Європа назавжди втратила Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Speedo78, 15 лют 2010.

1. Taakinen

Taakinen Well-Known Member

Пропускаю закид про мою "цеглу" і обмеженість (не хочеться відповідати тим самим). тішуся за вас і ваші зв"язки.
    Можу лише порадити вдумливо перечитати критикований вами допис. Я зовсім не вигороджував помаранчеву владу. вони заслужили на найсильніший осуд, бо справді завалили прекрасний шанс модернізувати і зміцнити державу, виборений сотнями тисяч.
    Але ще раз готовий повторити: Європа не зробила нічого, щоб ми наблизилися до ЄС. у тій ситуації нас не прийняли б туди (не надали б такої перспективи), навіть якби Ющ з Тим зробили диво.
    І найголовніше: ключові гравці ЄС застосували до нас подвійні стандарти. Болгарія і Румунія не були в принципово іншій ситуації навіть щодо підтримки вступу до ЄС. Мені ліньки шукати конкретні цифри, але в Укр. серед населення вже давно склалась більшість щодо підтримки євроінтеграції (не плутати з питанням НАТО). Скажу більше - Помаранчева революція продемонструвала громадянську готовність українців (хоч і обмежену), про яку ви говорите. Про румунів і болгарів можна ще сперечатися.
    Це не значить, що я хочу сказати, що ми були добрим кандидатом - це не було тоді і не є зараз (на жаль!). і ще раз - ми і тільки ми самі можемо змінити себе і змінити нашу країну. але я не думаю, що це неможливо. я особисто впевнений: у нашого народу є "здоровий дух" і потенціал.

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

вважайте мій попередній допис відповіддю на цей.

• Подобається Подобається x 2
  2. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ніяких закидів я тут принципово нікому не роблю, не критикую, як і, як правило, не дискутую.
    З приводу Помаранчової революції. Хочете, скажу просто: Майдан відбувся тільки тому, що наїхавші тоді за Януковичем в Київ "донецькі" спровокували своєю бандюковською поведінкою всю столицю до відповідних дій. Зараз, до речі, вони, донецькі, круто змінили ці свої "технології" і мають, як бачимо результат.
    А до того, що "у нашого народу є здоровий дух і потенціал",- звичайно я згоден

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Греція в Європі з 1981року, наразі має колосальні проблеми.
    Якщо вірити ЮВТ Україна ще на рівні, отже не в тому річ для ключових гравців Євросоюзу?

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Отут і є помилка, в словах : - "Якщо вірити ЮВТ...".

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Греція УЖЕ в ЄС, Україна - ще ні. Порівнювати механічно не можна, тому що й рівень життя - різний.
    Але Тимошенко - абсолютно права...

По-друге - згадаємо проблеми самого ЄС, які співпали з Помаранчевою революцією. Ви забули про Євроконституцію і проблеми з нею? Про впровадження Євро у нових членів ЄС? Так, Україна отримувала ясні сигнали. До пори, до часу. До часу, коли вдарила криза. Це був 2008 рік. А до того - були "чисті руки кумів", відставка Тимошенко, морозівщина, недоперевибори, ющенізм... "Газова війна"...

Ну яка могла бути "Європа" за пару років, давайте чесно глянемо правді в очі?.. Шлях до неї довгий і незрозумілий, як промови Ющенка.

Величезною удачею, ні, не удачею, а мудрим і прагматичним кроком Європи було Євро-2012 в Україні і Польщі... Фантастична річ - проведення заходу двома країнами-сусідами, одна з яких - член ЄС, інша - була "перспективною"...
    Це, якщо хочете - і є наш шанс зробити крок в ЄС, бо маємо шанс інтегруватися інфраструктурою, запровадити європейські стандарти тощо... Можливо, останній за нашого життя шанс. Примарний шанс. Бо "братні обійми" ТЕПЕР надто міцні. Як лещата.

Побачимо, що з цього всього вийде...

• Подобається Подобається x 6
  6. VasMT

Сьогодні по одному з Російських каналів депутат Держдуми роздумував про євроінтеграцію Росії...
    основна думка, що Росія вступить в ЄС ТІЛЬКИ одночасно з Україною... Мотивував багатьма причинами, одна з яких неготовність кордонів до євроінтеграції... :)))
    Водночас була наведена приблизна дата вступу в ЄС України - 2020 рік...
    Може в чомусь (я про дату) і правий...

