Євросоюз

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Мих, 1 січ 2007.

1. Мені здається Ви не розумієте, що таке ЄС і що таке Російська Федерація, та на яких умовах здійснюється "приєднання" до цих геграфічних утворювань.
    Причём здесь колхозы? Мы говорили о том, что ЕС по сути вытаскивает отстающие страны (Ирландия, Польша, Болгария, Румыния) и подтягивает их до своего уровня... Параллельно эти страны пользуются помощью и опытом ЕС и сами производят необходимые реформы. Это самый верный способ стать цивилизованной европейской страной в короткие (относительно) сроки. Если Вы не возражаете против такой постановки вопроса, я могу обсудить колхозное прошлое других стран и степень его влияния на европейские перспективы. Вам тут уже указали на нестыковочки в Вашей теории, так что говорить не о чём.
    Это кто вписался? Румыны с болгарами? :))) Да они пасут задних и британцы даже не предоставили им права на свободный въезд на работу. Сейчас как раз и проходит тот "путь", который они должны пройти, чтобы стать европейцами. И поверьте теперь мне - этот путь они пройдут гораздо быстрее, чем мы.

• Подобається Подобається x 4
  2. Фэй

Фэй Well-Known Member

Кот, мы по сути говорим об одном и том же. Но для того, чтобы вытащить экономику какой-либо страны на уровень ЕС, нужны деньги. И чем больше страна, тем больше финансов должны потратить на ее восстановление страны ЕС.
    По размерам Украина сопоставима с Францией.
    Как вы думаете, сколько денег нужно вложить в Украину, чтобы ее экономика вышла на уровень Франции?
    ЕС расширяется медленно, чтобы не подорвать свой существующий экономический уровень непомерными затратами.
    Они еще не довели до нужной кондиции Болгарию с Румынией , а вы говорите Украина..
    Существующий экономический кризис вообще отодвигает вступление Украины в ЕС на неопределенный срок..

И последнее, почему вы так упираете на Ирландию? Она присоединилась к ЕС одновременно с Британией и Данией.
    До стран бывшего соцлагеря, которые действительно приходится вытаскивать, государства в ЕС объединялись практически на равных..

Из Википедии

Останнє редагування: 20 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  3. Багіра

Багіра Well-Known Member

я думаю, що ЄС не захоче прийняти Україну доти, доки за кермом в нашій державі будуть такі придурки... бо з придурками ніхто не хоче звязуватися.. наші керовніци держави кидають народ... Європа не хоче свідомо піти на співпрацю з тими, хто потенційно може їх киданути...
    а щодо розвитку України, так ми ще не такі високорозвинуті, але насправді не потрібні століття, щоб досягнути вершин - потрібна хороша влада і її бажання не собі в кишеню, а країну підняти...

особисто я не вірю, що людина, яка доробилася до влади, буде думати за народ, а не за себе... бо то практично нереально, люди від природи егоїсти, а дай їм в руки ресурси... єдине, в що я вірю, то що прийде до влади якийсь любитель слави, захоче прославитись і увуковічнитись в історії і зробить щось кардинально позитивне для всіх...

в принципі, знаючи нашу Юлію, я думала що вона хоч трохи шось зробить попри всі махінації, аби про неї весь світ говорив, бо вона то любить... але їй до того видко уму-розуму не хватило...

4. Фэй

Фэй Well-Known Member

Багира, я почти во всем с вами согласна, кроме одного. Не стоит ждать, когда в государстве что-то может изменить одна единственная сильная личность(( Это опять упование на царя-батюшку..((
    Почему развитие стран ЕС кардинально не зависит от того, кто там сейчас у власти?
    А потому, что демократия и законы в государствах таковы, что один единственный человек ничего там изменить не может, он только поддерживает и улучшает существующее положение. Если он попрет против законов и начнет все менять, то его просто выкинут из власти..

А мы, что в России, что на Украине - до сих пор уповаем на сильную власть, на сильного лидера..(( Неправильно это..
    В демократическом государстве власть - это высшие чиновники, которые выбраны народом, живут на деньги народа и служат народу.. И от них только требуется на основании законов руководить экономикой и политикой данного государства..

Вы правы в том, что руководство ЕС видит не только неустойчивое экономическое положение Украины, но и политическое тоже..(( Они не уверены в том, что государство уже в состоянии выполнять общие для стран ЕС законы..

• Подобається Подобається x 3
  5. Ну Ирландия была на несравнимо низшем уровне развития, чем Британия и Дания, что противоречит Вашему тезису о том, что якобы в ЕС принимаются только "сильные" экономически страны. А то, что сейчас прекращён приём новых членов в ЕС из-за кризиса, я уже говорил. Т. е. не принимают ни "сильных" ни "слабых" - никаких.

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

о! я не уповаю... навіть цар-батюшка, то утопія, бо навіть з одною людиною є команда.. просто іноді вона в тіні, а іноді ні...
    тому я про одну людину говорила як про екземпляр, а не єдиний носій влади...

