходов - Гартман или Путилов.... ;)

20. borkhes

Га-га. Вона зараз російська? :)

а де твій аватар? :)