Євросоюз

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Мих, 1 січ 2007.

1. Agaton

Agaton Well-Known Member

Я вже здавна підозрію тут деяке непорозуміння. Дискусія йде довкола того, як богата має бути країна, щоб могла ввійти до ЄС.:scratch_one-s_head:
    А справа як раз не в тому. Точніше - не кажу, що таке мірило взагалі не існує, але не має воно головного значення.
    Найважлившим є виполнення стнандадів у сфері законодавства і виконання законів, організації держави та сфері екології.

Це трохи так як з ІSO.
    Чи ІСО гварантує високую якість продуктів – абсолютно ні!
    Воно гварантує тільки, що якість продуктів така, яка вона має бути згідно з його спеціфікацію (висока... або нізка.. але відома) буде дотримана виробником.

Тобто не настільки кількість гроші – а більше умови їх видавання

а Гондурас ...
    ... тут ні до чого - гланьте краще на колишню совецку Естонію. Теж мала і (колись) бідна і теж був у нії бардак...

• Подобається Подобається x 3
  2. Торк

Торк Well-Known Member

Агатон, я с вами не согласен. В Евросоюзе страны сильно связаны друг с другом экономически. То есть, если страна бедная, то она тянет весь Евросоюз вниз. И с ее бедностью борется весь Евросоз сообща. Да, я согласен, что официальные требования не включают пункты, касающиеся благополучия страны, ВВП и так далее. Но неофициально - это решающий фактор. И страны-члены ЕС будут искать, к чему придраться, если все требования выполнены, а страна бедна. И они таки найдут, потому что придраться можно к чему угодно, если хочется это сделать. Тот же Чрнобыль - очень хороший повод, чтобы отказать. И хоть там полностью все вычистить - все равно придерутся и откажут.
    А про ИСО - вы абсолютно правы.

3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Вот вам уровень жизни (извините, что длинно):

Human Development Indices: A statistical update 2008 - HDI rankings
    High Human
    Development
    1. Iceland
    2. Norway
    3. Canada
    4. Australia
    5. Ireland
    6. Netherlands
    7. Sweden
    8. Japan
    9. Luxembourg
    10. Switzerland
    11. France
    12. Finland
    13. Denmark
    14. Austria
    15. United States
    16. Spain
    17. Belgium
    18. Greece
    19. Italy
    20. New Zealand
    21. United Kingdom
    22. Hong Kong, China (SAR)
    23. Germany
    24. Israel
    25. Korea, Rep. of
    26. Slovenia
    27. Brunei Darussalam
    28. Singapore
    29. Kuwait
    30. Cyprus
    31. United Arab Emirates
    32. Bahrain
    33. Portugal
    34. Qatar
    35. Czech Republic
    36. Malta
    37. Barbados
    38. Hungary
    39. Poland
    40. Chile
    41. Slovakia
    42. Estonia
    43. Lithuania
    44. Latvia
    45. Croatia
    46. Argentina
    47. Uruguay
    48. Cuba
    49. Bahamas
    50. Costa Rica
    51. Mexico
    52. Libyan Arab Jamahiriya
    53. Oman
    54. Seychelles
    55. Saudi Arabia
    56. Bulgaria
    57. Trinidad and Tobago
    58. Panama
    59. Antigua and Barbuda
    60. Saint Kitts and Nevis
    61. Venezuela, Rep. Bov.
    62. Romania
    63. Malaysia
    64. Montenegro
    65. Serbia
    66. Saint Lucia
    67. Belarus
    68. The former Yugoslav Republic of Macedonia
    69. Albania
    70. Brazil
    71. Kazakhstan
    72. Ecuador
    73. Russian Federation
    74. Mauritius
    75. Bosnia and Herzegovina
    Medium Human Development
    76. Turkey
    77. Dominica
    78. Lebanon
    79. Peru
    80. Colombia
    81. Thailand
    82. Ukraine
    83. Armenia
    84. Iran, Islamic Rep. of
    85. Tonga
    86. Grenada
    87. Jamaica
    88. Belize
    89. Suriname
    90. Jordan
    91. Dominican Republic
    92. Saint Vincent and the Grenadines
    93. Georgia
    94. China
    95. Tunisia
    96. Samoa

