Євросоюз

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Мих, 1 січ 2007.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

на цьому форумі як щось, що заважає танцювати танцюристові ;) Мабуть треба звернути увагу на себе? ;)
    З ваших слів я роблю висновок, що якщо завтра Україна потрапить в ЄС, то нічого не буде, так? Тобто немає сенсу сьогодні бути в ЄС, так?

2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Хто дивується, хто радіє... :)))
    Я вважаю, що Євросоюз не підходить Україні насамперед тому, що він будується на основі ідеології лібералізму і гуманізму, а це цінності людські, тлінні і недовговічні, побудовані, точно так само як комунізм і фашизм, на запереченні Бога... Людина сучасною офіційною європейською ідеологією трактується не як образ Божий, а як самодостатній суб”єкт, людина стає мірою всіх речей. Для традиційної української православної свідомості ця ідеологія є ворожою, викликає певний внутрішній протест. Наш український непорядок, бардак, корупція, суперечки, видима роз”єднаність є певним захистом від європейського ліберального суспільства. Хто дуже вже хоче Європи, „порядку”, „демократії”, ”правильної” економіки (шоб больше жрать и меньше работать) в Європу вже виїхали, при бажанні це неважко... Хоча треба поклонитися, трохи постояти в черзі http://www.expert.ru/printissues/ukraine/2008/30/vizi/ , злегка принизитись...:mocking:
    Не хочу приймати участь в побудові чергової Вавилонської вежі... :bad:Є ще стара християнська консервативна Європа, яку я поважаю, але вона вже не при владі...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  3. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Увагу я звертаю тільки на себе. А У випадку з Росією тільки констатую факт, навіть не звинувачуючи її. Вона така нахабна по відношенню до нас тільки тому, що ми такі слабкі, з навстіж корумпованою і прогнилою економікою, що на три чверті повязана з її кримінальними структурами, а на решта залежить від її природних ресурсів.
    Як вступим сьгодні, то манна на голову не впаде. Але почне мінятьсь людська свідомість, умови життя і праці, це буде точка неповернення до совка. А це не є ніщо. А для наших дітей і внуків - гарантія нормального життя.

Шановний,Калиниченко. Я поважаю Вашу думку, та зовсім не згоден з нею.

Я не знаю, які православні цінності потрібно сповідувати, щоб виправдати корупцію, постійну наглу брехню, повне безправя простої людини, яку рахують за ніщо вищекрадучі, владу криміналітету... і попів з золотими ланцюгами на шиї на мерседесах. Звичайно, що вільна людина такого б не потерпіла.

Людина в ЄС живе по-людськи, а отже і до ближнього відноситься по-людськи. Це відчувається всюди це відчуття взаємоповаги, любові.

А Бога Європа не заперечує і близько. Навпаки - створює людині такі умови, щоб вона змогла жити по Божих законах, а не тільки їх сповідувати.
    А Ви ніколи не задавали собі питання, чому Бог дає їм життя гідне, а не тим, що на словах - все по-божому, а на дійсності?... Бог дивиться, що ми робим, а вже потім, що ми йому говорим і обіцяєм.
    Впевнений, що так воно і є. І причина наших бід в єхидності, нещирості, роздвоєності того, що декларуємо і того, що робимо. Це і є совок, породження диявола. І не потрібно його вже так захищати.

ЄС - не Рай Божий і дуже далекий від нього. Це спільнота таких же людей, як і ми всі, з усіма їх недоліками людини. Та ця спільнота, як і ми, старається знайти найбільш людську форму свого співіснування. І ми їм тут не конкуренти, поки. Та це не означає, що не зможем принести їм і свої історичні, дідівські цінності, справжі... але не совєтські, диявольські.

Останнє редагування модератором: 9 лют 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ви праві, вона не при владі, але ЄС як раз тут ні до чого.
    Процесси моральної лібералізації і атеізації почалися у країн західної Європи набагато раніше, і вони більше звязані з ментальною революцію очоленої поколінніям `68, та зі швідким повищенням економічного стандарту жіття протягом дуже короткого часу.
    Тоді людина починає набагато більше довіряти в свою потужність. Не фахівець, не соцйолог не знаю як це далі буде

але...

Коли б цей процесс якимсь чудовим чином здійснувся в Україні, й чомусь досягнува б вона економічного рівня Німеччини чи Франції через, скажимо 5 років від нині, результат міг б буту ще сильниші ніж на Заході.
    Чому так?
    Життя в поганих економічних обставинах не рятує суспільства від внутрішної деградації у моральної чи духової сфері, а часто навпаки, особливо коли те проживання відбувається в умовах загальної корупції чи загального непошанування законів.

Щоб нікого не повчати і не вражати скажимо – це ситуація Польщі в початку 90-тих років. :preved:

У нас теж казали – гнілий захід.
    А коли приходило що до чого, не раз виходило, що деморалізація (колись непомитна – та ж усі так роблять, нє? :scratch_one-s_head:) нас, щирих сарматів, католіків ітд. далеко більша ніж в тих гнілих лібералів...
    Але за то морда в нас повніша лозунгів...