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Цьому депутату хватить цього часу, щоб встигнути "насладіцца жизнью"? :)))

• Подобається Подобається x 3
  8. Agaton

Agaton Well-Known Member

Непогане порівнання.
    Ось тільки - в житті треба ще троха щастя мати....

Нині в головах рулить ясний стереотип
    - навіть у релативно бідних країнах як Португалія чи Греція краще, бо вони - ТАМ
    А Україна, Польща, Чехія - теж ясне - бідніше - звичайно, адже це "НАШЕ".
    Ну, правда - колись, вже ні, зараз це історія, яле якимсь дивним чином - подальше так це "ментально" працює, тобто нібито як НАШЕ.

А даввайте повернемось 70-80 років назад.
    Що маємо:
    рівень життя у Польщі і нинішної зах.Україні набагато вижчий ніж у Греції чи Ірландії
    Економика чеська - набагато краще розвинута ніх австрійська...

А потім що... трррах.....
    і все протягом декількох років навпаки получилось.

Чим грецькі политики краще україньських - нічим.
    Брехали 30 років як собаки, вкрали (так - це був просто примітивний обман) - у ЄС міллярди евро тільки завдяки фальсифікаціям.
    Одного греки мали більше - щастя.
    Але це не діє вічно.

Тобто - якщо людям колись захочеться повірити, що це усе не фатум...
    Ну - якщо ... :dntknw:

• Подобається Подобається x 11
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний з кожним словом, Агатон. Ніби думки мої прочитали...
    Кілька днів тому розмовляв з одним греком - моїм пацієнтом. На моє питання, що робиться в Греції, він відповів - мафія при владі. Розграбили все, що можна було - і своє і те що ЄС дав.
    Бачите, то вже грецька ментальність. Не хочеться працювати, а шукають можливості "об"єгорити" один одного чи виїхати в іншу країну і "видоїти" звідти все що можна.
    Недавно показували на Нешнл Джеоґрафік ченнел один з грецьких островів. Краса невимовна - природа, море. Запитують - де люди? Відповідають - всі виїхали в Австралію.
    Пригадую 70-80 роки. Багато дівчат старалися вийти заміж за негрів і виїхати. Ось запитання - куди і для чого? Рівень життя тоді на ЗУ був незрівняно вищий ніж в будь-якій країні Африки.
    Все дається в порівнянні. Іноді прозріння приходить пізно.
    До речі, на Волині завжди була така приповідка після війни - так добре як за Польщі. Мабуть існує до цих пір...

Останнє редагування: 16 бер 2010
    • Подобається Подобається x 7
  10. VasMT

Певно : - "Як за бабці Австрії!"

• Подобається Подобається x 5
  11. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А давайте на 20 лет в Польшу.... как там прошла приватизация?
    Все коммунисты бывшие разграбили?Или в основном немцам задарма продали?Есть ли в Польше свои олигархи...на подобии Ахметова...Пинчука...Порошенко...Королевская....ну так что бы "из грязи и в князи!"
    И что Вам лично досталось в наследство от социалистической Польши?

12. Ома

Ома Дуже важлива персона

Ви бачите великий сенс в їх існуванні для простих людей? Подивіться рейтинг Форбс за кризовий 2009 рік. Статки наших міліярдерів зросли в рази, це при тому, що основна маса народу збідніла. А Польща втратила за цей рік усіх своїх міліярдерів. І взагалі, порівняйте, в яких країнах олігархи стали багатшими за минулий рік. І подумайте - з чого б це?

• Подобається Подобається x 6
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Сенс вирощування олігархів? З ними держ.системі яка реально існує (на Венері ясний перець всьо по іншому) зручнiше вести справу ніж з "простими людьми" .Податки зібрати або попросити на ЧЄ 12 скинутися. Наши "прості люди" здебільше ні чого не дадуть.Костьми лягуть але не дадуть.

14. Ома

Ома Дуже важлива персона

До чого це? Ви не знаєте, що до 60 відсотків ВВП Америки складає малий та середній бізнес? А наші олігархи "костьми лягуть", а не дадуть йому розвинутись. Бо це - фінансова основа політичної конкуренції.
    А по-друге, вони грають за доісторичними правилами. То може най будуть німецькі олігархи, як у Польщі, які дотримуються сучасних правил гри?