тим більше, кожній країна підходить своя система влади... можна було б давно скопіювати Європу чи США, але в нас то не діє.. нпр, в Конституції США є норма про те, що пільги для депутатів можуть прийматися законами лише в тому випадку, якщо вони діятимуть для депутатів наступного скликання... наші депутати нізащо такого не приймуть.. шоб вони собі прийняли таку норму, а користав з того хтось? укр натура...

в нас тоже вони є.. вищі чиновники.. але що з того?!

7. Фэй

Фэй Well-Known Member

Мне вот это положение из Конституции США понравилось..)
    " що пільги для депутатів можуть прийматися законами лише в тому випадку, якщо вони діятимуть для депутатів наступного скликання."

Нашим/вашим депутатам до таких сознательных норм, как до Луны.. :)
    В ЕС нас перевоспитывать никто не будет, им готовые кадры нужны.

Ирландия и сейчас менее развита, чем Британия.. Смотри левую колону ВВП

Страны ЕС никто на один уровень не вытягивает. Только они сами себя могут вытянуть. И Украину никто тянуть не будет..
    ЕС - это просто такое экономическое пространство, где от каждого - по способностям, и каждому - по труду..

Останнє редагування модератором: 20 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  8. Фэй, Вы продемонстрировали непонимание предмета. По ВВП Ирландия уступает Великобритании. Она уступает даже России. Но значит ли это, что Ирландия развита хуже России? Вероятно, в 2004 году, когда Ирландия была признана страной с самым высоким уровнем жизни в мире, у неё ВВП был выше российского? :)))
    ЗЫ Ещё один неоспоримый факт - Ирландия стала ведущей страной ЕС именно после вступления в ЕС.
    ЗЗЫ Кстати, для определения уровня развития страны чаще применяют ВВП на душу населения.

9. Фэй

Фэй Well-Known Member

В таблице из Википедии, которую я привела выше, как раз и показан ВВП на душу населения.

На уровень жизни населения, кроме ВВП, влияют еще и другие факторы.
    Например коррупция, и чем она меньше, тем выше уровень жизни.. Еще влияет перераспределение доходов. В странах с высоким уровнем жизни прогрессивный налог достигает 40-50%, это Дания и Скандинавские страны.. Там разрыв между богатыми и бедными самый маленький в Европе, и это достигается именно за счет перераспределения налогов..

Карта коррупции

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Шкода, що Львів на тій карті не позначили...

11. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Економічний розвиток країн ЄС однозначно неоднорідний і таким не буде, країни "варшавського договору" далеко не випереджають Україну за рівнем розвитку чи демократії, корупція в ЄС-постійна "пітарда", особливо на півдні,
    тут ви забули про політику!
    Туреччину як і Україну в першу чергу не приймуть через небажання ЄС мати спільні кордони як з РФ так із з країнами Аравійського півострова (проблеми курдів, перманентна арабо-ізраїльська-війна, іт.д...),
    плюс туречинна-мусульманська держава, зовсім інший менталітет,
    Франція того не переживе, зважаюси і так на проблеми з мусульманами,
    те саме стосується Іспанії.
    Україна - так би мовити, зручна "прокладка" між ЄС і РФ для обох сторін, а так звана боротьба за вплив на Україну - то їх система подачок та нападів, і поки ми будемо вірити, що нам хтось допомагає, насправді вони розігрують свої пасянси, імхо.
    В ЄЄ вступити потрібно намагатись, це хороший стимул, але навряд чи нас туди візьмуть,
    думаю, справді наша мета, це хороша економічна співпраця.

• Подобається Подобається x 6
  12. скрудж

скрудж Well-Known Member

Шановний,може я і жадіна,але я вважаю що є безглуздям коли одне село,хизуючись перед іншим,будує церкву вищу і більшу ніж в сусідньому в той час коли більшість населення ледь кінці з кінцями зводить і знаходиться десь на заробітках. А наші олігархи-будують храми, а людям працювати ніде, в лікарнях повна "розруха"-на грошей нема. А на "запорожець" я ніколи не радив виділяти гроші-я за те щоб будувати заводи по виробництву європейських авто і бажано розміщувати їх на західній Україні щоб промисловий потенціал розміщувався по всій країні рівномірно. Відносно пам"ятників-а ви поставили б пам"ятник своїм рідним в той час коли вдома вся родина сиділа б голодна (причому не пам"ятник,а так супермеморіал)? А якщо у вас така любов до всього європейського то навіщо дозволяєте домінувати в Україні всьому азіацькому(майже всі пром товари китайські або турецькі)? І останнє питання-хто такі "МИ"?

• Подобається Подобається x 6
  13. Прибалти мають ті спільні кордони та й що?
    Україну приймуть у ЄС коли сплинуть залишки кризису та наслідки прийняття Болгарії та Румунії. Україна європейська держава та іншого шляху для нас немає.
    о_О Хто це в нас голодає? Чи не Ви?
    Далі про "майже всі" - в останні роки частка тих країн у наших промтоварах сходить майже нанівець. Пройшли ті часи.