Доречі
    - до відповіді на різні "карамазівське" питання про людину та Бога, суспільства країн західніх здаються бути підготовленні набагато краще ніж наше - ось принаймій більше часу на ті думки мають. ІМХО.

• Подобається Подобається x 5
  5. Калиниченко

Не перекручуйте, я такого не писав, я, здається чітко протиставив християнство і лібералізм. То все ваші фантазії, що православні цінності виправдовують брехню чи владу криміналітету, того в моєму дописі не було. А щодо заперечення Бога...Я знаю одне – заклик покійного Іоанна Павла ІІ про необхідність внесення в конституцію Європи терміну „християнство” було демонстративно проігноровано. На щастя, люди на референдумі завалили ту конституцію. А крім того, історія з Рокко Бутільйоне (коли його під час процедури узгодження Єврокомісії спитали як він відноситься до підарасів,він відповів,що є християнином-католиком і вважає гомосексуалізм гріхом, після чого його назвали непрофесіоналом і виключили зі складу Єврокомісії) свідчить, що в „новій Європі” християнин, який таким себе публічно визнає, не може займати керівні пости в країнах Євросоюзу... І хто у вас там в мерах Парижа ходить,чи вам тільки наші священники з золотими ланцюгами і в мерседесах очі мозолять? І уточніть, це часом не у Франції заборонили носити релігійні символи? «Дерьмократи»….:ireful1:

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А Ви вважаєте ласкою Божою вплив віросповідання на дії чиновнка?
    Мені теж до лямпи, в коку церкву (/синаногу, /Дім Молитви,/...) ходить чиновник. Чиновник повинен виконувати посадові обов'язки.
    І якщо він робитиме наголос на своїй Вірі - нафік його.

• Подобається Подобається x 3
  7. TARIKAFR

Шановний, Калиниченко. Ніж мати такий захист, то ліпше нічого не мати.

а на мою думку гуманізм якраз і є в серці християнства.
    Такої великої кількості наддорогих машин я НІКОЛИ не бачив в Європі. Мера Парижу ви можете зустріти в місті, яке є одним з найбагатших у світі і люди тут не бідні. То не рівня нам. А от попів в Лаврі на останніх моделях мерса бачив багаторазово, один раз опустивши віконце, щоб дати поцілувати свою ручку обрамлену золотими перстами, одній бідній бабульці!
    У Франції забороними в публічних місцях носити видимі ознаки релігійності. Найбільше то стосувалося мусульман у школах з їх фулярами. І це дуже правильне рішення в країні, де співіснують майже всі релігії і праославні московські не називають православних українських невірними і відступниками.
    Давайте реально дивитись на речі.

• Подобається Подобається x 6
  8. Максим

Максим Well-Known Member

Так так... От хоча б пан Калиниченко, чи часто зустрічав міністрів, купуючи продукти в супермаркеті? Або прем'єра, коли той відвозив зранку власним автом свою дитину до школи? Не кажучи вже про мерів, депутатів і інших більших чи менших чиновників. А в європейських країнах це звична річ.

Так. Велика кількість наддорогих авт, але водночас і розвалюхи, які вже своє давно відслужили.

9. Калиниченко

Не згоден...Якщо чиновник не керується християнською вірою, і похіною від віри мораллю, виходить так, як з головним героєм Р.Мерля „Смерть – моє ремесло”...
    Так що вкінці кінців, рано чи пізно, перед кожним джином (чи то чиновником) постає питання хто він – „Твой друг” чи „Раб лампы”(чи то системи)...:)
    Християнство не є антропоцентричним, воно теоцентричне. Ще раз пояснюю, гуманісти ставлять людину в центрі Всесвіту, її потреби – в основі інтересів суспільства. Біблія вчить, що незмінним центром всесвіту є Бог, світ христоцентричний. І ще Євангеліє попереджує - зло корениться в серці людському, воно не відійде добровільно, і той, хто вийшов на боротьбу з ним, ніколи не уникне страждань.
    Гуманізм із самого свого початку формувався як релігія, що повинна була б замінити собою християнство,іншими словами - це релігіно-філософське вчення людинобожжя. Сумно, що воно прийняте і втілюється в сусідньому нам Євросоюзі...Завдання гуманізму – боротьба з релігією
    Це з „Гуманістичного маніфесту”, там є дуже цікаві „перли” – для „боротьби з бідністю” необхідне обмеження приросту населення, а для цього всі засоби добрі – аборти, „безпечний секс”, шлюби між близькими родичми, протизаплідні засоби, пропаганда гомосексуалізму, а потім і евтаназія, „для комфортного відходу з життя”...А це гуманісти пропонують для дітей
    Як нищить психіку і мораль дитини таке європейське просвіщеніє в школах де це вже почали застосовувати, в мене посилання є.
    А хочеться людині наркотиків – це теж можна, все для блага людини...Що тут скажеш, краще Шевченка – ні...
    :ninja::ninja::ninja:

10. borkhes

Скажіть, ви заздрите? Ви це так говорите, як у радянських фільмах герої ганьбили ворогів радянського суспільства, які як відомо "у булочну на таксі не їздять". Яке вам діло на якої машині люди їздять чи де вони їдять?
    Вам це подобається? Ви дійсно вважаєте, що це - теж саме що толерантність? Ось тільки уявіть собі, що я француз. Це моя віра, це моя країна і завдяки тому, що в країні багато конфесій мені треба сховати ознаки своєї віри у шафу? Це - моя країна чи країна тих хто приїхав до мене? Я господар чи гість?

11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Не обижайтесь. Чтобы бы не делали с прошлым мы его не поменяем. Второе. Не надо говорить о погибшем цвете нации. Он и сейчас есть и земля таких людей будет родить и в дальнейшем. Другое дело, что мы их не замечаем, и вот тут надо задаться вопросом почему. Поэтому я проерничал.

Мое ИМХО, что за последние 17 лет уровень образования и культуры упал даже по сравнению с совком. Но тут опять не поменяешь ничего.

А нужно то чуть чуть. Чтобы стали распознавать образованных и стали их уважать. Чтоб пример с них брали. САми учились. Все.

12. TARIKAFR

Не потрібно забути минуле, бо інакше не буде майбутнього. Та тут повністю згоден з Вами в тому плані, що дивитись потрібно в майбутнє, а не постійно озиратись назад.
    Повірте на слові, що мені особисто нема кому заздрити. І щодо машини теж. Мені нема діла до машин, мені діло, яким методом вони придбані, за які такі зарплати? У бідній країні не може бути найбільше дорогих машин. Інакше це називатиметься - корупція і бандитизм.
    Француз - це не віра. І араб є теж француз і країна є атеїстична, де релігія відділена від держави, як і Україна, до речі. Поваги удостоється ЛЮДИНА, а не християнин, мусульманин, буддист. Це і є справжній, а не декларований гуманізм.

• Подобається Подобається x 4
  13. borkhes

"Умных и честных людей много, но расставлены они так грамотно, чтобы не мешались..." /из анекдота/
    :))

14. Максим

Максим Well-Known Member

Нема нікому діла до того, хто конкретно на чому їздить, хоча б тому, що в європейських країнах ви зустрінете і міністра, який їде на роботу ровером. Думаєте, в нього немає грошей на авто? ;)

Ненормальною є ситуація, коли якась країна входить до ТОР 10 одночасно і за кількістю дорогих авт, і за кількістю дітей в сиротинцях. Або за смертністю від туберкульозу. Перелік можна продовжити.

В другій половині вісімдесятих років мені доводилося часом проїжджати попри циганське поселення. Кидалися в очі їх довгі брудні перекошені халупи з низьким дахом і багнюка чи порохи відразу біля порогу. В цьому болоті бавилися циганчата. Самі цигани ходили всі, як один, в модних тоді "варених" джинсах і таких же або шкіряних куртках, з золотими прикрасами. Біля хибар паркували авта - самі Волги і пізніше - іномарки. Менше ВАЗ 2106 не було нічого - хто пам'ятає ті часи, знає тогочасний престиж і вартість цих автомобілів.

15. borkhes

Чому? Якщо людина заробила гроші на це, не їла не пила, тільки працювала... Особисто я таких знаю. Я вважаю, що треба відокремити питання того, яка машина та як людина заробляє гроші. Для того, щоб перевіряти як людина заробляє гроші та чи платить вона податки чи ні існують окремі люди у державі - це їх справа.
    Що до попів, які їздять на мерсах, то мабуть треба згадати, що дуже часто їх одяг прикрашений златом та каменями і деякі люди вважають це за шану своєї віри.
    Гуманізм у тому як ви про нього розповідаєте - це шлях у одному напрямку. Згадайте Югославію.
    Скажіть, ви погоджуєтесь з тім, щоб у Києві поруч з Софією збудували величезний мінарет? Чи ви щось будете говорити про Україну православну?

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Это вы конечно, развели демагогию от нечего сказать. Или вы будете доказывать, что и олигархи в нищей стране - нормально и неважно как они заработали деньги. Не ели там, не пили и пр.

17. borkhes

Я хотів сказати тільки те, що:

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

У вас сильно напроверяли? Вот и у нас тоже. Поэтому и ездит большое количество дорогих машин на фоне бедного населения и полного отсутствия среднего класса.

19. borkhes

Скажіть, в ЄС є якісь інші механізми? ;)

20. Ома

Ома Дуже важлива персона

Там нет такого уровня коррупции.

а де твій аватар? :)