97. Azerbaijan
    98. Paraguay
    99. Maldives
    100. Algeria
    101. El Salvador
    102. Philippines
    103. Fiji
    104. Sri Lanka
    105. Syrian Arab Republic
    106. Occupied Palestinian Territories
    107. Gabon
    108. Turkmenistan
    109. Indonesia
    110. Guyana
    111. Bolivia
    112. Mongolia
    113. Moldova
    114. Viet Nam
    115. Equatorial Guinea
    116. Egypt
    117. Honduras
    118. Cape Verde
    119. Uzbekistan
    120. Nicaragua
    121. Guatemala
    122. Kyrgyzstan
    123. Vanuatu
    124. Tajikistan
    125. South Africa
    126. Botswana
    127. Morocco
    128. São Tomé and Principe
    129. Namibia
    130. Congo
    131. Bhutan
    132. India
    133. Lao, People's Dem. Rep.
    134. Solomon Islands
    135. Myanmar
    136. Cambodia
    137. Comoros
    138. Yemen
    139. Pakistan
    140. Mauritania
    141. Swaziland
    142. Ghana
    143. Madagascar
    144. Kenya
    145. Nepal
    146. Sudan
    147. Bangladesh
    148. Haiti
    149. Papua New Guinea
    150. Cameroon
    151. Djibouti
    152. Tanzania, U. Rep. of
    153. Senegal

http://hdr.undp.org/en/statistics/

• Подобається Подобається x 1
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Тааа...
    Німееччіна тягне Польщу... Цікаво куди...
    Рівень життя у західніх регіонів Польщі зараз кращі ніж у прикордонних регіонів Німеччині. А безробіття 3х менші.
    Правда... колись тягнуа ...в ЄС – а не зяцікавітесь чому їй так спішно з тим було ? :scratch_one-s_head:

Тому що
    - Знікнули усі обмеження у торгівлії з країною , котра становить 3% німецького експорту ( більш 10% разом з CZ, SK, HU)
    - Безпосередній доступ до усіх державніх інвестиції у нових країнах на таких самих умовах як місцеві компанії.
    - Відсутніст обмеженіі в заснуваніі власних фірм
    - Відсутніст обмеженіі і коштів реекспорту з отих фірм
    - Ітд...ітд...

А кошти..
    Зараз точних даних не маю, але у 2005 р. приєднання нових країн до ЄС коштувало німецького податника менше 10 ЕUR на рік, а у кожному разі набагато менше ніж ДДР. :pardon:
    А нові теж платять до спільної каси !

Останнє редагування: 6 лют 2009
    • Подобається Подобається x 4
  5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Яке ІСО ви зараз маєте на увазі? 90001?

6. Agaton

Agaton Well-Known Member

Трохи вам вже відповіл вище.
    Ви праві - кожен бачить умов розвіття власьної країни.

Тобто в нинішніх європейских умовах:
    експорту, доступу до інвестиції та редукції коштів простого виробництва. ( трансфер технології приходить пізніше...)
    Коли за кордоном ЄС є країна виполняюча оті умови, тобто з діючим законодавством і здоровими державними структурами - хочуть ії приїднати, не виполняє - є так як кажете.

• Подобається Подобається x 2
  7. Торк

Торк Well-Known Member

Агатон, преклоняюсь. Хорошо написали, доступно и понятно. Согласен.

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Львівяни! Западенці! Пригадайте 80-ті роки! Як на наших вулицях, у підворіттях, на трасах стояли поляки на своїх Полонезах і продавали нам годинники "Монтана" по 20-25 рублів, джинси, кошулі, светри, мешти та іншу гуманітарку. Самі ж скуповували все, від праски до фотоапарата "Зорький". Як ми всі їх зневажали, сміялися і глузували з них. А тепер поляк для нас ПАН! Він нас годує, вбирає, будує. Перераховувати нема змісту. Я вже на стрийському форумі попробував з кимось побитись об заклад, що на Стрийському базарі ніхто не знайде 15-20 товарів виготовлених, вигодуваних в Україні і з нашої ж сировини. Шляки трафлєють. Поляк тепер ПАН, а українці для нього - .... Так, ми не гірші, ми інші. І не треба знову всіх собак вішати на СССР. В Польші вони керували стільки ж, скільки і в Львові. А результат?

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да, действительно - показательно....
    Надо добавить - для полноты картины - еще рейтинг обесценивания местной валюты - там они тоже на первом месте....Ну а мы - на втором.... :)))

10. Торк

Торк Well-Known Member

Блин, опередил немного. Но пример вообще козырный. Следующие на банкротство - Норвегия и Канада. Приготовились и ждем )))

11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Яке обезцінення?????...по відношенню до чого?...Канадський $ по відношенню до американського $ , на Feb 6 '09 є 83 центи.Те що було завжди.
    А от рускі "деревяні " , правда що пішли на долину. Зараз вже на 35 рублів за US$ тягнуть , відповідно 30 за CND$.
    Та і гривня теж пішла вниз , 1 CND$ = 6.30Гр.А ще майже недавно я міняв по 4.70 за 1CND$....