14. скрудж

скрудж Well-Known Member

Значить ви вважаєте що більшість пенсіонерів,вчителів у нас живуть чудово. Відносно частки китайських і турецьких товарів-гляньте на бірочку будь-якої дитячої іграшки,зайдіть на ринок,в супермаркет,можливо в Одесі всі товари українського виробництва,я не в курсі,в нас на ринку Барабашово китайського і турецького добра просто навалом.Ага ще:не бачили по 5 каналі репортаж як з Китаю через Одесу м"ясце завозили?

15. Скрудж, до чого тут ЄС?.. Гаразд, я пам'ятаю часи, коли майже усі товари були з-за кордону. Зараз продовольчі товари майже всі з України. З промтоварами буде теж саме. Звичайно, що будуть і китайські, бо вони дешеві та погані. До речі, в США величезна частка таких товарів з Китаю, і нічого - живуть та приспівують. В СРСР були усі товари вітчизняні, а жили як жебраки. Не в тому річ, чи не тільки в тому.
    "Більшість пенсионерів та вчителів" не живуть чудово, але й не жебракують. Згоден, у ЄС ці верстви населення захищені набагато краще. То в кого треба вчитися?

16. скрудж

скрудж Well-Known Member

Просто дуже багато людей сподівається на ЄС як на манну небесну-от вступимо в ЄС і все :буде нам щастя і добробут. Мені здається що Україна самодостатня держава і може сама впоратися з економічними проблемами-треба лише гроші вкладати у виробництво,а не в дорогі машини і дачі,а гроші у наших олігархів є і багато є. Треба самим будувати в себе "європу",а не плазувати на колінах перед європейцями. А то ми все чекаємо доброго дядю що прийде і все нам зробить.

• Подобається Подобається x 5
  17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідно з Вашою логікою, то найкраще будувати "європу" кожен в своїй країні. То чому ж Німечина в ЄС, чому Великобританія, Італія, не кажучи вже про менші країни? Вони що, Європи не могли будувати самі в себе?
    Що це за така логіка, вступити в якусь організацію - це плазувати перед кимось. Я перепрошую, це ви плазуєте перед певною силою, яка не хоче допустити Україну до участі в європейських структурах. Свідомо чи підсвідомо.
    А люди чи країни обєднуються ДЛЯ СПІВПРАЦІ на вигідних, паритетних і рівноправних умовах. До речі, якщо Україна не буде готова до цих структур, тобто соціальний чи економічний рівень буде недостатній - її туди ніхто і не прийме.

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Чем больше, мощнее и богаче страна, тем больше на ее экономику работает стран, больше привлекается рабочей силы в нее принося больше дохода. Добавим сюда еще и управление самой валютой, что тоже немаловажно, как мы понимаем.
    Вопрос надо ставить по другому, как экономики новых стран реагируют на конкуренцию. Каковы плюсы и минусы для них.

А вот что происходит с людскими ресурсами и без ЕЭС. Можно вспомнить "карту поляка", разрабатывается "карта русского". Пока Украина раскачается на экономику, то рабочей силы уже может не стать. Разрыв с двух сторон, где выше уровень жизни.

http://unian.net/rus/news/news-292780.html

Чехия вводит «зеленые карты» для заробитчан из Украины

Чешская Республика с 1 января 2009 года вводит так называемые «зеленые карты» для граждан ряда иностранных государств, среди которых и Украина.

Как передает радио «Свобода», «зеленая карта» является формальным разрешением на работу и проживание на территории Чехии в течение трех лет. Среди стран, граждане которых могут подавать заявки на получение такого разрешения - Босния, Хорватия, Македония, Сербия.

Принятая мера должна помочь правительству Чехии улучшить ситуацию с занятостью в тех сферах, в которых не желают работать сами чехи, а также граждане других стран Евросоюза.

Останнє редагування: 30 гру 2008
  19. скрудж

скрудж Well-Known Member

Я вважаю що плазування хоч перед ЄС хоч перед РФ є огидним явищем,але ,на жаль,Україна цим тільки й займається. А свідомо чи підсвідомо до європейських структур Україну не допускають саме ті що на кожному кроці кричать про європейський вибір,а самі загнали економіку в глухий кут.А співпрацювати на вигідних умовах треба не тільки з ЄС,і Німеччина саме це і робить-співпрацює з РФ а нам показує здорову дулю. Здається Швейцарія не є членом ЄС (поправте якщо помиляюсь),але це їм не заважає бути повноправними європейцями. Доречі країни східної європи отримали від вступу в ЄС сумнівну вигоду-молодь і працездатне населення виїздить в країни Західної Європи і більшість додому не повертається-країни на межі демографічної кризи,працювати нікому-от і виникають різні "зелені карти". І в нас в разі вступу в ЄС буде те саме.

Останнє редагування: 30 гру 2008
  20. Щось Ви таке понавигадували, все до купи до частково правди звалили та й видали на гора - просто смішно. Мабуть про все це не знають у Чорногорії, яка доправила заявку на вступ до ЄС... Так молніруйте їм терміново! У Вас така інфа єксклюзивна, що вони як взнають, відразу ж заявку відкличуть! Зробите людям ласку, бо не знають, що творять... :mocking:

а де твій аватар? :)