• Подобається Подобається x 3
  15. Чупага

Чупага Well-Known Member

От і я про це ж.
    Наш середній бізнес в Америці буде платити податки, тут що б їм за їхні ж гроші хамили не буде. Хами-унтерменшен повинні вимерти ще Гітлер придумав.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

70-80 років? Це надто, надто далеко... Світ змінився за цей час надцять разів! :)
    Ми оперуємо філософськими категоріями, а світ став прагматичним!

Ну що буде, якщо в четвер Україна буде в ЄС або будуть скасовані візи? Половина України просто виїде. Мільйони громадян України будуть штурмувати будь-яке місце праці в ЄС, бо там елементарно більше платять... Це викличе напруження і збільшення безробіття в самому ЄС, бо їх громадяни давно вже не згоджуються жити по 8 людей в кімнаті, спати на підлозі, місяцями харчуватися макаронами і працювати по 18 годин на день...

Тому поки Україна хоч трохи не вирівняється з Європою - який може бути ЄС? Інша справа, що "вирівнювати" і як?

Я б, наприклад, "тупо" збільшував мінімальну зарплатню і прогресивно оподатковував особисті наддоходи, скажімо, вище від 100 000 гривень на місяць. Бо ситуація страшна.... Чому? А ось чому...

Що виходить? Продуктивність праці наблизилася до європейської. Вартість сировини, матеріалів, енергії - практично європейська. Ціна продукції - європейська і навіть вища. А зарплата працівника, в тому числі бюджетного - в 10-20 раз менша від європейської! А це - низькі податкові надходження до бюджету, це - причина тотального хабарництва чиновників, бо "не візьмеш - не проживеш", це - наддоходи силових "рекетирів при владі", які скубуть підприємців, бо ті отримують не десятки % прибутку, як в ЄС, а сотні і тисячі % прибутку, за рахунок низької зарплати працівників... Чого б таких підприємців "рекетирам" не скубти - є стимул...

Це, в свою чергу, дає чудову можливість владним кланам впливати на чиновників - бо мало не в кожного - "рильце в пушку". Тобто - тут і лобіювання, тут і клани, тут і використання силового апарату для залякування... Бо мало не кожний - краде! Буде неслухняний або "скупий" - посадять. Буде слухняним - закриють очі на його коритце, якщо носитиме нагору...

Низька зарплатня бюджетників - то також і орієнтир для приватників, тобто - низька зарплатня у приватному бізнесі, ось тому люди масово тікають за кордон, хто тільки може... А ті, хто залишився, хто має дрібний бізнес - морально отруєні, бо знають - не обманеш державу, не обманеш людину - не будеш мати, тобто іншого способу заробляти - не бачать...

Це призводить до загальної "тимчасовості", ніхто про стабільність і не думає! "Хапай зараз, бо невідомо, як буде завтра"!

Ось що робить тільки низька зарплатня бюджетників, встановлена державою... Але ж це не єдина проблема...

Ну який може бути зараз ЄС!?

• Подобається Подобається x 5
  17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Панове, може я упустив та чогось не помітив , не прочитав?
    Послухаємо фантазії на тему яка користь ЄС від Украіни?
    Македонію візьмуть тому що не так дорого, можна і взяти.Фантазій-Що може зробити Польща для Європи, свого часу багатьо прочел.Фантазіі вони і є фантазіі.Таки Польща реальний член Союзу, сказав би важливий і перспективний.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Жодної користі від аерокосмічної держави? Це жарт?

19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Мав на думці час - скажем - певної цезури.
    70 років тому так , а вже 60 ( чи там 55...) - вот пожалуй - навпаки.

Такі катастрофічні візії і були всюди. І чомусь в принципі не здійснились. Ні половина поляків не виїхала, ані румунів, ані інших, проте ринок праці відкрити для них набагато ширше, ніж могуть рахувати україньці.

Процесс просто не єднопараметровий...

Ну, чому ж ні... згіден. Серьозно.
    ...тільки....
    :dntknw:....усе таки ще треба їх переконати...детальніше.

20. budiak

budiak Well-Known Member

Панове зрозумійте одну річ - Європа то не краля шоб хотіти нас чи нє, то така бюрократична курва - виконуєте умови вступу та входите. В цьому плані мені дуже сподобались поляки, їх ніби Європа теж дуже нехотіла але вони на то хотіння начхали, та й ще для свого рільництва купу преференцій вибили. Так шо хотіти тра не ним а нашим вельможам яким,мені здається, абсолютно не посміхається перспектива тотального моніторингу.

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)