Hy ,...жді , жді ....good fucking luck , pal :)))

Останнє редагування: 7 лют 2009
  12. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Извините, Торк, если я неправильно понял вопрос. Я описал почему лучше стремится в ЕС, чем топтаться на месте или, ещё хуже, ориентироваться на Восток.

Отвечу вкратце.
    1. цель ЕС - это цель богатых европейских стран иметь МИР на своих границах для спокойного развития.

2. мы и Польша и остальные им нужны как рынки сбыта и противовес дикости России. Они никогда не пойдут на конфликт с ней ради корумпированой Украины. Никогда.

3. В таком состоянии, как мы есть, неконтролированость общества, отсутствие действия законов, корупция, риск массового наплыва эммигрантов - даже обсуждать не хотят наше членство.

4. Украина - самая большая европейская страна. Она рискует составить реальную конкуренцию ведущим с/х странам ЕС. Это один из основных сдерживающих нас факторов.

Но.
    Желание жить в спокойствии, имея вокруг себя НОРМАЛЬНЫЕ страны, что подчиняются тем же законам общества и экономики, что и ЕС - это их заставляет рассматривать даже кандидатуру сильной но дикой Турции и бедного Косова. А значит шанс в Украины есть, при условии, что станем современым государством, а не останемся СССР. И наше богатство здесь далеко не первое условие.

Лишь когда мы им станем выгодны - лишь тогда можна рассчитывать на переговоры. Но выгода тут обоюдна. Богатые платят за мир, спокойствие, цивилизированость соседей, что уже почувствовали наши соседи. В нагрузку получим действительную конкуренцию, что только на пользу экономике.
    А у нас пока защищаем автопром под претекстом рабочих мест, а в реальности - супердоходы некоторых депутатов, выпуская неважно-что, называя его автомобилем, навызывая его населению, у которого просто нет выбора - запорожец по цене Рэно или пишкарус...

В этом и наша беда Совєтской Украины, что не богатеем, а ждём пока другой обеднеет. Наше ведь - " лиш би у сусіда хата згоріла".
    А до СССР українці були дуже і дуже працьовитою нацією. Вивезли. Вистріляли. По Сибірах згноїли. А тепер дивуємся, що в ЄС не бруть. ЄС - це не є питанням цього покоління. Потрібен час і море праці. Потрыбно просто жити і працювати по тих законах, що і весь світ, а не по тих, що вчив Вєлікій Лєнін.

Останнє редагування модератором: 9 лют 2009
    • Подобається Подобається x 3
  13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ага. Значит всех працьовитих " Вивезли. Вистріляли. По Сибірах згноїли.", и остались одни непрацьовитие . А вы тогда в какой категории ? И кто ж вам виноват ? :)

А если вы, как исключение, то тогда сосед виноват, что он непрацьовитий ? И руки отнимаются на него глядя ? И так у всех, кто остался працьовитий, что не особенно отличает по результатам труда от непрацьовитих.

Я считаю, пока сами не поймете в коллективном сознании, что вам и каждому лично никто не виноват кроме вас самих, толку не будет. А так:
    Эти виноваты, что я мы работать не умеем
    А эти нас не берут, а взяли бы то тогда бы много дали бы. А делать самим ничего не надо, они за так дают. Ну типа "за Ющенко так" дают. :)

14. Ома

Ома Дуже важлива персона

Польская экономика смогла восстановиться после падения Берлинской стены благодаря торговле. Именно торговля помогла им выстоять им в те трудные времена. У них это в крови. Способность к предпринимательству у них выше. Что вас так обижает? Что мы не смогли сделать бОльшие шаги?

15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я з дописів прихильників вступу в Євросоюз так і не зрозумів, а для чого воно мені особисто конкретно потрібно... Я, наприклад, задоволений тим що маю – професія годує, город є і гарно родить, грошей в банках не тримаю... Ну по телевізору багато про політику балакають, так це краще, ніж російське „единовидение”... А європейський чіткий порядок, їхній поліцейський режим мені не до душі. :bad:Ну не потрібен українцям європейський порядок, ми будемо нещасні при ньому, захочеться волі... :)А економіка, ну що з неї, буду в два рази більше їсти, чи набудую кілька хатинок, де не буду жити, заведу кілька шаф зі шмотками, чи любовницю, щоб на неї тратитись, чи дорожчу машину?:tongue:

16. TARIKAFR

Уважаемый, Чернобылец. Даже если это так и я есть неисправимый бездельник, но здесь мы обсуждаем не меня, а причину нашего невступления в ЕС.

Я на все 100 согласен с Вами, что причина в нас самих, таких какие мы есть вместе, народ Украины, со всеми его преимуществами и недостатками.
    Это нам самим надо подогнатся под уровень ЕС и лишь тогда они подадут руку, чтобы вытянуть нас в мир более цивилизированный, где законы испольняются, а не обходятся. Где асфальт не кладут во время дождя, а канализацию проводят перед асфальтированием /сам когда-то видел рядом с домом, и то несколько раз, обратное/.

Мне удалось поучиться и поработать в обеих условия и никогда не скажу, что европейцы работают больше в плане физической работы. Они работают, скорее, с умом, ими управляют люди компетентные, которые любят и знают свою работу, которые получили свой пост не взяткой, которые получили свой диплом не шпаргалками / такого никогда не видел в Европе и они глаза круглые делают, когда слышут об этом методе "учёбы"/.

Здесь собака зарыта. И обвинять мы должны только себя, что терпим ТАКую власть, что лишь чуть лучше прошлой. Вина на нас, что можем выбрать в Премьеры рецидивиста, что терпим популизм и ложь современных Космонавтов.

Но с другой стороны просто невозможно отрицать, что лучшие, цвет украинской нации - был истреблён пролетариями, где и куховарка могла управлять государством. Факт также, что и наши доморощеные "партейцы" здорово помогали советам, донося соседа, у которого и кол, и вол был во дворе. В замен получая водку с медалькой.
    Этого я не только не отрицаю, но стараюсь напоминать почаще, чтобы никогда больше не повторилось в будущем.

И только осозная причины, можно побороть их следствия... и говорить о будущем.

17. borkhes

Tarikafr, вам теж потрібен "добрий дядя" якій за вас все зробить? Раджу згадати мультфильм про "Вовочку у 3-9му царстві"...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=460628&postcount=4440
    Це українські громадяни все роблять і вони ж одночасно хочуть в ЄС де всього цього не буде. А що зараз заважає працювати як в ЄС? Те, що всіх українців москалі вивезли? А хто тоді залишився? 0_о

18. TARIKAFR

Якщо Ви маєте на увазі мене особисто, то мені після багатьох років галери і битя об стінку, мені "дядя" не потрібен. У мене є все, про що можу тільки мріяти. Я - щаслива людина, та хочу, щоб мої рідні і близькі хоч краєм ока побачили і відчули, як то ще можуть жити люди у всіті, окрім як в цьому бардаку. А вже тільки потім зробили свій вибір - За чи Проти.
    А за "дядю" я вже і сам можу ним бути, бо регулярно виділяю час попрацювати в Україні повністю безоплатно в речах дуже і дуже відповідальних і серйозних.

А українські громадяни є різні. Вони вже знають, чого отримають, як повернуться на Схід. Та багато з них воліє все ж совок, бо "лиш би гірше не було".
    А є такі громадяни, що хочуть жити і працювати чесно, хочуть, щоб їх в лікарні лікували, в суді - розсудили, щоб в інститут їх діти пішли по покликанню, а не по фінансовій можливості, що їх начальник заслужив свою посаду, а не купив і т.д. Є такі українці, що хочуть, щоб їх чули, коли ті незадоволені і реагували на проблеми...

А такий тип життя вже цілком успішно функціонує в розвинених країнах.
    Хочу, щоб і Україна була такою. Інакше б і не тратив купу цінного часу на дописи, якби було однаково.

І навіть якщо хоч одна молода людина прислухається, задумається над всіма нашими думками, то і це буде якась користь з тих дебатів щодо майбутнього нашої рідної Країни, майбутнього простих її громадян.

• Подобається Подобається x 5
  19. borkhes

Многа букав, ніасилил. Ви красиво говорите, але це тільки слова. Ось ви кажете:
    , а я ще раз питаю:

20. TARIKAFR

Говорю з особистого досвіду і так, як думаю.
    Радянська система, совок, що глибоко засіли в головах людей. І нема на то ради. Думаю, що ще два покоління потрібно, щоб змінилось, а Матушка Рассея за той час щоб свою помощь танками не навязала. "Прінуждєніє к міру", так сказать.

а де твій аватар? :)